Публикувано на: 3 септември, 2010

След напрегната гонитба, полицията в щата Калифорния застреля престъпник, заподозрян в серия от тежки престъпления. Извършителят се опита да се скрие, като сложи трупа на убитата си приятелка до себе си на пътническата седалка.

Ефрен Валдеморо (38 г.) бе убит от служител на пътния патрул във вторник през нощта. Престъпникът отказал да се подчини на блюстителя на закона и да хвърли на земята сатъра за месо, който държал в ръка. Веднага след отказа му полицаите открили огън.

Властите преследвали Валдеморо за убийството на 73-годишен мъж, извършено през миналия уикенд. Престъпникът направил всичко възможно да се измъкне от лапите им. Колата му вдигнала 160 км. в час, но полицаите все пак го настигнали на територията на един търговски център в Ричмънд.

За тяхна изнена, властите намерили в колата на мъртвия убиец още един труп – приятелката на Ефрен, 46-годишната Синди Тран седяла на пътническото място. По главата и шията й се виждали следи от многобройни наранявания, свидетелстващи за насилствената й смърт.

Във вечерта на 31 август Синди се обадила на свои роднини и им казала, че е отвлечена от приятеля си. В онзи момент жената се намирала в град Валехо. За сега полицията не знае причините за убийството й.

Валдеморо успял да се измъкне на полицията, след като в един дом във Валехо бяха открити два разлагащи се трупа. Една от жертвите е разпозната като 63-годишната Сегундина Алън, с която Ефрен се познавал от десет години. Жената му имала толкова голямо доверие, че му дала подслон и легло. Но в последно време, според близките й, Сегундина била започнала да се страхува от него.

Втората убита в дома се оказала 60-годишната Маркария Смарт – близка приятелка на Сегундина. Двете пенсионерки изчезнали още на 25 август и оттогава никой не ги бил виждал.

Полицията била извикана от бдителни граждани тогава, когато край дома на Алън били забелязани рояци мухи. Едното тяло било открито вътре в къщата, а другото в задния двор. При обиска били открити химически вещества, които обикновено се използват за направата на взривни устройства.

Първоначално заподозрян се оказал 72-годишният съпруг на Сегундина – Чарлз Ритенхаус. Той бил арестуван незабавно, още повече, че мъжът е химик и работел във Феърфийлд, недалеч от Валехо. Но поведението му при разпита с нищо не показвало, че той е убиецът.

Междувременно, полицията вече търсела Валдеморо за друго престъпление. На 28 август в град Херкулес (намиращ се на няколко километра югозападно от Валехо), той се сбил с възрастния Рикардо Салес и неговия син. 73-годишният мъж починал от нанесения му побой.

Освен това, 35-годишният син на Рикардо, на име Фредерик, също изчезнал и полицията все още продължава да го търси.

Според полицията, Валдеморо ревнувал своята приятелка от семейство Салес, които живеели при нея под наем. Той си тръгнал от местопрестъплението с колата на една от жертвите, бял Кадилак Ескалейд.

По думите на съпруга на убитата Маркария Смарт, в последно време Сегундина и нейният съпруг така силно се страхували от Валдеморо, че искали да го накарат да се изнесе от дома им.

Съседът на Ритенхаус потвърдил странното поведение на Ефрен. Той непрекъснато го виждал да се мотае под прозорците на Сегундина. Когато го питал какво прави там, Ефрен отговарял, че си търси котката.

По думите на приятели на Синди Тран, тя е майка на няколко деца. В последно време жената мечтаела да замине за родния си Виетнам. Близките й говорели за странната промяна в поведението на Валдеморо, но тя винаги се застъпвала за него.

Почти всички жертви на Валдеморо са филипинци: семейство Салес, Сегундина и Маркария Смарт.

Един коментар за “Сериен убиец „взе за заложник“ трупа на приятелката си”

 1. AvatarМосквич 412

  В Беларус един такъв боклук на пътя си играха 10 минути докато го хванат и закопчаят,извади ножа и почна да ги гони да ги коли пука им гумите на полицейските Лади и така и не откриха огън срещу него,а в щатите пуцат на месо.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –