Публикувано на: 20 февруари, 2012

Документален филм, проследяващ страховито тройно убийство на деца в Уест Мемфис щата Арканзас и последвалите го процеси срещу тримата заподозрени. Филмът внимателно изследва както окултното, така и съдебната система в „малкия град“ на Америка. Трима тинейджъри са обвинени в ужасните убийства на три деца, извършени вероятно като част от сатанински ритуал. Но нещата се оказват много по-сложни в истинската съдебна драма, която се разиграва пред зрителя.

Прочетете още за Тримата от Уест Мемфис: Сатанински убийци или жертви на лов на вещици?

25 Коментари за “Изгубен рай: Детските убийства в Робин Худ Хилс”

 1. Avatarbleak

  И после защо обществото мисли метълите за странни,гадни,ненормални…

 2. Avataravangard

  Пък и да бяхте прочели статията, да бяхте се осведомили, че хората са оневинени, ама не, супер яко е да изливаме помия по това, което не разбираме. Чудно какво ли слушате? Почти съм готова да се обзаложа, че е мазна чалга.

 3. Avatarklachiankata

  Защо се палите толкова?Нали сте чели статията?Там се говори за тесногръдието и лицемерието на мемфиското общество,този филм показва точно това.Още една гледна точка.Да видим колко е опасна глупостта съчетана с фанатизъм и неграмотност.Става ясно защо трима невинни са държани години в затвора и защо е било толкова трудно да се докаже невинността им.Между другото,статията е написана от същите хора,които са предоставили на вниманието ви и този филм :)

 4. Avataravangard

  @ klachiankata , аз мога да обясня защо се паля – защото цял живот съм била обект на „критика“ на хора, които не ме познават именно защото изглеждам различно от тях и слушам различна музика. Особено обичам обобщения от сорта „метълите са такива и онакива“ при положение, че хората, които ги дават, обикновено са виждали „метъли“ само отдалеч.
  И ето именно подобно тесногръдие води до съсипани животи – различното винаги плаши овчото стадо.

 5. Avatarbleak

  avangard,за обществото е важна визията.На днешно време никой от незапознатите няма да каже „Я,тва момченце(или момиченце) има шипове и обърнати кръстове,но сигурно по душа е пиленце“…просто всички са ограничени и преди да знаят каквото и да било за конкретния човек вече са го заляли с критика и обиди.

 6. Avataravangard

  @bleak, имаш право, но това не го прави по – приятно. Още повече дори не става дума за обърнати кръстове и шипове. Просто хората се чувстват неудобно покрай различните, видиш ли, те са по – забележителни от стадото :)

 7. AvatarDark_Side

  Аз слушам METAL от 1986. Откакто се осъзнах музикално слушам само такава музика. Имам страшно много приятели метъли. Ходя по концерти, имам гривни с капси, имам блузи на черепи, които обличам на концертите и по душа съм пиленце! И не си мислете, че чистя улици или изхвърлям кофите, по-скоро преподавам в университет. Не се чувствам различна, понеже в българия метъл обществото е силно развито и не е нужно да си различен, за да си почитател на тази музика. Метъл концертите са едно безопасно място и за който има някакви съмнения, моля да заповяда тази и утре вечер на Терминал 2 да послушаме заедно „сатаниски“ групи, пък видиш ли, може да ни се прииска да убием някой:). Що за глупости, не мога да повярвам! По същия начин се опитаха да спекулират с убийството на Яна Кръстева в Борисовата, което по някаква чиста случайност е съвпаднало с концерта на Джудас.

 8. Avatarbleak

  Ае хора,глупости пълни стават ама света като е такава дупка аз различно от ненавист отношение към него няаа имам и така.

 9. Avataralex

  Аз и брат ми сме родени в края на 60-те години и откакто се помним слушаме Deep Purple,AC/DC,Metallika,Blach Sabath,Kiss и много други банди изпълняващи хеви метъл,никога не сме носили нещо ,което и най-малко да загатва този стил музика,още по-вече че и двамата сме музиканти изпълняващи хеви метъл и едновременно с това от католическа фамилия.Аз мисля че едното няма общо с другото,тоест вкусовете на хората/негативни или позитивни/ не би трябвало да бъдат някакъв определящ фактор за извършване на такива брутални убийства.Не мога да повярвам как може в почти днешно време заради някакви такива предпочитания тези момчета да бъдат заклеймени и осъдени.Всичко изложено по време на съдебните заседания за мен са изсмукани от пръстите простотии,а в същото време важни доказателства биват изгубени от полицай,на когото никой не търси отговорност.Според мен истинският убиец е вторият баща на едното от децата.Ако някой знае още нещо по развитието на този случай нека сподели или изпрати линк.

 10. AvatarСилвия

  Целият случай е описан тук http://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/trimata-ot-uest-memfis-sataninski-ubiytsi-ili-zhertvi-na-lov-na-veshtitsi/
  В края на статията има линкове към още две части на филма, но са без превод.

 11. AvatarВик

  Няма ли поне един нормален човек в това интервю?!? Нито родителите на убитите деца, нито обвиняемите, нито родителите на обвиняемите. Сякаш всичко е една голяма постановка и на никой всъщност не му дреме истински. Не съм виждала толкова неадекватни реакции, при положение, че се е случило нещо ужасяващо. Не е истина.

 12. Avatargalina

  Права си Вик,Всички са страшно неадекватни,

 13. AvatarРон

  И аз подкрепям Вик,нещо не е както трябва.

 14. Avatarmimi

  повечето от невинните хора заснети в това видео са като дрогирани и неадекватни

 15. AvatarМедунка

  Нямам думи………….гледала съм игралния, сега гледах и документалния филм, чела съм и книгата и никога, подчертавам НИКОГА не съм виждала и чувала за по-нелеп случай и съдебен процес, на който осъждат за убийствата трима невинни тийнейджъри, от които единият е слабоумен, а другите са набедени само, защото са различни, различни, защото слушат метъл, а щом слушат тази музика то това неизменно значи, че са сатанисти, респективно убийци, според малките хорица в малкия Западен Мемфис, щата Арканзас.
  След появата на ДНК-то са намерени улики, които сочат към втория баща на едно от убитите 8-годишни момченца, а по-точно по връзките от обувки, с които са били вързани е намерено ДНК от въпросния баща, но всичко бързо-бързо се покрива.
  На самия процес ясно е установено, че са „загубени“ огромно количество улики от местопрестъплението, които биха разкрили една друга картина, също така момчетата са подложени на невиждани по рода си мъчителни разпити, прилагана е жестокост, която би накарала дори възрастни, улегнали хора да признаят нещо, само и само да бъдат оставени на мира, особено е наблегнато над умствено изостаналото момче, което полицаите правилно са преценили, че е най-слабото звено и с по-тежка методика би бил накаран да признае, въпреки, че той се държи до последно и отрича да има каквато и да е вина или да знае нещо за убийствата.
  Полицията никога не е търсила, нито е помисляла да търси други заподозрени или други алтернативи на случилото се. Била е под огромен обществен натиск, което не я оправдава и се хваща за първото, което и хрумва, насочена от „доброжелатели“ като Пастора, който не може да приеме, че тези момчета се обличат в черно и слушат „дяволска“ музика.
  Потресена съм!!! Дано никой, никога да не попада на подобно „правосъдие“!!!

 16. AvatarСтефан

  Това истински документален филм ли е ? :)

 17. AvatarRammstein_Metallica.Sabaton

  ето още повече намразих полицаите не са си свърши работата и кво намесват метъл средите бате момчетата са си били фенове! Fuck the police

 18. Avatarkkk1234

  Аз не мога да разбера едно нещо в това видео повече се говори за култа към сатаната а не за това какви са убийците имам в предвид че тук не става на въпрос дали са метълисти или рокери тук става на въпрос че те са убили 3 деца невинни деца и то по много жесток начин убити не е било просто да ги ударят и да умрат а те са ги изтезавали по един брутален начин.Естествено че родители те им ще ги защитават но самите те грешат защото самите те не са знаели какви всъщност са децата им и за това не трябва да ги виним но не и да ги защитаваме.Просто всяко едно доказателство за тези посегателства към децата е на лице и не знам как може да бъдат защитавани като сами в това видео виждаме признанията и доказателствата срещу тях.Тук не става на въпрос за метъла има много хора които слушат метъла но те не убиват нали.Да много хора ги съдят за това че са различни но самите те израстват и не стават убийци.Тъжно е за тези деца и някои хора ги подкрепят и казват че не са виновни и т.н. но явно те не могат да се поставят на мястото на родителите на убитите деца на всяко едно семейство можеше да е детето и дали това семейство щеше да защитава тези убийци аз не мисля.И дали са с увреждания или не те все пак са отнели човешки живот и трябва да си понесат последствията но и това не им е достатъчно.Но единствения плюс е че ще живеят с всичко това до края на живота си и дано разберат какви хора са а за наказанието ще го понесат и след смъртта си.

 19. Avatarani

  филма има номинация за оскар за документален филм точно заради реакцията на родителите докато гледаш се чудиш кой е виновен

 20. AvatarDark_side

  Вие не сте добре да мислите, че трите момчета са виновни. Отдавна се знае, че виновен е Тери Хобс и цялото общество го знае, но просто не са събрани всички доказателства, а и голяма част са загубени. Затова ги освободиха момчетата, иначе така ли се пускат убийци на 3 деца и то в Америка?

 21. AvatarDark_side

  Между другото имам един въпрос към авторката на сайта: Къде се загубихте и защо вече няма нови публикации?

 22. Avataravangard

  @Dark_side, скоро Силвия ще пусне поне една статия, надявам се да Ви хареса.

 23. Avatarбай Х

  Може ли да пуснете отново филма.

 24. AvatarВаня

  До avangard а ти не правиш ли същото,което мразиш , като си сигурна, че хората,които изливат помия,слушат „мазна чалга“?

 25. Avataravangard

  До Ваня.
  Не съвсем. Нямам спомен да съм изливала помия по някого само заради музиката, която слуша. Не съм и правила генерални изводи, като например „Всички чалгари са тъпи, повърхностни, нечистоплътни“, въпреки че има достатъчно примери за това.Познавам достатъчно интелигентни хора, които харесват музика, различна от тази, която аз харесвам.
  В случай, че визирате първия ми коментар, забележете, че не изразявам сигурност, а предположение (което смятам за доста вероятно), без да давам квалификации на хората, слушащи „мазна чалга“ (странни, гадни, ненормални).
  Идеята ми като цяло е, че не музиката, която слуша човек, го определя като личност, а по – скоро личността на човека определя музикалните му предпочитания и това, че изглежда различно, не го прави лош, зъл, убиец. Не бих си позволила да генерализирам, че дадена група от хора са „странни,гадни и ненормални“ въз основа на външния им вид. Виж, въз основа на реакциите на даден човек, мога да изкажа мнение, че според мен определен човек е такъв или онакъв. Това не означава, че непременно съм права, приемам да се опитате да ме убедите в обратното.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvataravangardИзгубен рай: Детските убийства... { До Ваня. Не съвсем. Нямам спомен да съм изливала помия... } –
 • User AvatarМихаелаДве десетилетия мъчения: Историята... { Тази жена не е за затвор, а за лудница. Ако... } –
 • User AvatarМихаелаДжунко Фурута: 44-дневните мъки... { На територията на Япония се случват най-страшните престъпления, които светът... } –
 • User AvatarддИрина Гайдамачук: Блондинката с... { Как може само 20 години??? Кво като е жена, тя... } –
 • User AvatarВаняИзгубен рай: Детските убийства... { До avangard а ти не правиш ли същото,което мразиш ,... } –
 • User AvatarКалинаОксана Макар: Момичето, което... { Незнайно защо, никъде в българските медии, не се споменава нищичко... } –