Публикувано на: 24 август, 2010

Пред британския съд бе изправен застаряващ хотелиер, който се оказа сексуален перверзник. Коварният маниак-воайор бе разобличен от своя бдителна клиентка, която случайно забелязала, че в стаята й е монтирана камера за видеонаблюдение.

Джеймс Стратън (67 г.) от шотландския град Пърт се призна за виновен в дребно хулиганство, както и в намеса в личния живот на гостите си, с помощта на инсталираните в стаите на хотела скрити камери и записваща апаратура. По данни на полицията, замаскираното като хотел „пийп-шоу“ е действало в периода 2005-09 година.

Според материалите по случая, господин Стратън и неговата съпруга са собственици на хостел с името „Роузбанк Гест Хауз“ в Пърт. Гостите на този мини-хотел даже не подозирали, че собственикът на заведението контролира всяка тяхна стъпка в буквалния смисъл на думата. Стратън следял с особено внимание спалните на гостите.

"Роузбанк Гест Хауз"

"Роузбанк Гест Хауз"

Въпреки странното хоби на г-н Стратън, в неговия хотел действал един негласен морален кодекс. Веднъж воайорът, който освен това се оказал и хомофоб, буквално изритал от хотела двама хомосексуалисти, които тръгнали да правят секс в една от стаите. Извратенякът, наблюдавайки тази сцена на монитора си, я намерил за твърде омерзителна и изгонил клиентите си на улицата.

За една година дузина клиенти на хостела се превърнали в герои на „домашните филми“ на Джеймс Стратън, но през април 2009 г. бил сложен краят на това своеобразно „риалити шоу“. Една наблюдателна жена обърнала внимание на странния противопожарен датчик на тавана в стаята си. След внимателно изучаване тя забелязала там монтирана видеокамера и незабавно се обърнала към полицията.

Пристигналите органи на реда щателно обискирали хотела и намерили още три скрити камери с датчици за движение. Всички те били замаскирани като обикновени детектори за дим.

Кабелите на камерите отивали към бараката до гаража в задния двор на хотела. Там полицията открила твърдия диск, на който се записвали интимни сцени с участието на гостите на хотела, както и пулт за управление на камерите и голям телевизор с плосък екран.

През годините, в които маниакът се занимавал с незаконното си хоби, той бил заснел такова количество „постелни“ сцени с туристи, че даже наел сейф в едно летище, където да съхранява видеоматериалите си. Там следователите открили от порядъка на осем хиляди неприлични снимки с деца, както и 622 непристойни видеозаписи с подрастващи.

Срещу съпругата на любопитния хотелиер Мюриел Стратън не са повдигнати обвинения. По данни на полицията, тя не е знаела нищо за тайните занимания на своя съпруг-пенсионер.

Според сайта на злополучния хостел, заведението вече има нови собственици, които „с нетърпение очакват да посрещнат гостите си по топъл шотландски обичай“

източник: newsru.com

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –