Публикувано на: 20 ноември, 2010

Меденият месец на британския милионер и филантроп Шрин Деуани в Южна Африка се превърна в истински кошмар, когато той и младата му жена бяха нападнати от въоръжени грабители. Престъпниците отвлякоха красивата му съпруга, а след известно време тялото й бе открито със следи от огнестрелни рани. Освен това се предполага, че над жената е оказано сексуално насилие.

Младоженците Шрин и Ани Деуани пристигнали в ЮАР миналата неделя. Британските туристи прекарали на африканския континент четири щастливи дни, отивайки на сафари в Националния парк Кругер.

В петък двойката пристигнала в Кейптаун. През цялата събота младоженците мързелували в хотела, плискали се в басейна и обсъждали какво ще правят по-нататък. В 19:30 часа съпрузите напуснали петзвездния хотел „Cape Grace“ и тръгнали да разглеждат града. В около 21:00 часа те отишли в Сомърсет-Уест, разположен на 45 км. от Кейптаун. Там Ани и Шрин вечеряли, разходили се по плажа, след което се върнали обратно в града. Точно тогава им дошла в главата „нестандартната“ идея да се запознаят с Кейптаун по-отблизо и да разгледат не само традиционните за туристическите маршрути забележителности.

Щастливите младоженци Шрин и Ани Деуани

Щастливите младоженци Шрин и Ани Деуани

Дръзката мисъл хрумнала на самата Ани. Както обяснява по-късно Шрин Деуани, неговата 28-годишна любима била израснала в благополучната Швеция и разкошната обстановка на модерния хотел не я привличала. Момичето искало да види „истинската Африка“, за да събере по-ярки впечатления от медения си месец. Решението за вечерна разходка из лошите квартали се оказало фатално.

Британските туристи били нападнати, когато минавали през градчето Гугулету. Таксито им спряло на светофара, а към колата се приближили двама въоръжени престъпници. Те започнали да чукат по стъклата, а един от тях разбил с дръжката на пистолета си прозореца от страната на шофьора. Едва тогава намиращите се на задната седалка пътници разбрали, че ги грози смъртна опасност.

Шрин Деуани се опитал да вика, но в същата секунда в ухото му бил опрян пистолет. След това престъпниците изхвърлили шофьора от колата, седнали в автомобила и потеглили с мръсна газ, отвеждайки със себе си съпружеската двойка чужденци.

В продължение на около 20 минути престъпниците шофирали безцелно из тъмните улици на града, като същевременно прибирали ценностите на пътниците и ръмжали през зъби: „Няма да ви причиняваме болка. Трябва ни само колата“.

Младоженците Шрин и Ани Деуани сключиха брак в Индия

Младоженците Шрин и Ани Деуани сключиха брак в Индия

Младоженците, които неотдавна сключиха брак в Индия, умолявали само за едно – да не ги разделят. „Слушайте! Щом няма да ни причинявате болка, защо не ни пуснете?“ – попитал Шрин, здраво прегръщайки своята съпруга. След броени минути престъпниците го изхвърлили от колата и отпрашили в нощта.

По думите на Шрин, бандитите до последно го убеждавали, че ще освободят и двама им, но просто не искали да го правят едновременно. В крайна сметка те принудили Шрин да скочи от колата в движение през прозореца. Заложникът се приземил на песъчливата почва, удряйки раменете и челото си. Това станало някъде в центъра на Гугулету. Часът бил малко след единадесет вечерта.

Шрин чукал по вратите на къщите, но никой не му отварял даже и в центъра на града. Накрая, той видял един мъж, седнал в автомобила си, и непознатият се съгласил да извика полиция. Британецът прекарал почти половин час в непрогледната тъмнина, очаквайки пристигането на пазителите на реда, които се появили малко след полунощ.

През тази нощ търсенето на престъпниците и тяхната заложница не се увенчало с успех.

Но на следващото утро в около 10:30 часа активното издирване на откраднатата кола донесло резултат. Таксито било открито в един друг град, намиращ се на няколко километра от мястото на нападението. На задната седалка в колата полицията намерила застреляната Ани Диуани. Престъпниците били стреляли най-малко три пъти в гърдите й. Освен това се предполага, че младоженката е била изнасилена.

В четвъртък на 18 ноември е арестуван първият заподозрян в убийството на туристката. Това се оказа 26-годишният жител на гетото Кайлича на име Ксолил Мнгени. Именно в това градче в околностите на Кейптаун била открита откраднатата кола с трупа на младата жена.

По-късно стана известно и задържането на втория заподозрян.

ЮАР се явява един от лидерите в света по брой на убийства на глава от населението. На второ място през 2009 година се оказа Русия. В тези страни количеството на подобни престъпления надвишава с три пъти аналогичната статистика в САЩ, и с 19-20 пъти същите показатели в Евросъюза.

източници: sowetanlive.co.za, independent.co.uk, newsru.com

6 Коментари за “Съпругата на британски милионер бе брутално изнасилена и убита в ЮАР”

 1. AvatarВаня

  Живея в Кейптаун и смея да твърдя, че разглеждането на гета от сорта на Кайлича, Гугулету, особено по тъмно, е равностойно на самоубийство. То това не са точно градчета , а огромни площи, застроени плътно с шакове, които по-скоро наподобяват кучешки колиби. Дори минаването в околността е опасно, а какво остава да отидеш във вътрешността…
  Жалко, че тези млади хора , идвайки на екскурзия тук, не са се запознали предварително с опасностите, с които Южна Африка е известна.

 2. AvatarСилвия

  Благодаря ти за информацията, Ваня! Най-вече за вярното изписване на имената на гетата – сигурна бях, че съм ги изписала неправилно :oops:
  Много жалко наистина за младежите. Сигурно не са вярвали, че в гетата е чак толкова страшно и преситени от разкошния си живот са решили да опитат нещо „по-екстремно“. Фатална грешка!

 3. AvatarMishaka

  Четейки тази ужасна статия,веднага се сетих за 2001 година,когато бях на турне в Ирак,точно преди войната.Та там,обстановката беше подобна…бяхме с охрана винаги и навсякъде,пред погледа на подтисканите и бедни иракчани,които гледаха нас мъжете лошо,а хубавите ни момичета да не говорим!!И си представям ако някой от нас беше решил да кръшне от групата!

 4. AvatarВаня

  Този случай май ще се окаже по-заплетен, отколкото изглеждаше отначало. Южноафриканските власти искат екстрадиране на съпруга-милионер, заради подозрение, че е организирал покушението на съпругата си.
  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3267547/Murder-suspect-Shrien-Dewani-caught-on-CCTV-paying-cash-to-plot-claim-cabbie.html

 5. AvatarMimika

  Ще има ли продължение статията, ако има нова информация по случая?

 6. AvatarСилвия

  Сигурно ще направя по-подробен материал, но не обещавам кога ще стане ;)

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –