Публикувано на: 12 март, 2012

Ахмат Азимов – роден 1972 година в Узбекистан. Като малък с нищо не се отличавал от връстниците си. Съвсем обикновено дете – спортувал, справял се с уроците и не правел лошо впечатление на учителите.

За първи път вкуса на кръвта опитал в армията. Била обикновена свада, но младежът оставил в смут другарите си, когато захапал ръката на своя съперник, облизал окървавените си устни и, впивайки се в раната, започнал да смуче кръвта. Войниците били в шок. Повече никой не посмял да обиди Азимов.

Скоро той избягал от армията. Задържали го и го осъдили за дезертьорство. Успял да избяга от затвора. Пак го хванали. Върнали го обратно и пак избягал. През 1992 година за пореден път избягал от затвора в Бухара, където доизлежавал присъдата си. Впоследствие Азимов обяснил бягствата си с непреодолимата потребност да пие кръв на всяка цена – “Не можех да живея без кръв. Разбрах, че детската е най-вкусна. Затова ми трябваха деца.”

Първата жертва било четиригодишно момченце. След бягството се хванал на работа като ратай в едно семейство. Един ден, когато свършил работа, напуснал дома и отвел със себе си детето на стопаните. Не убил веднага жертвата. Дълго обикалял из Узбекистан, вземайки ежедневно порцията си кръв, подлагайки момчето на системен побой и насилие. След като жертвата останала почти обезкръвена, извергът я хвърлил жива във водопад. Избрал мястото така, че при падането детето да не се удари силно във водата.

Азимов водел отшелнически живот. Скоро хванал друго, този път шестгодишно момченце. Незнайно защо вкусът на кръвта не харесал на вампира и той го оставил в дома, където го били приютили за една нощ. Следваща жертва било тригодишно момченце, което удавил в канавка, защото докато се возели в автобуса детето се изпуснало от страх.

Списъкът продължава с племеник на Азимов. Син на негов роднина, които го снабдявал със спринцовки и психотропни вещества. Момчето успяло да избяга. В милицията не повярвали на разказа на изплашеното дете.

Азимов продължавал да живее ужасяващия си живот. Хванали го при странно стечение на обстоятелствата. Всъщност правоохранителните органи изобщо не го издирвали, а думите на свидетелите приемали като пиянски бръщолевеници. Друго направило живота на Азимов черен.

С поредната си жертва той отишъл на гости при стар другар от затвора. Поседели, хапнали, пийнали, напили се. Полегнал да дремне. Домакинът решил да поговори с момченцето, но когато чул, че приятелят му е заставил детето да убие друго дете, а също и за любимата напитка, изведнъж изтрезнял. Веднага се явил в милицията.

Можете да си представите ядосаните милиционери, когато посред нощ при тях дошъл пиян представител на местната престъпна общност и започнал да им разказва за живота на вампир, който сега спял в неговия дом. Кротичко го отпратили от участъка. Но след час човекът пак се появил и наново заобяснявал. Този път коментарите на пазителите на реда били съпътствани с неособено литературни изрази. Едва на третия път участъковият разбрал, че така лесно няма да се отърве от упорития заявител и тръгнали към дома му.

Съненият кръвопиец не оказал съпротива. По-късно оперативните, присъствали на следствените експерименти, със страх гледали здравеняка-маниак. Азимов не се боял ни от студ, ни от пек, ни от влага. Спял на земята в хладните нощи, дебнел в засада в жарките средноазиатски дни (за тези, които не са били в Средна Азия –през август денем земята се нагрява до +55 градуса, а нощем изстива до 0).

Съвършеното спокойствие на кръвопиеца, с което се готвел да срещне смъртта, било нарушено от печален за него епизод. Случайно или не, по време на разследването го преместили в килия, а там случайно другите затворници разбрали за геройствата му. Може до тази паметна нощ Азимов да се е уважавал като мъж, но след това – едва ли.
Не е описвано какво са му сторили съкилийниците. Но, все пак, някои от обичаите на криминалния свят са по-справедливи от наказанията на хуманното правосъдие.

1994 година Ахмат Азимов получава присъда разстрел за няколко убийства, причинени с особена жестокост и циничност (вампиризъм). По време на процеса доказали само четири случая, но по мнението на разследващите жертвите на маниака са повече от десет, на възраст от три до четиринадесет години. Труповете той не криел – изхвърлял обезкървените деца по пътя, обикновено във водоеми.

———————————————————————————————————————————————
Автор: Христинка Тинчева
Източници: rat6868.narod.ru, killermurder.livejournal.com

4 Коментари за “Черният вампир: Кръвопиецът ценител Ахмат Азимов”

 1. AvatarЕфрат Г.

  Най-накрая! Цяла седмица бях в очакване на тази статия. Обаче не бих отказала и повече подробности следващия път, свикнала съм с по-дългите статии тук. :)

 2. AvatarЕфрат Г.

  Предложение до авторите: Алексей Сударушкин, Михаил Москлальов и Владимир Левин. До един заслужили народни артисти.

 3. AvatarNiki

  Този път коментарите на пазителите на реда били съпътствани с неособено литературни изрази. :D Това ми хареса :D

 4. AvatarMarti

  Ефрат, благодаря за предложенията! Значи – имаме един списък от 20-тина руски „нелюди“ и в него попадат Сударушкин и Москальов. Двамата обаче са невинни младенци спрямо доста от приготвения списък, но със сигурност ще ги опишем и тях. Най-малкото, защото и двамата имат уникален начин на мислене и разпитите са им нещо потресаващо. ОБАЧЕ – този Владимир Левин – това хакерът ли е? Е, ако е той е уникален (току-що го погледнах) или някой друг? Може би наистина трябва да извадим някой материал и за руските „играчи“, че дори и за оръжейния търговец Виктор Бут. За него – филми направиха :) За съжаление – дейността на тези престъпници е много малко известна, най-малкото, защото са замесени правителства, откровено покровителствено пране на пари и далавери, които биха разклатили и руски и американски висши служители.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –