Цутому Миязаки: Убиеца Отаку

Цутому Миязаки: Убиеца Отаку

Цутому Миязаки е ненаситен сексуален хищник и педофил от Япония, който отвличал, изнасилвал и убивал момиченца, на възраст от четири до седем години. Понякога изяждал части от телата им, а друг път спял с техните трупове. Обичал да тормози родителите на жертвите си, изпращайки им жестоки писма, описващи онова, което бил сторил на децата им.

Мари Конно

„Чувствах се самотен… всеки път, когато виждах малко момиченце да си играе само, сякаш виждах себе си“ – Цутому Миязаки

На 22 август 1988 г. Мари Конно излязла от дома си в префектура Саитама в Япония. Четиригодишното момиченце отивало да си играе в дома на съседско дете. Тя излязла от къщи в три часа следобед. Както си вървяло през жилищния комплекс, детето било заговорено от непознат мъж: „Искаш ли да отидем заедно на едно хубаво място?“– попитал я той. Тя се съгласила и той я хванал за ръчичка и я качил в колата си.

В 18:23 часа разтревожената майка на Мари Шигео Конно се обадила в полицията и обявила дъщеричката си за изчезнала.

Хората в селището на Мари Конно бързо разбрали за нейното изчезване. Полицията обикаляла из улиците с мегафони и предупреждавала родителите да държат децата си постоянно под око. Около 50 000 плаката с лика на Мари били разлепени по гарите и автобусните спирки в цяла Япония. Полицията претърсила под лупа района около дома на Мари и разпитала съседите на семейство Конно. Две момчета и една домакиня били забелязали Мари с някакъв непознат; описали го като около тридесетгодишен закръглен мъж с чуплива коса.

Семейство Коно започнало да получава странни обаждания. Когато не вдигали телефона, той звънял по 20 минути. Когато вдигнели слушалката, човекът отсреща затварял. Дни след отвличането на Мари получили бележка, която гласяла: „Дяволи дебнат наоколо“. Полицията сметнала, че това е просто някаква жестока шега.

След четири седмици случаят изстинал напълно. Не било намерено тяло и похитителят не бил осъществил контакт с никого. През септември детската градина, която посещавала Мари Конно, отворила врати без нея.

Масами Йошизава

На 3 октомври 1988 г. седемгодишната Масами Йошизава си вървяла по улицата в град Ханно, префектура Саитама. Тя се качила в колата на някакъв непознат и никой повече не я видял.

Изчезването на Масами накарало полицията да облепи областта с нейни плакати и да организира мащабно издирване. Полицаите заподозрели възможна връзка между този случай и изчезването на Мари, което се било случило преди шест седмици. Но тъй като не разполагали с никакви следи, картотекирали случая в архива за изчезнали хора.

Научи повече за:   Мъчителят на Бебето П. храни "Канибала с арбалет" в затвора

Ерика Намба

На 12 декември 1988 г. двама мъже се натъкнали на седан, заседнал със запалени фарове в канавката край пътя. Шофьорът на колата не се виждал никъде.

Няколко минути по-късно от околните гори изскочил мъж, който носел чаршаф. Отворил багажника, прибрал чаршафа вътре и обяснил на двамата мъже, че е заседнал, опитвайки се да вземе завоя. Те му помогнали да измъкне колата от канавката и той отпрашил без дори да им благодари.

Същата вечер четиригодишната Ерика Намба била обявена за изчезнала. Полицията сформирала специален екип, който да разследва трите случая. Сега вече било ясно: някой отвличал малки момиченца в префектура Саитама.

Няколко дни по-късно работник в Младежкия природен дом „Нагури“ се натъкнал на дрехите на Ерика в близката гора. Полицията фокусирала усилията си в този район и скоро открила трупа на Ерика Намба. Ръцете и краката й били завързани с найлоново въже.

Също като семейство Конно и семейство Намба било тормозено от странни телефонни обаждания. Няколко дни след смъртта на Ерика, Шиничи Намба получила писмо. То представлявало преснимано копие на лист, на който били залепени изрязани от списания думи. Злокобно енигматичното послание гласяло:

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21

„Ерика. Студено. Кашлица. Гърло. Почивка. Смърт“.

Останките на Мари Конно

„Ръцете и краката й ги няма. Когато се качи на небето, тя няма да може да върви и да се храни. Моля ви, върнете останките й“ – Шигео Конно на погребението на дъщеря си Мари.

На 6 февруари 1989 г. Шигео Конно намерила пред входната си врата някаква кутия и се обадила в полицията. Вътре в кутията имало пепел, парченца от кост, снимки на детски дрехи и десет малки зъбчета. Съдържала и писмо, което гласяло:

„Мари. Кости. Кремирани. Разследвайте. Докажете“.

Когато д-р Казуо Сузуки от Университета по стоматология в Токио съобщил, че зъбите не принадлежат на Мари, до семейство Конно и до редакцията на вестник „Асахи Шимбун“ било изпратено писмо. То съдържало снимка на Мари и признание:

„Аз оставих кашона с останките на Мари пред дома й. Аз направих всичко. От началото на инцидента с Мари до края. Гледах пресконференцията на полицията, на която казаха, че останките не са на Мари. Нейната майка каза пред камерата, че това й дава нова надежда, че Мари може би още е жива. Тогава разбрах, че трябва да напиша това признание и да сложа край на напразните надежди на майката на Мари. Пак казвам: останките са на Мари – Юко Имада“.

Псевдонимът „Юко Имада“ е игра на думи в японския език, която означава „Сега ще кажа“. Кутията и признанието издавали повече, отколкото убиецът бил предвидил: използваният за снимките фотоапарат бил Мамия 6×7 от типа, употребяван в печатниците. Кутията била от двойно облицованият, релефен тип, който се използва при транспортиране на камери. Убиецът може би работел в печатница.

Научи повече за:   Джипси Роуз Бланчард: История за Синдром на Мюнхаузен, „болести” и убийство

Когато семейство Конно се върнало от погребението на дъщеря си, те получили ново писмо. Докато първото трябвало да представлява акт на добронамереност, то второто не било нищо друго освен зловеща жестокост:

„Преди да се усетя детският труп беше започнал да се вдървява. Исках да кръстосам ръцете на гърдите й, но те не помръдваха… Съвсем скоро по тялото се появиха червени петна… Големи червени петна. Като знамето на Япония. Или сякаш тялото й бе покрито с червени печати. .. Не след дълго тялото се покри със стрии. Беше толкова вдървено преди, а сега сякаш е пълно с вода. И как мирише. Като нищо, което сте подушвали някога по целия широк свят – Юко Имада“.

Аяко Номото

На 6 юни 1989 г. петгодишната Аяко Номото се качила в колата на непознат мъж, който й казал, че иска да я снима. Седмица по-късно трупът й бил намерен в гробището на град Ханно. Кръвната група и големината на гръдния кош съвпадали с тези на Аяко; съдържанието на стомаха съвпадало с последното хранене на момиченцето.

До този момент вестниците вече били нарекли загадъчния Юко Имада „Убиеца на малки момиченца“. Свидетелите от случая на Намба били идентифицирали неправилно модела на седана; полицията не открила нищо при разследването на печатниците. Убиецът ставал все по-дързък и нестабилен. Само въпрос на време било преди да направи последната си грешка.

Отаку паника

Цутому Миязаки
Цутому Миязаки

На 23 юли 1989 г. в град Хачиоджи един баща се натъкнал на крайно обезпокояваща гледка. На детската площадка някакъв мъж правел снимки на интимните части на дъщеричката му. Непознатият избягал, но след това се върнал на мястото, за да вземе колата си и бил арестуван. Задържаният Цутому Миязаки бил 26-годишен асистент в печатница, който прекарвал голяма част от времето си затворен в своята стая. Ръцете му били деформирани от преждевременното му раждане. Той бягал от реалността, потапяйки се в анимето и мангата.

Научи повече за:   Изчезването на Кейли Антъни или Хроничните лъжи на една майка

Полицаите го арестували по обвинение в „принуждаване на малолетен към непристойни действия“, но знаели много добре, че той е техният сериен убиец. В крайна сметка Цутому признал и за четирите убийства: ръцете и краката на Мари Конно били открити в дома му. Той бил удушил жертвите си, бил снимал Аяко Номото и бил правил секс с всяка от тях пост мортем. Впоследствие се установило, че е изял част от последните си две жертви.

Залавянето на Миязаки и откритото в дома му огромно количество манга с порнографски характер, предизвиква морална паника в Япония, свързана с движението „Отаку“ – пристрастени към мангата и анимето самотници. Освен това Миязаки притежавал огромна колекция от слашър филми, сред които култовата за любителите на жанра поредица „Guinea Pig“, известна с ултражестокото изобразяване на зловещи убийства.

Цутому Миязаки бил обявен за умствено годен да се изправи пред съда, където бил признат за виновен в убийството на четирите момиченца. Неговият баща, който отказал да заплати разходите по защитата му, заявявайки че това би било „несправедливо спрямо жертвите“, се самоубил след произнасянето на присъдата му. Миязаки загубил обжалването на смъртната си присъда през 2006 г. и бил екзекутиран чрез обесване на 17 юли 2008 г.

———————————————————————————————————————————————

Източник: everything2.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

12
Напиши коментар

avatar
12 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
10 Автори на коментари
ТаняЛилия КостоваЛилияЧасовници репликиМосквич 412 Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
gladiator
Гост
gladiator

за точ просто не се намират думи

gladiator
Гост
gladiator

уффф за тоя

Zlati
Гост
Zlati

Tova su6testvo e olicetvorenie na samoto zlo, prosto ne podleji na smislen komentar! zaslujava ne da go obesqt, a da go rejat par4e po par4e pred roditelite na jertvite dokato poslednite go nabludavat v o4ite!

Legion
Гост
Legion

В сравнение с други серийни убийци е гола вода. Нито качественно планиране, нито качественно изпълнение, да не говорим за залавянето му. Един комплексар с психически проблеми, който трябвало да се затвори в някоя лудница. Аз лично съм против смъртната присъда, тъй като живота при строг режим би трябвало да е много по-неприятен, отколкото лесното отърваване, няколко минути и мозъка отива на кино, най-неприятното в случая е самото очакване на изпълнението на присъдата.

vills
Гост
vills

много лесно е умрял ,трябвало е да му режат крайниците една по една и бавно и да го оставят да умре така ,докато му изтече кръвчицата….. впрочем всички изроди ,които убиват дечица заслужават такава бавна и мъчителна смърт…….

Grond
Гост
Grond

Хах… Като горд лекар и отаку, с удоволствие бих му приложил всичките си познания по средновековни, медицински, пхисиатърски и манга изтезания. Много ме бива.

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Получил си е заслуженото,това е важното!Независимо,че е умрял лесно…

Часовници реплики
Гост

Тоя много тънко е минал. Трябвало е да го предадат на родителите на жертвите му. Японците са крайно изобретателни и със сигурност са щели да му спретнат една отлична изненада. Направо ум не ми го побира това с педофилията… как може на някого да достави удоволствие да насилва едно дете?!?! Моето мнение е че специално за педофилите трябва да има специален закон. НЕ трябва да се убиват или нещо подобно. Трябва да ги събличат голи от кръста надолу, и с две тухли да им се премазват топките, както и да им се реже оная работа… и накрая, да ги заведат… виж още »

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Че заслужават повече от смърт,спор не може да се води,защото просто е така.Но ме съмнява някой от продажните политици (защото за съжаление не само тук са продажни) да си жертва кариерата,като убие или помилва даден изрод.Все пак политиците са „хората“,които обират народния келепир.За сега знам за един,който се е разярил сериозно от молба за помилване-Елцин,януари 1993 с гръм и трясък подписва отказа си да помилва Чикатило.Другата тревожна тенденция е,че в обществото винаги се намират хора,готови да оправдаят и защитят такива изроди…

Лилия
Гост

Евала на японското правосъдие такъв мръсник не заслужава изобщо да живее , трябвало е само преди това да го подложат и на някое друго мъчение , да усети какво са изпитвали жертвите му . Трябва и у нас да осъждат педофилите и убийците на смърт а не да ги пускат свободно за да нанасят удари отново и отново

Лилия Костова
Гост
Лилия Костова

Донякъде и родителите на жертвите имат вина . Какво търсят мънички дечица сами на улицата без надзор ? Вярно , че и японският манталитет е такъв в един момент да оставят децата сами да опознават света около себе , обаче , ако живеех в Япония щях да пренебрегна това нещо . Най – важни са децата и безопасността им и не може дечица на възраст между 4 и 7 годишни да се оставят сами навън във времена , когато по улиците има какви ли не изроди и педофили като този ! Поне ако бяха научили децата си на най- важното… виж още »

Таня
Гост
Таня

Когато има да се случи нещо страшно то се случва, независимо от всичко. Жалко само за погубените дечица.