Публикувано на: 18 май, 2008

През октомври 1975 година Крийч е свързан с най-малко девет убийства, от които две в Айдахо, две в Невада и по едно в Аризона, Калифорния и Уайоминг. Телата на 11 негови жертви – които били застреляни, намушкани с нож, бити до смърт или удушени – са открити с негова помощ в седем щата. За ирония, въпреки всичките си признания, Крийч не спира да отрича двете убийства, които довеждат до ареста му в Айдахо. Пътуващите бояджии Джон Брадфорд и Едуард Томас Арнолд са застреляни в Ейда Каунти, след като качват Крийч в колата си, но той упорства, че е бил само очевидец на убийството и не е участвал в него.

Неговата спътница, 18-годишната Каръл Сполдинг, е обвинена в съучастие в убийство, но Крийч настоява, че всъщност нейната сестра-тинейджърка – и един изчезнал младеж на име Дани – са убийците.

Членовете на съдебното жури не били впечатлени и на 23 март 1975 г. Крийч е признат за виновен по две обвинения в убийство от първа степен. Според щатските закони той автоматично получава смъртна присъда и датата на екзекуцията му е определена за 25 март 1976 г. Впоследствие присъдата му на два пъти бива анулирана и връщана обратно.

При проведеното разследване на показанията на Крийч излизат наяве имената на жертвите му: Гордън Стантън и Чарлз Милър са убити близо до Лас Вегас; 19-годишната Сандра Рамсамуг в Салем, Орегон; Уилям Дийн в Портланд, Орегон; Ригли Макензи убит край Багс, Уайоминг; Вивиан Робинсън в Сакраменто, Калифорния и 70-годишният Пол Шрейдър в Тускон, Аризона.

Крийч насочва властите към предполагаемите места, където уж се извършвали сатанински ритуали, близо до Сан Франциско, Сиатъл и Мисула в щата Монтана, но полицията не открива солидни доказателства за съществуването на подобни култове на нито едно от тях. Също като в случая с Хенри Лий Лукас едно десетилетие по-късно, много от признанията на Крийч остават невъзможни за опровергаване или потвърждаване.

През 1981 г. Томас Юджийн Крийч пребива до смърт един друг затворник в щатския затвор в Айдахо. Той пледира за виновен в убийство от първа степен и отново е осъден на смърт. През 1986 г. екзекуцията му е отложена от един федерален съдия и все още предстои да бъде изпълнена.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –