Публикувано на: 28 май, 2008

Двама братя, на възраст седем и девет години, разказват на психиатрите как бавно и хладнокръвно са измъчвали двегодишно момиченце до смърт – признание, което поражда дебати в Аржентина, дали да се отмени забраната за даване под съд на малолетни при такива особено жестоки престъпления.

Съдия Марта Паскуал съобщава, че децата са признали за убийството на своята малка съседка Милагрос Белизан, извършено в едно гето в южната част на столицата. „Те са разбирали болката й, но това не ги е трогнало“ – казва съдия Паскуал след срещата си с психиатрите, които преглеждат момчетата. – „Те под някаква форма са се наслаждавали на стореното“.

Малката Милагрос изчезва от дома си в потресаващо бедния квартал „Алмиранте Браун“, на 18 май 2008 г. Нейното семейството открива телцето й в един изоставен парцел, на десет пресечки от дома им. Тя била съблечена гола и удушена с телефонен кабел, който бил намерен увит около шията й.

Аржентинските закони забраняват даването под съд на лица под 18 години. Вместо това, малолетните престъпници се пращат в младежки домове (изправителни училища), където остават до навършване на 18-годишната си възраст и след това се освобождават без по-нататъшни наказания.

Убийството кара много аржентинци да поискат по-сурови наказания – включително и съдебно производство, веднъж щом престъпниците навършат 18 години. „Ако зависеше от хората в гетото, където бе убито момиченцето, те щяха да убият двете момчета“ – казва адвокатът Грегорио Бадени.

Други аржентинци не са съгласни, че децата убийци трябва да бъдат съдени като възрастни. „Тези две момчета са жертви не по-малко от убитото от тях момиченце“ – казва семейният психолог Кристина Кастильо. Г-ца Кастильо казва още, че отговорността за престъплението лежи върху родителите на момчетата и обществото, в което са израснали. Съседи разказват, че момчетата често са били бити от майка си и не са ходили на училище от две години. Често са били забелязвани да хвърлят камъни по други деца и по преминаващите коли.

Домът на убитото момиченце

Домът на убитото момиченце

„Това са момчета, които очевидно са живяли в среда на насилие, от която са взимали пример“ – каза съдията. - „Не знам, дали в ума си едно момче може да разбере кое е престъпление. Но те са знаели, че вършат нещо лошо“.

Бабата на момчетата казва, че непрекъснато е молела майка им да спре да ги бие. Но хората в квартала взимат мерки едва след смъртта на момиченцето: след като изтерзаното тяло на детето бе открито в един трап, тълпата се вдига, пали огньове и хвърля камъни. За да предотврати кръвопролитието полицията стреля по тях с гумени куршуми.

По-късно съседи разказват на полицията, че са видели как момчетата отвеждат момиченцето в изоставения парцел и след това излизат без нея. Преди да си признаят, момчетата се опитали да си прехвърлят вината един на друг, както обикновено правят повечето партньори в престъпленията.

17 Коментари за “Момчета измъчват двегодишно момиченце”

 1. AvatarМарго

  как може две малки момчета да убият сопствената си сестричка това е ожасно

 2. Avatarwhatever

  човешката психика никога няма да спре да ме изумява. Много е интересно, какви обрзи могат да приемат подтисканите и неосузнавани емоции, както в случая. Но така или иначе това си остава човешка трагедия или всъщност комедия…нз и аз

 3. Avatarlemonlover

  Къде прочета, че им е била сестра?
  А иначе.. човек все някъде трябва да си го изкара….

 4. Avatarваня

  tolkova malki a kolko mnogo zloba i jestokost

 5. Avatarsdsdsd

  te ot malki sa pochnali da ubivat da im dosatavq udovolstvie ot tova da izma4vat nqkoga a kamoli kato stanat golemi maje.. togava kakvo 6te stane..6te sa 2mata kombina i 6te hodqt po ulicite da si tarsqt jertvi da gi izma4vat i ubivat.. kakvo kato sa deca.. te mn dobre sa osaznavali kakvo pravqt.. shtom mogat da udo6at edno 2 godishno momichence i da go zahvarlqt.. znachi ne sa tolkova malki.. spored men za ubiicite kakvito i da se te na kakvato i vazrast da sa te trqbva da ima edno i sashto nakazanie i tova e SMART!

 6. Avatarваня

  saglasna sum (y)

 7. AvatarHanna Montana

  Първо-поразителна неграмотност у тук присъстващите коментатори.Второ-тези деца са убийци и е жалко,че няма да бъдат подведени под отговорност поне не и преди следващото си убийство.

 8. AvatarМосквич 412

  Тия малки келемаци заслужават да ги вържеш за един пощурял кон,да му удариш 1000 камшика и да го пуснеш по някоя скалиста местност да ги влачи.

 9. AvatarНякой си

  Това е едно доказателство,че инстинкът за убиване ни е крайно присъщ и е дълбоко вкоренен в нас,но някак си след това в процеса на социализация на индивида,той бива притъпяван.Но и лесно може да бъде в последствие отключен.

 10. AvatarRenesmee

  xaxa Хана недейте с лошо!Нергамотността я оставям на Вас за диктовките Ви!Не е коректно да изразявате така крайно недоволство за нещо непряко свурзано с вас.Много сте заблудена ако си мислите,че като пишете на кирилица сте по-умна от останалите.Болшинството предпочита латиница и нито вие,нито аз можем да ги виним,или подценаваме!

 11. AvatarHanna Montana

  Аз съм умна не само защото пиша на кирилица,Renesmee.Не подценявам никого.Както е казано-човек съди за художника по картините му.В този ред на мисли под неграмотност нямам предвид писане на латиница а правопис и правилно структуриране на изречението и изразяване на мисълта.
  А и когато искаме да се изразим във едно изречение по един начин спазваме правилото докрая,а именно Вас,Сте,Вие като уважителната форма на обръщение се изписва с главна буква.

 12. AvatarНякой си

  А аз бих добавил за господин/госпожица грамотност – в лицето на Renesmee,че има най- малко три пунктуационни грешки, изразяващи се в пропускане на запетая след обръщение,ограждаща запетая и запетая пред противостоящ съюз. Като същевременно Сте сложили запетая пред еднократно употребен съюз „или“,което е неправилно. Така,че при това положение,моят съвет е, помислете си Вие как пишете и тогава правете компетентни изказвания относно другите.

 13. AvatarНякой си

  и една моя неволна грешка – *“обращение“ разбира се

 14. Avatarneli

  Аз не съм съгласна че болшинството предпочита латиница!Вероятно онези,които осъзнават че не са достатъчно грамотни за да пишат с кирилица прибягват до тази хитринка.От друга страна правописна или техническа грешка винаги може да бъде допусната,както в случая с Hanna Montana-/във едно изречение/ а правилно е да се напише:-в едно изречение. По темата за убитото момиченце,то не е било сестра на момчетата които са го убили-малки изроди!

 15. AvatarИзи

  Леле, Марго, колко си неграмотна. И българка се наричаш, ужас. Сигурно и името си не можеш да напишеш както трябва. Как може да съществува българин, който да напише думата „соБствена” с П, леле…

 16. AvatarИзи

  Оф, Хана Монтана, ти пък като че ли си най-добрата в граматиката… Поне недей да правиш забележка на хората, че ти си по-зле. Та ти дори не знаеш кога се пише „в” , „във” , „с” и „със” , бе! А те са най-простите неща!

 17. AvatarIna Kalinova

  Добро Утро, на всички! Прочетох материала и…простете, трудно ми е да изкажа разнопосочните, но толкова силни емоции, които породи у мен… Съсипана съм отвътре, защото като човешко същество, за мен този случай е меко казано отвратително деяние на два престъпни ума, изпълнени с омраза и жестокост, която дори на шега не бива да допускаме да преминава през душата ни! Заклеймявам на 100% деянието им и смятам, че не просто им се е разминало леко, а напълно са се отървали от отговорност. Напомня ми случая в Лондон, при който пак от две момчета на по 10-12 години бе отвлечено невръстно момченце на 3 г., от местен МОЛ и с тях бе постъпено по същия нелеп начин, изпратени в поправителен дом, до 18 г., живееха като на хотел, имаха телевизия, билярд, игри и скъпо обзаведени спални и всичко това изцяло за сметка на данъкоплатците, сред които е и майката на зверски измъчваното и убито момченце. НЕДОПУСТИМО!!! А, когато излязоха от там им трябваше по-малко от година,за да се развилнеят отново и се върнаха, но този път в затвора и то заради тежки престъпления. Смятам, че ако още навремето бяха осъдени като възрастни нещата щяха да са доста по-различни!
  Същото важи и за този случай. Това не е някаква невинна простъпка, а предумишлено убийство от първа степен, с особено утежняващи вината обстоятелства. За мен има само едно решение, да бъдат съдени като възрастни, доживотен затвор с право на замяна след 35 години. Никаква толерантност!
  А, относно малката принцеса – дано почива в мир, на небето свети още една ярка звездичка….
  Благодаря!

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –