Публикувано на: 5 май, 2009

Цутому Миязаки е ненаситен сексуален хищник и педофил от Япония, който отвлича, изнасилва и убива момиченца, на възраст от четири до седем години. Понякога той изяждал част от телата им, а друг път спял с техните трупове. Той обичал да тормози родителите на жертвите си, изпращайки им жестоки писма, описващи онова, което бил сторил на децата им.

Цутому Миязаки получава смъртна присъда и е екзекутиран чрез обесване на 17 юли 2008 г.

Мари Конно

„Чувствах се самотен… всеки път, когато виждах малко момиченце да си играе само, сякаш виждах себе си“ – Цутому Миязаки

На 22 август 1988 г. Мари Конно излиза от дома си в префектура Саитама в Япония. Четиригодишното момиченце отивало да си играе в дома на едно съседско дете. Тя излязла от къщи в три часа следобед. Както си вървяло през жилищния комплекс, детето било заговорено от някакъв непознат мъж: „Искаш ли да отидем заедно на едно хубаво място?“- попитал я той. Тя се съгласила и той я хванал за ръчичка и я качил в колата си.

В 18:23 часа разтревожената майка на Мари Шигео Конно се обадила в полицията и обявила дъщеричката си за изчезнала.

Хората в селището на Мари Конно бързо разбрали за нейното изчезване. Полицията обикаляла из улиците с мегафони и предупреждавала родителите да държат децата си постоянно под око. Около 50 000 плаката с лика на Мари били разлепени по гарите и автобусните спирки в цяла Япония. Полицията претърсила под лупа района около дома на Мари и разпитала съседите на семейство Конно. Две момчета и една домакиня били забелязали Мари с някакъв непознат; те го описали като около тридесетгодишен закръглен мъж с чуплива коса.

Семейство Коно започнало да получава странни обаждания. Когато не вдигали телефона, той звънял по 20 минути. Когато вдигнели слушалката, човекът отсреща затварял. Дни след отвличането на Мари те получили бележка, която гласяла: „Дяволи дебнат наоколо“. Полицията сметнала, че това е просто някаква жестока шега.

След четири седмици случаят изстинал напълно. Не било намерено тяло и похитителят не бил осъществил контакт с никого. През септември детската градина, която посещавала Мари Конно, отворила врати без нея.

Масами Йошизава

На 3 октомври 1988 г. седемгодишната Масами Йошизава си вървяла по улицата в град Ханно префектура Саитама. Тя се качила в колата на някакъв непознат и никой повече не я видял.

Изчезването на Масами накарало полицията да облепи областта с нейни плакати и да организира мащабно издирване. Полицаите заподозрели възможна връзка между този случай и изчезването на Мари, което се било случило преди шест седмици. Но, тъй като не разполагали с никакви следи, те картотекирали случая в архива за изчезнали хора.

Ерика Намба

На 12 декември 1988 г. двама мъже се натъкнали на един седан, който бил заседнал със запалени фарове в канавката край пътя. Шофьорът на колата не се виждал никъде.

Няколко минути по-късно от околните гори изскочил някакъв мъж, който носел чаршаф. Той отворил багажника, прибрал чаршафа вътре и обяснил на двамата мъже, че бил заседнал, опитвайки се да вземе завоя. Те му помогнали да измъкне колата от канавката и той отпрашил без дори да им благодари.

Същата тази вечер четиригодишната Ерика Намба била обявена за изчезнала. Полицията сформирала специален екип, който да разследва трите случаи. Сега вече било ясно: някой отвличал малки момиченца в префектура Саитама.

Няколко дни по-късно един работник в Младежкия природен дом „Нагури“ се натъкнал на дрехите на Ерика в близката гора. Полицията фокусирала усилията си в този район и скоро открила трупа на Ерика Намба. Ръцете и краката й били завързани с найлоново въже.

Също като семейство Конно и семейство Намба било тормозено от странни телефонни обаждания. Няколко дни след смъртта на Ерика Шиничи Намба получава писмо. То представлявало преснимано копие на лист, на който били залепени изрязани от списания думи. Злокобно енигматичното послание гласяло:

„Ерика. Студено. Кашлица. Гърло. Почивка. Смърт“.

Останките на Мари Конно

„Ръцете и краката й ги няма. Когато се качи на небето, тя няма да може да върви и да се храни. Моля ви, върнете останките й“ - Шигео Конно на погребението на дъщеря си Мари.

На 6 февруари 1989 г. Шигео Конно намерила пред входната си врата някаква кутия и се обадила в полицията. Вътре в кутията имало пепел, парченца от кост, снимки на детски дрехи и десет малки зъбчета. Тя съдържала и писмо, което гласяло:

„Мари. Кости. Кремирани. Разследвайте. Докажете“.

Когато д-р Казуо Сузуки от Университета по стоматология в Токио съобщил, че зъбите не принадлежат на Мари, до семейство Конно и до редакцията на вестник „Асахи Шимбун“ било изпратено писмо. То съдържало снимка на Мари и признание:

„Аз оставих кашона с останките на Мари пред дома й. Аз направих всичко. От началото на инцидента с Мари до края. Гледах пресконференцията на полицията, на която те казаха, че останките не са на Мари. Нейната майка каза пред камерата, че това й дава нова надежда, че Мари може би още е жива. Тогава разбрах, че трябва да напиша това признание и да сложа край на напразните надежди на майката на Мари. Пак казвам: останките са на Мари – Юко Имада“.

Псевдонимът „Юко Имада“ е игра на думи в японския език, която означава „Сега ще кажа“. Кутията и признанието издавали повече, отколкото убиецът бил предвидил: използваният за снимките фотоапарат бил Мамия 6×7, от типа, употребяван в печатниците. Кутията била от двойно облицованият, релефен тип, който се използвал при транспортиране на камери. Убиецът може би работел в печатница.

Когато семейство Конно се върнало от погребението на дъщеря си, те получили ново писмо. Докато първото трябвало да представлява акт на добронамереност, то второто не било нищо друго освен зловеща жестокост:

„Преди да се усетя детският труп беше започнал да се вдървява. Исках да кръстосам ръцете на гърдите й, но те не помръдваха… Съвсем скоро по тялото се появиха червени петна… Големи червени петна. Като знамето на Япония. Или сякаш тялото й бе покрито с червени печати. .. Не след дълго тялото се покри със стрии. Беше толкова вдървено преди, а сега сякаш е пълно с вода. И как мирише. Като нищо, което сте подушвали някога по целия широк свят – Юко Имада“.

Аяко Номото

На 6 юни 1989 г. петгодишната Аяко Номото се качва в колата на един непознат, който й казва, че иска да я снима. Една седмица по-късно трупът й е намерен в гробището на град Ханно. Кръвната група и големината на гръдния кош съвпадали с тези на Аяко; съдържанието на стомаха съвпадало с последното хранене на момиченцето.

До този момент вестниците вече били нарекли Юко Имада „Убиеца на малки момиченца“. Свидетелите от случая на Намба били идентифицирали неправилно модела на седана; полицията не открила нищо при разследването на печатниците. Убиецът ставал все по-дързък и нестабилен. Само въпрос на време било преди той да направи последната си грешка.

Отаку паника

Цутому Миязаки

Цутому Миязаки

На 23 юли 1989 г. в град Хачиоджи един баща се натъква на крайно обезпокояваща гледка. На детската площадка някакъв мъж правел снимки на интимните части на дъщеричката му. Непознатият избягал, но след това се върнал на мястото, за да вземе колата си, и бил арестуван. Задържаният Цутому Миязаки бил 26-годишен асистент в печатница, който прекарвал голяма част от времето си затворен в своята стая. Ръцете му били деформирани от преждевременното му раждане. Той бягал от реалността, потапяйки се в анимето и мангата.

Полицаите го арестували по обвинение в „принуждаване на малолетен към непристойни действия“, но знаели много добре, че той е техният сериен убиец. В крайна сметка той признал и за четирите убийства: ръцете и краката на Мари Конно били открити в дома му. Той бил удушил жертвите си, бил снимал Аяко Номото, и бил правил секс с всяка от тях пост мортем. Впоследствие се установило, че той е изял част от последните си две жертви.

Залавянето на Миязаки и откритото в дома му огромно количество манга с порнографски характер, предизвиква морална паника в Япония, свързана с движението Отаку – пристрастени към мангата и анимето самотници. Освен това Миязаки притежавал огромна колекция от слашър филми, сред които култовата за любителите на жанра поредица „Guinea Pig“, известна с ултражестокото изобразяване на зловещи убийства.

Цутому Миязаки е обявен за умствено годен да се изправи пред съда, където е признат за виновен в убийството на четирите момиченца. Неговият баща, който отказва да заплати разходите по защитата му, заявявайки, че това би било „несправедливо спрямо жертвите“, се самоубива след произнасянето на присъдата му. Миязаки загубва обжалването на смъртната си присъда през 2006 г. и е екзекутиран чрез обесване на 17 юли 2008 г.

———————————————————————————————————————————————

Източник: everything2.com

12 Коментари за “Цутому Миязаки: Канибалът-педофил или Убиецът Отаку”

 1. Avatargladiator

  за точ просто не се намират думи

 2. Avatargladiator

  уффф за тоя

 3. AvatarZlati

  Tova su6testvo e olicetvorenie na samoto zlo, prosto ne podleji na smislen komentar! zaslujava ne da go obesqt, a da go rejat par4e po par4e pred roditelite na jertvite dokato poslednite go nabludavat v o4ite!

 4. AvatarLegion

  В сравнение с други серийни убийци е гола вода. Нито качественно планиране, нито качественно изпълнение, да не говорим за залавянето му. Един комплексар с психически проблеми, който трябвало да се затвори в някоя лудница. Аз лично съм против смъртната присъда, тъй като живота при строг режим би трябвало да е много по-неприятен, отколкото лесното отърваване, няколко минути и мозъка отива на кино, най-неприятното в случая е самото очакване на изпълнението на присъдата.

 5. Avatarvills

  много лесно е умрял ,трябвало е да му режат крайниците една по една и бавно и да го оставят да умре така ,докато му изтече кръвчицата….. впрочем всички изроди ,които убиват дечица заслужават такава бавна и мъчителна смърт…….

 6. AvatarGrond

  Хах… Като горд лекар и отаку, с удоволствие бих му приложил всичките си познания по средновековни, медицински, пхисиатърски и манга изтезания. Много ме бива.

 7. AvatarМосквич 412

  Получил си е заслуженото,това е важното!Независимо,че е умрял лесно…

 8. AvatarЧасовници реплики

  Тоя много тънко е минал. Трябвало е да го предадат на родителите на жертвите му. Японците са крайно изобретателни и със сигурност са щели да му спретнат една отлична изненада.
  Направо ум не ми го побира това с педофилията… как може на някого да достави удоволствие да насилва едно дете?!?!
  Моето мнение е че специално за педофилите трябва да има специален закон. НЕ трябва да се убиват или нещо подобно. Трябва да ги събличат голи от кръста надолу, и с две тухли да им се премазват топките, както и да им се реже оная работа… и накрая, да ги заведат в гората и да оставят кървящото тяло на горските мравки, те знаят какво да правят с него ;)

 9. AvatarМосквич 412

  Че заслужават повече от смърт,спор не може да се води,защото просто е така.Но ме съмнява някой от продажните политици (защото за съжаление не само тук са продажни) да си жертва кариерата,като убие или помилва даден изрод.Все пак политиците са „хората“,които обират народния келепир.За сега знам за един,който се е разярил сериозно от молба за помилване-Елцин,януари 1993 с гръм и трясък подписва отказа си да помилва Чикатило.Другата тревожна тенденция е,че в обществото винаги се намират хора,готови да оправдаят и защитят такива изроди…

 10. AvatarЛилия

  Евала на японското правосъдие такъв мръсник не заслужава изобщо да живее , трябвало е само преди това да го подложат и на някое друго мъчение , да усети какво са изпитвали жертвите му . Трябва и у нас да осъждат педофилите и убийците на смърт а не да ги пускат свободно за да нанасят удари отново и отново

 11. AvatarЛилия Костова

  Донякъде и родителите на жертвите имат вина . Какво търсят мънички дечица сами на улицата без надзор ? Вярно , че и японският манталитет е такъв в един момент да оставят децата сами да опознават света около себе , обаче , ако живеех в Япония щях да пренебрегна това нещо . Най – важни са децата и безопасността им и не може дечица на възраст между 4 и 7 годишни да се оставят сами навън във времена , когато по улиците има какви ли не изроди и педофили като този ! Поне ако бяха научили децата си на най- важното правило ДА НЕ ГОВОРЯТ С НЕПОЗНАТИ тази четворна трагедия можеше да бъде предотвратена ! Поне този звяр си е получил заслуженото !

 12. AvatarТаня

  Когато има да се случи нещо страшно то се случва, независимо от всичко. Жалко само за погубените дечица.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarТаняИсеи Сагава: Японският канибал... { Пари, пари, пари и пак пари. В която част по... } –
 • User AvatarТаняРобърт Акерман: Виенският канибал-тинейджър... { Да, да точно от такива хирурзи има нужда светът и... } –
 • User AvatarТаняНаташа Кампуш: Австрийската пленница... { Точно така! Напълно съм съгласна с 333, защото това са... } –
 • User AvatarТаняМилионерът Джон Джамелски и... { Лудо, откачено старче дано изгние в затвора. } –
 • User AvatarТаняДжефри Дамър: Чудовището от... { Жалко и за този болен мозък и за всичките му... } –
 • User AvatarТаняЦутому Миязаки: Канибалът-педофил или... { Когато има да се случи нещо страшно то се случва,... } –