„Сол за вана“ превръща хора в голи зомбита – (18+)

Ветераните медици са шокирани от състоянието на пациента и твърдят, че никога не са се сблъсквали с подобни рани

Американските лекари се борят за живота на скитника от Флорида, който попадна в болницата с безпрецедентни травми на лицето. Обезумял гол мъж успя да изяде носа и устните му, преди да бъде обезвреден от полицията. Лекарите и следователите смятат, че вината за инцидента се дължи на опасен синтетичен наркотик от ново поколение, известен като „сол за вана“.

Роналд Поппо
Роналд Поппо

Полицията застреля вилнеещия наркоман, който изяде лицето на 65-годишния Роналд Поппо. Убитият е идентифициран като 31-годишния Руди Юджийн. Според официалните данни и човекоядецът и неговата жертва са били бездомници.

В момента пострадалият се намира в травматологията на болница „Джексън Мемориал“, където дори ветераните медици са шокирани от състоянието на пациента и твърдят, че никога не са се сблъсквали с подобни рани.

„Изядена е горната част на лицето му“ – разказва за травмите на Роналд Поппо сержант Армандо Агилар. – „На челото му е останала гола кост. Няма нито устни, нито нос“. Очите на пострадалия също са изтръгнати.

Ветераните медици са шокирани от състоянието на пациента и твърдят, че никога не са се сблъсквали с подобни рани
Ветераните медици са шокирани от състоянието на пациента и твърдят, че никога не са се сблъсквали с подобни рани

Велосипедистът Лари Вега, който става свидетел на този акт на канибализъм, също не е виждал нещо по-чудовищно. По неговите думи, случилото се в центъра на Маями, приличало на сцена от филм на ужасите.

Престъплението се случва посред бял ден на оживен път, съединяващ центъра на града с курортния район на крайбрежието.

Според версията на властите Руди Юджийн е изпаднал в състояние на агресия след употребата на нов опасен синтетичен наркотик, наричан „сол за вана“.

Доктор Пол Адамс от болницата „Джексън Мемориал“ пояснява, че този вид ЛСД предизвиква рязко повишаване на температурата на тялото, което кара наркоманът да се отърве от дрехите си в желание да се охлади. Именно затова в момента на нападението Руди Юджийн е бил чисто гол.

Друг ефект на наркотика се състои в това, че при неговата употреба човек изпада в крайно агресивно състояние и може да напада с удвоена сила.

За първи се заговори за наркотика „сол за вана“ през февруари 2011 година, а през октомври същата година той попадна в списъка със забранени опасни вещества в САЩ. В състава на тази група синтетична дрога, заместваща кокаина, влизат такива вещества като амфетамин, ефедрин, мефедрон, пировалерон и други. Различните видове на това ЛСД получават най-чудновати имена – „Червен гълъб“, „Урагана Чарли“ и др. През 2009 година бяха известни само два случая на употреба на „сол за вана“, но в следващата година вече бяха регистрирани 338. А през 2011-а, според официалните данни, наркотикът вече е употребяван от 911 души в 34 щата на САЩ.

Руди Юджийн
Руди Юджийн

Близките и приятелите на убития Руди Юджийн са шокирани от случилото се. Те не вярват, че той е могъл да се превърне в „ядящо лица чудовище и зомби“. Негова бивша съученичка го помни като добре възпитан човек със заразителна усмивка и чувство за хумор.

Стара негова приятелка добавя, че Руди е роден в семейство на имигранти от остров Хаити, живеещи в Маями Бийч. Той обичал да играе футбол, а през 2005 година се бил оженил за нейната братовчедка. Бракът им се разпада след две години.

Бившата съпруга на Руди, обаче, не е толкова благосклонна. „Не бих казала, че имаше проблеми с психиката. Но на никого нямаше доверие и смяташе, че всички са против него“ – казва Джени Дактънт.

Последните няколко години Руди Юджийн неведнъж попадал в полицейския участък за сбиване и проникване в частни имоти. Освен това, четири пъти го залавяли за разпространение на марихуана.

През 2004 година Руди Юджийн бил арестуван след скандал с майка му. Тогава той заплашил жената с убийство и я замерял с предмети. Властите успяват да го обезвредят с огромни усилия. Оказало се, че е почти неподатлив на електрошок. Чак след третия изстрел на „тейзъра“ успели да го повалят.

Останалият без лице Роналд Поппо е бездомник от 1983 година. Последните 34 години той е попадал в ареста най-малко 24 пъти. Повечето обвинения били свързани с пиянство на обществени места и проникване в частна територия. Понякога го задържали и за по-сериозни неща – кражби, нападения и съпротивление при арест.


———————————————————————————————————————————————

Източник: newsru.com, dailymail.co.uk

The following two tabs change content below.
Подкрепи ме, за да мога да пиша редовно:
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

11 коментара on “„Сол за вана“ превръща хора в голи зомбита – (18+)

 1. Чета и препочитам и се чудя до къде може да стигне човек.Превърнахме се в нещо чудовищно,не можем да сравняваме това чудовище дори и с животно те са подобри от нас.Затова природата вече не ни иска.

 2. Незнам ако те нападне такъв човек или ти трябва да го убиеш или той теб до колкото разбрах тоя не е чувствал никаква болка … значи можеш само да го убиеш

 3. жалко божидарка се исказа правилно станали сме ужасни и затова природата не ни иска.Лошото е че животните разстенията страдат заради нас.И все пак се радвам че има и добри хора на този свят дори и да са малко.А за изродите които се правят на интересни като кожодер (1 коментар) незнам кво да ги правим

 4. Ами, kojoder, пробвай по-голяма доза и кажи какво е после. И пак се продължава с тези простотии за легализиране на наркотиците и че са безопасни. По-тъпи същества от хората няма. Ама да се ядат, колят, дрогират, да праят кот искат, писнало ми е.

 5. По-смешни изказвания не бях чел. То тоя си е престъпник и без да е дрогиран. Под „легализиране на дрогата“ не се има предвид толкова тежка синтетика. Ако имаше легалност на наркотика, химиците нямаше да се мъчат да правят правят този боклук, посочвайки го като дизайнерска дрога, каквато е била и „сол а вана“. „Природата не ни иска“ – тия , дето слагат животните и растенията над себе си като интелект, се чудя – тия хора сериозни ли са. Едно зомби не мисли толкова праволинейно. От над 900 случая е регистриран само един тъп хаитянец. Природата тях не иска. Земетресението им не бе напразно, хах.

 6. Александър,ти ако мислиш че си най-великото създание бродещо по земята то ти си най-достойния кандидат-вечеря за един такъф човекоядец

 7. NoName

  Тук първо ще трябва да докажеш че е искал да те убие и изяде и чак след това, ако се докаже по неоспорим начин намеренията и бъдещия убиец каже че има такива намерения и още 3 баячки и гледачки в бъдещето го потвърдят, съдът ще ти разреши да се самозащитиш и евентуално да го убиеш, но и тогава не е гаранция дали няма да те затворят. А иначе доказани престъпници (крадци, убиици, изнасилвачи) с по няколко дела не ги затварят. Та в този ред на мисли, ако го изнасилиш няма да те затворят 🙂

 8. Е сега сме една стъпка по-близо до зомби апокалипсиса.А за кожодер.Що за безмозъчен идиот прави публични самопризнания.

 9. Според мен може и да са позамазали нещата с това, че е взета голяма доза наркотик. Никой не се сеща да предложи факта, че това може да е било био зараза или по- точно казано лабораторен експеримент.

 10. Да Evil !Откакто гледах филма „World War Z“(единствения филм за зомбита,който ме е впечатлил досега 🙂 ),все си мисля за зарази и експерименти и то съвсем на сериозно ! 😀 Алос Унищожителя-‘що пък Kojoder да си мълчи!??Първо е анонимен,второ…по принцип лекарите насърчават хората да споделят проблемите си с обществото,каквото сме и ние тук,нали?? Да сме живи,здрави и свободни всички,пък ще го мислим,като дойде 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *