Публикувано на: 1 ноември, 2009

Дружелюбният, но не особено интелигентен Йоаким Крол, бил наричан от децата в квартала „чичо“ до момента, в който убива и изяжда едно от тях. Впоследствие той признава за шокираща серия от 14 убийства, извършени в продължение на 20 години, които потрисат хората в Германия. Той e изправен на съд и получава 9 доживотни присъди. Йоаким Крол умира в затвора от сърдечен удар през 1991 г.

Изчезнало дете

Лаар е предградие на град Дуйсбург, който се намира в индустриалния район на долината Рур в северозападна Германия. Децата, които си играели в близост до къщата на „Фрисенщрасе“ №11, познавали оплешивяващия мъж, живеещ там, като „чичо Йоаким“. Те го считали за приятел, тъй като той често им давал лакомства и ги канел на гости в апартамента си. Той живеел сам, но имал голяма колекция от кукли и винаги купувал най-модерните електронни играчки. Куклите пазел за момичетата, защото те ги харесвали, а той харесвал тях. Той бил странен кръглолик човек, с големи миши уши и огромни очила, но децата изглежда го харесвали. Чичото имал отлично чувство за хумор и знаел как да ги разсмива.

Той имал и други по-зловещи, надуваеми кукли, които децата не били виждали, и с които задоволявал сексуалните си нужди. Понякога упражнявал върху тях техники за удушаване. Той трудно се сближавал с жени и, макар да мислел за тях, осъзнавал, че им създава лошо впечатление. Крол бил имал само една връзка, която бързо приключила. Затова, още като млад мъж бил прибягвал до изнасилване.

Той изглежда не се интересувал от новините за убитите жени и момичета в района, които се появявали от време на време през последните 20 години. Пресата наричала неизвестния извършител „Ловеца от Рур“.

В събота на 3 юли 1976 г. четиригодишната Марион Кетер изчезва от една детска площадка в Дуйсбург. Тя била малко, сладко, русо момиченце, което често си играело с други деца, и родителите й никога не се тревожели, когато излизала с тях. Но през този ден тя не се прибрала в къщи. Обезумялата й майка я търсила навсякъде, но никой не я бил виждал. Тя и съпругът й отишли в полицията и на следващия ден екип от полицаи започнал да разпитва хората в квартала, обикаляйки от врата на врата. Тогава от дома на „Фрисенщрасе“ №11 изскочил един човек, викайки полицията.

Странна диета

Историята се развива по подобие на случая със серийния убиец Денис Нилсън от Англия, който се подвизава шест години по-късно.  Обитателите на къщата делели един и същи клозет и един от тях, Оскар Мюлер, отишъл да го използва. В коридора той се натъкнал на съседа Йоаким Крол, който го предупредил, че тоалетната не работи.

„Какво й е?“ – попитал го Мюлер и Крол отговорил, че е запушена. Мюлер можел да се закълне, че Крол добавил, че клозета е пълен с черва.

Мюлер си помислил, че това е шега и отишъл в тоалетната. За свой ужас той видял, че водата в клозета е кърваво червена и от нея се носи някаква смрад.

Втурвайки се на улицата, Мюлер се натъкнал на един от полицаите, търсещи малката Марион. Мюлер разказал за видяното в тоалетната и няколко офицери го придружили, за да проверят случая.

Те се убедили, че в действителност нещо е било нарязано и хвърлено вътре, затова спрели водата и се обадили на водопроводчик, и за всеки случай на съдебния лекар. Когато извадили съдържанието на тоалетната чиния, то се оказало вътрешните органи на дете: бели дробове, бъбреци, черва и сърце. Имало също и парчета плът, която изглежда била изрязана от месестите части на жертвата.

Кухнята на Крол

Кухнята на Крол

Мюлер казал на полицията, че приятният човечец, познат като „чичо Йоаким“, му е казал за „червата“ в тоалетната, и те отишли до апартамента му и почукали на вратата. Попитали го какво знае за случая и той признал, че е заклал един заек и е хвърлил вътрешностите му в тоалетната. Полицаите надушвали аромата на готвено, носещ се от жилището, но знаели, че онова, което били извадили от клозета, не са заешки останки. Мислейки за изчезналото дете, те настояли да влязат и да огледат.

Крол ги пуснал да претърсят тристайния му апартамент. Той им показал задушеното в кухнята и признал, че в него има части от липсващото момиче. Полицаите били потресени от неговото признание и от безгрижието му. Когато един от тях взел лъжица и разбъркал ястието, измежду картофите и морковите се появила една малка ръчичка. В хладилника били открити още чинии с месо, което Крол очевидно бил оставил за после. Фризерът също съдържал няколко прилежно опаковани пакета с месо. Полицаите го задържали, а той не оказал никаква съпротива.

Да станеш убиец

Йоаким Крол

Йоаким Крол

Йоаким Георг Крол е роден на 17 април 1933 г. в семейство на миньори в град Хинденбург. Той страдал от нощно напикаване и бил хилаво дете. Имал коефициент на интелигентност едва 76, което се счита за доста под средното ниво.

През Втората световна война неговият баща става военнопленик в Русия и така и не се завръща в къщи. През 1947 г. семейството се премества в Северен Рейн в Западна Германия, където осемчленната фамилия се помещавала в две стаи. Той ходил на училище в продължение на пет години, но после прекъснал и получил остатъка от образованието си във фермата. По-късно той твърди, че неговото зловещо поведение се дължало точно на нещата, които бил видял там.

В началото на 1955 г., когато Крол бил на 22 години и все още живеел със семейството, майка му починала. Само три седмици по-късно Крол извършил първото си изнасилване и убийство.

През 1957 г. той се преместил в Дуйсбург, където нападнал няколко жени. Крол често предприемал пътувания до околните градове в търсене на жертви. Той използвал различни способи, за да покори жертвите си и да ги премахне като свидетели, но предпочитаният му метод бил удушаването.

Ловецът от Рур

Полицията смятала, че може би най-сетне е заловила бруталния и неуловим Ловец от Рур и затова разпитала 43-годишния заподозрян за някои от убийствата в района. Той с готовност си признал за стореното с Марион Кетер, но не казал нищо повече и бил изпратен в килията си да чака процеса. След няколко дни той разкрил, че е отговорен за още няколко подобни престъпления, и дори поел отговорност за убийства, за които били заловени и осъдени други хора. Неговите признания били дълги, сложни и често доста шокиращи.

Крол започнал да изнасилва и убива жени и момичета, когато бил на 22 години. Според него, той е убил, или се е опитал да убие около 14 души, но паметта му не била много добра. Признал, че може да има още жертви. Първото убийство се случило на 8 февруари 1955 г. Жената, идентифицирана като Ирмгард Щрел, била само на 19-години и тялото й било открито пет дни след смъртта й.

Крол си я спомня като руса жена, облечена в зелено палто и носеща чанта с книги. Тя била избягала от къщи и той я срещнал на пътя. Поканил я да отиде с него в гората очевидно, обещавайки й нещо, и там се опитал да я целуне. Тя го отблъснала и той я завлякъл в един хамбар, където я пробол във врата и я изнасилил. Инцидентът станал в близост до град Валстед. За да се увери, че е мъртва, Крол я удушил и използвал сгъваемия си нож, за да я изкорми.

Изминала цяла година преди той да убие отново, този път в град Киркхелен. Сега жертвата му била много по-малка: 12-годишната Ерика Шулетер. Крол я изнасилил и убил. След това през 1959 г., когато се преместил в Дуйсбург, в разстояние на пет седмици Крол убил две жени в два различни града.

На 16 юни той нападнал още една жена. Клара Фрида Тесмер била открита убита на една ливада близо до река Рейн – удушена и изнасилена. Но тя не била последната жертва, тъй като сексуалният глад на Крол не можел да бъде задоволен.

Ловът продължава

На 26 юли той удушава 16-годишната Мануела Кнод и захвърля тялото й в горския парк в Есен. Той добавил нов щрих към това убийство. След като я съблякъл и я изнасилил, Крол използвал ножа си, за да изреже парчета плът от бедрата и задника й. Освен това мастурбирал върху нея, оставяйки толкова голямо количество сперма, че полицията сметнала, че момичето е станало жертва на банда перверзници. Крол взел със себе си парчетата от плътта й, които сготвил и изял. Впоследствие заявил, че оскъдицата и скъпото месо са били в основата на неговата мотивация, но казал и че е искал да опита вкуса на човешката плът.

Тъй като се измъквал от закона и всяко следващо престъпление засилвало глада му, Крол разработил една и съща рутина: той хващал влака или автобуса до някоя изолирана местност, след което просто се разхождал, докато забележел сама жена, която да му хареса.

В началото на 1962 г. 12-годишната Барбара Брудер отивала към детската площадка близо до дома си, когато Крол я забелязал и набелязал детето за жертва. Въпреки че нейните останки никога не били открити, той си признал, че я е изнасилил и убил в едно поле.

През същата година изнасилил и убил 13-годишната Петра Гайзе, както и 13-годишната Моника Тафел. Един ден след Великден Крол удушил Гайзе със собствения й шал и отрязал големи парчета плът от задника и ръцете й. За това престъпление бил осъден друг заподозрян.

На 4 юни в град Валсум Крол грабнал Тафел, докато тя отивала на училище, и след като свършил с нея, отрязал парчета плът от задника и бедрата й. Според някои източници, той дори бил ял от нея на място. Тези две убийства били извършени през два месеца в различни градове, поради което не били свързани като дело на един и същи хищник, въпреки очевидните прилики в перверзиите. Един местен жител на Валсум се обесил в гората и хората решили, че той е бил виновникът.

Тогава стилът на Крол претърпял значителна промяна.

Още жертви

Той се скатавал в продължение на три години и тогава, на 22 август 1965 г., се доближил до една двойка младежи, които се натискали в колата си близо до едно езеро край Дуйсбург. Крол забил ножа си в гумата на Фолксваген-а, за да накара 25-годишния Херман Шмиц и приятелката му Рита да излязат. Той промушил Шмиц няколко пъти право в сърцето.  Но момичето не било никак безпомощно и незабавно реагирало. Тя скочила на шофьорското място, надула клаксона и натиснала педала на газта. За малко щяла да блъсне Крол и той избягал в гората. Така успяла да оцелее, но въпреки даденото от нея описание, убиецът на Шмиц не бил открит.

Вероятно Крол се уплашил от тази случка, защото се държал кротко в продължение на година, но следващата му жертва понесла цялата му ярост.

На 15 септември 1966 г. отново близо до Дуйсбург било открито удушеното тяло на 20-годишната Урсула Ролинг. Тя била мъртва от приблизително два дни, съблечена от кръста надолу и лежаща в провокативна поза. Тя била прекарала последната си вечер със своя приятел и подозренията паднали върху него. Натискът от страна на полицията и унижението да бъде заподозрян в смъртта на любимата си се оказали непосилни за младежа и той се хвърлил в река Майн.

Задоволяване на любопитството

Петгодишната Илона Харке била открита в ледените води на един малък поток във Вупертал. Аутопсията показала, че тя е била изнасилена. Крол се бил натъкнал на детето в град Есен и решил с нея да задоволи любопитството си какво би било да удави някого. Той я отвел с влака до Вупертал и, намирайки достатъчно дълбоко място в потока, натиснал главата й под водата, докато тя престанала да се бори. Той отрязал части от тялото й, които да занесе и да сготви у дома си.

Шест месеца по-късно Крол опитал отново, но този път бил прекъснат и за малко щял да бъде заловен. Той се бил преместил временно в Графенхаузен и през юни 1967 г. извън града се натъкнал на десетгодишната Габриеле П. Крол носел у себе си порнография и успял да убеди момичето да го последва в едно поле, където й обещал да види зайче, но вместо това й показал еротичното списание. Тя се уплашила и понечила да си тръгне, но той я задържал. Завличайки я на едно закътано място, Крол я задушил. Тогава обаче, била пусната сирената на близката мина за въглища и Крол се стреснал от работниците, които заизлизали на път за вкъщи. Той оставил детето там, смятайки, че е мъртво. Габриеле била открита и закарана в болницата, където останала в кома в продължение на повече от седмица.  Когато се възстановила, тя разказала на родителите си какво се е случило, но те решили да не докладват за инцидента.

През 1969 и 1970 г. Крол изнасилил и убил още две жени. Шестдесет и една годишната Мария Хетген е най-възрастната му жертва.

Десет месеца по-късно Крол проследил 13-годишната Юта Ран, която слязла от влака в Брайтшайд и тръгнала към дома си през гората. И в този случай нейният приятел бил заподозрян и дори прекарал известно време в затвора. Тогава, точно преди убийството през 1976 г., за което бил арестуван, Крол изнасилил и удушил 10-годишната Карин Топфер.

Най-накрая, с ареста на Крол приключило 21-годишното му царство на извратени жестокости – и той се сдобил със съмнителната репутация на сексуалния убиец с най-дълъг период на садистични престъпления в Западна Германия.

Процесът

Крол на път към съда

Крол на път към съда

Процесът, в целия му медиен блясък, протекъл в продължение на 151 дни. Той започнал на 4 октомври 1979 г. и приключил през април 1982 г. Крол бил обвинен в осем убийства и един опит за убийство. Макар да признал за 13 убийства, за някои от случаите било трудно да се намерят доказателства. Крол бил признат за виновен по всички обвинения. Тъй като смъртното наказание било отменено след войната, той можел да получи само максималната присъда – доживотен затвор. Крол получил девет такива присъди и бил изпратен в затвора Рейнбах.

На 1 юли 1991 г. прочутият Ловец от Рур умира от сърдечен удар на 58-годишна възраст.

———————————————————————————————————————————————

Източник: trutv.com

2 Коментари за “Йоаким Крол: Човекоядецът от Дуйсбург”

 1. AvatarLubeto

  Tova me potrese,ujasena s1m,4e ima takiva 4udovi6ta,kak se rajdat takiva zverove,kak ?!

 2. AvatarД-р Уотсън

  Мен пък ме потресе приликата му с учителя Йода!

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarСтарозагорецДоктор Артър Уорън Уейт:... { Много интересна статия. } –
 • User AvatarЖелязкоДоктор Артър Уорън Уейт:... { След веселата вдовица ни трябваше и весел вдовец. Доста интересна... } –
 • User AvatarТаняДоктор Артър Уорън Уейт:... { Не е имал шанса да бъде особено весел вдовец, но... } –
 • User AvatarЙоаннаДоктор Артър Уорън Уейт:... { Интересна статия за която благодаря } –
 • User AvatarПитане-ИдеяБащата отмъстител Андре Бамберски... { Силвия, защо не публикуваш статия за навярно най - зловещия... } –
 • User AvatarТаняБащата отмъстител Андре Бамберски... { Така е! Никой не може да спре родителя търсещ отговори... } –