Руската милиция прегръща организираната престъпност

Руската милиция прегръща организираната престъпност

Все повече зачестяват скандалите, свързани с престъпления, извършени от служители на руската милиция – отвличания, убийства, изтезания и корупция – което хвърля сянка на съмнение върху способността на президента Дмитрий Медведев да реформира покварените органи на реда.

В последния подобен инцидент четирима московски милиционери бяха арестувани по подозрение в отвличането на бизнесмен в багажника на колата им.

Съпругата на отвлечения казала на милицията, че съпругът й е бил отвлечен пред дома им от маскирани похитители.

Този случай не е единствен: през февруари трима служители на московската милиция отвлякоха две жени с искане за откуп в размер на 50 000 евро и заплашиха семействата им, че ще ги натопят за разпространение на наркотици, ако не получат парите.

Милицията често използва груби тактики и с лекота натиска спусъка на оръжието. През януари журналист бе пребит до смърт от милиционер в град Омск, а в Москва лейтенант-полковник простреля фатално шофьор на снегорин, защото човекът одраскал колата му.

Месец преди това следовател от Сибир застреля заподозрян по време на разпит.

В най-шокиращия случай от април 2009 г. московският майор от милицията Денис Евсюков бе осъден за две убийства и 22 опити за убийство, след като влезе в супермаркет и започна да стреля по персонала и клиентите.

Евсюков извърши престъплението си в почивния си ден, но беше облечен в униформата си. Той уби касиера и рани седем други посетители в супермаркета, след като застреля таксиметровия шофьор, който го закарал дотам.

Европейският съд по правата на човека в Страсбург редовно заклеймява Русия заради полицейския произвол в страната и привлича вниманието върху бавните разследвания, протакането на криминални случаи и леките присъди за извършителите, което кара служителите на милицията да се чувстват безнаказани.

Научи повече за:   Сергей Ряховски: Великия Командор и неговите жертви

В един от последните примери за подобно меко отношение двама милиционери от Санкт Петербург, разследващи кражба на мотопед, се опитали да изтръгнат самопризнания от двама тийнейджъри, като горели гениталиите им с цигари и ги задушавали с найлонови торби.

През юни тази година двамата мъже бяха осъдени на до три години, като единият от тях получи условна присъда.

При тези обстоятелства не е изненадващо, че 67% от руснаците споделят в едно проучване, че се страхуват от органите на реда.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: E?eha 🍺 Maggie 5🍺 Elena 🍺 Kami 🍺 Didi 🍺
Топ дарители: ManuelaMilenaAngelinaTeodoraAtanas
350
275

Най-скандалните случаи довеждат до отстраняването на висши полицейски служители и Кремъл призовава за реформи, които да се справят с полицейската престъпност и най-вече с повсеместната корупция.

Според доклад на „Асоциацията на руските адвокати за човешки права“ полицейски служител, който се занимава с организирана престъпност и защитава криминални операции, може да припечелва около 20 000 долара на месец.

Дори един обикновен катаджия прибира в джоба си средно по 5000 долара на месец под формата на рушвети.

Някои печелят много повече. Капитан Аркадий Кирсанов от южния регион Астрахан, който бе арестуван през февруари, заработвал над 10 000 долара на месец заедно със своя екип от 13 души, изнудвайки шофьорите на пътя за пари.

От 5000-те престъпления, извършени от милицията през 2009 г., повече от 3000 са свързани с корупция или злоупотреба с властта, сочат официалните статистики.

В последните месеци двама милиционери се осмелиха да разкрият публично свои колеги с помощта на скандални видеозаписи.

Първият, Алексей Димовский, майор от южния град Новоросийск, бе уволнен след като публикува видео в YouTube, в което лъсна хроничната корупция в неговия отдел.

Научи повече за:   Легендарният софийски изнасилвач Жоро Павето: Милчо Миланов

Впоследствие той бе задържан за месец и половина и обвинен в клевета заради въпросното видео, в което се оплаква от условията на работа и твърди, че служителите в управлението се третират като „добитък“.

Друг майор от милицията, Михаил Евсейев, бе арестуван миналата седмица по многобройни обвинения, след като засне видео, в което обвини властите, че са изфабрикували доказателства, чрез които да натопят двама невинни души.

източник: new.yahoo.com

The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

1
Напиши коментар

avatar
1 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
1 Автори на коментари
Москвич 412 Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Москвич 412
Гост
Москвич 412

Преди няколко месеца,в района на Владивосток 4 момчета се бяха въоръжили и избиваха милиционерите точно заради тия неща.От както падна СССР тия руснаци озверяха…