Публикувано на: 18 май, 2008

Менгеле запълвал времето си с всевъзможни ужасяващи експерименти, като например дисекция на живи бебета; кастрация на момчета без упойка; както и подлагането на жени на високоволтов ток, за да се провери тяхната издръжливост. Той е най-известен със своите чудовищни експерименти с близнаци, които обикновени завършвали с обезобразяване и смърт. Що се касае до изобретяването на нови способи за физически мъчения, неговото въображение не познавало граници.

Селекция

Товарният влак спря с агонизиращо скърцане на релсите в двора на лагера в Аушвиц. Човешкият товар, който бе натъпкан в неговите вагони за превозване на добитък, продължаваше да стене и да протестира, изнемогнал от четирите дни път без храна, вода, тоалетни и дори чист въздух. Еврейските затворници бяха последните жертви на нацистката кампания за ликвидация на еврейското население в Унгария, последната еврейска общност останала незасегната от войната. Тяхната крайна дестинация бе жестокият и подобен на Дантев кошмар Аушвиц -  главната фабрика на смъртта за нацистите в югозападна Полша и най-ефикасната брънка в машината за окончателното решение на еврейския въпрос.

Вратите на всеки товарен вагон се отварят грубо от есесовците, нарамили автомати. „Raus, raus!“ („Навън, навън!“) крещят те на изплашените и зашеметени евреи и те бързат да излязат под ударите на тоягите и лаещите, тракащи челюсти на лагерните немски овчарки. Въздухът се сгъстява от оглушаващия и объркващ шум на крещяни заповеди, лаещи кучета и вонята на горяща плът и коса, която денонощно бълва от комините на петте крематориума в лагера. Семействата веднага биват разделени, като мъжете се строяват в една редица, а жените във втора. Повечето жертви нямат представа, че виждат близките си живи за последен път и пропускат възможността да се сбогуват завинаги с тях.

Доктор Йозеф Менгеле

Доктор Йозеф Менгеле

Войниците от СС подкарват обречените затворници. Те са предвождани от един офицер от СС, който сякаш не изглежда на мястото си сред цялата тази лудост, агония и смърт. Неговото хубаво лице е озарено от мила усмивка, униформата му е безупречно ушита, чиста и изгладена. Той си подсвирква жизнерадостна мелодия от някаква опера на Вагнер. В очите му се чете единствено повърхностен интерес към драмата, която се разиграва около него, драма, на която той всъщност е главен режисьор. Затворниците са в неведение, че този чаровен и хубав офицер с безобидни маниери, в момента се наслаждава на едно от любимите си занимания – да определя кои от новодошлите са годни за работа и кои трябва незабавно да бъдат изпратени в газовите камери и крематориумите. На онези, които били отделяни вляво, приблизително 10-30% от новодошлите, животът бивал пощаден, поне за момента. Онези отделени вдясно, обикновено 70-90%, били обречени да умрат без дори да получат втори поглед от съдниците си в Аушвиц. Хубавият офицер, който разполагал с живота и смъртта на всички затворници в лагера се казвал доктор Йозеф Менгеле, Ангелът на смъртта.

Семейство Менгеле от Гюнцбург

Йозеф Менгеле е най-големият от синовете на Карл и Валбурга Менгеле от баварското село Гюнцбург. Карл бил местен производител, който притежавал фабрика за селскостопански машини. Той бил известен като строг, но честен работодател и отдаден на работата си човек. Работниците се страхували не от него, а от съпругата му Валбурга. Тази огромна жена с ужасен характер често нахлувала във фабриката на съпруга си и публично наказвала с бой отделни служители за нехайство и мързеливост. Когато я видели да се приближава към фабриката, работниците бързали да се скрият от нейния праведен гняв.

Валбурга управлявала домочадието си със същата строгост, като изисквала уважението и подчинението на тримата си синове Йозеф, Алоис и Карл младши. Като отдадена католичка Валбурга правела всичко по силите си нейните момчета строго да се придържат към законите на църквата. Отношенията със съпруга й били също толкова студени и изискващи. Един ден, Карл се прибрал у дома с чисто нов автомобил, който бил купил, за да отпразнува успешно развиващия се бизнес. Вместо да се зарадва на колата, тя го посрещнала със злъчни коментари, обвинявайки го, че е похарчил безумно много пари за нещо толкова лекомислено, без първо да се посъветва с нея. Този момент показва степента, до която Валбурга се стремяла да упражнява пълен контрол над дома си и животите на близките си.

От мемоарите на Менгеле става ясно, че поведението на майка му и нейното отношение към него са оставили незаличим отпечатък у младия Йозеф. Той описва баща си като студен човек, твърде зает с работата и фабриката си. Валбурга е описана като неспособна на обич. Вероятно нейните безсърдечни методи са допринесли за превръщането на сина й в кръвожадния есесовски доктор на Аушвиц.

Въпреки липсата на любов и привързаност в семейството му, младият Йозеф е описван като будно и весело момче. Децата и възрастните го наричали „Бепо“, прякор, който бил знак на привързаност към детето. Йозеф не бил пълен отличник, но се справял добре в училище и бил смятан за способен и амбициозен ученик. Той също бил и модел за добро поведение и често получавал словесни похвали от иначе строгите си учители, както и високи оценки за примерност и точност.

Като младеж Йозеф продължил да усъвършенства социалните си умения и се превърнал в доста привлекателен млад мъж. Той излъчвал вътрешна самоувереност, бил очарователен събеседник и съответно доста популярен сред момичетата. Още в онази млада възраст Менгеле придобива навика да се облича предимно в шити по поръчка дрехи и да носи бели памучни ръкавици, чрез които след години бил разпознат от оцелелите си жертви.

Амбициите на Йозеф влизат в директен конфликт с желанията на баща му. Карл искал неговият най-голям син да работи във фамилната фабрика, като счетоводител например. Но мечтите на Йозеф се простирали далеч отвъд родното провинциално градче. Той мечтаел през цялото време как ще напусне Гюнцбург и ще направи кариера в науката и антропологията. Той не криел амбициите си и веднъж се похвалил пред един свой приятел, че един ден името му ще бъде в енциклопедиите. През 1930 г. той завършва местната гимназия и взима изпита си за влизане в колеж. Той е приет в Мюнхенския университет. Мюнхен е столицата на Бавария и по онова време е сърцето на растящото националсоциалистическо движение, предвождано от политика и бунтар Адолф Хитлер.

Създаването на младия нацист

През октомври 1930г. Йозеф Менгеле напуска Гюнцбург и отива в Мюнхен, за да учи в университета. Той се записва на курсове по философия и медицина, степени, които щели извънредно много да подпомогнат неговата кариера в Сърцето на мрака, Аушвиц. По онова време Мюнхен е на ръба на идеологическата революция. През 1930 г. нацистите стават втората по големина партия в парламента на Германия. Адолф Хитлер използвал града като първата база, от която щял да постигне господството си над цялата германска общност. Неговите пропити с омраза и ярост националистически речи подстрекавали баварската му публика и я опиянявали с миражи за нова германска империя, населена от германска супер-раса.

До този момент от живота си Менгеле бил аполитичен. Основно се вълнувал от преследването на житейските блага. Неговият поход към успеха и признанието го насочва към царството на антропологията и академичните науки. Въпреки това той лесно се поддава на заразната истерия на нацизма, която вече била покосила повечето му познати. В своите мемоари той пише:

„Моите политически възгледи бяха национално-консервативни, повлияни от семейната традиция. Не се бях присъединил към никоя политическа организация. Но след известно време стана невъзможно да стоиш настрана в тези бурни политически времена, обсебени от страха, че нашата Родина може да бъде погълната от атаките на Марксист-болшевиките. Тази проста политическа концепция се оказа решаващ фактор в моя живот.“

Тази „политическа концепция“ се превръща в средство, което той използва, за да напредне в кариерата си и да добие славата на изследовател и учен. Без да губи време, през 1931 г. той се присъединява към една националистическа организация наречена Стоманените шлемове (Stalhelm). Те носели декоративни немски униформи и марширували под звуците на национална музика по време на различни обществени прояви. По онова време движението все още не било свързано с нацистката партия, но споделяло нейната отровна идеология.

С разцъфтяването на политическата му съвест Менгеле започва да полага големи усилия в образованието си, фокусирайки се на антропологията и палеонтологията, както и на медицината. Изкуството на лечението всъщност било от второстепенно значение за него; негова зараждаща се страст била евгениката, търсенето на ключа към тайните на човешките гени и причините за човешките деформации и несъвършенства. Този интерес възниква у него във време, когато няколко изтъкнати немски академици и експерти в медицината налагат теорията за „недостоен живот“, която проповядвала, че някои хора просто не заслужават да живеят. Менгеле се стремял да изпъкне точно в тази сфера и да бъде признат като учен, който е допринесъл за съвършенството на германската раса. Колкото и амбициозен да бил Менгеле, неговата академична страст е нищо в сравнение с убийствената жар, която го обзема след време. Един от неговите колеги в университета, професор Ханс Гребе, заявява: „В характера му нямаше нищо, което би могло да предположи, че той ще извърши онова, което направи (като есесовки доктор в Аушвиц)“.

За да се превърне в такова хладнокръвно чудовище в апогея на кариерата си, Менгеле със сигурност се е учил от някои от най-диаболичните умове на Германия. Като студент той посещава лекциите на д-р Ернст Рудин, който постулирал не само, че има хора, които не заслужават да живеят, но и че лекарите са длъжни да унищожават подобни същества, за да не се смесват с обществото. Неговите забележителни възгледи привличат вниманието на самия Хитлер и Рудин бил призован да участва в съставянето на Закона за защита на наследствеността, който е приет през 1933 г. През същата тази година нацистката партия получава пълен контрол над германското правителство. Този безкомпромисен социалист-дарвинист дава своя принос за създаването на един декрет, който призовавал към стерилизация на онези, които проявяват следните несъвършенства, за да се предотврати по-нататъшно замърсяване на германските гени: слабоумие, шизофрения, маниакална депресия, епилепсия, наследствена слепота, глухота, физически деформации, хореята на Хънтингтън (генетично нарушение на централната нервна система) и алкохолизма.

Ученикът си намира учител

През 1934 г. Хитлер нарежда на СА (Щурмови отряд), известен като Кафявите ризи, да погълне Стоманените шлемове, при което Менгеле автоматично станал техен член. Но една бъбречна криза, която отслабва здравето му, го принуждава да напусне организацията. Сега можел да посвети цялото си време на ученето. Пет години след влизането си в университета, Менгеле получава докторска степен за своята дисертация, озаглавена „Расово-морфологично изследване на долната челюст при четири расови групи“. Чрез доста сухата си научна проза, Менгеле допуска, че е възможно да се засекат и идентифицират различни расови групи, чрез изучаване на челюстта. Макар лишени от каквито и да било расистки (особено антисемитски) намеци, аргументите на Менгеле съвпадат с тези на други хора, които твърдели, че по физическите особености като челюстта и формата на носа би могло да се определи дали даден човек е евреин. През 1936 г. Менгеле взема държавния си изпит по медицина и започва работа в университетската болница в град Лайпциг.

Следващата, 1937 година, се оказва повратен момент в кариерата на Менгеле и в историята на Холокоста. Той е препоръчан и получава мястото на асистент-изследовател в Института за наследственост, биология и расова чистота на Третия Райх, към Университета във Франкфурт. Той е причислен към професор Отмар Фрайхер фон Вершуер, един от големите умове в сферата на генетиката. Фон Вершуер бил публичен поддръжник на Хитлер и го хвалел за това, че е „първият държавник, който приема наследствено-биологичната и расова хигиена“. Менгеле бързо се постарава да заслужи похвалите и одобрението на професора и скоро успява. Той намира у фон Вершуер родителските хвалебствия и подкрепа, които така силно му липсвали през детските години.

Амбициите на Менгеле намират общ език с тези на нацисткото движение. Той става официален член на партията през 1937 г. През май 1938 г. той кандидатства и е приет в СС. Това е елитна част от расови охранители, грижещи се за личната сигурност на Хитлер. В нея били приемани онези, които демонстрирали най-чисто арийско потекло и вярност към нацистката идеология и практика. На 28-годишна възраст, Менгеле вече бил успял да се изкачи на видно място в йерархията на нацизма и бил натоварен с голяма власт и влияние.

Офицер във Вафен-СС

Офицер във Вафен-СС

През същата година той получава медицинска степен от Университета във Франкфурт. Пак през 1938 г. той събира и първия си боен опит, като прекарва три месеца, тренирайки за битка с Вермахта ( германската армия). Той остава в Института до 1940 г., където асистира на фон Вершуер и преглежда работата на другите учени. През 1939 г. избухва войната и Менгеле е наелектризиран от надеждата, че ще се бие за родна Германия. И не бил разочарован; въпреки че се наложило да чака до юни 1940 г., отново заради проблеми с бъбреците, той е приет във Вафен-СС (военното подразделение на СС), които са най-фанатичните последователи на призива на Хитлер да се запази и защити германската раса.

Менгеле продължава да се отличава, този път като войник. През юни 1941 г., на украинския фронт, той е награден с Железен кръст Втори клас. През януари 1942 г., докато есесовската дивизия била проникнала дълбоко зад съветските линии, той спасява двама немски войници от горящ танк и е награден с Железен кръст Първи клас, както и с Черна значка за ранените и Медал за Грижа към Германския народ. Раните, които получава в тази втора кампания, му попречват да се върне на фронта. Вместо това, той е изпратен в Кабинета за расова реколонизация в Берлин, където е издигнат до чин капитан. Неговият ментор, професор фон Вершуер, също бил преместен в Берлин, в Института Вилхелм по антропология, наследствени науки и генетика. Такъв виден нацистки учен като фон Вершуер вероятно е разполагал със сведения от първа ръка за политиката на Окончателното решение, която съвсем наскоро се била родила в главите на върховните членове на партията. Той също така е бил наясно и с техните планове да бъдат създадени огромни концентрационни лагери в цяла Европа и, че тези лагери щели да предлагат нечувани възможности за експерименти в естествени условия – генетични изследвания върху човешки обекти. Година след назначението си в Берлин, д-р Йозеф Менгеле получава следващия си пост: концентрационния лагер Аушвиц, в Полша.

Аушвиц

Фабриката на смъртта в Аушвиц представлявала страховито царство на човешкото нещастие. Бараките били лишени от каквито и да било санитарни условия. Болестите като тиф и диария били нещо нормално, както и въшките, плъховете и бълхите.

Портата на смъртта в Аушвиц

Портата на смъртта в Аушвиц

Точно това кралство искал да управлява д-р Менгеле. Неговата мисия в лагера била да проведе изследване на човешката генетика. През август 1943 г., с помощта на професор фон Вершуер, той получава субсидия от Германския изследователски съвет. Целта на работата му била да разгадае тайните на генното инженерство и да открие начини за премахването на долнокачествените човешки гени от генома на населението, с цел да се създаде германска супер раса.

Менгеле незабавно се откроява сред останалите есесовки доктори в Аушвиц. Той бил единственият сред тях, отличен с медали за участието си във войната. Менгеле задължително закичвал ордените си на безупречната си есесовка униформа. Той често споменавал участието си на фронта и очевидно много се гордеел с медалите си. Но не само военният опит го отличавал от колегите му. Неговата маниакална отдаденост към работата му в Аушвиц му донеся репутацията на безмилостен, хладнокръвен убиец, чието име смразявало кръвта дори и на други офицери от СС. Още с пристигането си той показва завиден хъс за масово унищожение по време на една епидемия от тиф, която избухнала в лагера. Той изпратил хиляда болни мъже и жени от цигански произход в газовите камери, но пощадил живота на немските цигани. Обяснението на този инцидент е двузначно: Менгеле се придържал към вярата на нацистите, че циганите са подвидове на човешката раса и следователно са „недостойни да живеят“. Фактът, че той спасява живота на немските цигани, поне в този случай, може би се дължи на собствените му физически черти, носещи твърде много прилики с ромските – тъмна кожа, коса и очи. Той далеч не бил пример за идеален нацистки ариец с руса коса и сини очи.

Пещите в Аушвиц

Пещите в Аушвиц

Амбицията на Менгеле била да бъде главнокомандващ в Аушвиц и той бил готов да мине през трупове. Това най-ясно си личало по време на подбора на новопристигащите евреи. Според д-р Ела Лингенс, австрийка, която била затворена в Аушвиц, заради опита й да скрие своите еврейски приятели, Менгеле се наслаждавал на своята роля на селектор:

„Някои, като Вернер Род, който мразеше работата си и Ханс Кьониг, който беше отвратен от нея, трябваше да се напият преди да се появят на рампата. Само двама от докторите извършваха селекцията без помощта на стимуланти: д-р Йозеф Менгеле и д-р Фриц Клайн. Д-р Менгеле бе особено жесток и циничен. Един път той ми каза, че на света съществуват само два вида надарени хора, германците и евреите и въпросът е в това, кой ще успее да надделее. Той беше решил, че те трябва да бъдат унищожени.“

Менгеле изпълнявал задълженията си с удоволствие, появявайки се на селекции, за които не бил официално назначен, винаги облечен с най-хубавата си униформа. Той стъпвал леко и грациозно със своите блестящо излъскани черни ботуши, прилежно изгладени панталони и бели памучни ръкавици, докато в краката му се стелело море от изтощени и умиращи от глад затворници. Д-р Олга Ленгиел, също затворничка, си спомня с горчивина поведението на Менгеле на рампата:

„Как ненавиждахме неговото незаинтересовано, надменно отношение, непрестанното му подсвиркване и хладната му жестокост. Ден след ден той стоеше на поста си, наблюдавайки жалката тълпа от мъже, жени и деца, изтощени до смърт от нечовешкото пътуване във вагоните за добитък. Той посочваше с пръчката си всеки един от тях и ги насочваше с една дума: `дясно` или `ляво`. Той изглежда се наслаждаваше на зловещата си задача.“

Тази „хладна жестокост“ понякога се превръщала в свирепа ярост, която се изсипвала без предупреждение върху онези, опитващи се да вървят срещу правилата му. Затворничката д-р Жизела Пърл си спомня един инцидент, в който Менгеле залавя една жена при шестия й опит за бягство от камиона, който превозвал жертвите към газовата камера:

„Той я сграбчи за гушата и започна да я удря по главата, докато тя не стана на каша. Той я удряше, биеше, боксираше, все по главата – и крещеше с цяло гърло `Искаш да избягаш, така ли? Сега няма да можеш. Ще изгориш като другите, ще ритнеш камбаната, ти мръсна еврейко`. Аз гледах как нейните красиви, умни очи изчезват под леещата се кръв. За няколко секунди, носът й се превърна в смазана, кървава и безформена маса. След половин час д-р Менгеле се върна в болницата. Той извади от чантата си един парфюмиран сапун и с доволна усмивка и весело подсвиркване започна да мие ръцете си.“

Смъртоносен чар

Въпреки способността си да бъде едновременно хладен и безстрастен, както и жесток и брутален, Менгеле също демонстрирал една своя безгрижна, очарователна страна, която използвал, за да обезоръжи колегите и жертвите си. Когато на рампата се сблъсквал с изтощените жени и деца, той се държал с тях загрижено и мило, само за да ги изпрати минути след това в газовата камера. Привлекателната му външност и неговото самоуверено и властно държание карали всяка жена, която той унижавал, измъчвал и убивал, да го желае. Абсолютно непредсказуемият характер на Менгеле се превръща в най-мощното му оръдие за упражняване на контрол, както върху затворниците, така и върху служителите в лагера, защото той извиквал в тях някакъв дълбоко стаен първичен страх.

В допълнение към селекциите и побоите, Менгеле запълвал времето си с други най-разнородни жестокости, сред които дисекция на живи бебета; кастрация на момчета и мъже без упойка; както и подлагането на жени на високоволтов ток, за да се провери тяхната издръжливост. Веднъж Менгеле стерилизирал група полски монахини с рентгенов апарат, причинявайки на светите жени ужасни изгаряния. През 1981 г. прокуратурата на Западна Германия излиза с 78 различни обвинения срещу Менгеле, обявявайки го за отговорен в едни от най-ужасните и чудовищни престъпления срещу човечеството, сред които:

„Съзнателно и преднамерено участие в селекциите на затворници от болничния сектор, такива, които поради гладуване, лишения, изтощение, болест, малтретиране или по друга причина са били негодни за работа, или, за които се е смятало, че няма да се възстановят достатъчно бързо… Избраните били убивани чрез инжекция, разстрел или болезнено задушаване до смърт със синилна киселина в газовите камери, за да се освоби място за `по-годни` затворници, избрани от него или другите доктори от СС… Смъртоносните инжекции съдържали фенол, петрол, евипал, хлороформ или просто въздух, който се вкарвал в сърдечната камера. Менгеле извършвал екзекуциите или със собствените си ръце или заповядвал на някои от есесовките санитари да го направи, докато той наблюдавал отстрани.“

Менгеле добавя и сексуалното унижение към и без това достатъчно унизителния процес на селекция. Затворничките от различни бараки марширували пред него съблечени чисто голи. Той често карал някоя от тях да спре и да му отговоря на въпроси, засягащи интимни подробности от личния й сексуален живот.

Менгеле показвал по безброй начини отдадеността си на нацисткия ред и границите, които бил готов да премине, за да го запази. Веднъж един капо (еврейски затворници, изпълняващи функцията на надзиратели) се опитал да спаси няколко затворници от газовата камера, като ги вмъкнал сред работниците. Менгеле толкова се вбесил, че убил капото със собствения си пистолет. Друг път, когато крематориумът бил толкова пълен, че нямало място за хилядите нови попълнения в лагера, той наредил да се изкопаят ями, които били напълнени с бензин и подпалени. Под негово наблюдение в ямите били хвърлени без остатък и живи и мъртви, възрастни и деца.

Трудно е да се каже кое от престъпленията на Менгеле е най-чудовищното, но един инцидент изпъква най-много. Руският затворник Анани Силович Петько станал свидетел на сцена, която трудно се поддава на описание:

„След малко пристигна голяма група офицери от СС на мотоциклети, сред които и Менгеле. Те влязоха в двора и слязоха от мотоциклетите. Те заобиколиха кладите и ние зачакахме да видим какво ще последва. Тогава пристигнаха камиони за боклук, натоварени с деца. Дойдоха около десетина камиона. Те влязоха в двора и един от офицерите им нареди да се придвижат на заден ход към огньовете, при което те започнаха да хвърлят децата в пламъците, направо в ямите. Децата пищяха; някои от тях успяха да изпълзят от горящата яма. Един офицер се приближаваше към тях с пръчка и ги избутваше обратно. Хьос (комендант на Аушвиц) и Менгеле бяха тези, които даваха заповедите.“

Размерът на доказателствата срещу Менгеле не се вписва в никакви представи за физическа и емоционална жестокост. Неговото поведение не се поддава на описание, а мотивите му на анализиране.

Изследванията на Менгеле

Още преди запознанството си с Менгеле, професор фон Вершуер вече се бил концентрирал върху изследванията на близнаци; неговите проучвания, обаче били възпрепятствани от моралните норми на периода преди ерата на нацистите. Нацизмът помита тези норми и фон Вершуер съзира в Аушвиц неограничени възможности за своето протеже Йозеф Менгеле да проведе в естествени условия експериментите, за които той самият бил жадувал толкова дълго. Менгеле, който нямал търпение да угоди на ментора си, пристига в Аушвиц с мисията да запълни празнините на мистерията човек и да извлече тайните на човешката генетика от живите близнаци в лагера.

Менгеле нарежда на есесовците, които му асистирали, да преглеждат редиците от затворници за близнаци. „Zwillinge, zwillinge“ – „Близнаци, близнаци“ ревяли дрезгаво пазачите, марширувайки нагоре-надолу по рампата с новопристигналите затворници. Оцелелите близнаци, като Ева Моузес от Унгария, си спомнят момента, когато били отделени от строя на обречените и доставени на д-р Менгеле:

Ева и Мириам Моузес

Ева и Мириам Моузес

„Щом вратите на нашия вагон се отвориха, аз чух виковете на есесовските войници `Schnell! Schnell!` (`По-бързо! По-бързо!`), заповядвайки ни да излезем навън. Майка ми грабна за ръцете мен и Мириам. Тя винаги се опитваше да ни защити, защото бяхме най-малките. Всичко се случваше много бързо и докато се огледах, баща ми и двете ми по-големи сестри вече ги нямаше. Бях се вкопчила в ръката на майка ми, когато един есесовец забърза към нас с викове `Близнаци! Близнаци!`. Той спря и се загледа в нас. Мириам и аз много си приличахме. `Близначки ли са?`, попита той майка ни. `Това хубаво ли е?`, отговори тя. Той кимна положително. `Близначки са`, каза тя“.

Близнаците бивали пощадени от незабавна екзекуция, но ги очаквала доста по-жестока съдба. Менгеле разполагал със специални бараки за своите близнаци, а също и за джуджетата, сакатите и други „екзотични екземпляри“. Тези бараки били наричани Зоологическата градина на Менгеле. Близнаците били любимите му обекти и се ползвали със специалната привилегия да запазят собствената си коса и дрехи, а освен това получавали и допълнителни дажби храна. На пазачите било строго забранено да упражняват насилие върху децата и били длъжни да пазят доброто им здраве, за да не загине един от близнаците. Ако подобно нещо се случело Менгеле ставал особено раздразнителен. Тези близнаци били наричани „Децата на Менгеле“. Когато попаднели в Зоологическата градина, децата разбирали каква е била истинската съдба на родителите им в газовите камери и Менгеле се превръщал за тях във фигурата на смъртта и живота. Той обричал техните родители на смърт, а в същото време пощадявал живота им.

Руините на амбулаторията

Руините на амбулаторията

Децата на Менгеле били защитени от побоите и принудителния труд, за да бъдат винаги в добро здраве. Причините за това далеч не били хуманитарни, а Менгеле просто искал неговите опитни зайчета да са достатъчно здрави за експериментите му. За ирония, точно тези експерименти отнемали живота на стотици деца. Предварителните прегледи на близнаците представлявали чисто рутинен процес. Децата попълвали въпросник, били претегляни и измервани. Но в ръцете на Менгеле ги очаквала доста по-страшна участ. Той ежедневно взимал от своите любимци кръвни проби, които изпращал на професор фон Вершуер в Берлин. Той инжектирал кръвни проби от един близнак на друг с различна кръвна група и си водел записки за реакциите му, които обикновено протичали със свирепо главоболие и висока температура продължаващи няколко дни. За да определи дали е възможно цветът на очите да се променя по генетичен път, Менгеле инжектирал боя в зрителните органи на няколко двойки близнаци. Като резултат от това се получавали болезнени инфекции и понякога дори слепота. В случай, че някой от тези близнаци починел, Менгеле изваждал очите му и ги забождал на стената в кабинета си, точно както един биолог забожда насекоми за колекцията си. Малките деца били държани в изолирани клетки и били подлагани на различни дразнители, за да се проследяват реакциите им. Някои от близнаците били стерилизирани или кастрирани. Много от тях се разделяли с органите и крайниците си по време на страховитите операции на Менгеле, които той изпълнявал без упойка. Други близнаци били инжектирани със заразни агенти, за да се види за колко време болестта ще ги надвие.

Пределно ясно е, че експериментите на Менгеле нямат нищо общо с едно истинско научно изследване, а са резултат от неговите болни амбиции и ревностна привързаност към нацисткото учение за арийско превъзходство. Един от оцелелите опитни обекти на Менгеле, Алекс Декер, казва:

„Никога не съм вярвал, че самият Менгеле е възприемал работата си на сериозно – не и по небрежния начин, по който я вършеше. Той просто упражняваше властта си. Менгеле ръководеше една касапница – повечето сериозни операции се извършваха без упойка. Един път бях свидетел на коремна операция – Менгеле премахваше част от стомаха без анестезия. Друг път изваждаше сърце, отново без упойка. Беше ужасяващо. Менгеле беше доктор, полудял от дадената му власт. Никой не му държеше сметка – защо този или онзи е умрял? Пациентите не се брояха. Той твърдеше, че прави всичко това в името на науката, но беше напълно луд.“

В хармония със злото

Според думите на мнозина очевидци и оцелели от концлагера, както и според някои историци и психолози, д-р Менгеле не просто е бил в Аушвиц. Той бил Аушвиц.

Бараките в Аушвиц

Бараките в Аушвиц

Новопристигналите затворници в лагера на смъртта били посрещани с валсова музика, изпълнявана от лагерния оркестър, докато на няколко метра разстояние стотици хора бивали превръщани на прах в крематориумите; лагер, в който за децата в Зоологическата градина били полагани грижи и осигуряван комфорт, само за да бъдат достатъчно здрави за извратените и безмислени експерименти на доктора; лагер, в който Менгеле сам придружавал любимите си „деца“ към газовите камери, обяснявайки разходката като игра наречена „на път към комина“.

Трудно е да си представим що за човешко същество би било способно да извърши подобни безсмислено брутални и недостойно жестоки деяния, които говорят не само за липсата на уважение към човешкия живот, но и за безкрайно желание той да бъде унижаван и унищожаван.

Йозеф Менгеле притежавал дълбоко вкоренена амбиция за издигане и проявено още в ранна детска възраст желание да се отличава от останалите. Това е очевидно от изборите, направени от него по време на кариерата му като нацист. Той не се присъединява незабавно към армията, а към СС; и не се присъединява незабавно към СС, а първо към Вафен СС; когато е изпратен в Аушвиц, той не просто участва в някои селекции – той участва във всички селекции. По всякакъв възможен начин Менгеле се опитвал да убеди околните, че той е най-добрият в своята област и няма друг с неговата отдаденост и преданост.

Дали това е достатъчно, за да обясни прехода от амбициозен учен към варварин убиец? Обяснява ли това трансформацията от милото дете наречено Бепо към хладнокръвния, жесток демон? Авторът и професор Робърт Джей Лифтън е на мнението, че при човек като Менгеле подобна двойнственост е възможна, поради феномена, който той нарича „дублиране“:

„Ключът към разбирането на това, как докторите в Аушвиц са вършели работата си, е психологически принцип, който аз наричам „дублиране“: раздвоение на личността в две функциониращи цялости, като всяка една от тях действа като самостоятелно цяло. Един доктор от Аушвиц би могъл чрез дублирането не само да убива и да допринася за убийствата, но и да ги организира тихомълком от името на този зъл обект, който представлява цялостна самостоятелна личност, притежаваща всички аспекти на неговото собствено поведение. Всеки един от нацистките доктори е имал нужда от своето Аушвиц-аз, за да може да функционира психологически в среда, напълно чужда на предишните му морални стандарти. В същото време, той се нуждае и от предишното си аз, за да може да продължи да се възприема като хуманен лекар, съпруг и баща. Аушвиц-азът трябвало да бъде както автономен, така и свързан с предишното аз, което го създава.“

Менгеле през 1956г.

Менгеле през 1956г.

Докато има известна логика в аргументите на Лифтън, че докторите положили Хипократовата клетва са имали нужда от „Аушвиц-аз“, за да функционират в лагера на смъртта, той самият посочва и специалния афинитет на Менгеле към това поприще. С други думи, от него не се е изисквало голямо усилие, за да създаде своя Аушвиц-аз:

„Начинът, по който Менгеле приема своя Аушвиц-аз създава впечатление за бързо и адаптивно влечение… Дублирането е необходим момент за един човек, който първо се е сприятелява с децата и след това сам ги води към газовите камери. Каквото и да е било влечението му към Аушвиц, този човек, който при нормални обстоятелства би могъл да бъде описан като `леко садистичен германски професор`, създава второ свое аз, за да се превърне в енергичен убиец.  При Менгеле предишното аз лесно се е претопява в Аушвиц-аз.“

Може би най-голямата загадка е, че дублирането се е случва с Менгеле без съзнателни усилия от негова страна. Неговият Аушвиц-аз сякаш излиза отвътре, вместо да се отдели от предишното му аз. Защо Менгеле така лесно влиза в ролята на своята тъмна половина? Тъй като той умира преди да бъде заловен и разпитан, остава обяснението, че той просто е бил въплъщение на злото и не съществува психологически метод, по който да се обясни превръщението му.

Епилог

Доктор Йозеф Менгеле избягва от Аушвиц на 17 януари 1945 г., докато Съветската армия помитала Германския райх по пътя си към Берлин. Първите няколко години от следвоенния период Менгеле прекарва, криейки се в една ферма близо до родния си град Гюнцбург.

Парагвай, 1960г.

Парагвай, 1960г.

Той се сдобива с фалшива самоличност и става работник във фермата, като се информирал за събитията чрез тайни контакти със свои стари приятели от Гюнцбург. Първоначално той възнамерявал да продължи кариерата си на учен, но скоро му станало ясно, че Съюзниците нямат намерение да позволят на един прочут военнопрестъпник като него просто да продължи живота си, без да заплати за престъпленията си. Менгеле разбира, че в Европа не е безопасно за него и се качва на презокеански кораб за Аржентина.

Той пристига в Аржентина, страна управлявана от известния диктатор Хуан Перон, през 1949 г. Владетелят вече бил завързал приятелски отношения с нацистите в Европа, както и с онези германци живеещи в Аржентина. Менгеле с лекота се приобщава към това общество и скоро бил заобиколен от предани нацисти, които се опитвали да му помогнат да се сдобие с нова самоличност в Южна Америка.

Снимка от фалшив паспорт

Снимка от фалшив паспорт

Менгеле прекарва следващите 30 години от живота си, бягайки от международните власти. Той получавал помощ и подслон от неонацистката мрежа в Аржентина, Парагвай и Бразилия. Помагала му и липсата на ентусиазъм на западногерманското правителство, както и на Съединените Щати, да изправят Ангела на смъртта пред правосъдието. Израелското правителство, обаче не страдало от липса на ентусиазъм. Агентите на Израел многократно били на косъм от залавянето му в началото и средата на 60-те. Но международното недоволство от отвличането на нацисткия военнопрестъпник Адолф Айхман от Аржентина през 1960 г., както и належащите проблеми със сигурността на Израел, създавани от съседните арабски държави, попречват на усилията им да преследват Менгеле.

Ловците на нацисти, като Саймън Уайзентал, продължават да работят по залавянето и екзекуцията на Менгеле, но прочутият нацистки доктор сякаш изчезва от радарите на повечето международни агенции. Интересът към него внезапно се подновява, когато на 17 януари 1985 г. група оцелели от Аушвиц евреи се връщат в лагера на смъртта, за да почетат приятелите и семействата си, които били загинали там. Седмица по-късно, доста от същите оцелели се събират в Йерусалим, за да съдят Менгеле без неговото присъствие. Събитието е излъчено от телевизиите по целия свят и четири нощи подред ефирът предавал образите на спасилите се, които разказвали какво са преживели в жестоките и варварски ръце на Йозеф Менгеле. За по-малко от месец Съединените Щати и Израел обявяват официално, че случаят на Менгеле е отворен наново и се изготвят стратегии за неговото залавяне.

Менгеле, по-стар

Менгеле, по-стар

Тези храбри напъни са осуетени, когато на 31 май 1985 г. западногерманската полиция нахлува в дома на Ханс Седълмайер, дългогодишен приятел на Менгеле и негов контакт за Европа. Полицията конфискува няколко писма от Менгеле и други немски граждани, живеещи с него в Бразилия, за което бразилските власти били незабавно уведомени.  Само за седмица бразилската полиция установява кои семейства са приютявали Менгеле и чрез тях стига до гроба, където е погребано тялото му, след като той бил загинал от удавяне през 1979 г. Лабораторните проучвания на скелетните останки потвърждават, че тялото наистина е на Йозеф Менгеле. Оцелелите му жертви, които години наред били чакали да видят как той си получава заслуженото, не искали да повярват, че той е мъртъв. Много от тях все още живеят с надеждата, че един ден ще могат да получат правосъдие за човека, причинил им толкова страдания. Уви, Менгеле се измъква от земния съд чрез онова, което се стремял да контролира на много – самата смърт.

285 Коментари за “Доктор Йозеф Менгеле: Експериментите в Аушвиц”

 1. Avatarjivko

  Velik chovek pomognal za izchistvaneto na izlishnata biomasa ot sveta .

 2. Avatarca4ita

  Jivko,ti ne si nared be moito mom4e.Otidi se pregledai…

 3. AvatarSnejanka

  Jivkoooo…to i ti mnogo polezna biomasa, ama nqkoi do6ul li e da te reje i vari, za da razbere kolko bolka moje da ponese tqloto ??? Kreten takuv…

 4. AvatarБоби

  Тоа верно не е наред,живко ли е цивко ли е него знам

 5. Avatarдани

  За жалост са били човеци, извършвали чудовищни деяния!!! Нека никога не бъде забравено от поколенията!

 6. Avataralbena

  Nie niamame pravo dori da govorim za stradanieto na vsichki zaginali, zashtoto niamame i nai-malka predstava kolko stradanie i bolka sa prejieli! Avstriizite i germanzite ne sa se promenili, pomnite li sluchaia s bashtata, koito iznasilval 20g dushteria si i doti ima niakolko deza ot nego, jiveeli sa v mazeto na kushtata! Dano Gospod gi nakaje niakoga za zloto, koeto sa napravili. Nikoi niama pravo da reshava sudbata na drugo choveshko sushtestvo. Bulgaria e 1-ta strana priznala Israel kato durjava prea 1948g. Bulgaria e edinstvenata durjava, koiato ne e predala svoite evrei, v Plovdiv ima blagodarstven pametnik za nas, kakto i v Israel. Neka se gordeem, 4e vupreki stradanieta koito nie sushto sme prejiveli ot osmanizte sme ostanali hora, ISTINKI HORA! Gledaite filma Devil’s Arithmetic, shte plachete, samo tova iskam da vi kaja. Budete hora!

 7. AvatarДр. Събев

  Албена, искрено Ви желая да станете обект на желание на някои от последователите на Д-р. Менгеле …

 8. AvatarAlbena

  d-r Subev, za vashe sujalenie tova niama a sa stane, osven ako ne popadna vuv vashi ruze…

 9. AvatarParon

  65 godini po-kysno evreite dobre se otnasqt s nas,vladeeiki finansite i okupiraiki Bulgaria.Karat pove4eto hora da se 4uvstvat kato slugi.USA sy6to e izvyr6vala experimenti s hora podobni na tezi na Doktor Mengele po vreme na voinata vyv vietnam.V Bulgaria sled 1944 do 1987 e imalo lageri.

 10. Avataralbena

  Kakvito i dokazatelstva ili istoria da pishete, nishto niama da me otkloni ot tezata, che TRIABVA DA BUDEM HORA! I nikoi niama pravo da reshava sudbata na drugo choveshko sushtestvo po podoben izrodski nachin!!!Zatova ne gi obichat hora kato vas, zashtoto imat uset kum parite. Gledaite sebe si!

 11. Avatarjivko

  Ne chetete komunisticheski uchebnici . I znaite , che evreite sa samo za sapun . Vseki narod pishe za sebe si taka kakto nameri za dobre vse pak triabva da imame edno na um ,zashtoto evreite sa arhibashtite na lajata.
  No dali e normalno , dali e dobre ili pohvalno da poznavsh istoriata na evreite i da schitash imenata na Avraam ,Solomon ,Jesus i taka natatak po sviati ot Hitler , Mengele , Wittmann,Asparu h ,Levski ,Botev ,Vazov ,ako e taka to tvoite predci sa evreite i tvoeto otechestvo e Izrael .

 12. AvatarOctavia

  Живко, май на тебе мозъкът ти е станал на сапун, щом такива идиотщини ръсиш… За съжаление винаги има хора като тебе, дето изпозлвате евреи/комунисти/цигани/и кой ли не, само за да оправдаете собствената си НЕКАДЪРНОСТ, КОМПЛЕКСАРЩИНА, СКРИТ САДИЗЪМ и т.н… Ако изобщо имаш мозъчн ресурс колкото за едно елементарно въображение, предсатви си себе си в руцете на този „доктор“… или жена си, или децата си (ако изобщи си намерила някоя толкова лида, че да се ожени за изверг като тебе и деца да ти роди). И не излизай с оправдания от типа „това няма да се случи, щото аз не съм евреин“. Следващото Хитлерче може кампания срещу българите да поведе, де да знаеш? Успех в концлагера… Дано се преродиш като четка за тоалетна :D

 13. Avataralbena

  Живко,само не разбрах какво свято има в името на този изверг Хитлер, след като той е нарицателно за смърт при това зловеща. Предпочитам да си мисля, че такива като теб само си чешат езика и то не случайно само в интернет, защото ако ти се даде трибуна такъв пердах ще изядеш, че няма да си толкова смел и знаещ. То е срамота и позор да сравняваш името на този изрод със нешо свято. Ясно е, че злобата в България не ни е чужда, но все се надявам да намалее и да сме по добри, защото никой не се ражда лош. Никой няма право да убива друго човешко същество…не бъдете глупави и не пишете глупости…., всичко се връща на този свят.

 14. Avatarjivko

  Vcichki ,koito me poznavat znaiat ,che az otkrito si zaiaviavam mrazia evreite i ciganite .
  Utopia e tova za koeto mi prikazvat Albena i Octavia . S tiah bih napravil neshto drugo .
  Zabavni shte az ne obrashtam vnimanie na vashtite lichni pojelania ,koito mi otpraviate.
  Za boi ne sam siguren ,che Albena shte moje da se spravi s men .
  Haide ostanete si sas zdrave .

 15. Avataralbena

  Vseki si ima pravo na mnenie…Jivko, ima i mnogo bulgari, koito se durjat kato jivotni no tova e druga tema na razgovor. Predpochitam da si mislia che vutreshno vseki ot nas e dobur

 16. Avatarjivko

  Za da slagash tuk mnenie za Mengele triabva da poznavash i negovata strana i togava ,ako ne si zapoznat niamsh pravo na mnenie .

 17. Avataralbena

  Za da „davash“ takava ozenka triabva da ti e iasno 4e nai malko vseki, koito e „slojil“ mnenie tuk e pro4el texta za tezi izrodi i si e napravil smetka kakvi sa bili i kakva e bila tiahnata istoria, tova ne ti e VBOX da si komentirash klipcheta na tozi i onzi bez osnovanie i bez da si siguren dali naistina e taka. Aide stiga si komentiral, 4e mi pisna ot glupavite ti komentari da mi se pravish na umen…Razbiral mi toi ot istoriata na Mengele, ako ti se beshe rodil po tova vreme i ti se nalagashe da gledash kak vzimat deteto ti za izrodskite mu opiti niamashe da si tolkova napadatelen. Kakvo da ti obiasniavam, bolni hora kolkoto iskash…Ti she mi kajesh dali imam pravo na mnenie ili ne …smeshno e …

 18. AvatarДр. Събев

  Албена, съпоставките ти са напълно неоснователни. Не може да даваш трезва оценка на нещо и в доводите ти да присъствува думичката ‘ако’, защото и ако баба беше мъжка щеше да има дръжка, нали ?
  А що се отнася дали Д-р. Менгеле е изрод, искам да те запитам въз основа на какво правиш тези доводи? Защото има и друга страна, ‘ако’ беше премръзнала и някои би спасил живота ти, сигурно щеше да си му благодарна, защото благодарение на Него си останала жива.
  п.с. Пишете на кирилица, а не на маймуница !!!
  Албена, отговори може да дадеш и на hesabv.bg

 19. Avatarjivko

  Точно така Албена .

 20. Avatarbulgarin

  Слушай бе Живко, лайнар скапан, как може да сравняваш тая малоумна маймуна Хитлер с Левски ? С удоволствие бих ви подложил на нещо подобно, само дето няма да има полза за науката, понеже сте по низши от амеби.

  А между другото забравяте да споменете за експериментите на японците в Китай и др такива военопрестъпници, които бяха пуснати от американците след като си подариха документацията.

  На всички препоръчвам книгата „СС в действие“, мисля че минава много човешки граници и след това не вярвам да ръсите простотии когато видите снимки на УБИТИ ДЕЦА !

 21. Avatarjivko

  Ima nepalnoceni rasi tova e vsichko .
  I tuk temata e za Mengele .

  I naistina tribva da znaete ,zashto sa go pravili . Ne pishete neshta ,koito stei cheli ot ruski avtori . Zashtoto te sa ni vragove.

 22. AvatarOctavia

  И ЗАЩО са врагове, Живко? И ЗАЩО са го правили?
  Явно си голям спец, сподели малко от знанията си. На мен доколкото ми е известно, убийството си е убийство, жестокостта е жестокост, извратеното (под)съзнание си е патологичен проблем. Ако ти си на обратното мнение специално за Менгеле, що не си обосновеш малко мнението?

 23. AvatarSergei Stanishev

  Spored men tova shtom se e sluchilo znachie imalo zashhto ! Ima neshto viarno v evreiskiat zagovor za gospodstvo nad sveta !Shtom tova e stanalo taka se e nalagalo i mai ne e bilo greshka ??! Ta sa sichkite sa murtvi i izmreli kuv e izvoda ot istoriata koito moje oceliava . ! Mengele e lud i sum negov fen ! Nemcite sa bili mashini !

 24. AvatarТи си малоумник

  ЕЕЕЕЕ тва беше мнение, Серго! Бравос! Тъй е, прав си. И като следващия психопат, на който си фен, щото е луд, свари майка ти и дъщеря ти във вряла вода, недей скърби! Щом е станало, значи е трябвало, който може, оцелява!

 25. Avatarсиси

  Какви заговори, какви непълноценни раси, кои сте вие, че да се изказвате по тоя начин? Болни копеленца нещастни, вземете се гръмнете най-добре.

 26. AvatarАлбена

  Призовавам всички нормални хора със съжаление кум това, което се е случило да спрат да обръшат внимание на болни и жалки мозъци като Д-р ли е не знам ако е така жалко за медицината, тя за това пропада, та Д-р Събев и Цивко…:)), както и на всички глупави малоумници като тях. Не се ядосвайте мили хора!! Оставете тези жалки човекоподобни да си изливат злобата….само това им остава….Иначе едни интелигентни…..като докторчето…..може да си избърше мръсната уста с дипломата си за доктор…ако въобще е такъв… А и между другото съм щастливо омъжена вече много години за евреин. Джентълмен, за който семейството и съпругата са НАЙ-ВАЖНИ!!!!!!

 27. AvatarДр. Събев

  Не дотам драга ми Албена, (опа, извинявам се на всички, че пиша името ти с главна буква) пояснението което даде, в надявам се, последният си пост обяснява доста неща ;)

 28. AvatarАлбена

  ОООО появи се много бързо, от нерви няма да можеш да заспиш, не си ми интересен вече……….

 29. Avatarjivko

  Tuk sam ,za da podkrepia doktora i ne samo nego . Evreite i ciganite sa izlishna biomasa na planenetata . Tova e taka , zashtoto pleme ,koeto ne si e izvouvalo miasto pod slanceto , za da sazdade darjava ne zaslujava da jivee . Uvajavam naciite kato Germania ,koito sa izvarshili genocida .
  Tribva da se znae ,che ima rasovo razdelenia , tova dali go priznavash ili ne si e tvoi izbor .
  Ne moje da uvajavash ili zachitash edin chernokoj ,koito si e lejal pod palmata cial den i ne mislil za nisto osven kak da se nahrani . Ritval palmata i padal po edin kokos ili banan . Znae li niakoi za saszdal takav „chovek“ neshto polezno za chovechestvo ?Ne niama i da stane . Togava ili si sliap ili se pravish , che ne vijdash neshtata .
  Moga da govoria mnogo i shte go pravia.

 30. AvatarДр. Събев

  Или се жениш за евреин – нищо лошо в това, така и така си напълно безполезна и заслужаваш презрението на целия си род и народ, лошо ще бъде ако оставите поколение мърсящо земята.
  Албенче и още нещо: не обясни дали мислиш така защото си се омъжила за жид или защото си се омъжила за жид мислиш така ?

 31. AvatarKatq

  Мисля,че изпадам в умопомрачение след като чета изродските ви коментари! Но това е българинът е лайно и за мене не евреите а ние трябва да станем на сапун,защото не знаем какво е това толерантност и правилно мислене! ХИтлер сравняван с Исус някой май има изгоряло бошонче в тъпата си кратуна!!! Как е завършило това копеле Хитлер сам си е сложил край на шибания,безмислен живот..като едно слабо същаство което не може да посрещне падението с отворени обятия!да не говоря за този измерк Мангеме,ако знам негови последователи лично аз бих стнала серийна убийца,наслаждаваща се на смъртта на едни шибани боклуци,които обизценяват човешкия живот според собственото си разбиране!Ноооо нацистите отдавна загубиха своята война.Сега е ред на всички долни расисти да мрат като чумави!!! Защото човек преди всичко трябва да е човечен,а не да се възхищава на насилието и още по-малко на смъртта.

 32. Avatarjivko

  Изкореняване на долната семитска неморалност и расова разруха .

 33. AvatarДр. Събев

  Катя, здравей.
  В крайна сметка освен, че показа на всички ни, че IQ ти е по близко до отрицателните числа ми се иска да те запитам:
  Да не сте роднини с албена или пък със албениния съпруг?

 34. AvatarMimi

  Doktor Subev, koga mojem da se sreshnem? Bih iskala da imashe poveche inteligentni hora kato vas .Mojete da mi pishete na mimi.dineva1 , tova mi e skype. Priaten den.

 35. AvatarДР. Събев

  Мими, здравей.
  Може да ми пишеш на [email protected]

 36. Avatarjivko

  Поздравления доктор Събев за мен също е чест .
  Ако може да си кореспондираме адресът ми е [email protected].Името ми е това което изписвам .

 37. AvatarKatq

  xaxa kolko mnogo se zasegnax ot nenormalnici kato vas :D Ima specialno mqsto za vas i to sus sigyrnost ne e sred normalnite xora Dr.Idiot ! S ydovolstvie shte se miq sus sapyna napraven ot tebe ;)

 38. AvatarKristiqn

  Хора осъзнайте се та вие говорите като болни мозъци!! Защитавате един убиец и мачител!! Хитлер е бил слаб и в никой от вас не откривам кой знаи колко ум и мисъл за да разсъждавате по този крайно идиотски начин.Интересно ми е кое ви харесва в тоя изрод?? Дисекцията на бебетата или експериментите му с живи хора.Може би арогантното му поведение към обречените на смърт?Не твърдете,че сте нормални расисти долни!Никой трезво мислещ няма да прочете това и да защити който и да е бил фащист!

 39. Avatarshemichka

  jivko : . Zashtoto te sa NI vragove. – ti kazwash ni , da ne bi da se chustwash 0t 0nezi germanci p0sled0wateli na mengele ? m0mche jalk0 e che w bulgariq ima takiwa kat0 teb ! jalk0 e ! i nedei da mislish che ti si chel nai mn0g0 – wsichk0 chet0h za mengele i t0wa e ch0wek , za jal0st , k0it0 naistina e p0m0gnal za mn0g0 neshta 0t s0rta na transplantacii – w smisyl bez neg0wite eksperimenti ne se znae dali shtqha da se nacyhat , n0 nqma znachenie ! za men t0i ne e ch0wek , zasht0t0 ti bi li 0stawil jena zabremenena 0t r0dwailer da ymre 0t b0lki i da ne q ybiesh za da ne se muchi a s kef da gledash , i da ybiesh zabremenen r0dwailer 0t myj kat0 t0i e zap0chnal da se mychi ? neznam , n0 haide m0lq te pr0cheti wsichk0 0shte wednuj za mengele p0sle gledai filma i pak dai k0mentar che edwa li ne trqbwa da sme kat0 neg0 , a ti albena – da trqbwa da sme h0ra ama p0misli ak0 ti beshe na neg0w0 mqst0 ;]

 40. AvatarДр. Събев

  НЕуважаема shemichka, ще оставя словоблудството ти без коментар, не защото човек не може да коментира тезата ти, а просто поради факта, че така си я написала, че може би и ти не си я разбрала. То бива толкова маймуница и разни други символи вместо букви ама твоето е повече от прекалено, друг е въпроса, че в мненийцито ти е някакъв пълен абсурд (недоразумение) като тебе ;) ))) Бременна от ротвайлер, мъж забременява ротвалийлер- айде спри с научната фантастика, и си вземай редовно хапчетата или в противен случай Катя и Албена ще те запознаят с д-р. Толев (потърси в google).
  Kристяне само ще те открехна, че НЕможе и никога НЕ Е било възможна направата на сапун от човешка мазнина !!!
  Престанете с тези глупости със сапуна !!!

 41. Avatarwhatever

  повече от ясно е, че някой като събев и чичо ви живка има явна потребност да спори и да се изтъква по безумни начини като по горе изложените им коментари..аз бих препоръчала просто не се занимавайте с налудничевите им възгледи …не е начина момчета (едва ли) .. успех в себеоткриването..поне съмишленици ви пожелавам в този живот, ако не търпени и всичко ще свърши :) :) :) //

 42. Avatarxaxa

  хаха умници… Менгеле е лайняр, комунистите обаче също не му отстъпват… и за капак – взеха земята на арабите и направиха Израел.. и после се чудят защо има проблеми там… хахахах а работата е , че колкото и да вдигате гири – Хитлер, Менгеле, Сталин и т.н. образи са на оня свят, а ние сме на този…

 43. Avatarxaxa

  Менгеле не ме кефи, евреите не ме кефят, смотаните БГ имитации на нацисти също не ме кефят, комунистите не ме кефят… обаче достойните и умни хора ме кефят

 44. AvatarПрокурор А.С.

  Тъй, тъй. Щом ти си доктор (нацист), аз ще съм проклурор обвинител. Събев, ела ти направим дисекция без упойка, да ти присъдя черен дроб от свиня и да гледам агонията на отхвърлянето на органа(органите). А ти бе Живе… спри да четеш нациска литература, в частност моята борба, защото от такива като теб и докторчето ми се повдига. Защо не те изпратим в Освиенци (Аушвитц) да видиш какво е…. още се долавя миризмата на обгорена плът, или поне се досещаш, че трябва да се е усещала някога. Гледай „Дневника на Шиндлер“. хаха Подкрепям мнението ти, само не мога да разбера защо трябва да мразиш друго живо същество, което никога не ти е навредило по някакъв начин? Менгеле е бил болен, психично болен, но дори и това не го оправдава. А Вивко като си толкова начетен, прочети какво са сторили Израелските тайни служби с повечето нацисти избягали някъде по света. И си помисли…. искаш ли да се правиш на нео нацист, скинарче просто. А щом албена не може да те набие, може да искаш да се пробваш с мен…

 45. AvatarДр. Събев

  Няма смисъл да си хабя клавиатурата за да ти отговарям. След като преминеш (ако) 8 клас и малко от малко се понаучиш да пишеш бихме могли да водим що-годе някакъв диалог.

 46. Avatarjivko

  Няма смисъл да повтаряме едно и също .

 47. AvatarДр. Събев

  Специално за прокурора, албена и другите подобни на тях примитиви.
  НЕуважаеми, бих желал да ви дам тема за размисъл и макар да съм убеден, че ще ви бъде трудно да размишлявате все пак ще го направя:
  Значи се явява, че изпитвате едно такова елементарно възмущение към дейноста на учените от Третият райх. И в същото време в мозъчетата ви изникват едни такива подобия на мисли какво бихте направили вие на тези хора.
  Тупате се в гърдите, че сте хуманисти, либерали и прочие такава бълвоч, а пък в същото време се заканвате да извършите действия който презирате.
  Че Фантазията ви работи доста е видно, но бихте могли да ангажирате останалите ви около 3(три) мозъчни клетки да извършват някаква работа.
  И накрая:
  изпийте си валерианчето, седнете, помислите, създайте си някаква стройна теза и се опитайте да я отстойте, а не просто да сипете хули и да давате неуспорими доказателства, че вашето IQ клони към 0…

 48. AvatarАделайде

  Уважаеми тук присъстващи и дали своето мнение по въпроса! Прочетох внимателно всички тук изброени коментари. Половината от които никак, ама никак не мога да разбера. Аз също съм лекар. Животът си бих дала за науката. Но извинете моля – да наречеш един изверг като Менгеле „Доктор“, човек, убил толкова много хора, само и само да си начеше болният мозък – аз съм направо „против“. Не е достатъчно да се наречеш доктор, само защото имаш медицинска диплома. ДОКТОР – това е човек с голямо сърце, човек, създаден от Бога, за да дарява живот, любов и здраве на хората, да спазва Хипократовата клетва. Не дай Боже от такива „доктори“ като Менгеле, щото такива, за жалост, ги има и в съвременен вариант. Е, изказах се. Нека тук присъстващите не се обидят от коментара ми. Аз просто съм против, ама много против нацизма. Нека сме патриоти, но без да убиваме! Нека единствено и само Господ отсъжда кой да живее и кой – не. Нека не заемаме неговото място. С уважение: Аделайде

 49. AvatarДр. Събев

  Аделайде, здравей. Мнението ти е добре сложено. За начало искам само да отбележа, че би било хубаво да поясним за широката аудитория, че понятията ‘доктор’ и ‘лекар’ се различават, защото всеки лекар е доктор, но не всеки доктор е лекар ;) )) Науката изисква жертви, това е безспорно.
  Та значи предлагаш ти да не се извършват аборти по медицински причини само защото новопоявилото се същество ще загине? Да не се прави биохимичен скрининг, защото резултатите може да не са добри? А замислял ли си се, че ако това стане ползвата от едно спасено такова животче би била несравнимо по-малка отколкото ако същото това животче бъде погубено, поради причината че не заслужава да живеее. Тази причина, разбира се трябва да бъде добре аргументирана.
  Обществото трябва да бъде издигнато над нивото на отделния индивид, защото в противен случай то ще загине заради именно такива индивиди.

 50. AvatarMimi, Alena ili koito kakto iska..:)))

  Taka, otdavna ne biah vlizala v tozi sait za da vidia zlobnite i zadrusteni i suharski mnenia na razni hora, viarvam znaete koi sa te. Ne mi se zanimavashe poveche sus vuprosnite hora no sled kato te produljavat da vnasiat smut i da pishat SUHARSKITE si tupi mnenia e zaslijha si go…

  D-r Subev ne e d-r Subev a e:
  (Napravih si truda da mu napisha kolko e velik i vishte toi kakvo mi otvurna…)

  Публикувах коментарите си защото е недопустимо както хора като Албена и Катя да пишат само защото да кажем че са субективни така и от друга страна хора като Живко, който предполагам защитава моята теза, но го прави по един съвсем елементарен и отблъскващ начин.

  А за д-р. Менгеле мога да кажа, че е блестящ учен, постигнал доста неща, учен чийто открития се използуват и до ден днешен, но за жалост отхвърлен заради политическата си принадлежност. Например на него дължим спасяването на човешки животи следствие на измръзване. И ако Албена бе тук щеше да каже’ Да обаче на цената на колко животи който той е погубил ?’. Нима някой се възмущава за това че някой носи християнски кръст само заради безчинствата на светата инквизиция?

  Нямам нищо против (дори ще се радвам) ако поддържаме връзка.
  И в този ред на мисли, смятам за редно да ти дам малко повече инфо за себе си:
  На 25 години съм от Стара Загора съм, занимавам се с ДНК анализ и имам доста разнообразни интереси. Приложено изпращам моя снимка.

  Забелязвам, че писмото ми започва да достига голям обем затова смятам да приключа до тук.
  Ако те интересува нещо не се притеснявай да ме запиташ.

  Пожелавам Ви успешен ден и в очакване на Вашето писмо оставам

  I taka, snimka niama kak da priloja za sujalenie, no ia imam, ako niakoi se [email protected], moje da mi pishe. Az vi predlagam da opovestite niakoie predavane kato „Zdravei Bulgaria“, te s radost biha se porovoili v sluchaia, poviarvaite mi. Za sujalenie az ne jiveia v Bg ina4e bih go napravila.
  A po povod otgovora na Sub4o kum istinskia d-r, niamam dumi kak mu se mazni i kak se svi kato …znaete kakvo..:)) Pozdravi na vsi4kinormalni..

 51. AvatarДр. Събев

  Трудно ми е да кажа към кого точно се обръщам, защото видно от горе изложеното в едно и също тяло явно пребивават няколко личности, дори да наречем това ‘раздвоение на личността’, би било прекалено меко казано.
  Та господа или госпожици живеещи в тялото на едно същество, какво по-конкретно искате да кажете?
  С какво се изразява тезата ви? Някакви конкретни въпроси или само бля-бля.
  п.с. И както се изрази, че имаш фобия от фотоапаратите, отново най-нагло и безогледно излъга—не ти, те имат фобия от тебе…

 52. AvatarАделайде

  Уважаеми д-р Събев. По въпроса за аборт по медицински причини – няма спор, тук съм съгласна, няма защо да се мъчи плодът с много увреждания. Но с другите действия на тази личност просто аз съм против. Това е моето мнение.

 53. AvatarАделайде

  В допълнение към гореспоменатото искам да кажа, че все пак само един може да отсъди кой да живее и кой – не и това е Господ. Ако Той реши някой да не се роди или да се ражда – значи това е правилното решение. С уважение към всички, Аделайде

 54. AvatarPride

  Боже, мили, колко приказки се изговориха, колко лай*а се изср*аха.
  Нека започна с Аделайде. Осъзнаваш ли, че като почиташ христовата вяра , седиш върху скелетите на ХИЛЯДИ, ХИЛАДИ, да не кажа МИСИОНИ жертви на походите, на инквизицията и на хората, проповядващи и неизмено нарушаващи всички тези „заповеди“ ? знаеш ли, че христианството е 90% копие на най – известните езически религии, които са били заличени с брутална сила? за справка виж Свети Олаф.
  това беше един пример – как отричаш менгеле, който несъмнено е бил гениален, а приемаш нещо, което е лъжа и е много по- антихуманно?
  расово разделение ИМА и то не е само на материално ниво. има по- нисши раси от нашата, която сто милиона процента НЕ Е представената от Шикелгрубер. 97% от откритията принадлежат на бели. в континента , където би следвало да е имало най-много маймуни, в момента живеят точно такива, които са на години развитие от нас. те не са РАВНИ.
  ще пропусна обясненията си към другите подраси, като семиди и латиноси.
  сапун от мас не МОЖЕ да се прави, това е доказано, спрете да си промивате мозъка с комунистически и американскосемидски учебници!
  Едно обръщение към Аделайде – кажи на хората, на които дължиш моралното си положение, че НЯМАТ право да колят мюсюлмани и „варвари“, ами само твоят бог има.
  знаете ли, че американците денонощно убиват по СТРОГО БРУТАЛЕН начин животни, само за да си пълните търбусите с тях? знаете ли, колко отвратително НЕХИГИЕНИЧНО и НЕМОРАЛНО се третират животните? знаете ли, че ВИЕ, хората, които се борите за права, ги нарушавате най – много?
  Знаете ли, че жертвите на комунизма стигат 9 милиона? кой ще говори по този въпрос? къде сте хуманисти, кой ще осъди кръстоносците и комунистите? кой ще осъди касапите на животни и убииците на природата? кой?

 55. AvatarPride

  на менгеле се дължи много от съмременната медицина. фактите около него са СИЛНО преовиличени, тъй като всички имат изгода от това.

 56. AvatarАделайде

  Отново добър вечер на всички. Pride, аз само изказвам мнение. Аз исках само да кажа, че е нечовешко един човек да убива друг. Само това. Що се отнася до Менгеле, аз просто не съм „ЗА“ неговите методи. Колкото до жертвите на комунизма, за убийството на животните, касапите и убийците на природата – съгласна съм с теб. Аз просто съм твърдо „против“ убийствата, било то на хора, животни или природа. Така че не ме разбирай погрешно, Pride. Аз съм човек, който НЕНАВИЖДА убийството и насилието. През живота си съм се старала да бъда винаги мирен гражданин на планетата. Колкото до Христовата вяра… Виж, аз съм християнин, защото съм родена такава. Ако бях друга вяра, щях да имам други религиозни виждания. Но съм абсолютно убедена, че във всяка религия съществува заповедта НЕ УБИВАЙ и че във всяга религия има господ, било то с друго име. Недей мисли, че се правя на морален човек, АЗ СЪМ ТАКАВА.
  Що се отнася до расовото разделение – значи щом съществува, значи съществува. Пак повтарям – нека не ние, хората, решаваме съществуването на другите. Има си други сили за това – дали Христос, Аллах, Буда… според всяка религия. Е, и природата решава кой да живее, и кой не. Аз съм просто един гражданин на планетата, със свое мнение и мироглед.
  А за Менгеле… абе, не ми е приятен, но знаеш ли,Pride, купи си следната енциклопедия – ГОЛЕМИТЕ ТРАГЕДИИ на издателство ЛАРУС, и я прочети. Там ще видиш много страховити и документирани ужаси на човечеството, които отразяват човешката жестокост – почвайки от древни времена, та до наши дни. Струва си да я прочетеш. Гении има много, но зли гении. Нека бъдем от добрите гении. С голямо уважение към теб,Pride. Вечно ваша, Аделайде

 57. AvatarPride

  заради менгеле в момента има лекове за хипотермия, артрит, осъществяват се трансплантации, аборти, кастрации, запазват се функциониращи органите при някой отрови и тн. и тн. и тн. никой обаче не се замисля за ТОВА. защото вие се превръщате в едни ОВЦЕ и вярвате на всичко, което ви кажат. вярвате без да се замисляте. вие в момента седите на интелигентността на доктор менгеле. „греховете“, така би ги нарекла ти, са му опростени защото е спасил много, много хора. а и убииствата не са извършени върху чисти хора. за какво говорим тогава?
  отностно религията ти, не му е мястото тук. ако желаеш да кореспондираме – скайп torrasque_

 58. AvatarДр. Събев

  Абсолютно подкрепям думите на Pride, оценявайки личността на даден човек ние не трябва да се ръководим от това какво сме прочели за него, а по скоро да погледнем това което е оставил той след себе си. Примерите на Pride много точно илюстроват завещанието на д-р. Менгеле.

 59. AvatarАделайде

  Опитвах се досега да бъда мека и учтива, но без резултат. Но само, като за последно, защото много ме боли, когато чета тук коментарите, ще оставя и аз един последен коментар. Ако вие всички, тук присъстващи и отсъстващи хора, имате деца, недейте се изказва така, моля ви. Всички деца на този свят заслужават да живеят. Ако не ви е жал за другите хора по света, поне за децата имайте сърце, моля ви. Това ми е последен коментар, защото сърцето ми се свива от болка наистина. С уважение, Аделайде

 60. Avatarjivko

  Аз също подкрепям Pride .

 61. AvatarTheBloodWolf

  Никой няма да обиждам,да псувам или нещо такова,но искам да помоля нещо хората,които се възхищават на Менгеле.Вземете децата си,жената,гаджето,МАЙКА си-някои които обичате и експериментираите върху него за благото на науката.

 62. AvatarЕМА

  ГНУСНО, БОЛНО КОПЕЛЕ, ДАНО НИКОГА НЕ ПОЛУЧИ ОПРОЩЕНИЕ. ОТВРАЩАВАМ СЕ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ ОТ ПОДОБНИ ТВАРИ!

  P.S. ХОРА, КОИТО ГО ОПРАВДАВАТ И АДМИРИРАТ НЕЧОВЕШКИТЕ МУ ИЗВРАЩЕНИЯ, СТОЯТ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ УВАЖЕНИЕТО МИ

 63. AvatarMimi, Alena ili koito kakto iska..:)))

  DANO STRADAT V ADA, KUDETO I DA SA. ZVEROVE!!! GLUPAVITE ZIVKO I PEDRE, IAVNO NE ZNAIAT, 4E TEHNITE IDOLI SA NENAVIJDALI SLAVIANITE I HRISTIANITE. VSE PAK TE SA KATOLIZI. AMA TUPOTO SI E TUPO. SHTO NE PROBVAT DA RAZREJAT MAMA I BABA, V IMETO NA MEDIZINATA I NA POSTIGASHTIA NAPREDUK V MEDIZINATA??? MNG STE ZLE BE HORA!

  IZKLIU4ITELNO TUPI HORA STE! NE NI DOSAJDAITE POVE4E! 6TO NE SE IZSELITE V SKUPATA VI GERMANIA ILI V GNUSTNATA AVSTRIA??? HAHA TAM SHTE STE DOBRE DOSHLI….SHTE VI TRETIRAT KATO HORA OT DJUNGLATA….KAKVITO STE!!!

 64. AvatarPride

  Боже, мили, о, боже, велики Тангра, прости им!!!!!!!!!!!!!
  ХРИСТИАНСТВОТО Е НАВРЕДИЛО ПОВЕЧЕ НА ВСИЧКИ, И НА ВАС, МЕЖДУ ДРУГОТО, ГЛУПАЦИ! ако някой иска да го обедя, нека пише, дадох скайп. глупаци! колко сте ограничени!
  ако беше НЕ ТОЛКОВА ПРАВОЛИНЕЙНА щеше да ВИДИШ, че ние НЕ СМЕ СЛАВЯНИ! интересувай се, не чети само неща, които са написани в учебвици и неща, които ги казват по телевицията! ИМАЙ СОБСТВЕНО МИСЛЕНЕ! ИМАЙ МОЗЪК, ПОДЯВОЛИТЕ! ИЗПОЛЗВАЙ ГО!
  Христианите са мразени от мен! Както и славяните!
  Баба ми не е от някоя нисша прослойка, за да бъде дисектирана. тези раси, които са участвали в експериментите му, всъщност са ПОДРАСИ! да ви убедя ли?
  Аз няма да отида в Германия, защото Велика България е моята родина, но твоята като гледам не е, защото и една дума не можеш да напишеш правилно.
  другия пък, като правиш аборт се замисли!

 65. AvatarДр. Събев

  Така да започнем подред с коментари за нефелните коментари на ема,Mimi, Alena ili koito kakto iska..:)))
  ема, уважението ти макар да е на светлинни години от нас слабо ме вълнува и интересува. Бих се срамувал повече, ако (полу)човек като тебе ме уважава…
  Mimi, Alena ili koito kakto(я по) iskа, ти нямаш ли кирилизатор?
  Щото ми идва малко трудно да разбера какво искаш да кажеш, от една страна това се дължи на маймуницата, а от друга защото мисълта ти върви малко по-бавно от парализирана мравка със счупен крак.
  И ако може да формулираш някакви въпроси, конкретно към някого ги задай, щото май досаждаш ти с някакви откъснати сравнения и кфалификации…
  Приключвам да пиша за да не ви затормозя мозъчната ти клетка с толкова много информация…

 66. Avatarjivko

  Също и аз не съм христианин .Прав е Pride Тангра ,прости им !
  Разпънатия бог учи слабите да стават още по слаби ,а силните да се превращат в слаби покорството е самата същина на тая странна вяра.

 67. AvatarDiscip

  Евреина Йешуа бен-Йосиф известен още като Исус Христос е бил един обикновен сектант, който чрез манипулаций е повлякъл хиляди, отделно има толкова несъответствия и толкова преправяне в самата Библия, че не се знае кое е истина. Аз съм я чел, както нея така и други книги и нищо не ме е убедило, че в действителност Йешуа е бил на кръста и след това е „възкръснал“. Християнството е еврейска религия и европейците нямаме нищо общо с нея в основата и е покварата, която разваращава пример католическата църква, която всяка година плаща милиони, за да избегне дела за педофилия. Всичките беди за България идват след като глупака Борис ни покръства до тогава не сме имали загубена битка спрели сме кръстоносците и сме владеели целият полуостров, след това идват 200 години Византийско и 500 Турско от 1300 г. държава 700 сме ги прекарали под робство. Това ни промива тотално мозъците и затова сме такива овце и всеки се гаври с нас и никой нищо не прави.
  Колкото до статията нямах желание да взимам отношение и затова не писах, но има много глупости, които реално няма как да станат като онова с рова с бензин. Бензина е течен няма как да напълнат ров с него понеже ще попие в почвата, дори да го изолират имате ли идея какво ще стане ако го запалят ще вдигнат не само лагера ами всичко в радиус от 10 километра във въздуха аз съм бил край горяща бензиностанция и въпреки, че спираха колите на 300 метра от нея имах чувството, че ще ми се стопи кожата също може да видите клипове от „Пустинна буря“, когато иракчаните се изтегляха и палеха кладенците с петрол. За газовите камери също има доста несъответствия ходил съм в Бухенвалд и ако тия дървени бараки са им били газовите камери войниците, които са ги охранявали отвън също са щели да бъдат обгазени. Това са дървени бараки без никаква изолация вижте снимки на американските камери и ще видите разликата ако ми бяха дали да снимам в Старк щях да ви изпратя.

 68. Avatarxaxa

  xaxa ей , умници… големи нацисти се извъдихте, ама по никое време.. ако 40те години бяхте при Йозефката и той ви се радваше на масата – щеше да ви се върне лайното… подкрепяли науката били, много ерудирани станахте… Ами като ви пука толкоз за развитието – що не отидете в Азия и не си дадете телата за опити в полза на развитието на науката ? щото ви е страх от това и е по-добре да го четете от страни и да давате коментари.. и щото от вашите мърши науката хич няма да се развие… тва, че евреите и циганите не ме кефят се базира на факта, че голям процент от тях не са порядъчни хора (въпреки, че има и свестни)… а тва си е мое мнение и не се правя на форумен герой , пишман нацист или света Тереза… айде, момци, наздраве на фюрерчето, на Йозефката и на др от Третия Райх.. нищо, че са в един по-хубав свят и не можете да ги върнете.. УСПЕХ, СЛАДУРИ

 69. Avatarxaxa

  а, да… религията си е работа на всеки човек – християнин, мюсюлманин, будист, лайняр и т.н., всеки може да вярва в каквото си поиска , стига да не пречи на друг.. ако искате кланяте се на лайно с килнато връхче, не ме интересувате – стига да не карате и мен да му се кланям.. няма спор, че американците са говеда, комунистите са изроди, а руснаците пият много…

 70. AvatarPride

  мисля, че единствената функция, която извършва мозъка ти е да пречи на двете лайна в ушите ти да се плескат.
  първо, СЛАДУР, посочи ми, къде сме се обосновали като нацисти? идиот!
  второ, аз вече казах, ще го потретя, хората, които той е рязал са били всъщност ПОДЧОВЕЦИ. като на по-малоумен ли да ти го кажа?
  трето, нацисти по никое време? една идея не умира, приятелю, колкото и да е глупава.
  четвърто, христианите ТИ пречат. на теб. крият собствената ти религия, истинската и свята религия и я заменят с кофа с лайна и боклуци, докато им пълниш джобовете. глупак си, мисли малко преди да сереш коментари.
  ще оставя повърхностите ти шегички без коментар, защото малки неща забавляват малки мозъци. тъпак

 71. Avatarxaxa

  айдиее НАДЧОВЕКА, напред… с такива като теб ще пробием Вселената, свръх-екземпляри… идеини типове… като си много идеен и надчовек или какъвто там се имаш – защо не вземеш да се издигнеш над подчовеците ? щото не можеш и освен да си идеолог из форумите за друго не си годен, сладурчо.. голям мозък като твоя зян става, само кофи с фекалии произвежда… може да си прав за християните, може и да не си.. може да не са само те, а може и да са.. може днес да съм християнин, утре атеист, в сряда мюсюлманин, с неделя будист.. пък може и да не съм.. както и да е, ти си оставаш лайняр, но това си е твой проблем.. НАЗДРАВЕ, СИМПАТЯГО

 72. Avatarxaxa

  да живее бат Йозеф е

 73. AvatarPride

  Не съди за мен по себе си. в грешка си,момче, идеологията ми е ясна за всички и не я драскам само по форумите, нямаш представа колко ненавиждам чекиджии комплексари и псевдо- бунтари.
  това,к оето исках да кажа е, че ти отричаш нещо без дори да си запознат. говориш неща, които никой не ги е казал.
  Аз не съм НАДЧОВЕК, тъпако, аз съм човек.
  вместо да си хабя думите за загубени каузи, моля ти се, виж миналия ми коментар и ако ще отговаряш нещо – отговаряй, ако ли не стига сра

 74. AvatarPride

  ти не знаеш какъв съм аз.
  да не би третото ти око да е отворено като анала ти? млъквай, че дори и за псувни не ставаш

 75. Avatarxaxa

  и какво правиш за твоята идеология ? как я следваш ? без да се засягаш, но твоята идеология е малко хейтърска – част от нея се основава на неприемането и евентуално омраза към определени кръгове (независимо дали с право или не)… казваш християните са зле – ОК, така е… но всички останали наред ли са ? не, не са..няма и да са.. незнам, какъв си ти, не ме и интересува.. безразличен си ми и ако скочиш от 15тия етаж, от 6тия етаж или пък въобще не скачаш – мен ми е все тази… пиша ти, защото гледам, че ти си писал, не защото си ти.. не отричам нищо напълно, още по-малко без да съм запознат, в случая работата с чича ти Йозеф не ми хареса и го казах.. без да има значение нито за мен, нито за теб, нито за него.. не ме е еня, не ми харесва и не ми е мъчно за него.. НАЗДРАВЕ, БАТКО

 76. AvatarДр. Събев

  xaxa, определено трябва да спреш с злоупотребата на алкохол.
  Видно от постчетата ти май си много обременен психически. Потърси лечение.
  Жалко е само, че д-р. Менгеле го няма за да ти го предостави.

 77. Avatarjivko

  Хаха не разбрах какво ни казваш . Ако няма какво да кажеш мълчи .
  Не говори напразно думите са силно нещо .

 78. Avatarxaxa

  др. Зъбев, няма го бат Йозеф, жалко… идвам си от 4-ти километър тъкмо, ама ей ся пак отивам, ела и ти, има евтин алкохол, направен от най-чистия човек на света – цар Киро.. пием го като вода и нищо ни няма.. даже боб хвърляме за числата от тотото и камъни хвърляме по човеците, подчовеците, околочовеците и гугутките… на колегата пациент по легло му го сложих на гъза, после около гъза, после вътре в гъза, но това е друга тема…хомосексуализма е най-хубавото нещо.. НАЗДРАВЕ, ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ

 79. Avatarxaxa

  ти па кой си , че да ми казваш да спра да пия ве.. да не ми купуваш ти пиенето ??? като почнеш да ми го плащаш тогава ще даваш акъл, тъпак

 80. AvatarMimi, Alena ili koito kakto iska..:)))

  d-r Zubko ili Zivko kakto mu kazvam az e edno protivno 4ove4e. Durven filosof, mng govori no ni6to ne kazva….niamash li li4en jivot be „nazi“, 4e si se zabil v tozi PC, dioptera 6te ti stane o6te po goliam. A za vsi4ki ostanali 6te kaja, 4e uvoda na statiata govori sam za sebe si i niama nujda da se komentira. Dobre sa zapoznali horata sus sudurjanieto na razkaza. No poneje tozi sait e pulen s izvrateni statii za kanibali, sudisti i tem podobni az vi napuskam i ne jelaia da buda 4ast ot tozi gnusen sait, kolkoto i veren da e toi. A az sum sigurna, 4e hora kato Zivko komentirat i drugite gadorii, no s drugi imena, zashtoto jivo gi interisuva horskoto mnenie i izlivat zlobata si to4no tuk. Za men takiva hora kato Ziv4o i negovite „priatel4eta“ tuk sa strahlivzi i muje na koito jena kato men nikoga ne mi oburnala vnimanie. Vse pak imam snimka na Ziv4o, i moga da predzenia, kakuv tip „muj“ e. Zaiadliv, egoisti4en, beden (po kostiuma), ne 4e ima zna4enia dali si bogat za da budesh dobur i normalen, no v bednite hora omrazata se otkli4va po lesno.
  niama kakvo da dobavia: za sujalenia grozni du6i na taozi sviat e imalo i vinagi 6te ima…

  Sbogom. Sega Ziv4o i Prede li e Perde li e ne mi se gleda kak to4no behe mojete da iZleete zlobata si. Piavizi …..

 81. AvatarPride

  Когато се майтапиш с името ми , ти се майтапиш със себе си. и се обиждаш, знаеш ли колко яко се обиждаш. Ясно ми стана, че ти нямаш и хал хабер от ценности различни от нова чанта и ново червило. Толкова смешна си, че тъжно ми стана. Мисли другия път преди да си прилагаш плоските шегички върху думата ГОРДОСТ.
  Хаха, не знам що за име е това.
  До преди малко говореше, че аз съм комплексар и интернет наци, без да си запознат. сега го отричаш. помисли малко върху това, защото наистина ми писна да ти говоря като на малоумен.
  призовавам не ОЩЕ ВЕДНЪЖ, прочети първия ми пост, адресиран до тебе и ако ще отговаряш нещо, го напиши, ако ли не, млъкни, че нищо не казваш.
  Още съм малък , за да направя нещо по – сериозно за моята идеология, но въпреки това, всячески се старая да покажа на хората- що е нашия Бог, що е гордост и защо, аджеба, циганите, евреите, негрите и някой азиатси не заслужават място под слънцето.
  Мими, Алена, помисли малко бе да те еба. Виж, хаха казва неща, които нямат смисъл. които все едно не ги казва. обаче защо не хванеш малко, МАЛКО да помислиш върху това, което ти казваме, вече на ниво ДЕБИЛ? помисли, не казвай , че нищо не казваме, ами кажи, че нищо не разбираш.

 82. Avatarxaxa

  чета го, моето момче.. ама освен, че християните не са стока друго не си написал… не разбрах бати ти Йозеф с какво е доказано гениален, а не генитален ? ей го цар ти Киро – прави поркане, евтини са му цените, напивам хомосексуалистите и ги онождам за малко пари.. един път като бях прекалил и кучето онодих, но не го раздувай много… па като си много курназ – иди на някой негър, заголи си гъза и му кажи, че тоз гъз не е за черни маймуни.. ама сложи една камера, че после да видим колко еластичен е бил сфинктера ти… айде, че ме чака един манго на легло да извършим сексуален контакт, ще ти пиша после – тъкмо ще ми кажеш, дали маорите ще ги оставим на планетата или ще ги пуцаме и тях… НАЗДРАВИ, ДРАГИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИКО, чич’ ти Адолф е завинаги в нашите сърца.. и в канализацията… айде, че метиловия ми алкохол ме чака

 83. AvatarЕМИЛИЯ

  ХАХА, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МИ ХАРЕСВАТ ВСИЧКИТЕ ТИ ИЗКАЗВАНИЯ, НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ.

  АЛО, ДОКТОРЧЕТО, МНОГО ЖАЛКА МИЖИТУРКА СИ, ЧАК МЕ ГНУС ДА СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ТЕБ

 84. AvatarPride

  Продължаваш с плитките си шегички.
  Аз не съм нацист.
  Ако беше чел малко по внимателно , вместо да си бъркаш с трите ръце в гъза, щеше да забележиш какво бях написал :
  “ заради менгеле в момента има лекове за хипотермия, артрит, осъществяват се трансплантации, аборти, кастрации, запазват се функциониращи органите при някой отрови и тн. и тн. и тн. никой обаче не се замисля за ТОВА. “
  ако смяташ да продължаваш с малоумните си изказвания, не го прави, щото само насираш сайта.
  Цифрите и опитите му са СИЛНО преувеличени. Факт, които признават и другарите семиди.
  Какво са 1000 живота на ПОДЧОВЕЦИ, свърнение с хилядите, хилядите, хилядите спасени и излекувани, а , тъпако?
  Не си пускай чувството за хумор в действие, щото май само ти си мислиш, че си смешен.

 85. Avatarxaxa

  кое те навежда на мисълта, че тези постижения са заради Менгеле ? доказано ли е ? или всички заговорничат и никой не му признава заслугите ?
  ти си човек, като порастнеш ще станеш надчовек, после РАМБО.. не съм ти казал, че си нацист, защото и затова не си годен, въпреки че изискванията не са много високи.. написал си едно безсмислено мнение и пращаш хората да го четат, а реално нищо не си написал в него освен , че християните са тъпаци или каквито бяха там… пий си компотите бе, момко, залягай над уроците и излизай със съученици, социализирай се, че си тръгнал по лош път… ей го, хвани си приятел ЧОВЕК, да те прокарва в ЧИСТО-ЧОВЕШКИЯ ти завършек на отделителната ти система (гъз), повярвай , че си от най-чистата раса, нищо, че някой от предците ти може да не е най-чистокръвния екземпляр… ей го доктора над теб, същия хомосексуалист е като теб – с изключително ниска лична хигиена, но това е друга тема.. че и устите не си миете бе, може ли такива работи.. главанаци.. и сега неразбрах ескимосите стават ли за нещо или ще ги давим в леда ? извини ме, че нямам време да пиша, но пиенето ми е по-интересно – все пак 1л = 1,50лв и нямам време за изтупани костюмета като теб в момента… като изпия мастиката – пак ще пиша и даже ще ти дам да ми близнеш гайката, миличък… айде НАЗДРАВЕ И ЗА МНОГО ГОДИНИ, БЕБЧО

 86. Avatarxaxa

  забравих да те поканя да оближеш двете ми ръце, а третата направо ще влезе в тясното ти отверстие, медицински запалянко…. БАТИ ЙОЗЕФ ФОРЕВЪР

 87. AvatarPride

  Е, обиждай, поне това ти се отдава, макар на доста ниЗко ниво.
  Преди малко каза, че не говориш без да си запознат. Момче, никога в живота си не съм носил костюм.
  Бас държа, че познавам много повече хора от теб.
  Вече почти никой не заговорничи, защото всичките лайна са написани и наизустени. Менгеле е лош и това е, нищо че не е убил толкова много хора и че има адски медицински постижения, за които света в момента може само да мечтае.
  негови са, момче, дори братята ти семити го казват. що не прочетеш нещо? само сереш и нищо друго не правиш, вярвам, че майка ти като ти се кара всеки път и носиш по една кофа лайна пред стаята й, ако разбираш сравнението.
  Кое не разбираш от мнението ми?
  Нарече ме нацист по никое време – обясних ти, като на 3 годишен, че не съм нацист
  Някой спомена, че човек с толкова много убииства не е „годен“ – оборих го, макар и без обосновка.
  Казах ти, че нацист по никое време е уникална по своята малоумност фраза.
  Казах ти за христианите, тъй като ти каза, че не искаш да ти се бъркат. Ами те ти се бъркат, бе , шитхед, това исках да ти кажа
  сега разбра ли, или още трябва да ти обяснявам? писва ми, наистина, особено когато говоря с тъпи парчета, дето се мислят за забавни.
  АКО ИМАШ ДА КАЖЕШ НЕЩО ПО ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ КАЗВАЙ, БЕЗ ОБИДИ, ЩОТО САМО ОТЪЖНЯВАШ КОМЕНТАРИТЕ И СЕ ИЗЛАГАШ. пробвай без тях, туко – виж те взели в дитц-а. Наздраве

 88. AvatarPride

  Ако беше прочел , щеше да видиш, че доктора се мие с парфюмиран сапун и носи бели ръкавички и изрядно чиста и изгладена униформа. май нещо се обърка , че е с ниска лична хигиена. тъпанар

 89. Avatarxaxa

  какво съм те обидил бе, сладуран.. ти започна с квалификациите, аз не се обиждам… ти ми изкара този симпатяга Менгеле светец бе.. хаха ами иди му запали свещ и се моли за него.. постиженията му са е главата ти, някой доказал ли ги е ? не е, няколко неизвестни герой са писали разни неща, точно както ти пишеш.. … доктора се миел с парюмиран сапун.. и клизмичка си е правил сигурно от съображения за чистота хахаха братята ми семиди, братята ми негри, братята ми цигани, братята ми педерасти забрави да добавиш и се обиждам, защото обичам родата… жалко, че кучето не ще да ражда от мен, ама като гледам и ти още не си забременял хахаха отделно, че мастиката ми свърши и изтрезнявам, но това си е мой проблем де, не те държа отговорен.. няма проблем, ще вадя новото PVC алкохол… та я ми обясни, идеализирани момко, каква е разликата м/у теб и един средно-статистически евреин , защото това не ми е ясно, а ти имаш отговори на въпросите и оборваш всички хаха и вземи си направи кукла на чич’ ти Йозеф или на някой друг готин сладурко и си гушкай като ти стане пишката на кокалче хахах айде, приятелю, чакам отговор докато си пия мастиката на великия българин ЦАР КИРО и пасмината му. НАЗДРАВЕ, МОЙ АНГЕЛЕ

 90. Avatarxaxa

  детската ми мечта е да стана НАДЧОВЕК, ама съм от ромски произход и ще чакам някой друг живот, барем изсветлея

 91. AvatarPride

  Евреи са писали за него, тъпако, те си признават, колко тъп трябва да си за да не го разбереш?
  За сапуня с парфюм го пише точно над топките ти, сиреч на монитора, в тая статия.
  ти си силно затрит, много аинтелигентен и исключително много , просто и старомодно ТЪП.
  Реално , ти написа два реда. усещаш ли?
  Вади си патрончетата, в пийването нищо лощо няма, стига да не ти пречи на нормалния живот, както е в моя случай, просто си пийвай и не се занимавай с мислене, че не ти е силната страна. Спирам да пиша,че ще трябва да си взема нова клавиатура докато ти асимилираш казаното от мен. Довери ми се, АНГЕЛЕ, помисли малко, намери логиката и тогава се обади. Стига сра, пак те моля. Бастун

 92. Avatarxaxa

  да си жив и здрав, просветли ме.. патроните свършиха и минах на туба от минерална вода, ама какво те е еня тебе, нещастник, да не го плащаш ти.. топките ми миришат обаче на лайна и визирам твоя пламтящ гъз да е виновен… ти ми стана идол в живота, искам да съм човек като теб. дано някога стана.. а до тогава ще си пия менто-мастиката и ще се надявам някой ден да направят статуя на бай ти Йозеф, за да се помни, защото е умен и заслужил човек.. и даже ще взема една фондация да направя с негово име – да може човеци като теб да отпуснат някоя стотинка за идеята, а аз да си поркам метанолчето.. извини ме, господарю, отплеснах се от темата…….. айде сумно ти гераз, МИЛИ МОЙ

 93. Avatarxaxa

  абе оня ден като врътнахме майка ти с компанията в катуна и тя ги говореше такива, ама няма проблем, тъпако

 94. Avatarxaxa

  о, извини ме за обидата, бастун

 95. AvatarЕМИЛИЯ

  СЛЕДЯ С ИНТЕРЕС ДЕБАТА :) ) В НАЧАЛОТО СЕ ЯДОСАХ, ЧЕ ИМА ТОЛКОЗ ЗЛИ И МАЛОУМНИ ЛЮДЕ, НО ХАХА, ОСВЕН, ЧЕ МЕ ВПЕЧАТЛИ С ЯСНИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ (ЗА ЩАСТИЕ ИМА И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА) И МНОГО МЕ РАЗВЕСЕЛИ :) ))
  ПРИЯТЕН ДЕН И ХУБАВА СЕДМИЦА!
  ДОВЕЧЕРА ЩЕ ПИЯ ЕДНО ЗА ТВОЕ ЗДРАВЕ :)

 96. AvatarСилвия

  Следващите коментари съдържащи нецензурни думи ще бъдат изтривани! Уважам мнението на всички, но моля ви, опитайте да спазвате добрия тон.

 97. Avatarxaxa

  Емилия, НАЗДРАВЕ :)

  Силвия, извинявам се за нецензурните епитети от моя страна към сладура тука. ВИНОВАТ!! :)

 98. Avatarjivko

  Спора е излишен с Мими -ти не ме познаваш ,за да твърдиш тези неща .
  Pride не си хаби нервите приятелю не е необходимо .

 99. Avatarboiko borisov

  Aбе кво толкова,Менгеле,Аихман и другите СС просто са имали ме4та и това е,следвали са я по правилниа за тях начин,.А това е история ве4е.Изроди големи са,но дисциплинирани.

 100. AvatarPride

  ами смешното е, че отказвате великите открития. Може да е всякакъв, може да е педераст, може да е майка ти ако щеш, обаче е бил интелигентен и е направил много за твоя г*з. факт, безспорен.
  ЕМИЛИЯ, малки неща забавляват малки мозъци. още един факт.

 101. Avatarxaxa

  така е, той откри евтиното пиене и аз, малкия мозък, се радвам на откритието му.. за теб, висшия екземпляр е направил наистина много – особено за г*за ти, факт безспорен… НАЗДРАВЕ, ЧИСТ ЧЕЛЯКО – НА ТЕБ И НА МАЙКА ТИ, АКО ЩЕШ

 102. AvatarPride

  ах, колко селяднурско, ах колко тъжно! пак си ял лайна , може би от вчера те държи, щото пак нищо друго от плоски шегички не каза. Наистина е досадно да се занимаваш с тъпи парчета

 103. Avatarxaxa

  изядох закуската ти и затова си кисел.. но няма пробелем – великия Йозеф е в теб и духовно ти дава подкрепа.. НАЗДРАВИ, ЮВИГИ

 104. AvatarДр. Събев

  Добре би било да се позачисти темата, понеже хаха освен кафява диря друго не оставя, макар че силно се надяваме освен кафявата да оставя и червеникава…

 105. Avatarxaxa

  ооо, докторче… къде се губиш, бебче ? силно се радвам , че влизаш в играта, време беше… кафявото не е диря бе, вечерята ви е… може и червенко да ви сложа, ако сте толкоз претенциозни.. ех, какви парченца

 106. AvatarДр.Минчо

  К’во се нареждате ле, мизерници. В жицата е истината!

 107. Avatarxaxa

  кажи им го, Минца, те ще те разберат… аз им казах, че така ще стане…

 108. AvatarЕМИЛИЯ

  НАЙ-МИ ХАРЕСВА НЕБРЕЖНИЯ ТОН, С КОЙТО ХАХА, ЕЛЕГАНТНО ОБЯСНЯВА НА ЛЮДЕТЕ, ЧЕ НЕ СА ПРАВИ!
  НАЗДРАВЕ! БАШ МИ Е ДРАГО :) ))

 109. Avatarxaxa

  е как – момците са корави пичове, няма назад при тях, стабилни типове… НАЗДРАВЕ и от мен ;)

 110. AvatarPride

  Небрежния просташки тон, който ЕЛЕГАНТНО ОБЯСНЯВА?! Не те знам каква си, обаче псувните на тия славянски сръбски копелета никак не са елегантни. той не обяснява, той просто храни. гълта кофа с лайна и я плюе. това прави. Заради такива като теб, на които им харесва просташкото и глуповатото, безсмисленото и вулгарното , до голяма степен, сме на това ниво. Ама какво да ти обяснявам- тъпа си се родила, явно, тъпа ще си умреш.

 111. AvatarPride

  Ако ще отричаш, отречи, структурирай си тезата и ми я представи. Ако ли не, просто ще псуваш. Направи сметка кое е по – интелигентно .

 112. Avatarxaxa

  няма а, бричед.. аз не съм сърбин а, аз съм мингянин… джаманге.. няма вулгарно а, у грешка си… а па утря се надявам, че Емилия ще ти е написала в писмен вид тезата си, заедно с аргументите си и ще ти я остави на бюрото, тъй като ти си важен и голям човек и хората трябва да ти дават обяснения… аз също съм ти приготвил в писмен вид няколко въпроса – а именно:
  1. Защо развалиха БГ ВОДКА ФЛИРТ ?
  2. Кой продава шампоан с лепило Ц200 ?
  3. Защо като си купим наливно поркане с комшо – он се скатава и аз плащам всичко? Докога ще търпя номерата му ?
  4. Защо в автобусите по линия 8 мирише на чесън ?

  Всички ние се надяваме на справедливи отговори от теб висшата каста, чийто представител си ти… И като отговаряш помни – някой като мистър Мингяне, пардон Менгеле те е назначил , някой като него ще те уволни дисциплинарно и тогава висшата раса ще я гледаш през кривио макарон.

  Айдияя, момчие – отиам да си допия последното шише от хубавия БГ алкохол, преди да го осерат гадините. НАЗДРАВЕ, ОТК!!!

 113. AvatarСтефания

  Скъпи хора, моля да престанете с обидите и глупавите квалификации. Защо не поспорите като нормални хора, без да споменавате „кафеви дири“, лайна и т.н. Pride, подкрепям те напълно, всичко което казваш и мислиш, най-веротно е така. Имаш убеждения и вярвания, следвай си ги, защитавай си тезите. Но недей да съдиш коя е низша раса и коя не, кой е подчовек и кой е човек. След като докторът има заслуги за толко много научни постижения, защо е презиран от целия свят……с малки изключения. В съвременния „демократичен“ свят генните екперименти са забранени да се правят с хора. А ако са разрешени, знаеш ли колко по-велики открития ще се направят. Но трябва да има хуманност. Не става по начина на Менгеле. И аз съм расист донякаде, необичам евреите, циганите, турците, румънците, гърците, но това е нормално за повечето балканци. Но реално само африканците смятам , че са по-тъпи и низши.хахаха. Но като се замисля, такива болни хора като теб, трябва да ги малтретират жестоко по съдистичните методи на Менгеле. Тогава ще си промениш коренно мирогледа и няма да обясняваш толкова убедено кой какъв е. Не смятам че си такъв голям интелект, на какъвто се правиш. А това до колко познаваш нацистката идеология – не знам, но съм убеден, че „пикльовци“ като теб заслужават да преживеят такъв терор, че да се молят да умрат по-скоро , за да се спасят от мъките. В началото помолих без обиди и т.н., но не се сдържам:
  jivko – доста елементарен човек, не ми се коментира
  др.Събев – преживял посттравматичен стрес, тормозен от родителите си като малък, вероятно му е посягано
  Pride – глупак смотан, коплексиран тъпчо, да агонизира дано ,хахахахах
  хаха – е селски простак, но му се радвам ,хахаха

 114. Avatarxaxa

  С ваше позволение, уважаема Стефания, да допълния психологическия профил на част от действащите тук лица. Гарантирам за достоверност на информацията, профилите са изготвени от чичо Йозеф посредством телемост от оня свят:

  1. jivko – не го знае чича ти Йо, явно е невзрачен
  2. др.Събев – доктор на хомосексуалните науки, все още му посягат, доволен е
  3. Pride – млад човек на България, сравним с Пеньо от Биг Брадър по визия и акъл

  Въпреки не особено хубавите оценки – всички те са сладури и печелят утешителна награда – кутийка вазелин + патронче ракийджони от цар Кики.

  Искрено Ваш,

  д-р хуЙозеф М.

 115. Avatarelf

  хаха и Стефания ви май не умеете да водите спор. Освен обидни сравнения и квалификации срещу опонентите ви, друго не прочетох. Когато човек започва да пише глупости явно незнае какво да напише по темата. От изказванията ви проличава само едно , че и вие сте расисти – хомофоби. Тъжно е, но и вие не сте по добри от Jivko, Pride и др.Събев по отношение на различните от вас.

 116. Avatarxaxa

  Стефания обижда, аз давам мило и драго на батко Йозеф, а другите ми се правят и четат нравоучения.. не е възпитано така.. тъжно е, че хубавата стара водка се замени от долнопробна химия, но нищо не мога да направя сам

 117. AvatarСтефания

  Скъпи elf, щом не сте прочели нищо друго, значи пробвайте отново. И тогава ако нищо не става , спрете да четете и пишете, и си легнете. Първо -не водя спор, второ – нямам опоненти, трето – никаде не казвам ,че не съм расист.Всъщност не знам какво точно е расист. Не обичам други нации, но не смятам, че са по-низши организми.Може да съм суб-расист. Както и да е. А това дали съм по-добра от jivko,Pride и доктора, не смятам, че можете да го определите реално.

 118. AvatarPride

  ами, елф, аз се опитвам да обясня на хаха, от много отдавна, че всъщност не казва нищо ,ами само обижда и се прави на як , с яки смешки. ти му го каза, той не те чу- прави му сметката.
  драга стефания, аз не съм се представял на интелигентен. когато от доста време спориш с наистина умни хора, каквито НЕ СА повечето от гореобоснованите, започваш да говориш по различен начин.
  Хаха, повтарям пак – обоснови се, изложи си тезата, както направи стефания и ми я кажи.
  Нека позная, започваш с дълбоките си шегички , а?
  Драга Стефания, когато целия свят чете руски и американски учебници и когато от ляво и от дясно казват – нацистите това, менгеле онова, неизбежно е хората да го намразят. това се нарича патологично насъждение на омраза.
  Целия свят презира нацистите, въпреки че техния национал – социализъм е най- най- добрата възможна идеология, защо ли ги мразят хората? отговорът – патологично насъждение.
  Аз не определям кой е подчовек и кой е човек. Велики хора, антрополози, го казват. ако желаеш, ще ти ги изредя.
  Като за край искам да ти кажа, че във ВСЯКА война, във ВСЯКА , операциите извън фронта (повечето) са се извършвали без опойка. Че тя на фронта не е стигала , ами и за екпериментите ще му носят по два камиона всеки ден.
  Призовавам ви да помислите – какво са 1000-1500 живота на едни – според мен – подчовеци – според вас – хора, сравнение с хилядите хора , на които е помогнал, вече написах как?
  пропускам покрай мен квалификациите, с които ме нарече, тъй като слабо ме интересуват.

 119. Avatarxaxa

  Да, желая да видя антропологични доказателства на това, което казваш.
  Желая да видя и доказателство на едно откритие на доктора… и тогава ще ти отговоря…

 120. AvatarСтефания

  Pride, прочетох ти поврорно писанията……позамислих се и излиза ,че си прав……….до някъде. Направил открития, с които е помогнал на много хора. Но по съдистични методи е постигнал това. За това заслужава да бъде съден, презиран и т.н. Днес хора, тормозили котки и др. животни, влизат в затвора за това. Преди дни се надигнаха природо-организациите, защото взривявали прасета в Англия….с експериментална цел. А какво да кажем за толко убити и тормозени „подчовеци“? Значи , ако си поне малко човечен, нямаш право да защитаваш такъв изрод. Позамисли се, моля те. Дори да си прав за “ подчовек“ и т.н. те не са толкова много „под“ ,че да бъдат ползвани за експерименти и това да бъде нормално. И не мога да разбера кое им е толко „под“. Кажи ми къде да прочета, че да се пообразовам малко.

 121. AvatarPride

  Доста от опитите му са преовеличени. И най- големия аматьор доктор ще знае, че когато инжектираш боя в окото на човек то няма да смени цвета си или че ако сложиш бял дроб на свиня на мястото на човешко сърце нищо няма да стане.
  Въобще не е толкова черен, колкото се опитвате да го изкарате.
  Има поне още 5 по- луди доктора, които са я американци, я японци я някакви други, обаче това, че менгеле е на първо място в черния списък подкрепя тезата ми, че някой цели да опорочи всичко, свързано с третия райх.
  Негрите са доста далеч от нас интелектуално, а физически не са чак толкова напред , за да може да се компенсира. Те не ми пречат, имат си контитент и да си живуркат там.
  Латиносите – също. Нека си живеят на техния си континент и тая бяла измет, която им го е взела да се разкара
  Циганите – отвратително, недъкаво и крадливо племе, което и преди, и сега лежи на гърба на другите – в случая на твоя или на гърба на баща ми и майка ми.
  Турците – Ужасно долно племе, известно с неподържането на хигиената си и кръвосмешенията, което също е страшно глупаво. Сега- факт е, че са направили велики неща, до колкото безчинството може да е велико
  Семидите – Това са хора изградени от лъжи, толкова безчестливи и толкова страхливи, с толкова отвратителни стремежи, че смърт е единственото, което заслужават. Живеят отново заради лъжи и заради състраданието на други хора. Лъжи- защото поне 50тина снимки от „конц. лагерите“ са недоизпипано подправени, това най – малкото.
  Ако някой не вярва, че има тайни общества и че те се състоят от евреи, то той е доста глупав.
  Българите – доказано е колко много капацитет сме имали и имаме, видяно е от цял свят колко силни сме, колко пъти сме ставали,когато не сме можели и колко пъти нашите хора, българите, са се държали и са побеждавали. Факт е нали? да не би тия копелета сърбите да могаг да се похвалят с нещо такова, освен с тоя нещасник тесла, които дори не е толкова „учен“ , а по- скоро крадец?
  Вижте германците, след два ВЕЛИКИ пъдежа, те отново са водеща сила в света, те отново са първи, а руснаците, макар и победители, в момента са по средата. Факт е, нали?
  Вижте пущуните, ако искате. ДА ми кажете, че тия хора не са велики? Че не са по- интелигентни от американците, че не са по- физически силни от тях никак няма да е вярно. Ето това са хората. Надявам се, че съм сложил край отностно спора раса-подраса. Шикелгрубер е изопачил расата , за това ви се струва толкова глупава идеологията. Не, арииците не са снажни с руси коси!
  Ще спирам, защото мога да пиша до утре, а си имам друга работа. Довиждане

 122. Avatarxaxa

  Приятелю, не казваш нещо, доказано научно.. не оспорвам, че си прав за някои неща, но не доказваш нищо – за доказателство приемай, че маймуната има около 300-350см3 мозък, а човека май беше 5 пъти повече – не съм сигурен в цифрите, но физически мозъка е друг и развитието друго… Във всяко стадо има мърша, някъде повече, някъде по-малко… Има много умни негри, има свестни турци и т.н. , има и много кофти българи.. Това, което си написал е личното ти мнение, но то не се гради на научни доказателства, антропологични анализи и т.н. независими факти!

 123. AvatarPride

  изтъкни ми проучвания, че горепосочените НЕ СА подчовеци! кажи си МНЕНИЕТО. аз тия неща съм ги систематизирал от доста проучвания, например на валери динев.

 124. Avatarxaxa

  е, все едно да ти кажа – изтъкни ми проучване, според, което маймуните са животни, а не хора… няма такива неща, доказва се нещо, което се мисли теоретично и се подкрепя с научно-издържани факти

 125. AvatarPride

  това, по – горе, са чисти факти, които колкото и да се мъчиш не можеш да опровергаеш. проучванията стигат до доста по- дълбоки нива, човече.

 126. Avatarxaxa

  добре де, покажи ми едно такова проучване.. не се опитвам да опровергая нищо, защото нищо не си ми посочил..

 127. AvatarPride

  Виж – Валери Динев – ако не се лъжа книгата е Философска антропология.
  Нищо не съм посочил? пич, заболяват ме ръцете. На колко години си?

 128. Avatarxaxa

  ами кажи ми един факт, който си посочил и доказва изоставане във физическото или умственото развитие на другите раси, издържан с факти, а не само лично мнение… сега ще видя това, което посочваш и ще мога да ти кажа мнението си по-късно…

 129. AvatarСтефания

  Pride, братко, няма как да се съглася с тези твои истории. Семидите били хора изградени от лъжи…е и. Българите побеждавали… имал капацитет. хахаха. А тоя капацитет и потенциал за какво го използваме, а? Да крадем, да пробиваме системи за сигурност и т.н. Голяма работа сме! Чисти сме от всякаде. Тук нямаш шанс да ме убедиш! Дори и да има българи, направили много.. къде са постигнали всичко- извън България. Загърбили са българското в себе си и хоп използвали са потенциала си. Големи победи сме имали и т.н. кога – при хановете, а после… рая. 2 Световни войни изгубени, територия изгубена безвъзвратно, Добруджа – подарена на Румъния, лижейки Русия, после запада. Супер сме! Също сме били за газовите камери, но уви, разминало ни се е. Карай, без това след няколко десетилетия ще сме малцинство. Но все пак се радвам, че има хора като теб, които са горди , че са българи и са националисти. Също си обичам страната и съм горд, но гледам по-реално.

 130. AvatarСтефания

  xaxa, радвам се , че се спря с водките си и селяшките простотии. Благодаря, че вече пишеш свързано и не ругаеш.

 131. Avatarxaxa

  Не мога да намеря материала на Валери Динев, цитирай това, което е от значение…

  С водките не съм спрял, наложи се да изтрезнея, защото свърши поркането и докато дойде новия бидон нямам избор.. За радост на всички до 2 часа пиенето ще е при мен и започвам, а ти, Стефания, ще ме гледаш жадно, но няма да ти сипя…

 132. AvatarРатникЪ

  Изчетох всичките коментари до тук и смятам, че незабавно трябва да се изтрият коментарите на хаха,Мими и всички други утайки, които опетняваха името на това гениално и полезно за науката лице, преди някое дете да ги е прочело и да си направи такова грешно и объркано от всякъде мнение за този човек.
  Напълно подкрепям тезите Pride,Jivko i Др.Събев.Личи си, че тези хора са попрочели нещо по тази тема и знаят за какво и какво говорят за разлика от хулещите и незнаещите.
  Мисля, че спора отдавна е приключил, но хаха със своето слабоумие го раздърпа в различни посоки и се оказа, че по никоя тема нищо не знае, но важното е да се прави на велик, интересен, всезнаещ, но нещо за съжаление е толкова жалък, че си проличава от километри какъв въшкар е…
  Приятна вечер!

 133. AvatarСтефания

  „които опетняваха името на това гениално и полезно за науката лице, преди някое дете да ги е прочело и да си направи такова грешно и объркано от всякъде мнение за този човек.“ Ратник ли си, задник ли си, не знам, но си по-прост и от ХАХА. Името на това лице било опетнено, хахахаха, ти си за психиятрия, бе човек. Недей повече да даваш мнения, много те моля.

 134. AvatarРатникЪ

  Ами Стефания, освен да ти предложа да се гръмнеш друго не мога да направя за теб. :)

 135. AvatarСтефания

  Лесна работа е да се гръмна, Ратнико! А ти ходи да правиш метани пред портрета на Великия Доктор!

 136. AvatarPride

  Ами Стефания, драга, освен да ти кажа, че на мен наистина ми писна да обясняваме на някакви хора, които ЯВНО са по – прости и от задните си части, защо Менгеле е полезен и велик човек, друго наистина не мога да ти кажа. Прочети още веднъж, мила, всичко написано е на ниво ОЛИГОФРЕН, АБСОЛЮТЕН ДЕБИЛ и ДВЕ ГОДИШЕН С 1/4 МОЗЪК , мисля , че ще го разбереш. Мисли малко, после сери глупави и несъдържателни, смешни и най- важното грешни коментари. ОБОСНОВИ СЕ, ЗАЩО МЕНГЕЛЕ НЕ Е ТАКЪВ, ТАКЪВ И ТАКЪВ? мислете, бе, хора, мислете!

 137. AvatarPride

  А от предишния ти коментар, Стефания, ме боли сърцето. Не защото мислиш така, защото НЕ можеш да мислиш по друг начин. Какво ми казваш, че не сме велик народ ли? о, боже мили!

 138. AvatarСтефания

  Здравей, Pride! Българите са били велик народ! Сега не са! Отделни единици може би! Великите българи са живяли преди много много време! Сега сме само „БАЛКАНЦИ“! Долна нация! Къде е великия народ според теб?

 139. Avatarxaxa

  доктора ФОРЕВЪР… РатникЪ също, както и Рата-та-та.. един дол дренки са.. освен това РатникЪ е голяма работа, ценител човек.. аз го уважавам него… сега ако иде да ми купи едно шише ром Савой направо ще го канонизирам за светия хахах
  Наздраве, РатнкО верен!!!

 140. Avatarxaxa

  и да не забравиш, Ратниче да идеш да подостриш моливчето си на снимката на чич’ ти Йо… нали е велик човек и искаш да си като него, а не въшкар… хахахха

 141. AvatarPride

  eй, хаха, бате, не си забавен. жалък ставаш вече.
  За съжаление е така, Стефания. Да ти кажа ли защо? Нямам намерение да те убеждавам, въпреки че мога. Турци. Гърци. Сърби. Руснаци. Ето заради тях не сме велика нация в момента!

 142. Avatarxaxa

  жалък съм аз, прост човечец…. вие сте хора с идеали, велики българи… пий си домашната ракийца и не се величай толкоз много, че току виж някой турчин, грък, сърбин или руснак те прекарал…
  НАЗДАРОВЕ!

 143. AvatarPride

  Свеждай глава, щом искаш. Аз не мога. Да не ти дреме за родината, има хора на които истински им пука и тя лежи на техния гръб. това е така и винаги ще бъде. срам ме е от тебе, човече.

 144. AvatarРатникЪ

  хаха с такива като вас не разговарям, защото не мисля че има смисъл да пиша на някого, който не разбира какво му се казва. Ти цениш ли изобщо нещо освен алкохола? Защо ли питам, то си личи – не. Няма смисъл и ти само да продължаваш да пишеш безмислените си и жалкарски коментари под тази статия. Айде приятна вечер.
  п.с. Дано някога си намерите мястото тези като теб Стефания и другите утайки и останете там, за да не тровите въздуха на нормалните хора.

 145. Avatarxaxa

  Ценя евтиния нискокачествен алкохол и боба… Ти си ценител човек, с теб не се меря, нормални човече. Приеми искрените ми извинения,че ти тровя въздуха. Ако желаеш – мога да ти ги изпратя и в писмен вид, за моя сметка.

  А колега по-горе, на чийто рамене лежи родината – браво. Носи кръста на родината, човек.. и не свеждай глава, дръж я гордо вдигната над всичко… Ти ще изведеш народа ни до непознати висини. Извини ме, че съм провокирал чувството ти на срам с моята личност, изпитвам чувство за вина.

  Пожелавам ви едно голямо НАЗДРАВЕ и пълна купа с бобец, добре сварен и с изхвърлена първа вода! Ох, пръц!

  НАЗДРАВЕ, СВИТА!

 146. AvatarСтефания

  Ратнико мил, всъщност от изказванията ти си личи , че ти си жалкият! Елементарен си за съжаление. А ти щом си мислиш , че ние ти тровим въздуха и сме утайки, значи е време да се закопаеш някаде. Работата е там, че ти си утайката и долната измет! Щом подкрепящ хора като jivko i др.Събев ,т.е. тезите им и били хора попрочели малко, значи, братко, ти си изключително кух и прост българин! Мен ме срам от теб! Разбра ли?

 147. AvatarPride

  E

 148. AvatarPride

  Ами с нищо не подкрепяш твърденията си. Безпочвени са, дори няма нужда да се спори отностно верността им, тъй като си личи, че говориш повече обиди наизуст отколкото реални неща.

 149. Avatarxaxa

  ей така информативно да попитам – ти с какво подкрепи твоите, че май не се вижда ? някакъв материал ? някакво проучване ? някакви доказателства ? май няма… Но нищо, не се притеснявай, носи тежкия кръст на родината и изведи народа напред в развитието… А докато го правиш – хапвай по-честичко бобец, че да изпуска напрежението в теб… и не забравяй да му изхвъряш първата вода… Пръц!

 150. AvatarСтефания

  Скъпи хаха, може да не изхвърляш първата вода, ако си накиснал боба предварително. Изхвърляш водата, в която е киснал.
  Pride, голям българин си! Аферим! Машалла! СС завинаги! ОЛЕ!

 151. AvatarLe francais

  Официално искам да поздравя др.Събев,че е един виден български боклук!

 152. AvatarУчен-разбирател

  Прочетох всичко написано и искам да ви кажа, че никой от спорещите не е прав. Моите знания са плод на задълбочени изследвания на различни документи от онова време. Истината е, че Аушвиц е лагер за хора от най-бедните прослойки, такива които са останали без дом и прехрана. Националсоциалистите, като една изключително модерна за времето си партия, в титаничния си хуманизъм са изобретили и въвели в употреба тези жилища за временно настаняване, където хората са живеели, работили, остарявали и разбира се умирали понякога от болест или от естествена смърт в съня си. Самият лагер бил красиво място – красиви алеи, цветни градини, водоскоци, където пойни птички огласяли трудодните на спокойните за бъдещето си евреи, сърни и елени на свобода се разхождали, зайчета подскачали.
  Но да се върна на темата – д-р Менгеле е изоставил кариерата си на даровит лекар и естествоизпитател, за да стане личен лекар на тези бедни хора. Учил ги на хигиена и хранителни навици. Опитал да изкорени обичаят им да изгарят мъртвите си, но не постигнал успех – те тайно през нощта продължавали своите странни за националсоциалиста Менгеле ритуали. А тези места, които западната пропаганда нарича „газови камери“ (пфу, какви глупости само!) всъщност били места за масови инхалации – много от евреите били пушачи и със слаби дробове.
  Имам още разкрития за вас, по-специално за Прайд и др. Събев. Скоро!

 153. AvatarLe francais

  Даже мисля ,че в има специална секция за такива творения като Вас в ада!Бон шанс

 154. Avatarxaxa

  Радвам се от последните 3 обективни мнения.. Respect!!

  ps. Мила, Стефания, сигурен съм, че ти не изхвърляш водата умишлено..

 155. AvatarEmilios

  Силвия ще те помоля да изтриеш коментарите на живко,библиотеката не е място за дискутиране на расова дискриминация
  Болните коментари от рода ФЕН нека ни напомнят къде живеем,един свят пълен с несигорност

 156. AvatarСилвия

  @Emilios
  Не ми се иска да затварям дискусията – нека хората сами си правят изводите от нея. Засегнатите могат сами да се справят с нападките и го правят много добре според мен. Макар че по едно време наистина ми идваше да изтрия всички коментари – и ще го направя, ако пак почнат да се изливат помии.

 157. AvatarPride

  о, разбирателю, аз зная, че нещата за холокоста са глупости. Та нали го казах? Не съм сигурен за Менгеле, обаче. Не се смятам за по – дълбоко запознат, просто казвам нещата, които са общопризнати, но не са усмислени от масите. със сигурност не е правил такива извращения, които са плод на еврейски и комунистически мозъци. Ако все пак е правил експерименти – те са върху малко хора и са полезни. Сега, надявам се , скъпи съфорумници, че няма нужда повече да обособявам неприязънта си към евреите.
  Радвам се, че дойде някой, който да ви каже нещата такива каквито са , надявам се. Готов съм да призная моите грешки – за менгеле и прочее. Вие , обаче, имате напълни грешни тези и заслужавате просто да не пишете повече.
  Фарсето може да си зарие главата в пясък, защото французите ни смятат за пълна измет и се смятат за повече от нас , а по дяволите не са. Не ме обеждавай- франкофон съм, макар и по нежелание. Има 10 велики французи, ни повече, ни по-малко!
  хаха, като се радваш на мнението на господин разбирателя, значи признаваш,че повечето от тъпотиите ти са тъпотии? о, боже мили.
  Ако ще казваш нещо нека е без излишния пълнеж, който ясно подхранва мнението на всички за теб.

 158. AvatarPride

  и още нещо – знаете ли за османския холокост върху арменци? НЕ? о, каква изненада. Няколко милиона, подкрепени с много ИСТИНСКИ снимки, без дума да се обели за тях? нещо тук намирисва. И това не си ти, хаха. Мислете бе, да ви се не види!

 159. Avatarxaxa

  не съм аз, прав си.. миризмата май идва от теб… Франкофон по нежелание бил.. после хомосексуалист по нежелание, после луд по нежелание… човек сам избира какъв да е, негово желание е… е, в твоя случай явно не е… не си спомням да съм защитил евреите като народ, не си спомням да съм защитил комунистите като политически убеждения… както и не си спомням да показа нагледно доказателство за тезите си освен книгата , която спомена, но я няма в интернет и ти не цитира нищо… но няма значение – всеки може да си пише разни неща и лаф да става… Може да има 10 велики французи (с точност) и 10000 велики българи и ти със сигурност си сред тях, тъй като си ВЕЛИК ЧОВЕК, свалям ти шапка… Турския (османски) геноцид над арменците не тема на тази дискусия, както не е тема какво си закусвал сутринта и как ти е било храносмилането – за това има отделни теми и други форуми, велики българино.. УСПЕХ, МЛАД ЧОВЕКО НА БЪЛГАРИЯ!

 160. AvatarThe Rooker

  Боже, Боже, какви глупости се пишат… Хора, това е историческа тема, не форум, в който можете да си излеете негатива. Не се обиждайте, а четете… Четете историята,четете фактите, но си пазете лошите думи за себе си. Историята крие жестокости, но не сме длъжни да ставаме жестоки и ние. Изобщо, живейте си спокойно и не пречете на другите да живеят и те.

 161. AvatarPride

  О, хаха, ти си тъп като гъза ми. Написах ти огромна тирада отсностно нисшите раси и защо са нисши раси, ти дори не каза нищо на пряко. Мисли , бе , мисли, че направо ми писна на да не ти казвам кое да се занимавам с малоумници като тебе. Заслужаваш да ти стоваря една кубинка в мръсното лице, за дето продължаваш да се държиш като 14 годишен псевдо -забавен пич. Или си?

 162. AvatarThe Rooker

  Алоо, хора, стига насилие!!! Я се стегнете малко

 163. AvatarСтефания

  Браво, Pride вече ще стоварва кубинки, хахаах. Pride, искам да те питам нещо. „Написах ти огромна тирада отсностно нисшите раси и защо са нисши раси, “ – Можеш ли да копираш отново тази тирада, понеже не мога да я открия? Вече станаха толко коментари, че ми е доста трудно. Искам да прочета отново защо низшите раси са низши.

 164. Avatarxaxa

  Pride e лошо момче, побойник… Нищо, че изведнъж както е курназ може той да изяде кубинката, но важното е силен и КОРАВ МЪЖАГА, бияч. Написал си простата глава, момко, освен че си някакъв си по нежелание (т.е по нечие чуждо желание, тъй като твоето желание не е фактор за никой) друго не написа.. Това , че си прост човек и не можеш да го напишеш е друга тема.. Дори себе си не можеш да защитиш, мъжко момче, кубинки ще стоварвал… хахахах някой да не вземе случайно да закачи твоето чистичко славянско личице, че тогава на теб ще ти е тъпо като се погледнеш в огледалото, сладурчо…

 165. AvatarPride

  О, драга Стефания, какво друго ми остана? опитах с всичко останало. Явно, че хаха освен от нагайка, няма да се научи от друго. Оставям низките му братвежи настрана, тъй като слабо ме интересуват. Ето обосновката ми:
  ——-
  Негрите са доста далеч от нас интелектуално, а физически не са чак толкова напред , за да може да се компенсира. Те не ми пречат, имат си контитент и да си живуркат там.
  Латиносите – също. Нека си живеят на техния си континент и тая бяла измет, която им го е взела да се разкара
  Циганите – отвратително, недъкаво и крадливо племе, което и преди, и сега лежи на гърба на другите – в случая на твоя или на гърба на баща ми и майка ми.
  Турците – Ужасно долно племе, известно с неподържането на хигиената си и кръвосмешенията, което също е страшно глупаво. Сега- факт е, че са направили велики неща, до колкото безчинството може да е велико
  Семидите – Това са хора изградени от лъжи, толкова безчестливи и толкова страхливи, с толкова отвратителни стремежи, че смърт е единственото, което заслужават. Живеят отново заради лъжи и заради състраданието на други хора. Лъжи- защото поне 50тина снимки от „конц. лагерите“ са недоизпипано подправени, това най – малкото.
  Ако някой не вярва, че има тайни общества и че те се състоят от евреи, то той е доста глупав.
  Българите – доказано е колко много капацитет сме имали и имаме, видяно е от цял свят колко силни сме, колко пъти сме ставали,когато не сме можели и колко пъти нашите хора, българите, са се държали и са побеждавали. Факт е нали? да не би тия копелета сърбите да могаг да се похвалят с нещо такова, освен с тоя нещасник тесла, които дори не е толкова „учен“ , а по- скоро крадец?
  Вижте германците, след два ВЕЛИКИ пъдежа, те отново са водеща сила в света, те отново са първи, а руснаците, макар и победители, в момента са по средата. Факт е, нали?
  Вижте пущуните, ако искате. ДА ми кажете, че тия хора не са велики? Че не са по- интелигентни от американците, че не са по- физически силни от тях никак няма да е вярно. Ето това са хората. Надявам се, че съм сложил край отностно спора раса-подраса. Шикелгрубер е изопачил расата , за това ви се струва толкова глупава идеологията. Не, арииците не са снажни с руси коси!
  Ще спирам, защото мога да пиша до утре, а си имам друга работа. Довиждане
  ————–
  Смятам, че достатъчно се отдалечихме от темата с множеството коментари, които се изписаха. Нищо ново не се казва, за това, ако държиш да кореспондираме , би могла да ме намериш по скайп. Дадох го по-горе.
  Хаха, балът за немската паралелка беше удивително висок. За това уча френски. Глупак си ти.
  Поздрави на всички по-интелигентни.

 166. Avatarxaxa

  ами интелигенте, вземи помоли съпорта на сайта да променят темата за Менгеле, защото не ти е по вкуса (тъй като представя разни народи като жертви) и следователно не е компетентна.. или поне да вземат да добавят твоето обективно мнение в темата, тъй като ти си критерии за хората и твоето мнение е най-точното… а балът за немската паралелка като е бил висок, ти пък да беше седнал да учиш (физически и умствено си повече от негрите, ама нещо не се е получило с образованието)… а аз моето момче, не знам дали съм глупак, но учих и завърших това, което исках… и не оправдавах ниския си успех с глупости… а да, я кажи колко велики пущу има, поименно.. както французите изброяваш…

  симпатяго, това дето си написал нито е систематизирано, нито лежи върху нещо.. написал си простотиите си, както ти е дошло… така, че трай си там и си учи френския и не дрънкай глупости… УСПЕХ С ОБРАЗОВАНИЕТО И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ВДИГНИ МАЛКО СОБСТВЕНИЯ СИ БАЛ

 167. Avatarxaxa

  забравих да попитам – ти като някакъв фактор ли се явяваш и определяш кой какъв е.. какво зависи от теб ? какъв си ти ? какво положение имаш, че да даваш оценки ? кой те знае тебе въобще бе, момче ?

 168. AvatarThe Rooker

  За Бога, не се карайте, моля ви.

 169. AvatarСтефания

  Pride, това , което си написал са пълни глупости. Само нареждаш! Нито обосновки, нито каквото и да било в подкрепа на тезите си. Другите не били се обосновавали. Ами ти??? Предлагам да прекратим глупостите. Надявах се да можеш да кажеш нещо, което да ме убеди, но уви! чеп! Карай!

 170. AvatarThe Rooker

  Е-ей, Стефания, най-накрая глас на разума! Надявам се да се прекратят тези обиди. Щото все пак това е историческа тема. Поздрави от мен

 171. AvatarВладо

  Повечето от фактите не са такива каквито ги представят,евреите силно преувеличават!

 172. Avatarxaxa

  напълно съм съгласен, но и Менгеле не е никакво светило, самарянин и човек, със значителен принос в медицината..

 173. AvatarThe Rooker

  Така е, още в древността са правили вече опити за протезиране на различни части от тялото, за зъбни импланти и т.н. Аз съм стоматолог и знам за исторически данни от моята сфера. Има и по-древни факти за медицински постижения. Менгеле няма кой знае какъв принос, той просто си е правил някакви експерименти.

 174. AvatarEmilios

  Типичен бг диалог-обиди,заплахи и сравнения.Дори тези който имаха право започнаха да го губят.

 175. AvatarROGUE

  абе хора вие наред ли сте бе
  незнаете ли че след евреите и циганите са били наред славянските народи
  …….

 176. AvatarROGUE

  а и пропуснах да добавя jivko или там както се пишеш
  твоите предци са щели също да легнат под “ножа“

 177. Avatarspeeda

  ммм да наистина без да обиждам никой голяма част от цигани и прочие са измет. Само че това не е начинът.Например може да се забрани наличието на повече от 1 дете в семеиството

 178. Avatarsomebody

  napravo ve4e neznam!pisnalo mi e ot nqkvi psevdo-fa6ist4eta!!!veliki otkritiq ima mnogo,Mengele ne e lekar tova e fakt!nqkvo bolno uj doctor4e.neka ne zabravqme 4e Xitler NE E nikakuv ariec!a tuka si4ki sme slavqni,i spored nego i nie ne trqa da sme sred jivite!!!

 179. Avatarsomebody

  a su6to taka nali znaete 4e XITLER e iskal da otsrani evreite ne za6toto sa „podrasa“,a za6toto e smqtal 4e edinstvenite xora koito mogat da upravlqvat sveta sa evreite i ariicite!!!sami si pravete izvodite!nai bogatite i vliqtelni xora v sveta sa evrei:):):)ne im se kefq ama e fakt!!!nazdrave na si4ki nepredubedni

 180. AvatarJivko

  Ние не сме славяни да уточня . И моля без обиди така се размива темата и не е нужно това .

 181. Avatarxaxa

  ами нали видяхте доказателствата на по-горните псевдо-патриоти – пълни безсмислици и глупости и нищо издържано.. нормално разговора да се осере – каквото повикало, такова се обадило…

 182. Avatarqna

  Някой каза,че еврейте силно преувеличавали-е колкото и да е силно факт са били концентрационите лагери.Мисля,че това е достатъчно ако допуснем,че някой тези са преувеличени. „Velik chovek pomognal za izchistvaneto na izlishnata biomasa ot sveta .“…как се определя „izlishnata biomasa“??Не смятам,че сме СВРЪХ-ЧОВЕЦИ,за да можем да поставим някой под нас.Дори и циганите.Всички се раждаме,всички се храним и пием вода.Друг е въпросът кои колко ще допринесе за общноста или обществото.

 183. AvatarТеодора Костова

  „…при което те започнаха да хвърлят децата в пламъците, направо в ямите. Децата пищяха; някои от тях успяха да изпълзят от горящата яма. Един офицер се приближаваше към тях с пръчка и ги избутваше обратно…“
  Хората,които смятат,че това е правилно,човешко или полезно за някого имат проблеми от психологичен характер.Ние хората сме социални същества и за да си възхитен от подобен тип проява,то трябва да си изгубил и човешкото и социалното у себе си !
  Не бих искала да споменавам имената на хората,които са писали разни-безобразни или да им пожелавам нещо,дори не бих искала да апелирам разни работи за доброто,просто искам да пипитам ЗАЩО И С КАКВО ЕДНО МАЛКО ДЕТЕ Е ЗАСЛУЖИЛО ДА ИЗГОРИ ЖИВО? ЗАПОМНЕТЕ,ЧЕ ДЕЦАТА СА БЕЛИ ЛИСТА-КАКВОТО НАПИШЕШ ВЪРХУ ТЯХ,ТАКИВА И ЩЕ БЪДАТ.НЯКОЙ Е НАПИСАЛ НЕЩО НЕКРАСИВО,НЕЩО ЛИШЕНО ОТ ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ ВЪРХУ МЕНГЕЛЕ И ТОЙ Е ТОВА,КОЕТО Е БИЛ,А НЕ БИХ МОГЛА ДА СЕ ВИЗХИЩАВАМ,ЧЕ ЕДИН НЕЩАСТЕН ЧОВЕК Е ПРЕНАСЯЛ БОЛКАТА СИ ПО ОТВРАТИТЕЛЕН НАЧИН ВЪРХУ ДРУГИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА,ПРОСТЕТ МИ,НО НЕ ВИЖДАМ КРАСИВОТО,ПОЛЕЗНОТО,ЗНАЧИМОТО И ЧОВЕШКОТО ТУК !!!ДА СМЯТАШ,ЧЕ ТОВА ,КОЕТО Е БИЛО ИМА СМИСЪЛ,ТО ЗНАЧИ,ЧЕ НЯКЪДЕ ВЪВ ВРЕМЕТО НЕЩО У ТЕБ Е ЗАКЪРНЯЛО !

 184. Avatarmengele1969

  wegvwrtg

 185. Avatarmengele1969

  МЕНГЕЛЕ е велик доктор!много му се вьзхищавам.прочел сьм почти всичко за него,запознат сьм с неговите опити вьрху живи хора,знам какво си мислите ,но като чета за него получавам душевен катарзис.аз сьм патологичен случай признавам си и го споделям с вас,може би сьм болен,но много ме кефи,неви пиша за да ви ядосвам,просто искам да знаете на какви неща бих бил способен ако имах влас а на някои хорица от форума каква дисекциика бих направил……….ай,ай ай

 186. AvatarСтефания

  Глупави г-н mengele1969, благодаря Ви за включването във форум. За ваше огромно съжаление, нямате власт, за да правите дисекции на “ някои хорица от форума“. Но въпреки това не спирайте да мечтаете. А аз се надявам скоро да започнете да търкате нара в някой затвора. И там огромната маса роми да направят дисекция на вашата анална блендура.

 187. Avatarmengele1969

  Вече сьм бил там,и знаеш ли какво правех с циганите;карах ги да се е….т един друг и да квичат истерично,бях вьодешевен от един друг мои идол Илзе Кох-кучката от Бухенвалд шапка и свалям:))не се ядоисвай влез ми в положение споменах че сьм болен на тая тема:)))а мога и да те открия:))лелемайкооооооо…….

 188. AvatarAntonia

  Ne znam kakvi psihopati naseliavat Bulgaria, kato 4eta niakoi ot komentarite na toia pederast mengele 1969 ili drugi kato nego, mnogo mi se iska da popadnat v ru4i4kite na nikoi ot opisanite seriini ubiici i da gi vidia kak 6te se prepikaiat…..Kak ne vi e sram da ste takiva dolni bokluci, jivotnite sa po-dostoini ot vas!!! Da se vuzhishtavat ot sociopati kato Mengele,,,,ne znam kak takiva kato vas maika gi e rodila ili imat deca,,, UJAS!!!

 189. AvatarБате Бандитов

  Нито грам истина за зверствата (особенно за извършителите) в Бухенвалд, Освиенцим-Аушвиц или други подобни!
  Четете и проучвайте! Не се нападайте, защото Истината е скрита, батковите, а вие наливате вода в еврейската воденица!
  Засрамете се от своята лековерност и наивност! Гадно е! А те, фабрикуват ли фабрикуват, защото плащаме всички ние!

 190. AvatarМери

  http://www.novinar.net/data/2009-03-19/20090318_0051_330X260.jpg за всички отричащи и недоразбрали боклуци,не ви е срам да говорите по този начин за ЧОВЕШКИ същества истрадали толкова много.Поне задръжте расистките си мнения и разсъждения в недоразвитите си мозъци и не мърсете очите и ушите на здравомислещите хора.

 191. AvatarСтефания

  Браво, mengele1969. Вземи сега и напиши едни затворнически мемоари. Браво. Пък като искаш открий ме.

 192. Avatarmengele1969

  Стефи,ама вие с Антоанетка сте много зли бе,малиии какви пожелания само:)))))не виждате ли че ви дразня нарочно,но вьптеки всичко,си ми допадат такива индивиди незнам що,това може да го каже добьр психоаналитик.за времето в което са живели сие имало обяснение за всичко,много неща се преовеличават предполагам ,а деиствителноста е много далеч от нас.чао за сега:))))

 193. Avatarкоментар

  А знаете ли,че всички видни учени на Хитлер са били привлечени да работят в САЩ след втората световна война? Също така в САЩ са били привлечени и японски учени от отряд 731 извършвал какви ли не жестоки експерименти с хора! Така че нещата са малко по-сложни отколкото ни обясняват официялните медии.

 194. AvatarСтефания

  Съгласна с последните две мнения.

 195. AvatarxD

  Менгеле1969,прекръсти се на Менгеле1999!Всички БГ-психопати(нацисти),ще ги поздравя със най-новата песен Палатка …

 196. Avatarxaxa

  гумена палатка ли ? хахаха

 197. AvatarxD

  Дървена …

 198. AvatarКиро

  Статията ми хареса

 199. AvatarАНГЕЛ АНГЕЛОВ

  Първо да отбележа, че „интелигентните“ д-р Събев и компания пишат на български език с азбука измислена от солунските братя.Писменост неслучайно наречена славянска.Второ пише се семиТ, а не семиД!ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ!!!Вземете се хванете на работа, ако не сте още ученици!Вземете да попрочетете това-онова и да се образовате малко!Българите имаме история още от 2150г. ПРЕДИ Христа!Има исторически данни за това из народите по цяла Азия(Китаи,Индия и др.) и част от Африка(Египет).Дори има и изследвания за още по-ранно съществуване на български племена из азия,но още не могат да го докажат със сигурност.Факт е, че българският народ съществува още хилядолетия преди германските племена да създадат държава.И ние сме доста далеч от „арийските“ раси!Наистина имаме само малко славянско в нас, но корените ни са от азия(по-точно индоевропейски).Още тогава на герба ни е имало слънце и няколко планети които се въртят около него(до скоро е имало спорове дали земята е кръгла…).Тогава, когато сме били ние, са били и Египет, Вавилон, Персия, древен Китай…Колкото до въпроса за „по-низшите раси“ и за „подчовеците“, Хитлер е бил определил българския народ за по-низша раса от арийската.Нямало да ни избиват, а сме щели да им работим, защото все пак не сме били толкова „мръсни“ като евреите.Не знам колко от вас, „доктори“, осъзнавате в какво вярвате.Аз лично се смятам за патриот и истински българин.Знам от къде сме дошли и знам накъде искам да вървим.

 200. AvatarАНГЕЛ АНГЕЛОВ

  Вярвам в България и ще остана тук!Въпреки многото байганьовщина и псевдоинтелигенция, все пак има искра на надежда.Усещат се проблясъци на едно славно минало, което иска отново да изгрее с по-голяма сила.Казвам „усещат се“, защото е прекалено слабо, за да се види…но все пак…

 201. AvatarprOsto_AzZz

  България не е била велика НИКОГА !!! Това е една затъваща псевдо-държава, която заслужава да УМРЕ за доброто на малкото останали кадърни хора в нея.
  Хан Аспарух никога не е съществувал, а е измислен ! Цялата ни фалшива „история“ е измислена от „историците“ за да оправдават безмисленото съществуване на странния хибрид и клонинг, наречен България. Такова понятие като „изконни български земи“ не съществува, тъй като ЗЕМЯТА не може да принадлежи на НИКОЙ,тя е просто ЗЕМЯ с гори, дървета, треви и животни. „Българска нация“ в действителност не съществува. Българи е име на загадъчен и отдавна изчезнал народ, който се предполага че е създал държавност по тея почти пустеещи земи, но за него не се знае почти нищо, тъй като няма никакви реални исторически документи за него.

  Ето защо историята е глупава „наука“, която реално не доказва нищо, а само служи като политически инструмент в ръцете на хората с власт.
  Нацистите са вършили престъпления, тъй като са били опиянени и покварени от властта. Менгеле е вършил престъпления, тъй като и той е бил покварен от властта, която са му дали. АМЕРИКА, господстващата днес държава, също е вършила престъпления през ЦЯЛАТА си история.

  Лошото на науката е, че тя често бива използвана от политиците и властимащите. Така е и с генетиката и антропологията използвани от нацистите по онова време.
  Истината е, че всичко на този свят опира до власт, пари и егоизъм. Това е свят, в който човешкия живот често няма НИКАКВО значение !

 202. AvatarАНГЕЛ АНГЕЛОВ

  Само да отбележа за др.Събев и момчетата,че вместо толкова ожесточено да се борите за обявяването на Хитлер и Менгеле за „св. св. Хитлер и Менгеле“, може да погледнете към настоящето в България.И „случайно“ да забележите, че скоро пак ще паднем под Османско робство.Този път ще бъде по-жестоко.Този път ще заробят душата, културата, българското вътре в нас…Може да пренасочите енергията си към това да останете българи…

 203. AvatarАНГЕЛ АНГЕЛОВ

  prOsto_AzZz, няма да коментирам изказването ти.Данните са исторически.В документи в Китай, Индия и Египет пише за българите.Почти целият свят знае за нас.Само ние не можем да повярваме.Както и да е.Не е важна историята.Важно е какво градим сега!
  p.s. Последното ти изречение е много вярно.

 204. AvatarprOsto_AzZz

  И няма никакво значение дали негрите или индианците не са създали „високоразвити култури“. Първо ми дефинирайте какво разбирате под „високоразвити култури“. Може би „култури“, в които човекът е РОБ на парите и системата, като днешната „култура“. Или „култури“ като прехваления Рим, в които е царяла поголовна алчност и корупция и е процъфтявало РОБСТВОТО. Разбира се, не отричам и постиженията им, но да говорим за „велики култури“ и „низши племена“ е… „Примитивните“ народи в Северна Америка и Африка са имали предимство пред белите в това, че не гледат на земята като своя СОБСТВЕНОСТ, а се чувстват просто като част от нея и знаят своето място във вселената. Такива сведения са оставили за нас белите преселници за индианците от Северна Америка. Ето защо както се знае индианците са били толкова свободолюбиви и се борили до последно да запазят земята, която ги храни и срещу опитите да бъдат натиквани в резервати. Освен това най-точния древен календар в света е бил създаден в Америките.
  Така че хубаво се замислете преди да делите хората от различните континенти на „примитивни“ и „висши“.

  Освен това вече е доказано, че няма специфичен „РАСОВ“ ген, т.е. няма такъв ген, който да определя расовите различия. Това означава, че те са нещо вторично породено, а не са изначални. То и доколко има ДЕЙСТВИТЕЛНИ различия между т.нар. „раси“ пак е спорно- все пак има и преходни форми между отделните раси, напр. берберите в Сахара и нилотите по долното течение на Нил са нещо като преходна форма между европеидна и негроидна раса. В Сибир и Приуралието пък има постепенен преход между европеидна и монголоидна раса. Населението в Полинезия пък е нещо като преход между негроидна и монголоидна раса. Индианците също са някаква преходна форма. Всички хора на земята са просто биологични роботи и зависят от едни и същи природни закони- нужда от храна, от вода, от безопасност, от създаване на поколение и т.н., колкото и това да не се харесва на господата от „ВИСШАТА РАСА“. Така, че тия учения за т.нар. „раса“ са остарели и безсмислени. Вие не печелите НИЩО от това че се считате за ПО-ВИСШИ от другите или че сте наследници на велика култура.
  Разберете, че вселената е безкрайна, а вие сте само една прашинка от нея, чиито живот е само като един миг и тя не се върти само около ВАС, вашето ЕГО и вашите АМБИЦИИ (като напр. за постигане на супер-раса и други такива)

 205. AvatarprOsto_AzZz

  „prOsto_AzZz, няма да коментирам изказването ти.Данните са исторически.В документи в Китай, Индия и Египет пише за българите.Почти целият свят знае за нас.“

  За кои НАС ??? За ТЕБ специално ли. :) )))

 206. AvatarprOsto_AzZz

  PS: ИЗВИНЯВАМ СЕ за крайното си изказване по адрес на България в първото си мнение. Просто се ядосвам леко когато чета мнения на „ПАТРИОТИ“ и биещи се в гърдите, че са наследници на велика култура (което респективно прави и тях „велики“) и затова понякога ме избива на нихилизъм.

  И наистина е добре да гледаме към настоящето и бъдещето на НАС САМИТЕ като хора, а не да живеем с миналото и с историята, когато, видите ли, сме били голяма работа.

  И не забравяйте, че ДЪРЖАВАТА и РОДИНАТА са само абстрактни идеи, създадени, за да служат те на НАС, а не ние на ТЯХ !!!

 207. AvatarАНГЕЛ АНГЕЛОВ

  Казвайки тези исторически факти за българите, исках да покажа, че хиляди години преди „белите“ е имало народи,които са се развивали и са били с изклиучителни познания във всяко отношение.Съжалявам, ако съм бил погрешно разбран.Исках да кажа,че за мен всички хора са равни.Били те черни, бели, червени, жълти или зелени…Аз съм против расизма, против извращенията на Хитлер и гореспоменатия Менгеле.Ненавиждам хора, които подкрепят подобни идеи и наричат себе си българи.ДА!Гордея се, че аз съм българин!Ще ме прощавате ако не ви харесва…

 208. AvatarАНГЕЛ АНГЕЛОВ

  Не искам да обидя никой!Всеки тук достатъчно красноречиво говори за себе си!

 209. AvatarАНГЕЛ АНГЕЛОВ

  prOsto_AzZz, не искам да споря с вас.Надявам се,че този път съм бил правилно разбран.Лично аз разбрах, че вие също сте против расизма и т.н. Така че нека не се караме.Подходих по този начин не за да се правя на велик, а за да се опитам да кажа на някои хора тук да оставят нацистките глупости и да погледнат към себе си.Защото ние градим историята сега.

 210. AvatarВал

  Добро утро, добър ден и добър вечер – взависимост кога четете това. Изчетох всичко дотук за около час и съм потресена от заблудите, в които изпадат някои хора и неспособността им да мислят малко по-далече от носа си. Имам да кажа по нещо на някои ярко изпъкващи личности в тази дискусия.

  prOsto_AzZz, хан (според по-съвременни проучвания: кан) Аспарух изобщо не е измислен. Поне аз така знам. Глупаво е да се отричат фактите.

  Уважаеми г-н Ангелов, аз съм абсолютно на същото мнение като Вас. Според мен също няма „подчовеци“ и „нисши раси“, защото тази глупава идеология, насадена ни от болни мозъци като Хитлер, е абсолютно неоправдана и нелогична.

  За xaxa, който през цялото време боготвореше алкохола, Менгеле и анусите, мога да кажа само, че е ярък пример за човешката (най-вече българската) простотия. Също ще му кажа, че ако може да състави едно смислено изречение от всичко, което написа, аз ще си ампутирам шестия пръст на третата ръка.

  Според мен доктор Събев (или когото и да е от всички писали тук) няма право да прави квалификация на когото и да било, защото какъв е той, за да обижда и нарича с различни епитети другите, без дори да ги познава, съдейки само по написаните им мнения (които говорят достатъчно красноречиво са авторите им, но не достатъчно) ?! Това се отнася за всички! Нямате право да обиждате и съдите за поведение и прочие другите хора!

  Pride, мисля, че каза доста верни и полезни неща и споделям мнението ти, с изключение на идеологията ти за „подчовеци“ и „нисши раси“. Да, има различни раси със спесифични белези, но все пак всички са хора и всяка раса е допринесла за нещо в развитието на материалните и духовните ценности.

  Не искам да си правите заключението, че аз се мисля за най-правата от всички дискутирали тук. Това е моето мнение относно вашите мнения, а едно лично мнение не може да бъде оспорвано за грешно или вярно. Просто ви казвам това, защото забелязах, че когато някой изрази мнение, друг, с различно мнение, се опитва да го промени, защото го смята за грешно (имам впредвид специално за тази тема).

  Хайде, останете със здраве! :)

 211. Avatarxaxa

  айде още един просто_симпатяга…. дали България трябва да живее или да умре – най-малко ти си човека, който може да реши.. а това какво дрънкаш, съмнявам се някой да го вземе под внимание… Ангелов ти каза възпитано и може би най-точно за историята на народа ни, без криворазбран патриотизъм.. факт е, че сред народа ни е имало и има много лекета, но също така е факт, че има и много умни хора, а все пак това не е тема на статията.. за г-н Вал над мен – може да си ампутира шестия пръст, осмия крак , 14-тата глава или каквото иска – стила на писане беше и е според събеседниците…

 212. AvatarprOsto_AzZz

  СМЪРТ на фашизма !!!

 213. AvatarРалица

  Целта оправдава средствата!!!

 214. AvatarМосквич 412

  Какъв „фашизъм“ бе фарфалак?Ти знаеш ли какво е фашизъм и къде е имало фашизъм? Второто,което е Менгеле е Националсоциалист-дарвинист.

 215. Avatarvasil_sad

  Албена и Д-р къв беше там Съвев май
  и имат ли те почва у нас

 216. Avatarvasil_sad

  Ако сега след 15 минути се пръкне от някъде един доктор и почне да разчленява живи хора за да помага в развитието на медицината какъв ще е коментара на всички И изобщо има ли някой от четящите тея коментари дето разумно би подкрепил 100% умопобърканият и 100% фашист (не националист или тем подобни) канибал Менгеле

 217. AvatarНякой си

  Искренно пожелавам на грешките на природата Събев,живко и менгеле1969 да изпитат един ден на свой гръб методите,с които са си служили техните кумири.
  Не евреите,циганите и не знам си кой още са подчовеци,вие сте такива.Вашата комплексарщина,некадърност и импотентност ви разкрива като изтински страхливци,не способни да се спаравят с трудностите на живота.Жалкото ви съществувание е обгърнато от страха,че всички,които ви заобикалят са над вас и са нещо повече и омразата и завистта ви,към можещите и умните, отключва у вас тази злоба,която на свой ред в кара да се прекланяте на изверги като горе-посочения Менгеле.Това ви дава лъжливо чувство за сила и самоувереност,която в реалния живот ви липсва.

 218. Avatarlegion

  Леко късно се включих в темета, но все пак да се изкажа, може някой тежък случай да се отърве от глупостта, навярно не, за съжаление.
  Та:
  1. кръщаване на народите – „обединение“ – ако сте се зачели малко в историята, тези „свети“ напъни са отрепали сумати народ, а тия дето са трепали, сега им се молят и почитат повечето борци за т.н. човешки свободи.
  2. светата иквизиция – пак трепане на прогресивно мислещи млади хора от … тези на които повечето борци… (по текста).
  3. Имаше изсказване за негрите и други подобни обитатели на планетат дето се занимават 90% със сводничество и грабежи. Та за дамите – дано сладурите и вас да ви пречукат та да видим как ще се радвате на тях.
  4,5,6,7… има безброй примери. Всеки избира какво да прави и каква философия да следва, ако може да отрепе цял народ шапка му свалям, защото наистина е мн тежко това както показва история. А за евреите – за съжаление СС не успя да ги отрепе.
  Има само един проблем с цялата работа, фашистите са смятали славяни за третосортна раса и след евреите сигурно щяли и нас да се заемат, говоря за себе подобни.
  Та – живот и здраве, а относно обекта на спора – човека си е оправил работата и в Германия нивото на живота е доста по-добро, а в бг не могат да се съберат да набият двама циганина дето бият българин, а останалите българи стоят и гледат като овце. Мир за всички, защото истински мир е възможен само при детонирането на 200 ггтонна ядрена щайгичка и тогава никой нема да се бие всички ще са в мир V.

 219. Avatardid

  Тези ,които си мислят,че за една война колкото и малка да е тя не се поглъщат много средства се лажат!Задайте си вапроса от каде се е финансирала втората световна война!?От каде Хитлер е имал толкова пари ,че да си позволи да я започне?
  Разбира се ,че войната е финансирана от евреите!
  Богатите евреи са си плащали за живота и за тях война не е имало .
  Те продалжават и сега да финансират големи даржави и те са хората в сянка ,които въртят света.Как бих могал да отдам почит и уважение на човек които продава собствения си народ,майка си ,цялото си семейство само да си запази авоарите в банката.
  Спрете да четете романи от руски автори!
  Мойте уважения към руските автори но на други книги.
  Какво ще кажете за Войната В Ирак.Дали Америка не е реален образ на Германия от 41г.?
  Когато има война има насилие,смърт,жестокост.За това всяка война е грозна.Ако погледнем идеологията на Хитлер и това ,което е направил Другаря Сталин,няма да намерим никаква разлика.
  Искам да Ви попитам,колко време още ще е нужно да учим господата роми ,че трябва да си плащат услугите в БГ,като електроенергия и т.н.?
  Какво хубаво видяхме от Комунизма?
  Какво хубаво видяхме от Израел?
  Колко българи бяха принудени да се варнат в БГ от губет ?Малцина само имаха вйзмойност да се заварната щасливи с пари.
  На Евреите им дай да реват за пари ,проститутки , казина,да си строят паметници.
  Ако казвате че са били завоеватели германците ,какво ще кажете за еврейската дарйава ?На каква територия е тя сега .И как те са я саздали ???
  Изгониха палестинците ,и продалжават да ги избиват ,това как ви се струва?
  Ако Ясер Арафат и Хитлер бяха по едно и сащо време си мисля ,4е нещата щяха да имат каде по добар сюжет.

 220. Avatardark

  Глупостта на jivko доказва , че и неговата раса не е много пълноценна. Но във всяка раса има този недъг.България по сравнение с много други държави е извоювала прилагателно – деградираща – но аз знам и вярвам , че и там са останали истински хора. Много съжалявам jivko , както и доктора за тяхното слабоумие. Макар че не мога да ги сравнявам, защото при единия е и ще бъде винаги само на думи , докато при другия нещата се отразили в действия. Който с нож посяга – от нож умира. И само хора, които нямат достатъчно умствен капацитет се опитват да разрушат живота на другите, но тези хора ще бъдат премахнати, защото от тях обществото деградира и те са по-нисши от човешката раса.

 221. Avatardark

  did – много интересно мнение

 222. Avatargogo

  ne sum na mnnenie 4e trebva da se stiga 4ak do takiva jestokosti…i za men evreite sa dosta intiligentni hora.. no hitler e Unikalen..i e kude kude na po-visoko nivo ot nashiq Levski..postignaal e dosta pove4e i v dosta po-golemi ma6tabi..no ne sum na mnenue 4e evreite trqbva da se izbivat,no ciganite trqbva da budat izbiti do edin… nikakva polza ot su6testvuvaneto im..

 223. AvatarДжени

  НЕ ми дава сърце да продължа да чета коментарите! Забога не мога да повярвам,че има „хора“ който се възхищаван на това чудовище! Не зависимо от това от какъв енос или раса си как можеш да приемеш мъчения над деца… ГОСПОДИ! ГОСПОДИ! Абе, копелета мръсни, явно и общата ви култура е слаба като моралните ви подпори! Не знаете ли, че из цяла източна и средна Европа са избивани славяни- ние който сме въплащение на арийската раса- ние заради който е измислена тази дума! ЗАЩО?! И, по дяволите, ако не сте с руса коса и сини очи, ако не сте слаби и стройни, ако не сте католици, значи нямата право да подкрепяте тази налудничева, погазваща устойте на света политика, защото нашите баби, дядовци, майки, бащи, братя, сестри и НАШИТЕ ДЕЦА са неина жертва! Така че преди да тотайрате сватика на тялото си се замислете какво би било да живееш по онова време назависимо дали си- черен, бял, жълт, кафяв, еврейн, християнин, мюсюлман, будист или пък езичник! Ако се замислите над това и не се засрамите от себе си, значи наистина заслужавате да ви бутнат в горяща бензинена яма докато сте още живи или да ви извадят сърцето без упойка! ДЕРЗАЙТЕ :) !

 224. AvatarМоше-Соломонов

  Здравейте,чада мой пишещи,спорещи,псуващи,ругаещи,отричащи,възхваляващи!

  Нека само Ви съобщя: Адолф Шикългрубер- е в р е и н, Карл Адолф Айхман- е в р е и н, Йозеф (Сеп) Гьобелс- е в р е и н, Мартин БорМАН- е в р е и н,
  Алфред Розенберг- е в р е и н, Йосиф ДЖУГАшвили-е в р е и н, Лазар Каганович- е в р е и н, ЛЕОНид Брежнев- е в р е и н, Йозеф(Сеп)Менгеле- е в р е и н, Химлер- е в р е и н, Мюлер-е в р е и н, Рузвелт- е в р е и н,
  Георги Пирински- е в р е и н, Мартин Займов- е в р е и н, Стефан Софиянски- е в р е и н, Валери Петров-е в р е и н,Анжел Вагенщайн- е в р е и н и тъй нататък… Вие се плюйте, замеряйте, спорете, а те кротичко си ви правят на маймунки. Защо не се осъзнаем,че има национална кауза и тя ЗАПОЧВА ОТ ИСТИНАТА!!!
  От факта,че взаймно се отричате,някои печелят! Но това не са Българите!!!

 225. AvatarМосквич 412

  Какво пробутваш глупости,особено за Брежнев,като гледам съдиш само по имената по тая логика половината свят трябва да са евреи,Брежнев е украинец,а не евреин.Половината от немците,които изброи нямат нищо общо с еври ама карай ще ти приемем теорията.Като започна да изброяваш върхушката на СССР,къде пропусна Леон Давид Бронщайн-по-известен като Владимир Илич Улянов-Ленин и цялата му шайка,сталин също е евреин обаче е затрил доста свой сънародници-евреи за това и накрая лекарите евреи си сделаха конспирация и отровиха сталин,за което макар че и те са мръсници трябва да им се вдигне паметник защото той изби доста народ просто ей така,самият Чикатило е продукт на неговата власт.В СССР евреиското намалява значително след 1953,а през 1982-1983 при идването на Андропов просто се срива всеизевстно е отношението на Андропича към евреите,за това и СССР затъва защото и до сега финансите са в ръцете на евреите,то за това и СССР падна,дойде Черненко-една торба на края на силите си,която още повече утъжни положението и накрая през 1985 умря.И тогава дойде младият Горбачов,който не е евреин но е масон а жена му е евреика,още младия Мишо не опитал от власта и парите бе развълнуван от предложение,на което така и не успя да устои и така след кратко съвещание,комунистите се преориентираха към капиталисти,защото така сега грабят много повече от колкото като комунисти,падането на соц системата,обединението на ГДР и ФРГ и разпада на СССР е една изценировка за заграбване на капитал,и накрая идеалистите и старчоците дето бяха на чело на соц републиките просто си го изядоха,Чаушеску го разстреляха негови хора пак от секуритате за да си измият ръцете през изтрадалия от режима и икономийте заради заемите народ.И пак си грабят тук се случи същото нещо,само че с Луканов.Колкото до националната идея,тя никога няма да стане колкото и да ни се иска псуваш немците от Третия Райх и ги обвиняваш,че са евреи но ако трябва да сме честни с тяхна помощ Сан Стефанска България отново е факт,и после гошо димитров който е евреина в случая а не Хитлер или Борман,в партия със сталин разпродадоха българската земя.

 226. AvatarGergana

  Не ви разбирам патриотите,които се възхищавате на тези чудовища.Те самите са щели да ни затрият,ама не им се е отворила възможност.И от тази гледна точка няма значение евреин ли си ,циганин ли си.Това е геноцид срещу човечеството.И поляци и руснаци и немци и т.н. всички сме жертви.И недейте да твърдите неща за които си нямате представа..Менгеле бил помогнал на медицината..По- голям виц май няма.Човека си е чесал крастата за сметка на хората.Че е правил такива зверсва за които дори Хитлер не е знаел и е пазил в тайна.Вече сме 21 век.Мислете като модерни и интелигентни хора и не делете хората на раси,религия и култура.

 227. AvatarМосквич 412

  Ако ще и 121 век да сме това не е от никакво значение,в природата важи закона,ако ти не изядеш теб ще изядат,сами си правете изводите!Не си измислям ще видите след 30-40 години какво ще става в България…

 228. AvatarHanna Montana

  Аз прочетох статията но това,което най-много ме удивиш [а също и позабавлява] бяха тези спорове и полемики дето се разразиха в коментарите.Сега..аз не съм много навътре в тази тема с нацизма,геноцида и т.н но това,което някои твърдят,че би трябвало едва ли не,да сме благодарни на този…болен мозък Менгеле,че правейки своите зловещи и потресаващи експерименти с други [за разлика от него] човешки същества,е бил направил медицински открития,за които по-късно цялото човечество щяло да му бъде благодарно!!!Ебаси глупоста.Той не е бил нищо повече от един мерзавец,убиец и престъпник.

 229. Avatarp2q

  Доктор Менгеле и другите лекари, с които е работил създават една енциклопедия на анатомята на човека ,която наричат „Хитлерова биология“-даваща старт на съвремената медицина.

 230. Avatardark

  „Хитлерова биология“ – как да убиеш човек за по-малко от 30 секунди ? Тя сигурно показва какво Не трябва да се прави с човешко същество.Не знам , не разбирам как може един човек да гледа толкова безпристрастно на всички тези постъпки на менгеле. Не можеш да създадеш нещо полезно като разрушаваш хиляди човешки животи, това е извън всякаква логика. Има толкова много учени , които са положили начало на съвремена медицина, някои с цената на своя живот дори, а ние тук не говорим за тях , Не им се възхищаваме , А на всичкото отгоре признаваме полезността на някой идиот и психично болен мъж , на който му е била дадена някаква власт ……. ЕТО защо лекарите в България работят толкова зле, подиграват се с човешкия живот, защото има хора , които гледат нормално на това нещо.
  Защо в Италия и Франция хората живеят добре? Защото имат чувство за морал и ако там някъде има лекар , който си позволи да прави същите неща, както и български лекари , естествено ще го вкарат в затвора. Ако не го вкарат в затвора , цялото население и поне половината от него ще направи такъв бунт , че този лекар сам ще ходатайства да го пуснат в затвора. … Знам, че в България има наистина много умни високо интелегентни хора , но , за съжаление, на много голяма част от тях липсва човечност, затова България върви надолу. Затова има всички тези шокиращи коментарии, защитаващи един глупав и жесток мъж. Хората са забравили за толкова много ценни неща. Когато видях живота в другите страни , аз за ПЪРВИ път повярвах , че не всичко се върти само около парите и секса, че има жени, които се издържат с честен труд, работейки на 2-3 места, че има мъже , които не бият жените си, че има лекари , които не дават цена на човешкия живот, че има бедни и богати , които ВЗАИМНО си помагат и се държат на равно един с друг. Предполагам , че повечето от вас са имали проблеми на работното място , в болниците, в университети, където професорите искат подкуп за да ти напишат оценка, която заслужаваш. Навсякъде има тези проблеми , но ЗАЩО в други държави те се разрешават и то не заради самото правителство , а заради хората , които искат да те подкрепят,когато имаш проблем? Не че в България няма хиляди жени, които издържат семействата си , всъщност цялата икономика на българия се държи на точно тези жени , някои от които работят в чужбина и помагат на близките си.
  PS: такива , като доктор менгеле специално в българия има много.

 231. AvatarМосквич 412

  Абе много е интересно как като става дума за Менгеле всички пищите като бити кучета,а мълчите като бит гъз за това което става в Палестина…

 232. Avatardark

  Не мисля , че някой нормален човек ще има добри чувства към който и да е конфликт , засягащ невинни хора…

 233. Avataranti_nazi

  Пожелавам,на всички,които подкрепят нацистките изроди и тяхната анти-хуманна идеология,да отидат някой ден до „Аушвиц“ И да видят със собствените си очи,за какво става дума.Имах тази възможност преди години,обиколих всички лагери в Полша,но в „Аушвиц“ все още витае духа на ужаса. Менгеле е извадил късмет,че се е удавил,а не са го заловили,защото е заслужавал да изгние в затвора.

 234. AvatarНякой си

  Ако не беше толкова жалко,че защитавате най-големия изрод в историята на човечеството – Менгеле,то щях искрено да се забавлявам на показаните от някои хора „завидни” знания по история.
  Москвич, Владимир Улянов (Ленин) и Лев Давидович Троцкий са две съвсем различни личности, а не една.Вторият е предводител на работническо-селската армия по време на Окт. Революция – за справка :целият интернет
  Второ,Ленин не е евреин,роден е в обедняло дворянско семейство,има спорове относно един от дядовците по майчина линия,за когото се предполага,че е имал еврейско потекло,но това така или иначе е доста далече от самия Ленин. Да ,в твърдението ти имаше частична истина,защото Троцкий е бил евреин.
  Трето –Сталин пък няма абсолютно нищо общо с евреите,той е роден в изключително бедно грузинско семейство в грузинския гр.Гори. Баща му е бил обущар, а майка му крепостна селянка – много набожна православна християнка при това и именно по нейно настояване Сталин се записва в семинарията.
  Това беше просто едно кратко уточнение,което имаше за цел да изясни много от написаните по-горе глупости.
  А що се отнася до Хитлер и Крайовската спогодба ,не мога да си обясня защо защо толкова се насирате да го хвалите при условие,че има нищожна заслуга (самата спогодба е сключена м/у нашия цар и румънския крал) за това и от друга страна върнатата ни територия е една малка шепа от това,което ни е взето и тя няма нищо общо с територията на Санстефанска България. Крайовската спогодба урежда въпроса само за Южна Добруджа и по специално – територията на север от линията Тутракан –Балчик.Не забравяйте също,че именно и благодрение на Германия и по специално на Бисмарк,са ни отнети тези територии още юни 1878г.Също така ви призовавам да не забравяте и не малкото българи умрели в хитлеристките лагери,а също така и многото доброволци дали живота си по бойните полета по време на Отечествената война (1944-1945г),сражавайки се с/у Хитлеристка Германия.
  Не мога да си обясня и защо се възхищавате на това извращение на природата Менгеле , нима толкова ви харесват нечовешките гаври с бременни майки и бебета,независимо от това дали са срещу българи,руснаци,евреи,цигани,пък ако щете били те и срещу кучета или маймуни.Не случайно бързо,бързо се е оттеглил от битките по фронта,защото е един абсолютен страхливец,каквито са и всички убийци на деца. Едно е да седиш затворен в кабинета си и да издевателстваш над безпомощните,съвсем различно е да лежиш в калта и снега, и куршумите и снарядите да свистят покрай главата ти.Убеден съм,че на такова нищожество, ако му опреш пистолета в главата ще започне да хлипа като малко дете.

 235. AvatarМосквич 412

  Айде пак глупости българи били умрели в немски лагери,приказки от хиляда и една нощ лагерите,в които са затваряни комунистите и враговете на режима преди 1944 са държани от българи и са български,а не немски.Да не говорим,че Бронщайн и Троцки не са един и същи човек. Не намесвай спогодбата,всеизвестен факт е че през 1941 при влизането на българските войски в македония цялото население ги посреща с цветя и със сълзи на очи,изтезано от сърби и гърци,обаче всеки си затваря очите за това,което е сполитало българския народ,защо не се намери един човек,който да каже или да напише нещо за зверствата,които турците извършиха за 5 века и унищожиха цвета на българския народ,а за Менгеле всичко живо надава вой до небето,циганите които толкова защитавате по време на турското робство са били платени палачи на султана и при всяка размирица или решение на кадията са убивали българи без да им мигне окото,факт е че и сега го правят.

 236. AvatarМосквич 412

  Много малко са били доброволците във войната 1944-1945,целия състав на БА е включен в Трети украински фронт под командването на Толбухин в тоя период 97% от войниците са извикани с призовки от всички точки на България.Армията ни стига до Крапошвар в това време,Егоров,Минин и Кантария забиват знамето над Райхстага и скоро всичко свършва,на съвета първите секретари на Украйна и Беларус настояват да ни признят за победители но сталин казва не!После по негов указ и по заповед на гошо димитров всички българи в македония ги карат да се пишат македонци или сърби,сам си прави извода.Иди в македония и кажи че си българин,да видиш какво те чака.

 237. Avatardark

  есть учебник – ум не надо
  просто видяхме разлика между умни и начетени :)

 238. AvatarНякой си

  Москвич, най-големите глупости тук ги говориш ти.Вземи се пообразовай малко по някой теми и тогава говори от крайна инстанция.Не само,че има българи,загинали в намски концлагери,но е имало дори и 16г деца.Български групи с концлагеристи е имало,както в големите лагери като Освиенциум и Дахау,така и в други доста по-малки и по-безизвестни лагери.Дори има и плочи, изнесени с имената на някои от тях.
  Не знам защо продължаваш да спориш за Троцкий при условие,че е от ясно по-ясно рожденното му име е Лев Давидович Бронштейн и в последствие Троцкий ( написал съм ти го, както се пише на руски,направи си нищожния труд да го пейстнеш в гугъл и да го провериш,даже и в тъпата уикипедия го пише!) и престани да спориш на тази тема.
  Относно циганите и турците е можеш да бъдеш сигурен,че не са ми любимци, но не знам тези,които са издевалтелствали над нас,какво общо имат с тези измирали като животни по лагерите,дори те не са били и български цигани,така че повече от сигурно е,че нито те, нито техните предци са ни клали.
  По въпроса за Македония – Георги Димитров,заявява че се отказва от бъдещи претенции на България,свързани с македонската територия.Според Бледската спогодба м/у Тито и Димитров от 1947г,България отдава на Югославия територията на Пиринска и Вардар. Македония,а Югославия е пък задължена да ни върне Запданите покрайнини.Не забравяй,че официално по документи България не губи никакви земи сл. края на войната независимо,че сме били на страната на Оста и до голяма степен това е благодарение на доброжелателство от страна на Москва, др е въпросът,че ако са искали Сюзниците,така е можело да орежат в териториално отношение България,че да остане и по-малко територия от тази на Княжество България до Съединението.

 239. Avatarбоби

  про4итаики коментарите досега се убедих колко много е увредила ционистката пропаганда българите…готови да вярват 4е е имало газови камери,горене на деца в ями с бензин?!особенно дамите..то бива простотия ама като тяхната никъде,и доказателствата им..от еди кои си филм,от еди коя си книга..и не се замислят 4е тези филми и книги са от евреи,/опитаите се да се сетите филм с отрицателен герои евреин/,4е състите полухора взеха над 150 млрд долара от Германия,4е съЩтите,стимулират вся4ески инвазията от маимуни в Европа,4е благодарение на съштите циганите в България са недосегаеми от законите

 240. AvatarНякой си

  Боби,аз съм изненадан,че въобще индивид като тебе може да чете!Ама като се замисля,май все пак не можеш много,я разкажи в коя от прочетените от тебе книги видя „4″вместо буквата „ч“?!!

 241. Avataranti_nazi

  Боби,аз не съм,човек,който лесно се поддава на пропаганда,знаеш ли когато влязох да разгледам газовите камери в „Аушвиц“ по стените все още личаха стени от човешки нокти,нокти на хора,които са драпали със сетни усилия за последна глътка живот,излезнах от вън и не сдържах сълзите си,тогава при мен дойде един от оцелелите от аушвиц,когото организаторите на мероприятието бяха поканили,за да ни разкаже какво се е случвало по време на войната и ме успокои,разказа ми,че в газовите камери са загинали всички от неговото семейство,а той самият е оцелял,защото е бил здрав физически и е бил нужен за работна ръка.Кажи ми Боби за каква пропаганда става въпрос тук? Искаш да ми кажеш,че не трябва да вярвам на собствените си очи,така ли? Жал ми е за хора,като теб :(

 242. AvatarМосквич 412

  В крайна сметка от всичко това с холокоста и прочие пак изкяриха самите евреи-германците им плащат като попове всяка година милиарди репарация,създадоха си изкуствена държава…

 243. AvatarНякой си

  Прав си за Израел -една изкуствена ,създадена държава,която внесе много раздор на сцената на световната политика.

 244. AvatarДимитров

  Безспорно опитите, които Менгеле са неприемливи за човешките морални норми и възприятия, но благодарение на неговата нечовешка жестокост с „пациентите“, медицината прави сензационни открития и според много съвременни учени тя нямаше да е толкова напреднала, колкото е сега, ако не е бил Д-р Менгеле.

 245. AvatarНякой си

  Хайде още един експерт по медицина…

 246. AvatarМосквич 412

  На тая статия за Менгеле трябва да и се заключат коментарите,защото накрая ще се изтрепем :D

 247. AvatarНякой си

  Подкрепям Москвича. :)

 248. AvatarВинаги Верен

  Ей, господа глупци.
  Нима комунистите не са имали лагери? Нима комунистите не са убили 10 пъти повече хора от Хитлер – като се има предвид, че цифрата 10 милиона е раздута. Ако искате мога да ви кажа защо.
  Експериментите са КРАЙНО преувеличени. Безспорно е обаче, че са се провеждали – и че са били страшно полезни за медицината.
  Нещата, които сте чели за него са пропаганда – естествено е.
  Ако вие имахте властта да излъжете целия свят, да набиете в главите им, че сте жертви и да получавате пари от това, не бихте ли го направили? е, евреите биха. Поумнейте

 249. Avatargladiator

  Стига бе пич евреите се изкарват жертви още от преди 2000г. това не значи че трябва да са избивани от жестоки психопати като Менгеле.А колкото до приноса му към медицината все си мисля че е имало и други начини да извурши опитите си.Тук никой от тези които казват и приемат действията на Менгеле не каза -ами добре след като са толкова важни експериментите му да ги е започнал с доброволци от Нацистката партия, след като толкова са искали да постигнат „чиста раса“ сигурен съм че би имало такива в името на „ЧИСТА ГЕРМАНИЯ“за да се подложат на опитите му а пръв би трябвало да даде пример любимият ни Адолф

 250. AvatarАделайде

  Старт на медицината е даден след откриването на рентгена, пеницилина, ваксината, инсулинът като лекарство против диабета, първата успешна трансплантация на сърце, за да се спаси човешки живот, също откриването на микроскопа… все открития, които не са изисквали човешки жертви, спасили са много хора и са дали наистина фундаментът на съвременната медицина. Моля, не бъркайте криворазбраната медицина и съвременната медицина – има ОГРОМНА разлика, подчертавам – ОГРОМНА! Защото медицината от различните хора се тълкува различно. Като лекар го потвърждавам. Човекът не е лабораторно животно и е забранено по принцип да се експериментира върху хора, освен ако не са доброволци, но и тогава се използват много внимателно медикаментите или технологиите, с които се експериментира. И все пак не съм чула някой да бъде убит в такъв експеримент, повтарям – доброволен експеримент, щото има такива. Менгеле не ги е подтиквал доброволно, той просто е извършил над тези хора своите „експерименти“ – това е криворазбраната медицина. Който не е съгласен с мен, да прочете също така статиите за генерал Широ Ишии, за Бактериологичната война в Япония в периода на Втората световна война. Ако някой знае руски – намерете в електронен вариант „Кухня дьявола“. Ето там е описана още веднъж криворазбрано тълкувана медицина, която уж за добро е правила опити на хора. А сега към администраторката, която много уважавам, защото публикува най-интересните статии – ако приемате препоръки от читателите, моля ви, публикувайте, ако намерите, материали за Бактериологичната война и ген. Широ Ишии. Сигурна съм, че много от читателите не са запознати с материала. Благодаря за вниманието!

 251. AvatarСилвия

  @Аделайде, благодаря ти за страхотното предложение! Зачетох се по въпроса и непременно ще публикувам материал за експериментите на Ишии. Сетих се даже, че съм гледала един филм вдъхновен от него (Men Behind the Sun – 1988), който се води нещо като класика сред почитателите на особено брутални филми с изтезания (не е за хора със слаби нерви). Филмът се прочува най-вече със сцената, в която плъхове изяждат истинска жива котка. Имаше и аутопсия с истински труп, ако не се лъжа, както и сцена, в която замразиха ръцете на един затворник и те се отчупиха (това вече не беше истинско, разбира се). Както и да е, благодаря ти отново, ще пиша за него :)

 252. Avatarшами

  Каквото и да си говорим експерименти с живи хора е недопустимо за човешката раса. Каквито и открития да предоставя Менгеле, не оправдава начина му на постигане на същите. Може да е гений, не отричам, но методите му никак не са гениални, напротив античовешки са.

 253. AvatarАделайде

  Ехоо, Силвия, благодаря ти (може ли на ти да говоря?)! Много ще се радвам, ако материалът излезе в сайта, наистина е интересен(в исторически план, разбира се). Ако намеря нещо, ще пиша пак. Поздравявам те за чудесния сайт, хората винаги трябва да са информирани за такива криминални истории.

 254. AvatarСилвия

  Може, разбира се, даже е задължително :) Задържително пиши, ако намериш нещо интересно.

 255. AvatarАделайде

  Добре, можеш ли да ми пишеш някакъв имейл за връзка или нещо подобно, че да мога да пиша?

 256. Avatarhatred

  jivko mirogleda ti e pulen shit

 257. AvatarTodd Petroff

  „Историята бива писана от победителите.“ .. много смело и вярно исказване. Истината за др. Менгеле е, че е бил велик учен, но оплюван, от хора, на които им е по-лесно да кажат, че е бил „звяр“ от колкото да признаят достиженията му.

 258. AvatarНякой си

  Абе,Петрофф много такива като тебе се изредиха да ни държат проповеди колко фундаментални за медицината били откритията му.Щом и ти го заявяваш с такава категоричност,бъди така добър да ни пообразоваш и нас останалите,тънещите в незнание. Очаквам списък от твоя страна с гениалните открития на Менгеле,който са тласнали медицината напред!

 259. AvatarВанката

  Абе вие ненормални ли сте бре как може да има някой който може да казва, че др. Менгеле е бил велик учен. Дъската ли ви хлопа ? Какво е направил, че е толкова велик освен, че си е правил експерименти с хората, а да не говорим за идиотските коментари на там някой си живко и др. Събев. Я се гръмнете ако обичате и отървете света от такива като вас, че и без това сте в повече…….

 260. AvatarАделайде

  Ванка, не си хаби нервите, приятелю! Болни мозъци ще има винаги, за това оправдание няма, но недей си хаби нервите само!

 261. AvatarDarkPassionPlay

  Сега има разлика от експеримент до експеримент. Едно е да направиш експеримент със съгласието на човека и неговите близки в името на науката, като сведеш до минимум болката му. Това наистина води напред човечеството и трябва да се прави. Съвсем вече друго е да правиш експерименти насилствено и да причиниш неистова болка. В случая с Менгеле той е правел експерименти, за да начеше садизма си. Но истинските, научини, обоснавани експерименти са наистина необходими. За съжаление, няма как да отречем, че хора като Менгеле са допринесли за науката в действителност, въпреки отвратителните си действия. Факт. Така че, какво толкова пищите.

 262. AvatarAntiAntifa

  Прочетох коментарите във връзка с примитивно написаната статия или не знам как точно да го нарека това което е написано по горе. Веднага правят впечетление няколко неща:
  1.Въпросното нещо, не е ясно от кого е написано. Това ми дава основание да смятам, че автора е българин с еврейски произход или ако не е с еврейски произход е човек който го е написал срещу определени материални стимули.
  2.Веднага прави впечетление стила на евреиско-комунистическата терминология коятое е употребена, а именно – брутално груби измислици в случая срещу Д-р. Йозев Рудолф Менгеле, целящи компроментирането на един забележителен учен на Третият Райх а също така и на Националсоцалистическа Германия, нещо което се прави непрекъснато от световното еврейство.
  3.Допуснати са буквално смешни неточности, като например годината на смърта му, начина по който той умира и още много, много други тъй като видимо са използвани еврейско пропагандни източници за написването на въпросният материал, а човека който го е писал никога не се е интересувал в подробности от това за което пише – просто е преписал общо натрапените световни глупости и лъжи на еврейските пропагандни центрове предназначени за масовият читател.

  Едно нещо обаче ми направи много сериозно и приятно впечатление: Хората които мислят при четенето, стават все повече и повече и все по-трудно ще могат да бъдат манипулирани!!! В този смисъл поздравявам от писалите по-горе преди мен: Pride, Jivko, Д-р.Събев, Todd Petroff, Винаги Верен, боби…и други които сигурно изпускам за което моля да ме извинят.

 263. AvatarСилвия

  @AntiAntifa – абсолютно всичките ти заключения, от 1 до 4 точка, са грешни и нелепи. Но така се получава, като човек си прави изводите с промито съзнание. Очевидно те гони някаква параноя и ти се привиждат евреи зад всеки ъгъл. Вземи се успокой малко и си добре дошъл да изясниш неточностите (според теб)в материала без ненужни обиди, в една нормална дискусия. Прави ми впечатление, че много от заклетите привърженици на Менгеле тук сте необичайно нервни и агресивни индивиди и вместо доводи сипете огън и жупел и наричате всеки, който не е съгласен с вас мръсен чифут. Разбирам, че темата те вълнува много(мен не толкова), но не това е начина да прокараш идеите си. В моите очи, а вярвам, че и в очите на повечето хора, ти и останалите фенове на доктора изглеждате като безумни фанатици. Това нямаше да е така, ако се ядосвахте по-малко и привеждахте доводите си със спокоен и авторитетен тон.
  Тъй като виждам, че си светил на Менгеле в последния му час, моля те осведоми ни как точно и кога е умрял този „велик учен“. Вярвам, че ще бъде интересно на хората да научат истината.

 264. AvatarМарина

  Браво, Силве, този параноик – антисемит прекали с глупостите си. И на мен ми е интересно как е умрял и той там ли е бил, също така какви са последните му думи? Освен това геноцид по времето на Хитлер е имало и срещу други малцинства като циганите например, така че не е задължително написаното да е от ‘българин с еврейски произход’. Другото, което не си прозрял поради явно изкривения ти светоглед е, че деянията на националсоциалистите, в случая Менгеле, дори и преувеличени(за което не съм сигурна) са сто и двадесет процента АНТИЧОВЕШКИ. Точно поради това нямаш право изобщо да разсъждаваш излишно и да проповядваш расистки простотии, изпълнени с нелепи предразсъдъци!!!!!!!!!!!

 265. AvatarНякой си

  Анти-антифа – ти си абсолютен, кръгъл олигофрен и недоносен плазмодии,който с нищо,въпреки високопарните ти думи, не доказа задълбочени знания в каквато и да била област. То и няма нужда да се пънеш,колкото и да ти се иска,защото повтарянето на папагалски заучените от теб фрази като: “ българи с еврейски произход“, „еврейски лъжи“,“манипулации“ и т.н.,няма да те направи по- умен,колкото и да ти се ще!

 266. AvatarHanna Montana

  Някой си както обикновено е много духовит и описателен..attaboy!!!!

 267. AvatarZlati

  Dr. Subev i ti Jivko, mrusni, gadni, dolnoprobni utrepki!! 6to za rasistki kopeldaci ste vie be, 6to za dolni bokluci! Edinstveniqt holokost, koito bih podkrepila e tozi za takiva izvrateni gadove kato vas! Dovodite vi sa pove4e ot jalki, a ste sednali da komentirate IQ-to na drugite! Kakvi izvergi trqbva da ste, za da podkrepqte sadisti4nite ubiistva na jeni i deca i izob6to na jivi su6testva! Takava nenavist izpitvam kum takiva kato vas, 4e li4no bih vi izkormila,za da sum sigurna, 4e ne 6te naranite nqkogo sus izvratenata si psihika! I da oto4nq: ne sum evreika, ne sum i jenena za evrein , nqmam rodnini evrei, prosto sum CHOVEK! Uto4nqvam, za da ne smetnete,4e sum pristrastna.
  Teb Alben4e, te pozdravqvam! Gordei se s proizhoda na supruga i decata si, ima za kakvo! Otstoqvai mnenieto si, i se pazi ot takiva utrepki kato Jivko i Subev! Te 6te si polu4at svoeto, ni6to ne ostava nenakazano, ako ne sudbata im, to Gospod 6te gi nakaje! Uspeh, Alben4e, budi 6tastliva!
  6to se otnasq za vas dvamata, kele6i(subev i jivko): Dano gorite v Ada zaedno s fa6istkite si du6ici!

 268. AvatarVELIK_40vek

  Хитлер и Менгеле са изпратени от Иисус Христос за спасението на нашата арийска раса.шапка свалям на тези нацистки герой и освободители от подтисническото еврейско робство.Нужно е да се помолим за душите на всички добри и честни фашистки мъже и герой загинали несправедливо от еврейският тероризъм и агресия.Ние честните и достойни български последователи на германският нацизъм че си отмъстим за милионите избити невинни арийци,от мръсните еврейски палачи и техните комунистически слуги.Почивайте в мир добри и честни нацистки братя.Господ Бог и великият фюрер Хитлер бдят над вас.Каузата не е загубена,всичко ще започне отначало.Смърт на еврейският болшевишки тероризъм,смърт на всички еврей и мангали,смърт за чифутските бандити и еврейски престъпници.

 269. AvatarHanna Montana

  Леле,леле,по тази земя стъпват истински фанатици и то с разклатена душевна стабилност!

 270. AvatarLegion

  Еми той човека се шегува, а Вие го приемате насерьозно :) Иначе „Иисус Христос“ си е чист ариец… хахахахаха

 271. AvatarHanna Montana

  Той и Терминаторът е бил изпратен,от Джеймс Камерън обаче,да пази Джон Конър..тоя филм гледали ли сте го?

 272. AvatarНякой си

  Алоооооо, ариецо, моля те преди да започнеш поредния кръстоносен поход срещу световното еврейство, се научи да пишеш (поне малко с малко ) на български… ХАХАХА!

 273. Avatarлудото куче

  абе промити мозъци,заради 6 000 000 евреи руснаците дадоха 20 000 000 жертви-само те ли са,ами поляци,сърби,французи-за тях защо не казвате нищо.ако бе избивал българи евреите щяха да ни продадат на глава…те Иисус продадоха….

 274. AvatarLil

  Евреите винаги са били гонени и отритвани, неприязънта към тях започва преди много много векове, а втората световна война е нейният пик! Явно този народ изплаща наистина голям грях..а Менгеле не може да бъде наречен доктор, докторите преди всичко са ХУМАННИ. С Хитлер сигурно си пият кафенцето в някой от кръговете на ада.

 275. Avatarлудото куче

  този народ е предателски и го правят преди всичко за пари-тяхната религия са парите-нищо друго за тях не е ценно.

 276. Avatarmimkata

  Абе,евреите че не са стока-не са,щом хиляди години все се намира кой да ги мрази значи си има причина…НО,това не оправдава изродските прояви на тоя(по точно на тези)“доктори“,независимо каква полза имат за науката.

 277. Avatarunknown

  Абе Zlati ти наред ли си УЕ ….

 278. AvatarFLEUR

  Това е може би един от най-големите ужаси, който е видял света…отдавна се интересувам от военна история…бил съм и в Освиенцим, Треблинка…това, което видях там и всичко, което съм изчел и изгледал…никога няма да го възприеме съзнанието ми, а смятам, че е съвсем нормално човешко съзнание…МИР НА ДУШИТЕ ИМ!!!

 279. Avatarгергана

  из4етох вси4ките коментари подробно.просто се отвръщавам от хора като живко и компания.сега,единственото ,в което ги подкрепям е 4е евреите много хитро се възползват от холокоста и сега мислят ,4е вси4ко им е позволено.жадни са за още и още репарации от германия.но дори и броят на жертвите да е преувели4ен,това с ни6то не онивинява не4ове6ките неща,извършени от нацистите.и ни ми говорете,4е вси4ко е измислено и е гигантска еврейска конспирация.сме6но е просто.а за Менгеле нямам думи.дори и опитите му върху хора да са преувели4ени,все пак е имало,нали.тва е просто един психопат тва е.няма ли хора на които да се възхи6тавате,а тоно на него и Хитлер.Аз съ6то не оби4ам циганите,за6тото ги носим на гърба си,но за това е виновна даржавната ни политика,да се ограни4и равждаемоста им може би е вариант не знам

 280. Avatarлудото куче

  Гери би ли ми обяснила какво правиха американците в виетнам,би ли ми обяснила и за персийския залив,или за хилядите избити индианци в америка,мислиш ли че те също са хора които са избити просто защото са от друга раса,нямат ли си американците и те своите „доктори менгеле“защо не търсите сметка от испанската инквизиция че и тя ги е изгонила от испания и ги е избивала…..но победителите НИКОЙ НЕ ГИ СЪДИ-НАЛИ,…евреите си знаят правата но какви са задълженията им-като циганите,само реват че били онеправдани и колко били потискани и тормозени…виж че и ти с последното изречение мислиш като хитлер и менгеле-ще се усетите но дано не е късно…

 281. AvatarОЦЕЛЯЛ ОТ КОМУН..ХОЛОКОСТ

  ПЪРВООБРАЗИТЕ НА ТОЗИ КРЪВОЛОК В БЪЛГАРИЯ СА КОМУНЕСТИЧЕСКИТЕ САТРАПИ
  Д-Р ЕВГЕНИ ЖЕЛЕВ И ВАЛЕНТИН СТОЯНОВ ОТ ГР.СТАРА ЗАГОРА.

 282. Avatarаз

  аз съм от Стара Загора и знам д-р Евгени Желев, по прякор бай Ганьо.. но кой е другия сладур ?

 283. AvatarПетър Панайотов

  Едно човекоподобно живко и друго др. …. Не бих им обръщал внимание, но за съжаление Homo sapiens все повече се дистанцира от себе си. В името на паметта на жертвите – не можем да забравим, за да не се повтори в друг извратен вариант. А пропо славяните също са били предназначени за тор на Хилядолетния Райх. Виетнам,Камбоджа,Чили,Никарагуа,Хаити,Доминиканската република,Парагвай,Ирак,Палестина,Сърбия,Руанда,ЮАР,Конго,Афганистан,Либия ;;;списъка е непълен – всичко това е „демокрация“ в действие /аналогия с известна книга от миналото – SS в действие/.

 284. AvatarРоберт

  Хитлер не е бил болен мозък просто тези малцинства и тая сган циганска еврейска трябва да бъде изчистена с какво помагат така наречените ‘роми’
  в България като 90% процента от тях са безработни и стоя по цел ден дом
  на социални помощи и се чудат какво да откраднат.
  те са зараза треа да си им направат една даржава и сичката мърша да се изсели там.

 285. AvatarСилвия

  Затварям коментарите под тази статия с голямо закъснение! Ако все пак желаете да коментирате по темата, заповядайте във форума на сайта. Имайте предвид, че брутални, расистки, неграмотни и безумни изказвания, като някои от горните, няма да бъдат допускани от сега нататък!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarСтарозагорецДоктор Артър Уорън Уейт:... { Много интересна статия. } –
 • User AvatarЖелязкоДоктор Артър Уорън Уейт:... { След веселата вдовица ни трябваше и весел вдовец. Доста интересна... } –
 • User AvatarТаняДоктор Артър Уорън Уейт:... { Не е имал шанса да бъде особено весел вдовец, но... } –
 • User AvatarЙоаннаДоктор Артър Уорън Уейт:... { Интересна статия за която благодаря } –
 • User AvatarПитане-ИдеяБащата отмъстител Андре Бамберски... { Силвия, защо не публикуваш статия за навярно най - зловещия... } –
 • User AvatarТаняБащата отмъстител Андре Бамберски... { Така е! Никой не може да спре родителя търсещ отговори... } –