Публикувано на: 17 май, 2011

След дълга съдебна битка федералното правителство на САЩ реши да продаде на търг личните вещи на терориста Тед Казински, известен като Юнабомбър, за да изплати компенсации на неговите жертви.

Онлайн търгът ще започне на 18 май и ще приключи на 2 юни. Сред около 60-те предмети, обявени за продажба, са личните документи на Казински – неговата шофьорска книжка, актът му за раждане и чековата му книжка; академични справки; пишещи машини и „над 20 000 страници, сред които и оригиналните версии, написани на ръка и на пишеща машина, на Манифеста на Казински“ – казаха властите.

Каталог с предлаганите артикули ще бъде публикуван в правителствения сайт за търгове gsaauctions.gov.

Казински, който сега е на 68 години, уби трима и рани 23 души в серия от бомбени покушения, извършени в периода 1978-95 година. Той бе арестуван през 1996 година, пледира за виновен през 1998 г. и сега излежава доживотна присъда във федералния „Супермакс“ затвор във Флоренс щата Колорадо.

Съдът присъди на четири от неговите жертви компенсации в размер на 15 милиона долара; останалите жертви избраха да не го съдят за обезщетение.

Предметите, които ще бъдат търгувани, бяха иззети от колибата в Монтана, където Казински живял в продължение на години без течаща вода и други удобства на цивилизацията.

Още по темата: Тед Казински: Юнабомбър
———————————————————————————————————————————————

Източник: cnn.com

2 Коментари за “Вещите на Юнабомбър ще бъдат продадени на търг”

 1. Avatarсмятай

  И ще има хиляди, които ще наддават за вещите му…. в извратен свят живеем.

 2. AvatarМосквич 412

  Такива индивиди,ако са здрави физически и психически,трябва да има закон,в зависимост от тежестта на престъплението им,вместо да лежат по затвора на гърба на данъкоплатците,органите им да бъдат давани на чакащите трансплантации,така ще спечели обществото и от отрепките също ще има полза. ;)

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –