Серийният убиец Айвън Милат направи гладна стачка заради PlayStation

Айвън Милат: Австралийският убиец на странстващи авантюристи

Серийният убиец Айвън Милат предприе деветдневна гладна стачка, защото му бе забранено да играе на Плейстейшън в килията си.

Милат, който излежава доживотни присъди за убийствата на седем туристи в Австралия, оправда искането си за игрална конзола Плейстейшън с довода, че тя ще му позволи да „упражнява ума си“ в строго охранявания затвор Гулбърн.

Милат получи отказ на молбата си на 3 май и незабавно започна протестна гладна стачка. Шестдесет и шест годишният затворник отказа да приема всякаква храна и теглото му падна от 85 на 60 килограма, преди да се откаже от стачката на 12 май в четвъртък през нощта.

Комисар Рон Уудхам, който отказа да изпълни искането на Милат, заяви пред медиите, че молбата му е абсурдна.

„Никой затворник под моя опека никога няма да получи какъвто и да е достъп до Плейстейшън, особено пък най-лошият сериен убиец в Австралия“ – коментира той.

„Знаех, че той ще започне да се храни отново, защото твърде много обича храната. Може да прави колкото си иска протести, но няма смисъл, защото дори и да я получи, ще му трябват две ръце, за да играе“.

Уудхам има предвид един предишен протест през 2009 година, когато Милат отряза един от пръстите си и го изпрати по пощата до Върховния съд в Австралия.

По време на неговата последна стачка служителите в затвора следяха отблизо Милат, готови да го сложат на изкуствено хранене, ако колабира, за да не се стигне до смъртта му в затвора. Той отказал да се претегли няколко пъти по време на протеста.

Пазачите забелязали, че той не се храни за първи път на 3 май, когато намерили недокосната му храна в кошчето за боклук в неговата килия.

Милат отдавна е известен със склонността си да търси внимание с ексцентричните си постъпки.

———————————————————————————————————————————————

Източник: skcentral.com

The following two tabs change content below.

Един коментар on “Серийният убиец Айвън Милат направи гладна стачка заради PlayStation

  1. Милат, ти си пълен боклук,за една игра,а колко човека уби СКАПАНЯК!!!!смърт за тебе!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *