Публикувано на: 8 декември, 2009

Тълковният речник описва значението на думата вампир като „съживеното тяло на мъртъв човек, който, според легендите, се вдига от гроба през нощта и пие кръвта на спящите хора“. Откакто тази дума за първи път влиза в употреба през 1734 г., митът за вампирите се разраства неимоверно. През 1897 г. той навлиза в популярната култура с романа на Брам Стоукър „Дракула“, а в наши дни с книгите на Ан Райс, най-известната от които „Интервю с вампир“ бе направена на филм с участието на Брад Пит и Том Круз, и Стефани Майър, чиято поредица „Здрач“ пожъна невиждан успех сред подрастващите. Наистина тези книги са продукт на въображението на своите автори, но все пак легендите не се появяват току-така. През вековете голям брой убийци са били обсебени от кръвта на своите жертви. Ето историите на някои от най-прочутите истински вампири-убийци в света:

Кървавата графиня

Елизабет Батори

Голям брой изследователи на вампирски престъпления считат унгарската графиня Ержебет (Елизабет) Батори за първия документиран случай на човек, чийто убийства са мотивирани от жажда за кръв. Най-забележителното при нея е, че повечето убийци с вампирски апетити са мъже.

Легендата гласи, че един ден тя зашлевила една от слугините си, при което на ръката й капнала кръв от момичето. Графинята забелязала, че кръвта кара кожата й да изглежда по-млада. След този случай тя започнала да се къпе в кръвта на девици, за да възстанови изгубената си младост.

Ержебет била арестувана по кралска заповед и изправена на съд. В двореца й бил открит регистър, написан с нейния почерк, в който били записани имената на 650 жертви. Тя била призната за виновна и осъдена на доживотен затвор в малка стаичка в собствения й замък, където умряла три години по-късно.

Смята се, че Брам Стокър е бил повлиян от нейната история, тъй като в романа „Дракула“ графът също се подмладява, когато пие кръвта на млади жени.

Ержебет Батори не е единствената унгарка, която намирала кръвта за апетитна. Няколко века по-късно един човек с романтичното име Бела Кис също открива своята жажда.

Целувката на смъртта

Бела Кис

Бела Кис

Нечестивите деяния на този мъж започнали с изневярата на съпругата му. Бела Кис се оженил за красиво момиче, което било с 15 години по-младо от него. Но тя завъртяла любов с един техен съсед и през 1912 г. двамата изчезнали безследно. Кис казал, че тя е избягала.

След това в района на Букурещ започнали да изчезват и други жени, но полицията така и не могла да разнищи случая.

През 1914 г. Кис бил вербуван в армията, отишъл на война и повече не се върнал. Всички смятали, че той е загинал на фронта.

Преди да замине Бела бил купил голям брой метални варели, които след изчезването му били конфискувани от армията. Когато варелите били отворени, оказало се, че във всеки от тях има тяло на гола жена. Аутопсиите показали, че жените са били удушени, но това не било всичко. Всяка от тях имала на шията си рана, а кръвта им била напълно източена.

Претърсването донесло още 17 варела (според някои източници бройката е между 19 и 24). Тъй като властите смятали, че Кис е мъртъв, случаят бил затворен.

Историята придобила вампирски привкус, когато се появила една медицинска сестра, която разказала, че се била грижила за ранения Бела Кис на фронта. Нейното описание на умиращия човек обаче не съвпадало с това на Кис. След това се появили сигнали, че той е бил забелязван в Букурещ. Полицията проверявала слуховете всеки път, но не успяла да попадне на следите му. Бела Кис никога не бил заловен.

Чудовището от Дюселдорф

Петер Кюртен: Вампирът от Дюселдорф

Петер Кюртен: Вампирът от Дюселдорф

Некрофилът, изнасилвач и убиец Петер Кюртен обикновено набелязвал за своя плячка най-уязвимите хора. Неговите благи маниери очаровали жените и децата. В своите признания той казва, че е започнал „кариерата“ си, когато един негов съсед му показал как да измъчва животни. На деветгодишна възраст той удавил две момчета, но случаят бил сметнат за инцидент.

През 1913 г. едно 10-годишно момиченце било открито убито в леглото си. На шията й имало две убождания. Килимчето до леглото било пропито с кръв, но чаршафите били почти чисти. Аутопсията показала, че в тялото й има много по-малко кръв от очакваното. За убийството бил заподозрян чичото на момичето, но бил освободен поради липса на достатъчно доказателства.

Изминали 16 години без инцидент, тъй като Кюртен през това време бил в затвора за друго престъпление. Тогава, под един жив плет било открито голото тяло на 8-годишно момиченце. Седмица по-късно край един път било намерено тялото на един механик, който имал 20 прободни рани, повечето от които били нанесени по слепоочията му.

Шест месеца по-късно две момичета били убити близо до един панаир. Петгодишното дете било удушено, а гърлото му прерязано с нож. Четиринадесетгодишната девойка също била удушена и обезглавена.

Последвали още нападения и убийства на невръстни деца. Гражданите започнали да се страхуват, че сред тях броди някакво дяволско изчадие. Кюртен и неговата съпруга също разисквали случая с познатите си. Неговата жена била повече от изненадана, когато един ден полицията пристигнала, за да го разпита за някакво изнасилване.

Кюртен бил арестуван и си признал всичко. Той заявил, че е извършил многобройни нападения и 13 убийства и признал, че е пил кръв от много от жертвите си, понеже това го възбуждало. Веднъж бил отхапал главата на лебед и еякулирал, пиейки бликащата от шията му кръв.

По време на процеса психиатрите на защитата се опитали да го изкарат невменяем, но журито ги игнорирало. Той е осъден за девет убийства и е екзекутиран през 1931 г. Преди да умре вместо да покаже разкаяние, Кюртен изявил желание да чуе бълбукането на собствената си кръв, когато падне острието на гилотината.

Галерия от злодеи

Съществуват наистина няколко десетки документирани случаи на така наречени вампири-убийци, като най-популярните от тях са:

 • „Вампирът от Монтлюел“ Мартин Дюмола е един от първите документирани серийни убийци във Франция. С помощта на съпругата си Мариан той убива и опитва от кръвта на голям брой млади жени. Дюмола е екзекутиран на 8 март 1862 г.
 • В продължение на тригодишен период, започващ през 1894 г., един друг френски сериен убиец на име Жозеф Ваше изнасилва, убива и изкормва най-малко 11 момчета и момичета.
 • През 1872 г. „Вампирът от Бергамо“ Винченцо Вержени удушава и изкормва две жени. След ареста той си признава, че е изпитвал невероятна възбуда, захапвайки вратовете им и смучейки от кръвта им.
 • През 1872 г. , отново във Франция, един млад мъж на име Еузебиус Пайданел се предава на властите с признанието, че е убил седем души. Той обяснил, че е обсебен от кръвта и получавал оргазъм само като я види или помирише. Всичките му жертви били жестоко обезобразени.
 • Салваторе Агрон (16 г.) от Ню Йорк убива няколко души през 1959 г., облечен във вампирски костюм „а ла Бела Лугози“. Той заявил в съда, че е вампир и е екзекутиран за престъпленията си.
 • През 1960 г. аржентинецът Флоренсио Роке Фернандез е идентифициран от 15 жени, които заявяват на полицията, че той се е промъквал в спалните им през нощта, за да пие от кръвта им.
 • През 1969 г. в Полша Станислав Моджелйевски удушава с шал или с голи ръце седем жени и се опитва да убие още шест. Една от оцелелите му жертви, която се престорила на умряла по време на нападението, разказала на полицията, че той е пил от кръвта й. Самият той си признал, че обича вкуса на кръвта.
 • Отново в Полша през 1982 г. Хуан Колтрун е наречен „Вампирът от Подласки“, след като убива две от седемте си жертви на изнасилване и пие от кръвта им.
 • През 1992 г. в Санта Круз щата Калифорния Дебора Финч убива Брандън Макмайкълс. Тя го пробожда 27 пъти и се предполага, че е пила от кръвта му.
 • Четиридесетгодишният Рантао Антонио Сирило от Милано напада над 40 жени в период от седем години в края на 70-те. Той ги връзвал, изнасилвал ги и ги хапел по шията.
 • През 1985 г. Джон Кръчли отвлича една една жена и я държи като затворничка, за да източва и пие кръвта й. След ареста му се оказало, че той е пил кръв и от други хора в продължение на години.
 • Андрей Чикатило нарича сам себе си „грешка на природата“ и „луд звяр“, след като е арестуван за убийствата на над 50 души в бившия Съветски съюз. Той си признава, че е ял части от телата на жертвите си и е пил от кръвта им.
 • През 1991 г. 25-годишният Марсело де Андраде убива 14 млади момчета в Рио де Жанейро, като ги изнасилва и пие кръвта им, за да стане хубав като тях. Най-младата му жертва е на шест години.
 • Магдалена Солис участва в секс култ в Мексико, чието главно занимание е пиенето на кръв. Тя убеждава селяните в Йерба Буена, че е богиня и режисира кървави ритуали, които приключват с многобройни убийства. Когато слуховете за човешки жертвоприношения се разнасят извън селото, полицията идва и слага край на сектата.
 • През януари 1978 г. Ричард Трентън Чейз става известен като Вампира убиец от Сакраменто след като в продължение на четири дни отнема живота на шестима души. Преди този кървав гуляй той се опитва да инжектира във вените си кръв от зайци и попада в болницата заради странното си поведение. Персоналът в болницата му дава прякора „Дракула“.  Ричард смятал, че кръвта му се превръща в прах и че е преследван от някакъв нацистки престъпен синдикат. Той източвал кръвта на жертвите си, миксирал я с органите им и изпивал този коктейл, за да попречи на собствената си кръв да се превърне на прах.

Вампир при самозащита

Джеймс Рива

През април 1980 г. Джеймс Рива чува гласа на вампир, който му казва да застреля баба си с четири куршума, боядисани със златна боя. След това той пил кръв от раните й, за да се сдобие с вечен живот. Накрая изгорил тялото й.

Той заявил, че е действал при самозащита, тъй като вярвал, че баба му пиела от неговата кръв докато спял, макар жената да била в инвалидна количка. Рива бил убеден, че всички около него са вампири и искал да стане като тях. Неговите въображаеми гласове му разкрили, че би могъл да постигне това като убие някого и пие от кръвта му. След това вампирите щели да организират приветствено парти в негова чест.

Той бил обсебен от вампирите от 13-годишна възраст. Момчето започнало да рисува образи на насилие и да се храни с почти сурово месо. Той убивал животни (Рива твърди, че е убивал дори кон), за да пие кръвта им. Държал брадва до вратата на стаята си и веднъж споделил със своя психиатър, че е искал да убие баща си.

Съдебните заседатели го признават за виновен в убийство втора степен и Рива получава доживотна присъда.

Когато е изправен пред комисията за предсрочно освобождаване на 4 август 2009 г., Рива казва на журито, че съжалява. След 29 години терапия и лекарства той вече не вярвал че е вампир, нито пък изпитвал желание да измъчва животни. Даже бил приел Исляма.

Комисията и семейството му не били особено убедени в неговото разкаяние. Затворническата управа не била склонна да му се довери, че ще взима сам лекарствата си, ако излезе на свобода. Веднъж той пропуснал да го направи, след което нападнал един от пазачите, за когото вярвал, че се промъква нощем в килията му и източва гръбначния му мозък.

Синдромът на Рейнфийлд

Психиатрите са наясно, че съществува поведение, известно като „клиничен вампиризъм“. Страдащите от него вярват, че наистина са вампири и се нуждаят от кръв. Те изпитват еротично влечение към кръвта и смятат, че тя е източник на сила.

Тези клинични случаи напомнят силно на героя от романа „Дракула“ Рейнфилд. Той е умствено болен пациент, който яде паяци и мухи, защото вярва, че жизнените им сили се вливат в него. Психологът Ричард Нол преименува клиничния вампиризъм на „Синдром на Рейнфилд“.

Невил Хийт

Невил Хийт (29 г.), известен като английския „Вампир джентълмен“, изглежда страдал от този синдром. През 40-те години на миналия век той се представял за армейски офицер и подмамвал жени в хотелската си стая. На 20 юни 1946 г.  бил забелязан в компанията на 33-годишната Марджъри Гарднър, която била открита мъртва на следващия ден. Тя била удушена и бичувана безмилостно с някакъв инструмент с метален връх. Зърната на гърдите й били отхапани и тя била брутално изнасилена с тъп предмет. Цялото й тяло било подгизнало в кръв, с изключение на лицето й, което изглеждало като излизано. Хийт бил записал името си в хотелския регистър и полицията го потърсила за разпит. Но той вече се бил изпарил.

Той отседнал в един друг хотел на морския бряг и останал там в продължение на две седмици, представяйки се за герой от войната. Там срещнал 21-годишната Дорийн Маршал и на 4 юли двамата излезли заедно, след което момичето изчезнало. Пет дни по-късно голото й тяло било откритно в едни храсти. Тя била нарязана с нож и насилена сексуално.

Странно, но Хийт отишъл в полицията, за да предложи помощта си. Той заявил, че няма нищо общо със смъртта на Дорийн Маршал и казал, че името му не е Невил Хийт, но полицията го задържала, за да претърси вещите му. Сред тях намерили един плетен камшик, който съвпадал с белезите по тялото на първата жертва, и един окървавена кърпичка, кръвта по която съвпадала с кръвната й група. В стаята в крайморския хотел била открит още една кърпичка, кръвта по която се оказала на Дорийн Маршал.

По-нататъшното разследване показало, че той е участвал в няколко инцидента на садистично отношение към жени, макар че към наивната си годеница се държал като истински джентълмен.

Хийт бил арестуван и осъден на смърт.

Силата на фантазията

Родерик Ферел

Родерик Ферел

В Деня на благодарността през 1996 г. Родерик Ферел (16 г.) от щата Кентъки заминава заедно с група свои приятели за Юстис щата Флорида, където убива родителите на бившата си приятелка. Ферел бил обсебен от една фентъзи ролева игра, наречена „Вампир: Маскарадът“. Повлиян от нея и търсещ по-силни усещания, той решава да създаде „Клан на вампирите“ – банда, в която участвали други любители на неживите. Когато неговата бивша приятелка Хедър Уендорф му се обадила, молейки го за помощ, той решил да замине за Флорида, да я направи част от вампирското си сборище и да я отведе със себе си.

Някъде по пътя Ферел решил да убие родителите на Хедър. Когато пристигнали в дома й, неговите последователи отвели Хедър на гробището, за да я посветят във вампирския клуб, докато Ферел обмисли как точно да постъпи.

Хедър била оставена в компанията на две момичета от клана, а Ферел взел със себе си Хауърд Скот Андерсън и двамата проникнали в дома на родителите й. Вътре, той пребил заспалия Ричард Уендорф с лост и наръгал с нож неговата съпруга Наома. Ферел дамгосал с цигари на гърдите на Ричард буквата „V“. След това двамата със Скот се присъединили към момичетата и избягали в Ню Орлиънс.

Една от девойките обаче се свързала с родителите си и им издала местонахождението на бандата. Скоро полицията ги открила и арестувала. Ферел твърдял, че е могъщ вампир и полицаите не биха могли да го удържат. Той обвинил в убийствата една друга конкурентна вампирска банда.

Оказало се, че майката на Ферел Сондра Гибсън е не по-малко обсебена от него от господарите на мрака. Тя била писала писма със силно изразено сексуално съдържание на едно 14-годишно момче, опитвайки се да го съблазни. В писмата си тя му обяснявала колко силно копнее да бъде вампир и го молела да я превърне в такъв, обещавайки му, че ще бъде негова вярна невеста завинаги.

Защитниците на Ферел отстоявали тезата, че неговата майка му е позволявала да се занимава с жестоки и самоунищожителни фентъзи игри, които са размили в съзнанието му границата между реалност и измислица.

Самият Ферел твърдял, че няма душа и е обсебен. Той бил измислил вампирски ритуали, чрез които да вдига адреналина си. Обичал да заплашва околните и да ги кара да вярват, че неговата вампирска природа го прави всемогъщ. Той вярвал, че някъде наистина съществува група вампири, които са го избрали и сега той можел да прави каквото си поиска.

Играейки си на вампир, Ферел изгубил представа за реалния свят, но скоро бил върнат грубо в действителността, разбирайки че е осъден на смърт.

Вампири измамници

Джон Джордж Хей

Джон Джордж Хей

Серийният убиец Джон Джордж Хейг умело използвал способността си да всява ужас в умовете на хората и до ден днешен мнозина вярват, че той е изпивал чаша кръв от жертвите си преди да се отърве от телата им. За подобен негов фетиш обаче не съществуват доказателства, даже напротив – фактите сочат, че той просто се е опитвал да симулира умствено заболяване, за да бъде изпратен в психиатрично заведение.

Веднага след ареста му като заподозрян в изчезването на една жена през 1949 г. Хейг проявил жив интерес по отношение на психиатричните клиники. Скоро той се впуснал в подробни самопризнания, разказвайки как е убил шестима души, за да пие от кръвта им. Той ги примамвал на някое усамотено място, след което ги удрял по главите, за да ги убие. После прерязвал гърлата им и изпивал чаша от кръвта им, която го карала да чувства по-добре. Хейг се отървавал от телата на жертвите си, хвърляйки ги в цистерна с киселина.

Доказателствата обаче сочели, че при всяко от убийствата Хейг е имал нужда от пари, с които да покрие дълговете си, и нищо не показвало, че е действал компулсивно. Той бил прегледан от 12 психиатри и само един от тях смятал, че има умствено заболяване – егоцентрична параноя. Останалите били убедени, че Хейг си измисля.

Преди това той се бил представял за доктор, адвокат и инженер, за да се сдобива с пари. Притиснат от заплахата за смъртно наказание, той решил да се престори на психопат, който пие кръв.

Номерът му не минал. Докато чакал екзекуцията си в затвора, Хейг бил прегледан от още трима психиатри и те също не могли да открият доказателства, че той страда от психично заболяване.

Скорошни атаки

През 1998 г. 22-годишният Джошуа Рудигер от Сан Франциско, който вярвал, че е 2000-годишен вампир, прерязвал гърлата на беззащитните бездомници по улиците. Той наранява трима бездомни мъже и убива една жена. Когато го арестуват заявява, че е имал нужда да пие човешка кръв. Убитата от него жена наистина била умряла от загуба на кръв.

Оказало се, че Рудигер отдавна е диагностициран като умствено болен. Понякога той се смятал за вампир, а друг път за нинджа и веднъж бил опитал да се самоубие със самурайски меч. Рудигер бил прекарал детството си в сиропиталища и психиатрични клиники, където лижел гърдите на другите пациенти. Преди да навърши 18 години, той бил казал на един психиатър, че ще стане вампир и ще пие кръвта на хората около него.

Когато навършил 18 години, той бил изписан от болницата без да е излекуван. През 1997 г. прострелял един свой приятел с лък, след което му била поставена диагноза шизофрения и биполярно разстройство.

Въпреки опитите на адвоката му да пледира за невинен поради невменяемост, Рудигер бил признат за виновен и получил присъда от 23 години до доживот.

Мануела и Даниел Руда

Мануела и Даниел Руда

В началото на 2002 г. мъж и жена от Германия  са съдени за убийството на техен приятел, извършено под формата на сатанински ритуал. Мануела Руда (23 г.) и нейният съпруг Даниел (26 г.) наръгали с нож Франк Хааген 66 пъти, пребили го с чукове, пили от кръвта му и оставили неговото разлагащо се тяло до ковчега, в който Мануела обичала да спи. Жертвата била открита със стърчащ от корема й скалпел и пентаграм издълбан с нож на гърдите й.

Зловещата двойка, която обикаляла наоколо с колата си и в очакване на Второто пришествие на Сатаната, се била въоръжила с верижен трион, ей така за всеки случай. Те били арестувани на една бензиностанция.

Мануела заявила в съда, че е придобила вкус към вампиризма, след като се била натъкнала на вампирски култове в Британия, организиращи партита, на които по обява в Интернет идвали „донори-доброволци“. „Вампирите“ можели да хапят всяка част от тялото на „доброволеца“, с изключение на югуларната вена, която била строго забранена. Мануела била предала душата си на Сатаната и той й бил заповядал да му принесе жертва. Тя и съпругът й си признали, че са извършили престъплението, но не се считали за отговорни. Според тях, те били просто инструменти в ръцете на Сатаната, който им бил наредил „да се уверят, че жертвата ще страда много“.

Най-злият вампир

Фриц Хаарман

Фриц Хаарман

Един от най-тежките случаи на клиничен вампиризъм е този на Фриц Хаарман, известен още като германския „Вампир от Хановер“. В края на 19-и век той е изпратен в лудница, но успява да избяга от там, заминавайки за Швейцария. Впоследствие започва да върти търговия с крадени дрехи, което му позволява да се сдобие с дом, собствен бизнес и да напада момчета.

Подобно на Андрей Чикатило той търсел бездомни деца по гарите и ги отвеждал в дома си, обещавайки им храна и подслон. Скоро се запознал с едно проституиращо момче на име Ханс Гранс и двамата започнали заедно да отвличат жертвите си. Те водели момчетата в къщата на Хаарман, давали им храна и после Фриц ги заставял да правят секс с него. Повечето му жертви просто изчезвали. Веднъж Хаарман бил хванат, докато се гаврел с едно момче и бил арестуван за сексуален тормоз. Полицаите нямали представа, че главата на едно друго убито момче лежи покрита с вестници на няколко крачки от тях.

Скица на Граф

Скица на Гранс

За период от пет години Гранс и Хаарман отвличат и убиват около 50 момчета. Те най-накрая са спрени, когато от реката били извадени няколко детски черепа. Тъй като Хаарман живеел близо до канала и бил арестуван и преди, полицията отишла да претърси дома му. Те открили дрехи на липсващите деца и кървави петна по стените. Хаарман бил арестуван и си признал всичко.

Хаарман описал как сграбчвал сънливите от охолното хранене момчета и докато ги изнасилвал, прегризвал гърлата им толкова дълбоко, че главите им почти се отделяли от тялото. Вкусвайки кръвта им, той получавал оргазъм. След това отрязвал части от телата им, като някои от тях изяждал, а останалите продавал на пазара като животинско месо. Негодните за консумация останки изхвърлял в канала.

Въоръжени със зловещи доказателства за 27 убийства, властите се погрижили Хаарман да бъде осъден и екзекутиран. Неговият съучастник Ханс Гранс също получава смъртна присъда.

След екзекуцията на Хаарман главата му била запазена от учените, които искали да изследват строежа на мозъка му. Днес главата му се пази в медицинското училище „Гьотинген“.

Ловци на вампири

С нарастването на популярността на вампирите те понякога също стават жертва, особено след появяването на повлияната от телевизионния сериал „Бъфи, Убийцата на вампири“ субкултура на ловците на вампири. Макар за мнозина това да е просто ролева игра, някои я взимат доста на сериозно.

На 12 март 2004 г. Тимъти Уайт е арестуван в Джаксънвил щата Флорида, след като прострелва свой колега в една пицария. Той имал репутацията на отдаден християнин, който редовно чете Библията. Но Уайт бил обсебен от митовете за вампири и зомбита. Той вярвал, че неговата жертва Дейвид Харисън е вампир, а той самият е ловец на вампири. Когато бил забелязан да се мотае пред пицарията преди стрелбата и го попитали какво прави, той отговорил: „тръгнал съм на лов за вампири„.

През юли 2001 г. Кърк Палмър (28 г.) от щата Колорадо застрелва  с пушка Антония Виерира, понеже вярвал, че тя е превърнала приятелката му във вампир. Той е обвинен в убийство, но психиатрите го обявяват за параноиден шизофреник и Палмър е изпратен в психиатрична клиника.

Шейн-Шартр Абът

Шейн-Шартр Абът

През юни 2003 г. Шейн-Шартр Абът (28 г.) е екзекутиран в дома си в Австралия. Той бил жиголо, а убийците му очевидно били двама. Срещу Абът било повдигнато дело за изнасилване, от което били минали само пет дни, когато той е убит. Той бил заявил пред съда, че е вампир, а едно от обвиненията срещу него гласяло, че е отхапал езика на една своя клиентка. Той също бил казал, че пие човешка кръв. Самоличността на убийците му все още не е известна, но съществуват подозрения, че те са били наети от жертвата му или от други негови клиентки.

През 2002 г. Николае Михут от Трансилвания имал причини да вярва, че наскоро починалата му майка се е превърнала във вампир. Един местен свещеник го бил предупредил за знаците: котка прескочила ковчега на мъртвата, а устните и бузите й били доста червени. Михут знаел, че за да освободи душата й, ще трябва да я прободе със сребърен нож в гърдите или стомаха. И той забил камата си в сърцето й. Той повярвал, че е постъпил правилно, когато от гърдите й се изпуснала една продължителна въздишка. Сетне лицето й посивяло. Близките й се почувствали много по-добре и най-сетне я погребали.

Още по-скоро в Мартотину де Сус в Румъния – едно селце на югозапад от Букурещ, наброяващо 300 жители – роднините на Тома Петре ексхумират тялото му от гроба, изваждат и изгарят сърцето му и смесват пепелта му с вода. Тази вода била дадена на трима души, които пили от нея. Това е обичайният ритуал в това село за справяне с потенциалните вампири, но този път се случило нещо неочаквано.

Полицията разбрала за случая и дошла да разследва, обяснявайки на селяните, че убиването на вампири е незаконно. Но роднините на починалия не можели да разберат. Те вярвали, че убивайки този вампир, спасяват живота на бъдещите му жертви.

Вещицата вампир

През 2005 г. милицията в Одеса, Украйна, арестува Диана Семенуха след като открива, че тя е подмамвала бездомни деца от улицата в дома си, за да източва и пие кръвта им.  Тя си признала за стореното. Очевидно вярвала, че тази практика ще излекува мускулното й заболяване, но се оказало, че престъплението й имало и друг умисъл. Според пресата в Одеса, която кръщава Семенуха „Вещицата вампир“, тя канела децата в дома си, обещавайки им храна и подслон, давала им да пият алкохол и да душат лепило, за да ги омаломощи и тогава източвала кръвта им. Изпивала част от нея, а останалото продавала на практикуващи черна магия. Щом източникът на кръв отслабнел, тя изнасяла детето обратно на улицата и намирала друга жертва.

Милицията получила сигнал за деянията й и пристигнала в апартамента й. Жилището било боядисано изцяло в черно, прозорците били покрити с черни завеси, а светлината идвала от черни свещи. На леглата били завързани седем деца, всичките упоени. Милиционерите намерили голям нож и един сребърен бокал, гравиран с вещерски символи.  В действителност, когато след ареста попитали Семенуха какво работи, тя отговорила „вещица“. Впоследствие станало ясно, че дори е преподавала уроци по вещерство и е позволявала на учениците си да пият кръв от нея. Тя не смятала, че стореното от нея е престъпление, считайки че след като е давала храна и подслон на децата това означавало, че си е платила за кръвта им.

Едно от децата разказало как Семенуха е пила от кръвта му. Тя му била дала да души лепило и след това използвала спринцовка, за да изтегли кръв от ръката му. После изсипала кръвта в сребърна купа и я изпила. Детето казало, че тя е мърморила през цялото време нещо на някакъв непознат език.

20 Коментари за “Вампири убийци: Истински истории за хищници обсебени от кръвта”

 1. AvatarCHARLI

  уникални истории

 2. AvatarJanet

  Страхотна статия

 3. Avatarbeti

  oooooo strahotni sa,obojavam tezi strahotii,makar 4e nqkoi zvu4at dosta izmisleno……no sa perfektni

 4. AvatarDiqnnn

  Лошото e, че са истина.

 5. Avatarmerlin

  mislq 4e sa mnogo stra6ni ine sa za gledane na malki deca

 6. AvatarДжени

  Бог да благослови деня в който търсех инфо. за Джон Гейси (фамилията му отива) и открих този сайт! Не мога да се откъсна от тези статии! Стига де Силве,не ме измъчвай, спрях да спя заради теб! Адмирации :) за сайта, материалите и адекватните коментари !!

 7. Avatarkokera

  за историята в румъния има документален филм

 8. Avatarnoffy

  жесток сайт .. просто не мога да откъсна очи :) )

 9. AvatarLed

  жестоко изчетох всичко с интерес :)

 10. AvatarГери

  И аз играя играта Вампир: Маскарадът. Много е интересна, но определено не ми влиае както на Родерик Ферел.

 11. AvatarСмешни картинки

  „Ержебет Батори“ просто надхвърля човешкото въображение. Тя е била меко казано истинско чудовище, чудно ми какъв мозък трябва да имаш за да измислиш подобни изтезания?!?

 12. AvatarLilith

  Статията наистина е много интересна :) Изчетох я от първата до последната буква с огромен интерес. Можем да се надяваме само, че няма да предизвика нещо повече от задоволяване на интерес у читателите.

 13. Avatar4еFo

  Имам само една забележка към статията, а именно сбърканото име на Елизабет Батори, което е написано като Ержебет Батори. Моля да го поправите

 14. AvatarСилвия

  Всъщност Ержебет е истинското й име. Все пак добавих пояснение в скоби, защото наистина е по-известна като Елизабет.

 15. AvatarМикагами

  Много добра статия!

  Унгарският вариант на името Елизабет е Ержебет и на унгарски наистина се казва Ержебет Батори. Béla Kiss се произнася като Бела Киш и доколкото ми е известно, живял е близо до Будапеща

 16. AvatarРадина

  Аз съм голям фен на вампирите,но не съм толкова обсебена че да убия някой.Статийте са страхотни,защото са жестоката истина,която ще покаже релаността на такива като мен-фенове на вампирските филми.Но статията за Петер Кюртен беше по-брутален от всички,а за цялата история на Елизабет Батори може да прочетете в мрежата.

 17. AvatarPoli

  Тие статии са много интересни.Но тези са доста откачени за да направят подобдни тези неща :O :O :O :O :O

  ———————————————-
  Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишеше на кирилица!

 18. Avatardenis

  мн яко напишете нещо за княз дракула той е първия истински ванпир.

  ————————————————-
  Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

 19. AvatarЖана

  Този сайт е супер не съм виждала толкова факти за вампирите,в другите сайтове пишат само по една-две части от историята на тези невероятни създания,но тук си пише всичко интересно за миналото им,благодаря за информацията!

 20. AvatarСвилен

  Сайтът е супер наистина,но не мисля,че трябва да се радваме на подобни истории,още повече, че са истина и има много жертви,просто защото има болни мозъци.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarСвиленВампири убийци: Истински истории... { Сайтът е супер наистина,но не мисля,че трябва да се радваме... } –
 • User AvatarТаняРасовата лудост на Убийците... { Не е страхотно да си отидат млади, невинни хора! Нечии... } –
 • User AvatarТаняАдолфо Констанцо: Вещерът от... { Ужас! Как могат едни ненормалници да промият мозъците на маса... } –
 • User AvatarТаняД. Б. Купър: Легендарният... { Фантомас!!! } –
 • User AvatarТаняАлкатраз: Мрачната история на... { Наистина много добра статия. Браво! } –
 • User AvatarТаняМери Бел: Най-малкият сериен... { Дяволско дете, семето на злото просто е било изначално в... } –