В Иран отрязаха ръката на младеж за кражба на шоколад

В ислямската република бе произнесена сурова и жестока присъда над млад човек, уличен в кражбата на сладкиши. Заради задигнатите бонбони и шоколад той ще загуби ръката си.

Даже лишавайки се от ръка, престъпникът няма да бъде пуснат на свобода. Осакатеният сладокусник ще прекара половин година в затвора, заради причинените щети на лавката за захарни изделия в Техеран и още половин година заради оказаната на властите съпротива.

Осъденият е заловен от полицията на 29 май 2010 г. Блюстителите на закона спрели автомобила му и при обиска се натъкнали на 900 долара в брой, три чифта ръкавици, както и голямо количество шоколад и какао. Мъжът не могъл да обясни произхода на лакомствата, но след това се изяснило, че просто е откраднал шоколадовите изделия от магазина.

Отрязването на ръце е доста разпространено наказание за битови кражби в ислямските страни, в които действа шариатското законодателство. „Колкото до крадците, мъже или жени, отрежете ръцете им. Това е възнаграждението за делата им, наказание за пример от Аллах.“ – Коран 5:38. Но въпреки това, дори тази средновековна жестокост не спасява страната от ръста на престъпленията на фона на бедността и социалното напрежение. Миналата неделя бе отрязана ръката на още един човек, който получи това наказание заради две кражби в град Мешхед в североизточната част на страната.

източник: english.farsnews.net; breitbart.com

The following two tabs change content below.
Подкрепи ме, за да мога да пиша редовно:
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

5 коментара on “В Иран отрязаха ръката на младеж за кражба на шоколад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *