Публикувано на: 18 декември, 2009

Тайни експерименти и лукави заговори. Сенчести общества. Потайни срещи в задимени стаи. Според вярващите в теориите на конспирацията, истината е някъде там – тя просто се крие от населението от тайни общества, чиято цел е да контролират света (или да го спасят). Наречете го апофения (човешката склонност да вижда образи, там където ги няма), или реалност, която е твърде ужасна за останалите от нас, за да я приемем – каквато и да е причината, теориите на конспирацията са били част от човешката култура още откакто Каин решава, че Господ и Авел са скроили заговор срещу него. Това са някои от най-често срещаните теории на конспирацията днес.

Следи в небето

Следи в небето

Съществуват много привърженици на теорията, че Щатите и други правителства използват инверсионните следи, оставяни в небето от военните самолети, за да освобождават отровни химикали от високо. Привържениците на тази теория предполагат, че тези следи са наситени с най-различни субстанции, които са необходими за изпълнението на строго секретни правителствени проекти, като например масови ваксинации срещу антракс, блокиране на слънчевите лъчи за предотвратяване на глобалното затопляне, контролиране на климатичните условия, или отслабване на умовете на хората, за да им се попречи да осъзнаят и да се борят срещу настъпването на Новия световен ред. Американските военновъздушни сили отхвърлят тези твърдения. Един от вярващите в тази конспирация е певецът Принс, който споменава в едно интервю, че по негови наблюдения винаги, когато в небето има повече самолетни дири, в квартала му се увеличават побоищата и скандалите.

HAARP

HAARP

Разположената близо до Гейкона в Аляска „Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе“ (HAARP) е създадена за изучаване на йоносферата и проучването на потенциални нови методи за комуникация и наблюдение. Проектът се спонсорира от военноморските и военновъздушните сили на САЩ, от Университета в Аляска и от Агенцията за изследователски проекти по сигурността. Съоръжението разполага с 180 антени, с височина 22 метра, които предават мощни радио сигнали, временно активизирайки чрез нагряване части от йоносферата. Макар правителството да твърди, че няма нищо скрито в HAARP, мнозина мислят другояче. Някои хора смятат, че истинската цел на HAARP е да се създаде оръжие под формата на мощен електромагнитен лъч, с който да се унищожават вражески самолети, да се смущават вражеските радио комуникации, или да бъде използван в междугалактическа война. Други вярват, че целта на HAARP е да контролира климата и да спира развитието на страните от Третия свят, като задейства земетресения и цунами. Контрол над ума, холограми в небето и оръжие за масово унищожение достатъчно мощно, за да разруши цялата планета, също са сред предполагаемите цели на проекта.

Нацистки НЛО и тайни общества

Нацистко НЛО

Теориите, свързващи нацистите с окултното и тайните общества са били тема не само на документални книги и филми, но и на много комикси и научно-фантастични романи. Чилийският дипломат и тълкувател на Езотеричния нацизъм Мигел Серано твърди в своята книга „Златната панделка“, че Адолф Хитлер е бил въплъщение на индийския бог Вишну, който е дошъл на Земята, за да установи арийско господство. Книгата твърди, че Хитлер и неговата Нацистка партия са използвали Нова Швабия (тайна немска база разположена в земите на Кралица Мод в Антарктика), за да комуникират с Хиперборейците – небесни същества, за които се смята, че са прародители на арийската раса. С помощта на знанията, придобити чрез тези комуникации, нацистите разработват флота от летящи чинии, които Хитлер един ден щял да използва, за да се сдобие с тотален контрол. Серано твърди още, че нацистите са използвали Нова Швабия, за да обуздаят силата на Врил – митична енергия, която за първи път е описана през 1871 г. в научно-фантастичната книга на Едуард Булър-Литън „Врил: Силата на идващата раса“.

Други конспиратори смятат, че през 1921 г. в Берлин е създадено „Обществото Врил“, чиято цел била да осъществи връзка с арийските извънземни, командващи силата на Врил, както и да изучава произхода на арийския народ. Членството в него се припокривало с това в „Обществото Туле“ – организация с подобна идеология, която дава началото на Нацистката партия. В тези две общества членували Адолф Хитлер и Хайнрих Химлер, както и много други членове на Нацистката партия. Според българския инженер Владимир Терзийски, нацистите били успели да обуздаят чудната сила на Врил и с нейна помощ през 1942 г. кацат тайно на Луната и построяват база, която по-късно е унищожена от американските, или съветските астронавти, по време на техните тайни кацания през 1957-58 г.

Кацането на Луната

Кацането на Луната

През 1974 г. авторът Бил Кейсинг публикува своята книга „Ние никога не сме кацали на Луната – лъжата за 30 милиарда долара“, в която твърди, че всичките шест мисии Аполо са били фалшифицирани от NASA и правителството. По-късно той заявява, че NASA е организирала катастрофата на совалката „Чалънджър“, понеже се опасявала, че астронавтите на борда ще разкрият измамата за кацането на Луната. Кейсинг и неговите поддръжници смятат, че през 60-те години на миналия век технологиите не са били достатъчно напреднали за осъществяването на подобна мисия, но американското правителство е искало да спечели Космическата надпревара със Съветския съюз и затова е скалъпило кадрите за кацането на Луната през 1969 г., с помощта на филмови декори. Сред доказателствата, цитирани от привържениците на тази теория, е това, че забитият в лунната повърхност американски флаг се развява, въпреки липсата на атмосфера или вятър.

ЦРУ контролира ума

ЦРУ контролира ума

Съществуват няколко теории на конспирацията, касаещи Проект MK-ULTRA – строго секретна програма на ЦРУ за контролиране на съзнанието, в която се извършват експерименти върху хора, с помощта на наркотици като ЛСД, електрошокове, хипноза и други методи, през 50-те и началото на 60-те години на миналия век. Макар съществуването на Проект MK-ULTRA да не е отречено до днес, цялата документация свързана с него е унищожена през 1973 г., по заповед на тогавашния директор на ЦРУ Ричард Хелмс, за да се запази програмата в тайна. Една от теориите засяга атентата над сенатор Робърт К. Кенеди, извършен от Сирхам Сирхам. Тази теория, известна като „Хипотезата за Манджурския кандидат“, твърди, че Сирхам е бил подложен на промиване на мозъка от ЦРУ, което го използвало за убийството на Кенеди, без той да осъзнава действията си. Психологът д-р Едуард Симсън-Калас, който интервюира Сирхам в затвора, както и адвокатът на атентатора, са поддръжници на тази теория. Друга теория на конспирацията за MK-ULTRA гласи, че масовото самоубийство на култа в Джоунстаун в Гаяна се дължи на продължителни експерименти на ЦРУ за промиване на мозъка. Теорията предполага, че 909-те членове на култа, които умират от отравяне с цианид, не са били под влиянието единствено на своя лидер Джим Джоунс, а са били използвани и като опитни зайчета от ЦРУ. Смята се, че операциите по Проект MK-ULTRA не са били прекратени през 1963 г., както твърди ЦРУ, а продължават и до днес.

Зона 51 и Розуел

Зона 51 и Розуел

На 8 юли 1947 г. един летящ обект се разбива близо до Розуел в щата Ню Мексико. Първоначалните новинарски съобщения описват обекта като „летящ диск“, но скоро след това командващият генерал на Осма въздушна дивизия отхвърля тези твърдения, заявявайки, че обектът е метеорологичен балон. Инцидентът е забравен до 1978 г., когато публичният интерес е разпален отново от интервюто на майор Джеси Марсел – един от хората, които разчиствали останките от катастрофата. Той вярвал, че обектът не е бил метеорологичен балон, а космически кораб, и че военните са потулили случая. След публикуването на интервюто му през 1980 г. се появяват и други очевидци на инцидента, които разказват, че от падналия кораб са били извадени телата на живи извънземни. Тези твърдения, включително и това на съдебния лекар Глен Денис, който заявява, че е извършвал аутопсия на извънземно, довеждат до популяризирането на теорията, че правителството укрива факта за контакт с извънземна раса. Смята се, че секретната военна база Зона 51 в щата Невада е център за изследване на останките от Розуел, за срещи с извънземни, както и за пътувания във времето и телепортации.

Експериментът Филаделфия

Миноносецът "Елдридж"

Експериментът Филаделфия, известен също като Проект „Дъга“, е секретен военен експеримент, който, според конспираторите, е целял да направи невидим за радарите военния кораб „Елдридж”, посредством силно електромагнитно поле. Автор на теоретичната разработка е самият Айнщайн, а техническото изпълнение на проекта било поверено на един друг гениален откривател – роденият в Хърватска учен Никола Тесла. Според теорията, експериментът е бил частично успешен. Очевидци на събитието твърдят, че на 22 юли 1943 г. „Елдридж“ е изчезнал почти напълно, като само лека мъгла е маркирала очертанията му. Те смятат, че корабът е бил телепортиран в друго измерение. Говори се, че опитът е бил проведен с екипажа на борда и, когато кораба се появил отново, някои от моряците били вградени в структурата му, а други се чувствали зле. Тази история излиза на бял свят за пръв път през 1955 г., когато Карлос Алиенде, който твърди, че е видял инцидента от борда на плаващия наблизо търговски кораб, изпратил няколко писма описващи събитието на изследователя на НЛО Морис К. Джесъп. През 1984 г. Експериментът Филаделфия става тема на едноименен научно-фантастичен филм.

Проектът Монтаук

Проект Монтаук

Класически пример за това как теориите за конспирация се преплитат една в друга е версията свързваща Експеримента Филаделфия с така наречения Проект Монтаук. Според тази теория, през 1952 г. учените, които участвали в разработката на Експеримента Филаделфия, се събират в Кемп Хироу в Монтаук Лонг Айлънд, за да обсъдят как техните открития биха могли да бъдат използвани за целите на психологическото военно дело. Една от версиите гласи, че, когато Конгресът отказал да им даде средства за проекта, учените получили подкрепата на Департамента по сигурността, който им дал безотчетни 10 милиона долара в нацистко злато, придобито по време на Втората световна война. Дънкан Камерън, който твърди, че е оцелял от експеримента, разказва, че е пътувал във времето и е ходил на Марс. Той също твърди, че бил започнал да остарява с по една година на час, което принудило „инженерите на времето“ да го върнат в миналото, за да убеди баща си да има друг син, който след това бил използван, за да бъде заменен с него бързо остаряващият Дънкан.

Конспирацията 9/11

Кулите близнаци

Наричащи себе си „Движение на истината за 9/11″, някои хора разпространяват различни теории на конспирацията, касаещи терористичните атаки от 11 септември. Една от тях гласи, че операцията е била режисирана от американското правителство съвместно с други световни лидери. Филмът „Zeitgeist“ твърди, че администрацията на Буш е знаела за планираните атаки преди те да се случат. Те са били извършени с цел да се създаде причина за Войната срещу тероризма и да се прикрие нейната истинска цел, а именно икономическа изгода и увеличаване на контрола над населението. Привържениците на теорията за контролирана експлозия твърдят, че пълното рухване на Кулите близнаци не се дължи на разбилите се в тях самолети, а е било възможно единствено чрез заложени предварително експлозиви. Друга теория гласи, че самолети изобщо не е имало, а просто видеоматериалът за инцидента е бил подправен. Тези и други подобни теории биват отречени от американското правителство като нереални, но в интернет съществува общество, отдадено на конспиративните теории, което продължава да вярва в тях.

Протоколите на Старейшините на Цион

Протоколите на Старейшините на Цион

Публикуваните в Русия през 1903 г. „Протоколи на Старейшините на Цион“ често се смятат за предшественици на много от съвременните теории на конспирацията. Тексът описва план за световно еврейско господство и набира популярност през 1917 г., по времето на Болшевишката революция, която сваля руската царска власт и дава начало на управлението на Комунистическата партия. Протоколите обикалят Европа и Северна Америка в годините преди Втората световна война под формата на антисемитска пропаганда. През 1919 г. във Филаделфия е отпечатана една версия на текста, в която думата „евреин“ е заменена с „болшевик“, което подхранило допълнително страха на американците към комунизма в годините на Червения страх. Макар да били провъзгласени за фалшификат, вероятно създаден от агентите на руската царска тайна полиция, Протоколите продължават да бъдат публикувани, четени и приемани за автентични от много антисемитски кръгове, най-вече в Близкия изток.

Глобалното затопляне

Глобалното затопляне

Сред многото призиви, спонсорирани от правителства и корпорации, приканващи консуматорите да живеят „зелено“, се появяват някои противници, които твърдят, че глобалното затопляне е недоказана догма или абсолютна измама. Подобни идеи виждат бял свят за първи път в документалния филм „Парникова конспирация“, който се излъчва във Великобритания през 1990 г. Филмът се фокусира главно върху учените скептици, които твърдят, че са им били отказани средства, с които да докажат теориите си. Някои привърженици на теорията твърдят, че истерията за глобално затопляне се подхранва с цел да помогне на световните лидери да постигнат Новия световен ред. Други твърдят обратното, казвайки, че глобалното затопляне е изфабрикувано от леви радикали, с цел да спрат глобализацията и развитието на западната индустрия.

Ученият Уилям М. Грей, който е виден скептик по въпроса с глобалното затопляне, твърди, че хората не са отговорни за промените в климата и че мозъците на днешните деца се промиват, за да приемат тази идея.

СПИН

СПИН

В няколко свои статии и книги пенсионираният дерматолог Алан Кантуел предлага идеята, че вирусът на СПИН е разработен от американското правителство и е инжектиран на нищо неподозиращи хомосексуалисти под формата на пробна ваксина за Хепатит Б.

Подобна теория, предложена от бившия зъболекар Ленърд Хоровиц, твърди, че СПИН е форма на биологично оръжие, разработено за американското правителство, чиято първоначална цел е била да контролира броя на населението в Африка.

Смъртта на принцеса Даяна

Принцеса Даяна и Доди ал Файед

Мнозина, сред които и бащата на Доди Файед – египетският бизнес могул Мохамед ал Файед, вярват в теорията, че катастрофата от 31 август 1997 г., която причини смъртта на принцеса Даяна и нейния любовник, всъщност е била режисирана от британското кралско семейство. Файед твърди, че Даяна е била бременна от сина му, но връзката между разведената принцеса и египетския мюсюлманин се считала за недопустима от расисткото кралско семейство. Бившият агент от британските тайни служби Ричард Томлинсън заявява, че MI6 са държали Даяна под наблюдение и са замесени в смъртта й. Той разказва в едно интервю, че шофьорът на колата е бил заслепен от внезапна ярка светлина, която се появила на изхода на тунела и така бил изгубил контрол над автомобила. Според Ал Файед, шофьорът Хенри Пол, чиято аутопсия показала наличие на алкохол в кръвта, също е работил за MI6.  Всички тези твърдения се опровергават от официалното полицейско разследване на смъртта на принцесата.

Новият световен ред

Новият световен ред

Предполагаемите кукловоди на много от гореспоменатите конспирации стоят начело на една сенчеста клика, която се свързва с най-различни организации – Фримасоните, Тристранната комисия, Билдерберг клуб. Предполага се, че те се стремят да наложат на всяка цена свое единно световно правителство, понякога чрез открити средства, а друг път чрез подставянето на марионетни режими, които да отговарят пред тях. Тази теория, напомняща до голяма степен на „Протоколите на Старейшините на Цион“, претърпява забележително развитие през годините.

Произходът на тезата за Нов световен ред може да бъде проследен до времената отпреди появата на Протоколите, когато някои кръгове се опитват да хвърлят вината за Френската революция върху едно от многобройните тайни общества, действащи в централна Европа през 18-и век, а именно Илюминатите. Илюминатите са представяни като аморални и дори сатанински поклонници на безскрупулната жажда за политическа власт, чиято цел е световното господство. Смята се, че те са прониквали и корумпирали другите подобни общества, опитвайки се да свалят всички правителства и религии.

Постепенно конспираторските страхове за социална стабилност се прехвърлят към работническите движения. За новите марионетки на Илюминатите са набедени радикалните комунисти. В края на 19-и век тази теория се слива с антисемитизма от Протоколите, давайки начало на тезата за Юдео-масонска конспирация, според която най-високите нива на Фримасоните и водещите еврейски финансови фамилии в Европа се обединяват, с цел да създадат едно деморализирано общество от индивиди, движени единствено от своите консуматорски апетити.

21 Коментари за “Най-известните теории на конспирацията”

 1. AvatarDiscip

  „Loose Change“ е филма в САЩ е забранен, а авторите имат издадени присъди. 9/11 го направиха евреите и ЦРУ дефицита на Пентагона беше достигнал 3 милиарда, а трябваше да се води и война. Във филма много ясно си личи как кулите падат след контролирани взирове, а и по принцип всеки с минимални познания по строителство ще разбере, че такива кули няма как да паднат след като са ударени над средата може да има разрушения и да се наклонят, но няма как да се срутят вертикално. Могат да ги разрушат единствено след удар в основата, но тогава пак ще паднат настрани и ще предизвикат още повече жертви и половината Манхатън щеше да падне. Другото което беше, че дупката в Пентагона не е направена от самолет, а от ракета. Незнам дали знаете, но в Пентагона важните отдели са от външната страна проектиран е така, че ако падне ракета в средата на сградата да предизвика минимум покажения и важните стуктури да продължат да действат в деня на атаката никой от водещите екипи, които е трябвало да бъдат там не са били в това крило. Другото което не се споменаваше дълго време, а после се покри и го изкараха „случаен“ инцидент, е че е имало още един паднал самолет, за който се преполага, че е „липсващият“ от Пентагона. Не видях теорията за „черните хеликоптери“ тя е доста разпространена една от версийте, е че с магнитни сигнали от тях разшифроват мозъчните импулси и чрез тях контролират съзнанието или „следят“ за терористи. Аз съм виждал черни хеликоптери, но не съм забелязал кой знае какви изменения в личността ми това сигурно, е защото по принцип съм социопат и мозъкът ми излъчва объркващи сигнали :) .

 2. AvatarСилвия

  И аз съм склонна да вярвам, че „има нещо гнило“ в 9/11. Не съм гледала „Loose Change 9/11″, а само „Fahrenheit 9/11″ на Майкъл Мур и „Zeitgeist“, който не ми хареса, защото доводите в него, макар и звучащи логично, бяха поднесени изключително пристрастно. Иначе и в двата филма се говори за нещата, които споменаваш. Може би наистина атаките са работа на Щатите, но скоро едва ли ще разберем със сигурност.
  За черните хеликоптери съм чувала от филма „Conspiracy Theory“ с Мел Гибсън и Джулия Робъртс, но не знаех че са толкова разпространена конспиративна теория. Социопат, а? Може би хеликоптерите много добре знаят това. Внимавай да не те използват като пионка в някой атентат:)

 3. AvatarDiscip

  Дам може …, мани че ме гони и мизантропията и съм потенциален кандидат. Само прекалено голямото ми его не ми позволява да се жертвам, а на всичкото отгоре съм атеист и онова с 40-те девственици дето ме „чакат“ не върви при мен и не могат да ме подмамят с такова обещание. От друга страна ако го направя ще имам нетърпимото чувство да се похваля на всички след това /или преди това/, което ме прави прекалено ненадежден ще бъда слабото звено в цялата схема :) . „Zeitgeist“ не съм го гледал понеже четох много слаби отзиви, а Майки е класа гледам му всичките неща, които прави още от „Канадски бекон“, жалко че тъпото копеле е болен демократ и спря втората част за 9/11 след като спечелиха изборите, но на другите избори като ги треснат ще го пусне :) .

 4. Avatar55905

  За хората които НЕ вярват на подобни теории е много по-лесно да си затварят очите, и да си мислят, че всичко е наред, отколкото да си размърдат малко мозъците. Едно от доказателствата,че нещо не е наред,е това,че периодично в националните телевизии се появява някакой мастит специялист (социолог,антрополог,политолог) и клатейки пръст обяснява,че българина много вярвал в митове, или нещо от тоя род ,но така не трябвало, (вменява чувство на вина).Странно защо обаче някой такъв не се обявява против чалгата или тъпите шоу програми – все неща от които се деградира.

 5. AvatarRoni

  Има един съществен пропуск в изброените случаи на конспирация. Смятам, че трябва да добавим и българската следа в убийството на папа Йоан Павел II. Това е една тайна операция на ЦРУ, целяща да нанесе тежук удър на СССР като удари един от нейните „сателити“ (България). Въпреки, че конспирацията се разплита, тя постига целите за които е предвидена. България плаща голяма цена и до днес. Това е едно петно, което няма да избледнее с времето.

 6. AvatarRoni

  ПЛАН „РАН-ЪТ“

  След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят „Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм“. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.

  Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.http://www.communist-bg.org/index.php

  Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.

  При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

  ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ В ИНТЕРНЕТ…………..

 7. AvatarАн Пенгезова

  Мога да ви се изсмея на коментарите, особено на Discip. Кво да ви кажа, яд ме е млади хора са да толкова заблудени, а и да говорят без да си направят труда да се образоват малко поне!

 8. Avatarmarlyn

  Ан ли си, Анче ли си, или си някаква там Пенгезова, или по-точно Пенг*зова. Задръж си мнението за себе си, след като го даваш без да се аргументираш поне с няколко думи!

 9. AvatarИвчо Ивчов

  Пенгезова, и аз мога да ти се исмея! По -скоро ти вземи се пообразовай малко, не повтаряй като папагал заглавията на масмедиите. Приличаш на дружинен ръководител дето поучава как трябва да мисли младежта.

 10. AvatarМария-Магдалена

  Много добро подреждане на теориите.:) Но на „Протоколите на Старейшините на Цион“ мисля,че не е Цион,а Сион. Планината,която доста често се споменава във Библията. Може в този конкретен случай да не е така,но по принцип Zion се превежда Сион.

 11. AvatarСилвия

  Според мен и двете са правилни. Предпочетох Цион заради уикипедията http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%BE%D0%BD . Там също се споменава хълма Сион, но пък е прието да се казва ционизъм, ционистки и т.н. Произношението на еврейската дума, според уикипедия, е „Цийон“.

 12. AvatarTicko

  Приятели, постоянно се появява някой в телевизиите, който гордо заявява – „Аз не вярвам в конспиративни теории“, т.е. че ние сме глупаци! Добре де, ако един мъж си има любовница, а жена му не знае, това конспирация ли е?! Ами да, защото третият човек не знае. Само че е конспирация на ниско ниво! Разбира се, че съществуват конспирации, има и „социално инженерство“. Но не всички неща в света са конспиративни, има и естествени събития. За 11 септември не съм съгласен, мисля че си беше голяма простотия и американците я проспаха. Но Зона-51 съществува и никой не знае какви машини се разработват там, има и психотронни оръжия. Там даже американци и руснаци си сътрудничат. Така че „антиконспираторите“ нека бъдат по-умерени в изказванията си.

 13. AvatarНики

  Мисля че някои от тези теории са направо налудничави.Хора осъзнайте се,ако живеете с мисълта,че едва ли не „всичко е нагласено“ и животът ви е предначертан ,ще зариете към дъното.

 14. AvatarЛ.Ш.

  Не си затваряйте очите към истината, бъдете отворени към света. Истината е пред очите НИ.

 15. Avataraz

  Ама още ли има хора, които се връзват на тези измишльотини, наречени конспиративни теории. Това са пълни, абсолютно с нищо неподкрепени, освен с параноичните фантазии на своите привърженици, простотии.

 16. AvatarГенчев

  Работата е там,че повечето хора са почтенни и не допускат,че официалните лица и институции ги лъжат и имат интерес да го правят. Дори една много голяма лъжа би минала по-лесно при тях, стига тя да е съобщена от президента, министър-председателя и тн. Всъщото време са готови да отрекат всяка конспиративна теория без въобще да са се запознали подробно с нея.

 17. AvatarMircho77

  същото важи и за тебе драги ми „Az“… на тебе сигурно по ти оттърва на слона да викаш муха… и на всичките доказателства да казваш , че са неподкрепени значи проблема е или в погледата ти или в мозъка ти, но какво да се прави в света е пълно с дебили , а още повече че това е политиката която сигурно още незнаеш , че върти света … политиката на илуминати , но какво ли ти обяснявам като гледам умствения ти багаж

 18. Avatarпппппп

  Всичко е пари п.тка политика.Има конспиратори и всякъкви други ненормалници които се бъркат във всичко и искат да контролират света .България е жив пример.Става все по зле ,защото ни управляват марионетни правителства вече години наред.Има и случайни събития ,но те са малко.Свалят се неудобни правителства и изкуствено се поддържа бедност в държави като нашата за да могат банките да върлуват с огромните си лихви и да печелят пари.Много още примери мога да дам че има хора които движат цялата работа.

 19. Avatarkliment

  по делата им ще ги познаеете

 20. Avatarххх

  „Az“ аз пък да ти кажа когато една конспиративна теория е подкрепена с доказателства някак ме отказва да се вържа. Плановете за световен ред са нещо далеч извън границите на ограничените ни мозъци.

 21. AvatarOrasfety

  Възможно е самолетите от видеото на атаките 11/9 да са холограма – образи,проектирани върху небето чрез гигантски прожектори (нали знаете,като ония,дето изобразяват знака на Батман и се виждат 20× кратно от Луната),и да са придвижвани,чрез тези прожектори,посредством дистанционно управление,точно както дроновете,детските колички и самолетчета и др. се придвижват по този начин. С една дума,всичко е било една огромна,мащабна оптична измама. Сега ще си кажете:“Ама как ще са фалшиви тези самолети,нали и хората във видеото са ги видели и са давали реакции,сочели са,крещели са?“. – Ами да,ама нали всичките са видели холограмните образи,които Американското правителство се е погрижило цял Ню Йорк да види,чрез подхранвани от 2 000 000 волта прожектори и точно това е била целта им всички да го видят,за да могат всички да го повярват?!! А истинската причина за рухването на кулите-Близнаци са предварително вкарани вътре експлозиви,които просто са били задействани в точния момент,когато мислените „самолети“ са се врязали в сградите.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   • Марихуаната (40%, 4 807 Гласа)
   • Проституцията (26%, 3 119 Гласа)
   • Интернет пиратството (25%, 3 057 Гласа)
   • Гей браковете (25%, 3 010 Гласа)
   • Нито едно от посочените (24%, 2 868 Гласа)
   • Лесният достъп до оръжия (11%, 1 339 Гласа)
   • Порнографията (10%, 1 198 Гласа)
   • Алкохолът под 18 години (6%, 696 Гласа)
   • Полигамията (4%, 471 Гласа)
   • Всичко (2%, 240 Гласа)

   Общо гласували: 12 049

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarТаняСлучаят на Оскар Слейтър... { Луда работа! Нали един напълно невинен е "опрал пешкира" какво... } –
 • User AvatarТаняПортрет на един сериен... { Да, точно така Хана Монтана, напълно съм "за" това, което... } –
 • User AvatarТаняДженийн Джоунс: Смяната на... { Още първия поглед на физиономията й издава невероятен изрод- душегубка.... } –
 • User AvatarТаняСмъртта на Джеймс Бълджър... { Браво Светла, много добре казано. Аз макар, че препрочитам почти... } –
 • User AvatarТаняВелма Барфийлд: Серийна отровителка { Как пък всички откриват Бог, когато им запари под задника?... } –
 • User AvatarТаняДаян Даунс: Майка-детеубийца или... { Майка ли? Това няма как да бъде майка а само... } –