Виктор Саенко и Игор Супрунюк: Маниаците от Днепропетровск

Днепропетровските маниаци са двама украински младежи, които извършват серия от убийства в украинският град Днепропетровск през юни и юли 2007 г. Случаят им придобива допълнителна популярност поради факта, че убийците заснемат на видео някои от престъпленията си и един от тези записи изтича в интернет. Виктор Саенко и Игор Супрунюк са обвинени в 21 убийства.

Убийствата

Първите две убийства се случили в нощта на 25 юни 2007 г. Жертвата била 33-годишната Екатерина Илченко, която се прибирала към къщи след гостуване у приятелка. Според показанията на Саенко, той и Супрунюк били „излезли да се разходят“. Супрунюк носел чук. Когато Илченко минала покрай тях, той „се завъртял“ и я ударил с чука по главата. Тялото на Екатерина било открито от собствената й майка в 5:00 ч сутринта.

Само час след първото убийство двамата младежи нападнали следващата си жертва, Роман Татаревич. Той спял на една пейка недалеч от първото местопрестъпление. Главата на Татаревич била премазана до неузнаваемост от многобройни удари с тъп предмет. Пейката, на която било открито тялото му, се намира точно срещу сградата на местната прокуратура.

На 1 юли в близкия град Новомосковск били открити телата на още две жертви – Евгения Гришченко и Николай Серчук.

В нощта на 6 юли в Днепропетровск били убити още трима души. Първата жертва бил наскоро освободеният от служба войник Егор Нечволода, който бил пребит до смърт, прибирайки се от нощен клуб. Неговата майка открила тялото му на сутринта край кооперацията, в която живеели. След него била убита 28-годишната нощна пазачка Елена Шрам. Според признанията на Саенко, Шрам идвала към тях, когато Супрунюк я ударил с чука, който криел под ризата си, и продължил да я удря, след като жената била вече паднала на земята. Тя носела торба, пълна с дрехи. Двамата убийци взели торбата, използвали дрехите, за да почистят чука и след това я изхвърлили. По-късно през същата нощ убили Валентина Ганжа (няма роднинска връзка с Александър Ганжа) – майка на три деца, омъжена за инвалид.

Андрей Сидюк
Андрей Сидюк

На следващия ден, 7 юли, две 14-годишни момчета от Подгородное, тръгнали за риба, били нападнати посред бял ден. Едното момче, Андрей Сидюк, било убито, но другото – Вадим Ляков, успяло да избяга.

На 12 юли 48-годишният Сергeй Яценко – инвалид от скорошна битка с рака – изчезнал с мотоциклета си. Тялото му било открито четири дни по-късно, като въпреки летните горещини, по него ясно си личали следите от брутални удари.

Последвали още тринадесет убийства. Често в един ден били откривани по няколко тела. В допълнение към по-ранните случаи, в периода от 14 до 16 юли били намирани по две жертви на ден. Жертвите изглежда били подбирани произволно. Повечето от тях били уязвими мишени – жени, деца, възрастни хора, скитници и пияници.

Повечето от жертвите били убити с тъп предмет – чук или арматурен лост. Ударите били насочени главно към лицата им, премазвайки ги до неузнаваемост. Много от тях били обезобразени, изтезавани, а в някои от случаите очите им били извадени, докато са още живи. Една от жертвите била бременна жена, чийто ембрион бил изрязан от утробата й. Никоя от жертвите не била подложена на сексуално насилие.

Някои от жертвите били ограбени, като мобилните им телефони и други ценности били продадени в заложните къщи в града.

Убийствата покривали доста обширен географски район. Освен в самия град, много от тях били извършени в прилежащите райони на Днепропетровска област.

Разследването

Официална връзка между убийствата не била направена чак до нападението на двете момчета от Подгородное на 7 юли. Оцелелият Вадим Ляков първоначално бил арестуван по подозрение в убийството на приятеля си. Полицията му отказала правото на адвокат и той бил бит по време на разпита. Скоро станало ясно, че момчето не е отговорно за смъртта на приятеля си и че убийството е част от серията. Ляков помогнал на следователите да създадат скица на нападателите.

Няколко дни по-късно, на 14 юли, 45-годишната Наталия Мамарчук карала скутера си в близкото село Дийовка. Минавайки през горист участък, двама мъже я повалили на земята. След това пребили до смърт падналата жена с чук или метална тръба. Когато престанала да мърда, двамата се качили на скутера й и отпрашили. Няколко местни жители станали свидетели на нападението от разстояние. Опитали се да догонят нападателите, но бързо ги изпуснали от поглед. Две местни деца също видели убийството от непосредствена близост, скрити в палатката си само на метри разстояние от случилото се. Те осигурили подробно описание на убийците, което съвпаднало с онова, дадено то Ляков. От Киев бързо бил сформиран разследващ екип, начело с криминален следовател Василий Паскалов. Ловът се превърнал в приоритетна задача на повечето от местните органи на реда и по случая работели около 2000 полицаи.

Първоначално разследването било пазено в тайна. В медиите не била пусната официална информация за убийствата и местните хора не били предупредени за опасността от нападения, нито били осведомени за описанието на извършителите. Все пак слуховете за убийствата накарали местното население да си стои по домовете след залез слънце. Впоследствие полицията пуснала избирателно скици и списъци с откраднато имущество в някои заложни къщи. Откраднатите вещи започнали да се появяват в заложните къщи в район Ленински в града. Тази следа бързо довела до идентифицирането на заподозрените.

Арест и процес

Арестът на маниаците
Арестът на маниаците

Тримата заподозрени били арестувани на 23 юли 2007 г. Супрунюк се опитал да продаде мобилен телефон, откраднат от една от жертвите, в заложна къща, искайки за него 150 гривни (около 20 долара). Когато включил телефона, за да покаже, че работи, устройството било проследено от органите на реда. Супрунюк и Саенко били арестувани на касата на заложната къща. Ганжа бил арестуван в дома си, като преди това успял да пусне другите откраднати телефони в тоалетната. Те били извадени, но цялата информация в тях била унищожена.

Тримата младежи били обвинени в 29 престъпления, сред които 21 убийства и още 8 нападения, в които жертвите били оцелели. Супрунюк бил обвинен в 21 углавни убийства, 8 въоръжени грабежа и 1 насилие над животно. Саенко бил обвинен в 18 убийства, 5 грабежа и също в насилие над животни. Ганжа бил обвинен в 2 въоръжени грабежа.

И тримата си признали бързо, макар че по-късно Супрунюк оттеглил признанията си. Процесът започнал през юли 2008 г. Супрунюк пледирал за невинен, а другите двама за виновни.

Доказателствата на обвинението включвали кървавите петна по дрехите на обвиняемите и видеозаписи на убийствата. Защитата стояла зад тезата, че хората на записите не са обвиняемите и обвинила разследването в сериозни пропуски. Обвинението искало доживотни присъди за Саенко и Супрунюк и 15 години тежък труд за Ганжа. В Украйна няма смъртно наказание.

Тримата приятели

Александър Ганжа
Александър Ганжа

Тримата обвиняеми били дългогодишни приятели, които заедно ходели на училище.

Саенко и Ганжа били приятели от малки. Супрунюк се бил преместил в този район по-късно и тримата станали близки в трети клас. Другите две момчета били добри ученици преди появата на Игор. Един от техните учители описва Супрунюк като срамежливо и отдръпнато момче, което обаче често се биело и се забърквало в неприятности.

В пети клас момчетата вече успели да се сблъскат със закона, когато били хванати да замерят с камъни минаващите влакове.

В осми клас тримата намерили още допирни точки помежду си. Саенко и Супрунюк се страхували от височини, както и от по-силните училищни побойници. Двамата решили да излекуват страха си като се провесили от балкона на 14-ия етаж. Това изглежда премахнало ужаса им от високото. Ганжа бил най-страхливият от тримата. Той имал фобия от кръвта и дори отказвал да изкъпе котката си от страх, че ще го одраска. Супрунюк предложил да заздравят духа си като измъчват бездомни кучета. Момчетата провесвали кучетата от някое дърво, изкормвали ги и се снимали с висящите им трупове. Обвинението показало много от тези снимки по време на процеса.

Супрунюк цинично се криви до трупа на убито куче
Супрунюк цинично се криви до трупа на убито куче

На някои от тях момчетата рисували свастики и други символи с животинската кръв и отправяли поздрава на Хитлер. На една от снимките Супрунюк позира с „Хитлеров мустак“. Той е роден на същата дата като фюрера, 20 април, и често със задоволство отбелязвал този факт.

Кървава свастика нарисувана с кръвта на убито куче
Кървава свастика нарисувана с кръвта на убито куче

В съда бил показан и дълъг видеозапис, на който тримата измъчват бяла котка. Те изработват кръст от две дъски и заковават котето на него, след това стрелят по животното с два пистолета, като напълват устата му с пяна и лепило, за да приглушат писъците му.

Саенко и Супрунюк позират с трупа на бялата котка
Саенко и Супрунюк позират с трупа на бялата котка

Когато момчетата били на 17 години, Супрунюк пребил местно момче, откраднал колелото му и го продал на Саенко. И двамата били арестувани, но не отишли в затвора заради възрастта си.

След завършването на гимназията Ганжа се захващал с разни временни работи по заведенията и в строителството. По времето на ареста му бил безработен от известно време. Саенко посещавал металургичен институт и работел като охранител. Супрунюк бил официално безработен, но изкарвал прехраната си, карайки незаконно такси. Колата, Daewoo Lanos, била подарък от родителите му за рождения му ден.

Игор Супрунюк
Игор Супрунюк

Няколко месеца преди началото на убийствата Супрунюк – с помощта на Саенко и Ганжа – започнал да обира пасажерите си. Очевидците описвали зелено деу, с маркировка на такси, като колата видяна на местопрестъпленията. Според признанията на заподозрените, някои от жертвите били пътници в нелицензираното такси на Супрунюк. Ганжа взел участие само в един инцидент, в който били ограбени двама мъже и отказал да се замесва в следващите нападения.

Местните медии съобщили, че заподозрените са деца на богати и влиятелни родители, които имат връзки с органите на реда. Бащата на Игор Владимир Супрунюк споделя в интервю, че често е летял като пилот с бъдещия президент на Украйна Леонид Кучма и продължавал да бъде негов личен пилот и след издигането му във властта. Местните власти първоначално споменавали предполагаемото влияние на семействата на заподозрените, но впоследствие отрекли роднините им да са упражнявали натиск върху разследването и заявили, че младежите произлизат от бедни семейства. Въпреки това Виктор Саенко бил представляван в съда от своя баща – адвокатът Игор Саенко.

Мотивът

Супрунюк позира с чук
Супрунюк позира с чук

Обвинението не установило специфичен мотив, стоящ зад убийствата. Медиите съобщили, че убийците са планирали да забогатеят бързо, продавайки видеозаписите от престъпленията си. Приятелката на един от тримата разказала, че са възнамерявали да направят 40 записа на отделни убийства. Това било потвърдено от съученик на убийците, който често бил чувал, че Супрунюк държи контакт с неизвестен „богат, чуждестранен собственик на сайт“, който му бил поръчал 40 снъф филма и щял да плати за тях огромна сума пари. Регионалният директор на сигурността Иван Ступак отрекъл убийствата да са били извършени с тази цел, тъй като по време на разследването не било открито нищо, което да навежда на подобно заключение. Детектив Богдан Власенко казал: „Смятаме, че са го правели като хоби, за да имат колекция от спомени, на която да се радват като остареят“. Заместник-вътрешният министър Николай Купянский коментирал: „За тези младежи убийството е забавление, подобно на лова“.

На процеса станало ясно, че Супрунюк е събирал изрезки от вестниците, разказващи за случая. На някои от фотографиите от убийствата имало бележки от рода на „Слабите трябва да умрат. Най-силните ще владеят“.

Защитата

Днепропетровските маниаци в съда
Днепропетровските маниаци в съда

Екипът от защитници, представляващи обвиняемите, се състоял от трима адвокати, по един за всеки от тях. Тримата адвокати първоначално били назначени от съда, но след това Виктор Саенко поискал да бъде представляван от баща си. Молбата му била удовлетворена, но това довело до значително забавяне на изслушванията, докато бащата на Саенко се запознае с многобройния доказателствен материал. Игор Саенко се превърнал в най-видната фигура от страна на защитата, давайки безбройни интервюта и поемайки водещата роля в заседанията на съда.

Адвокатите на Ганжа базирали защитата си на факта, че той никога не бил участвал в серията от убийства и бил замесен в един единствен инцидент, четири месеца преди това, в който двама мъже били ограбени близо до град Днипродзержинск. Ганжа признал напълно вината си, надявайки се на по-снизходителна присъда.

Игор Саенко
Игор Саенко

Стратегията на защитата за другите двама обвиняеми била да се атакува обвинението по всички фронтове. Голям брой следователи били призовани на свидетелската скамейка. Защитата обвинила полицията в незаконни обиски, неправомерно водене на записки и проблеми по време на разпитите. Адвокат Игор Саенко повдигнал въпроса за полицейския видеозапис от обиска на апартамента на заподозрените. Според Саенко записът спирал и тръгвал, показвайки уликите чак когато вече са намерени, но никога в действителния момент на откриването им. Защитата отрекла, че хората, заснети във видеозаписите на убийствата, са обвиняемите, заявявайки, че от пръв поглед се вижда, че това са други лица.

В интервю за „Комсомолска правда“ Игор Саенко заявил, че първоначално за убийствата бил обвинен четвърти заподозрян, на име Данила Козлов. Татяна Шрам, сестра на жертвата Елена Шрам, също споменала в интервю, че е виждала името на Козлов в съдебните документи и че Козлов вероятно е бил със заподозрените, преди сестра й да бъде убита. Полицията била казала на Шрам, че Козлов е пуснат на свобода, защото „не е убивал никого“. Когато нейният адвокат се опитал да повдигне този въпрос в съда, съдията му казал да си сяда на мястото.

Виктор Саенко
Виктор Саенко

Игор Саенко продължил да спекулира с идеята за влиянието на семействата на „истинските убийци“, разказвайки, че бил провел интервю с оцелял мъж, който искал да запази самоличността си в тайна от страх за живота си. Този неизвестен мъж твърдял, че е идентифицирал двамата си нападатели и те са били арестувани. Заподозрените били освободени един час по-късно, благодарение на оказания от семействата им натиск и двама от разследващите случая били уволнени. Саенко заявил в съда, че четири дни преди да бъдат арестувани тримата обвиняеми, полицията била заловила на местопрестъплението двама мъже и една жена, които били извършили едно от убийствата. Те нападнали полицията, но били арестувани и записани под имената на Саенко и Супрунюк, които сега били изправени пред съда без да са направили нищо.

„Сега тези подробности се укриват“ – казал Саенко в съда. – „Полицията твърди, че това не се е случвало. Уви, оказва се, че родителите на арестуваните лица са били доста влиятелни. Затова информацията била бързо потулена и на тяхно място са били натопени моят син и неговите приятели. Момичето, арестувано в онзи ден, е напуснало страната и в момента е в Германия“.

Защитата твърдяла също, че обвинението задържа информация от съда, която би могла да оневини нейните клиенти. Игор Саенко заявил, че полицията е разпитвала очевидци и е събрала улики от още две убийства. Обвиняемите имали солидно алиби за тези две убийства, но всичката информация за тези престъпления била премахната от случая.

Бащата на Виктор Саенко заявил още, че синът му имал „психологическа зависимост“ от Игор Супрунюк, когото наричал главатар. Защитата твърдяла, че Супрунюк многократно е заплашвал Саенко и той се страхувал за живота си. Самият Виктор също свидетелствал в съда, че е изпитвал постоянен страх от Игор Супрунюк още от 7-и клас.

Стратегията на защитата получила известна подкрепа от семействата на жертвите, недоволни от бавното правораздаване и предполагаемите укрити от властите факти. Някои от роднините на жертвите заявили пред медиите, че имат намерение да основат независима организация, която да наблюдава съдебните заседания. Властите в Украйна твърдо отричали в убийствата да е бил замесен четвърти човек, който сега да е на свобода, и заявили, че слуховете за подобни престъпления, случили се след ареста на тримата заподозрени, са напълно неоснователни.

Видео и снимки от убийствата

Мобилните телефони и компютрите на заподозрените съдържали многобройни видеозаписи от извършването на убийствата. Един от тези записи изтекъл в интернет. Той показва убийството на 48-годишния Сергей Яценко. Той лежи по гръб в гориста местност, а едно от момчетата го удря многократно по лицето с чук, увит в жълта найлонова торба. След това един от убийците започва да боде корема му и да бърка в очите му с отвертка. Накрая Яценко отново е ударен с чука, за да е сигурно, че е мъртъв. Нападението продължава четири минути, като през цялото време жертвата е в съзнание. Един от убийците се усмихва към камерата по време на убийството. След това двамата се запътват към колата си, при което става ясно, че убийството се случва край пътя, на няколко метра от паркирания им автомобил. Обсъждат спокойно стореното, изразявайки леко учудване от факта, че жертвата е продължила да диша, след като отвертката е проникнала в оголения й мозък. Младежите измиват ръцете и ножа си с бутилка минерална вода и започват да се смеят. Във филма изглежда участват само двама заподозрени, като единият винаги е зад камерата.

Сред вещите на заподозрените били открити и многобройни снимки, на които се вижда, че са посещавали погребенията на жертвите си. В съда бил показан и снимков материал, на който обвиняемите позират с обезобразени животински трупове.

Фотографските и видео доказателства били показани в съда на 29 октомври 2008 г., като част от по-голяма презентация на над 300 снимки и два видеозаписа. Защитата възразила срещу презентацията, заявявайки, че доказателствата са придобити незаконно и че лицата, показани в тях, са били дигитално обработени, за да приличат на обвиняемите. Когато Супрунюк и Саенко били попитани дали разпознават хората на снимките, те отрекли. Съдията им отвърнал: „Вие не сте слепи“. Експертът по видео обработка Валери Воронюк свидетелствал, че според него видео материалът е автентичен. Съдът отхвърлил всички възражения на защитата и приел аргумента на обвинението, че материалите са автентични и показват обвиняемите в процеса на убиване на жертвите им.

Мъжът, чието брутално убийство изтекло в интернет, бил идентифициран като Сергей Яценко от село Таромское. Той бил убит на 12 юли 2007 г., а тялото му било открито на 16 юли.

Сергей Яценко
Сергей Яценко

Яценко бил на 48 години. Наскоро бил принуден да се пенсионира, заради раков тумор в гърлото. Лечението го оставило ням за известно време, но Яценко не можел да стои без работа и продължил да си намира временни занимания в селото. Занимавал се със строителни ремонти, поправял коли, плетял кошници и готвел за семейството си. По времето на убийството вече започвал да възвръща гласа си. Яценко бил женен и имал двама сина и едно внуче. Имал също майка инвалид, за която се грижел.

Яценко се бил срещал със смъртта и преди шестнадесет години. Докато работел във ферма, загубил контрол над трактора си и паднал с него в близката река. Вместо да скочи, останал в кабината, опитвайки се да спаси трактора и бил завлечен под водата. Когато го извадили, бил изпаднал в клинична смърт, но успели да го съживят. Лекарите нарекли неговото оцеляване „едно на хиляда“.

В около 14:30 ч в деня на убийството той се обадил на жена си, за да й каже, че ще отиде да види внучето си с мотоциклета. Но никога не пристигнал в дома на сина си, а мобилният му телефон бил изключен. Неговата съпруга Людмила се обадила на приятелка и тръгнала заедно с нея да обикаля селото, опасявайки се, че мъжът й може да е претърпял инцидент с мотоциклета. Не могли да го открият. Людмила не можела да подаде сигнал за изчезването му, тъй като в Украйна трябва да минат 72 часа преди едно лице да се смята за изчезнало. На следващия ден Людмила разлепила снимки на съпруга си из цялото село и се обърнала за помощ към местните хора за търсенето му. Четири дни по-късно един от местните жители видял снимката на Яценко и си спомнил, че бил виждал изоставен мотор в гористата местност до сметището. Отвел роднините на Яценко на мястото и те открили обезобразеното му и разлагащо се тяло.

Фактът, че убийството на Яценко било заснето на видео, останал неизвестен за обществото чак до заседанието на съда на 29 октомври 2008 г. Нецензурираното видео шокирало публиката. Съдът се съгласил със становището на обвинението, че записът е истински и показва как Игор Супрунюк напада жертвата, а Виктор Саенко е човекът зад камерата.

Записът изтекъл в интернет на 4 декември 2008 г., появявайки се в шок сайт в Съединените щати. Видеото може да се открие в Гугъл със следните стрингове: „Murderers brutally kill man on camera“ или „3 Guys 1 Hammer“.

Присъдите

Тримата убийци в съда
Тримата обвиняеми в съда

На 11 февруари 2009 г. съдът в Днепропетровск намерил Игор Супрунюк и Виктор Саенко за виновни в предумишлено убийство и осъдил и двамата на доживотен затвор. Получили и допълнителни 15 години по обвиненията в грабеж. Александър Ганжа, който не бил замесен в убийствата, получил девет години за обирите. И тримата били признати за виновни по обвиненията в жестокост към животни. Ганжа казал за Супрунюк и Саенко: „Ако знаех какви зверства са способни да извършат, нямаше да припаря до тях и с пистолет в главата“.

Адвокатите на Супрунюк и Саенко обявили намерението си да обжалват присъдите им, казвайки, че автентичността на снимковите и видео доказателства не е била доказана напълно.

Родителите на двамата продължават да вярват в невинността на синовете си. Владимир Супрунюк твърди, че синът му е бил изтезаван по време на разпита, като полицаите са покривали главата му и са го заставяли да вдишва цигарен дим. Игор Саенко казва, че синът му е изкупителна жертва, а престъпленията са били извършени от близки на висшестоящи лица. Родителите възнамеряват да обжалват пред Върховния съд на Украйна и в Европейския съд по правата на човека.

На 24 ноември 2009 г. Върховният съд на Украйна потвърждава доживотните присъди на Игор Супрунюк и Виктор Саенко.

*Публикацията е осъществена благодарение на Славян Николов (Pride)

The following two tabs change content below.
Подкрепи ме, за да мога да пиша редовно:
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

133 коментара on “Виктор Саенко и Игор Супрунюк: Маниаците от Днепропетровск

 1. Възмездието за такива катили трябва да отговаря по садизъм и бруталност на това,което те самите са причинили на жертвата,а именно:екзекуция по абсолютно същия начин/HAMMER SMASHED FACE/ и видео за родителчетата им…

 2. Мислех да напиша моят пръв и доста дълъг и съдържалетелен коментар в този сайт, но това беше преди да изчета предните коментари. После реших да разгледам мненията и на другите потребители и стигнах до извода, че не си заслужава да се хабя за хора, които имат големи пропуски в ценностната си система и в началното си образование (съдейки по правописа, пунктуацията и др). Естествено, това не се отнася за всички. Виждам, че още съществуват хора, които имат глава на раменете си и умеят да я ползват не само за да им придава вид на живи същества.
  Чета статиите в сайта от няколко седмици, но едва днес се замислих защо другите хора посещават сайта. Имам няколко тези по въпроса, но ще ги прескоча, тъй като на много от вас вероятно няма да им харесат.
  Вероятно ще попитате „А ТИ защо го посещаваш?!“. Посещавам го защото се интересувам от криминалистика, патология, психология. Самата аз следвам медицина, обичам да чета и да пиша криминални романи (за лична употреба). За съжаление, съм изпаднала в т. нар. „творческа криза“ и тези статии освен идеи ми дават материал за размисъл. Опитвам се да намеря общото между убийците. Самата аз започнах да търся информация в чужди сайтове за серийни убийци от различни краища на света и попаднах на доста интересна информация. Както и да е, избягах от темата.
  Исках да кажа, че такава информация не трябва да бъде достъпна за всеки.
  Поздравления за хората, които са направили сайта! Нека продължават в същия дух!

  П.П.: Моля, променете забележката под полето, в което се пишат коментари или нека админите проверяват по-често постовете. Само на тази страница е пълно с обиди, вулгаризми, коментари на „шльокавица“ и безсмислици.
  Успех!

  1. Лора, здравей и благодаря за съдържателното мнение и подкрепата! Колкото до коментарите, принудих се да поставя предупреждението долу под формичката точно заради мненията, които визираш. Обидните и вулгарни коментари на тази и на други страници са отпреди тези правила, когато сайтът беше още нов и аз самата не бях много в час. Не мисля, че е коректно да ги трия след като веднъж вече съм ги допуснала. Шльокавицата, за съжаление, понякога е неизбежна, тъй като има хора, които пишат от чужбина. Не всеки притежава техническите умения да си кирилизира компютъра, а ако пише от работното си място, вероятно и няма право да бърника по настройките. Има вариант, разбира се, да сложа кирилизатор на самия сайт, но все не ми достига времето за това. Както и да е, благодаря ти отново, просто исках да изясня, че контролът вече не е онова, което беше някога 😉

 3. Благодаря за бързата реакция!
  Кирилизаторът е добра идея, дано скоро влезе в сила.
  Отново Ви пожелавам успех и само напред и нагоре!

 4. Благодаря за материала.Чак не е за вярване,че подобни гадости могат да бъдат извършени от тинейжъри,каква наглост от страна на Виктор Сапонюк-нестига ,че е съзнал и възпитал чудовище,ами и пледира,че видеозаписа прекъсвал….Това са долни изроди,дано навреме да ги прибират,че по-малко злодейства да извършат.Как само са се ухилили на убитите животни-гадове мръсни,длни и нещастни,ама и родителите им трябва да носят отговорност,задето се мъчат да ги изкарат невинни.Не стига,че са се провалили във възпитанието,ами продължават.Изроди,долни и мръсни изверги.

 5. „Не че не ми е пряитня жестокостта над животни,“ sdsdsd, Ти въобще четеш ли после това

 6. Е, не знам с каква точно идея си пускате клипа – щом на него има убийство, нормално да е брутален, отвратителен и ужасяващ. Като четях коментарите по-горе едно нещо ми беше непонятно – как си пускате да гледате нещо, за което знаете, че е МЕГА ГАДНО?!? Не знам дали става дума за болно любопитство или за нещо друго… Както и да е.
  Колкото до спора за животните – ами да, убийството си е убийство във всичките му варианти и измерения. Има ли значение кой е жертвата, след като е извършено насилие? За мен лично, не. Важен е самият акт.
  А тези двамата мисля, че няма смисъл да коментирам. Да гният в затвора…

 7. няма да си причиня гледането на клипа с убииството…но жестокоста към животните прераства в нещо още по-брутално е факт.Та утре като видим поредната убита котка или куче да се позамислим кой ли ни е съсед.

 8. Не се притеснявайте в затвора си го получават всеки ден ги бият и изнасилват заради това че са убили 14 годишното детенце а мен най ми е жал за дядото бог да го прости как може да има такива хора бе човека тъкмо успял да преодолее рака и те са го убили те са за биене със чук в главата и да ги ръгат с отверка изроди ..

 9. Еее вие сте егати хората .. Аз съм на 13 и гледам обезглавявания в bestgore пък вие хора на възраст се оплаквате и вече ви се гади

 10. Anonymous, представям си какъв или каква ще станеш след 10 години.

 11. Има няколко вида убийства, някои от тях са оправдани дори – убийството на животно за прехрана е оправдано за повечето хора. Аз съм твърдо ПРОТИВ насилието над животни, едно е да убиеш, за да се храниш, друго е да убиеш заради самото убийство – нещата не могат да се сравняват!
  Убийството при самозащита също следва да е оправдано – ако предположим ситуация,в която примерно жена е отвлечена с цел изнасилване и както в много случаи убивийство след това е напълно оправдано, ако момичето успее да се измъкне убивайки похитителя.
  В този случай обаче няма нищо оправдано – изродите убиват за удоволствие – заслужават изтезания и бавна смърт!

 12. Очевидно е че тези момчета не са нормални,най-ми е любопитно как бащата на едното е имал смелост да го представлява в съда…Просто не мога да повярвам,че тоя човек е имал очи да застане пред хората,след като е знаел какво е извършило детето му.Иначе и аз гледах клипа…брутални тъпанари,просто не им стига мозък за повече.Напомнят ми на едни други момчета,но от Русия,които се провъзгласиха за нео нацисти и след като убиват едно момиченце в парка,по-късно се връщат и едното от момчетата му бърка в очите с нож и се опитва да му отреже китката и всичко това надлежно филмирано.Въобще като цяло северните народи са леко чалнати.Може би по изродски изпълнения само Мексико ги конкурира…

 13. А и още нещо,има достатъчно коментари за клипа на Манияците.Да ужасен е!Стига сте го гледали и после сте се оплаквали колко сте травмирани…Тъпо е!!!

 14. Как да вярва после човек, че има господ? Ако имаше, досега да си беше прибрал всички вересии…

 15. Хахахаха, каква ирония – постоянно се пише колко жесток и брутален е въпросният филм и се дават съвети да не се гледа, а май ще се окаже, че всички сте го гледали! :))))

 16. Видеото го гледах оттук-оттам, отвратително е, но наистина на тези трябва да им се отворят главите (докато са живи) и да им се разучат мозъците. Всички коментирате видеото, а мен най ме потресе, че са убили и бременна жена и са изрязали ембриона от корема й. Мозъкът е страшно нещо.

 17. Преди време им гледах два клипа. Мисля, че официално имат 6 клипа. Абсолютни изроди. Не съм сигурен какво може да провокира подобно нещо в живи едни млади момчета. Явно просто са си болни мозъчета. Дори в единия клип, не съм сигурен дали бяха те, но имаше поне 5-6 младежи, които убиха човек в гората с лопата. В другия бяха двамата и се гавриха с трупа на жена, убита край някакви изоставени сгради…. Уоу, само като се сетя какво гледах и главата почва да ме стяга, човече. Такива уроди са за клане.

 18. Гледайки на животните като на храна, невъзмутимоста от това че ги убиват по брутален начин говори за психични отклонения. Същото е и с убийците- те не гледат на хората като на живи същества , а като средство да уводлетворят желанията си . Няма нужда от спорове има си материали, който иска да чете. Да не ти прави печатление че една лисица я дерат жива или я убиват с един изтрел е сериозен проблем

 19. sdsdsd

  Че как няма да се възмущавам като сравняваш смъртта на лисица със смъртта на човек..
  ____________________________________________

  sdsdsd , Само заради това ти изказване бих те натикал в ада….Как ме дразнят такива, като тебе ако знаеш….Омръзнало ми е от такива, като тебе за които животното може да страда и неговата смърт е маловажна и до някъде допустима…..животно или човек няма никаква разлика, разбра ли ?? Зверствата с животните са си зверства и те не бива да бъдат омаловажавани по никой начин! Ти убивал ли си някога животно? А? Че всякаш все едно си и подсъзнателно го криеш от себе си…Или детето ти някога е?

  В МНОГО отношения животните са ПО-ДОБРИ от шибаните човеци. Ама в много!

  Гръбначните бозайници се различават само по 1 от гръбначните двукраки бозайници за които толкова ревеш – вторите умеят да използват реч.
  От там на татъка всичко опира до структура на тялото. Ако първите имаха ръце с длани и те щяха да умеят да изграждат постройки и да творят наука.

 20. АЛЕ
  юни 22, 2018 16:25

  Гледайки на животните като на храна, невъзмутимоста от това че ги убиват по брутален начин говори за психични отклонения. Същото е и с убийците- те не гледат на хората като на живи същества , а като средство да уводлетворят желанията си . Няма нужда от спорове има си материали, който иска да чете. Да не ти прави печатление че една лисица я дерат жива или я убиват с един изтрел е сериозен проблем
  __________________

  Абсолютно е така! И точно заради това тая или тоя sdsdsd ме издразни толкова много. Или е някой бивш убиец на животни или жена с дете убиец на животни или е емоционално обезкървен все още не осъзнат социопат.

  Но във всеки случай е човек не съвсем Ок с душевноста си.

 21. sdsdsd , странното е, че с всеки пост, който ти чета от тая страница все повече и повече ми се ще да ти разбия зъбите. 🙂
  Ти си излишно агресивна към въпросната Роси. Роси, подобно на теб просто си изказа мнението. Ти я нападаш ужасно грозно подобно на човек с психични отклонения.

  Някой си – хората са дарени с ръце и ум пригоден да създава съоражения. Бихме могли да подаряваме бърза смърт на животните, да знаеш.
  Безразличието ти ме разочарова. Вярно нищо не бихме могли да сторим срещу жестокостта срещу животни в световен мащаб но най-малкото можем да осъзнаем измеренията на тази престъпност и да имаме критични мнение към нея. И следващия път когато видим животно в беда да му помогнем.

  Ти на примерби ли имал против да премахна по няколко от пръстите ти на ръцете и краката с трион? Също и няколко от зъбите ти използвайки клещи? 🙂 Знам, че не би се стреснал, все пак в природата никой не изпозлва инжекции с обезболяващи.

 22. Направо настръхвам при мисълта на какво ще бъдат способни тези избори,след като в тази крехка възраст причиняват такива ужасни страдания на абсолютно невинни хора.Не затвор им е нужен,тъй като след време ще излязат и ще са още по-брутални,нужен им е чук и отвертка за да изпитат на свой гръб какво е усещането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *