Син закла майка си, за да играе на Counter-Strike

Бащата и майката на Максим А.

Следствените органи в Санкт Петербург възбудиха углавно дело по обвинение в убийство срещу 17-годишен младеж, който закла майка си, защото му забранила да играе на компютъра.

Престъплението е извършено в петък около 20:00 часа вечерта, буквално пред очите на болната баба на непълнолетния убиец.

Безработният и неучащ Максим А. се скарал със своята 35-годишна майка Олга, която му направила забележка, че играе непрекъснато на компютъра. Когато отказал да прекрати виртуалната стрелба, жената изключила кабела от контакта и изгонила сина си от стаята.

Побеснелият младеж разбил вратата и нападнал майка си с нож, пробождайки я многократно в гърдите и корема. Накрая прерязал гърлото й, а после включил отново компютъра и продължил спокойно да си играе, сякаш нищо не се е случило. В жилището нямало никого, освен прикованата на легло болна баба.

Все още жива, Олга се добрала до телефона и извикала бърза помощ, но починала въпреки усилията на лекарите. През цялото време, докато медиците се борели за живота на майка му, Максим продължавал спокойно да играе на компютъра. Прекъснал играта чак когато пристигнала извиканата от лекарите полиция.

В момента се решава мярката за неотклонение на геймъра убиец, който продължава да се държи все така спокойно.

Бащата и майката на Максим А.
Бащата и майката на Максим А.

Максим А. е единственото дете в семейството. Юношата не се отличавал с примерно поведение: редовно бягал от училище, неведнъж бил задържан за дребни кражби в магазините и бил на профилактичен отчет в полицията.

———————————————————————————————————————————————
Източници: rg.ru, lifenews.ru, newsru

The following two tabs change content below.
Подкрепи ме, за да мога да пиша редовно:
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

12 коментара on “Син закла майка си, за да играе на Counter-Strike

 1. После нека се намират някви дето приказват,че компютърните игри не развалят децата…Тоя заслужава електрически стол или бесилка.

 2. Не мисля че игрите са виновни.Много хора играят какво ли не и не убиват никого.От друга страна има такива които нямат идея как да включат конпютър , но пък имат солидна биография свързана с убийства.

 3. Най-лесно е да се обвинят компютърните игри…
  Този е пълен психопат. Да заколиш майка си и после да си седнеш спокойно зад монитора… луда работа.

 4. За това са виновни родителите.Още от преди е трябвало да му се обърне внимание, не така рязко да се реагира спрямо това, че играе игри. Не подкрепям сина, но майката не е реагирала навреме.

 5. след като е пропуснала да го възпитава тея 17 години така става. игрите с нищо не са виновни…

 6. bleak,не всички видеоигри пораждат насилие.Само Counter Strike.

 7. Не мисля, че има нещо общо с игрите, телевизията и прочие. Не трябва да си гений, за да схванеш, че играта си е игра и толкова. Проблемът е психически очевидно. Не мога да се съглася, че това да играеш някаква компютърна игра би те направило убиец-психопат. Иначе как да си обясним факта, че най-откачените камикадзета, бомбаджии и терористи са все от краища на света в които дори телефоните са лукс, да не говорим пък за компютри и игри? Не вярвам онези откачалки, които събориха Световния търговски център например, да са били фенове на Counter Strike.

 8. Въпреки предполагаемата връзка между насилието и видео игрите, която досега не е доказана, има многобройни научни изследвания, които показват, че играта на видео игри носи много психологически и дори физически ползи.
   
  ☞ 1. Играта  ‘Mario’ е като стероиди за мозъка ни
  Немски учени са установили, че играта ‘Mario’ оказва влияние върху тези области на мозъка, които са отговорни за пространствената навигация, паметта, стратегическото планиране и фините двигателни умения на ръцете. Ето защо те са на мнение, че  видеоигрите могат потенциално да се използват като терапия за пациенти с психични разстройства, които причиняват промени в мозъка. Такива заболявания са шизофрения, пост-травматично стресово разстройство и болестта на Алцхаймер.
   
  ☞ 2. Играта ‘Starcraft’ може да ви направи по-умни
  През месец август, британски изследователи установили, че някои видеоигри, особено стратегическите заглавия като „Starcraft“ например, може да увеличат мозъчните гънки на играчите, а според учените тези гънки са „крайъгълният камък на човешкия интелект“. Изследователите са установили, че участниците в проучването, определени да играят „Starcraft“ са отбелязали напредък в тяхното представяне на психологическите тестове, като са решавали задачите с по-голяма гъвкавост, бързина и точност. Според учените, стратегическите игри са чудесен лек за хора, които трудно се концентрират, които са хиперактивни, или притежават травматични мозъчни увреждания.
   
  ☞ 3. Видеоигрите забавят процеса на стареене
  Според учени от университета в Айова, само два часа на седмица игра на видеоигри забавя съществено степента на стареене на мозъка. Оказва се, че всеки път когато правим нещо, което изисква психическа енергия, ние упражняваме нашите способности, точно както когато тренираме мускулите си ставаме по-силни.
   
  ☞ 4. Видеоигрите могат да помогнат на деца с дислексия
  Едно проучване на учените от Университета на Падуа отхвърли идеята, че видеоигрите са вредни за мозъка на малките деца. През месец февруари италианските изследователи представиха доказателства, че играта на екшън видеоигри може да подобри уменията за четене на деца с дислексия.
   
  ☞ 5. Видеоигрите помагат на хирурзите да си вършат по-добре работата
  Учени от Университета на Тексас са установили, че играенето на видео игри от хирурзи в продължение на най-малко 3 часа на седмица води до 37 % по-малко грешки по време на операции в реалния свят.
   
  ☞ 6. Видеоигрите действат като болкоуспокояващи
  През 2010 година изследователи представиха доказателства по време на годишната научна среща на American Pain Society, че видеоигрите, по-специално такива с акцент върху виртуалната реалност, са доказали ефективността си за намаляване на тревожността или болката, причинена от медицински процедури или хронично заболяване. Проучването установило, че когато хората, подложени на химиотерапия или други тежки лечения се потопят в един виртуален свят на игрите, те са значително по-малко стресирани и не изпитват страхове.
   
  ☞ 7. Играта ‘Call Of Duty’ може да подобри зрението ви
  Според проучване проведено от Университета на Рочестър, стрелбата по лошите момчета във видеоигрите може да подобри зрението. Авторите на изследването смятат, че процесът на локализиране и вземане на прицел враговете упражнява очите на геймърите и по тази причина игрите могат да се ползват като помощно средство в начина, по който се коригира лошо зрение.

 9. Аз нон-стоп играех игри с убииства , вече бях полудял , не излизах на чист въздух , и накрая се осъзнах че ще стана същия като този човек аз съм на 11 на 9 започнах да играя , цели 2 години не излизах , накрая се осъзнах 🙂 излизайте всеки ден не само на Комютъра ! най много 1 час и излез от вън чакат Хиляди деца да играеш с тях . ! ! !

 10. Ако има 200 милиона геймъра и един от тях убие майка си ‘щото не му е давала да играе на CS, значи геймърството води до тва ?

  Мисля да спра до тук, ако сте достатъчно интелигентни значи ще се сетите че все някъде ще има някой психически увреден, който би направил такава урудщина

 11. „Юношата не се отличавал с примерно поведение: редовно бягал от училище, неведнъж бил задържан за дребни кражби в магазините и бил на профилактичен отчет в полицията.“

  По-скоро слабо възпитание и родителски контрол. Само че е много по-лесно да прехвърлиш вината на друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *