Публикувано на: 23 юни, 2011

Подобно на милиони хора по света 59-годишният Джеймс Ричард Верон се оказал без здравни осигуровки. За разлика от мнозинството обаче, той решил да направи нещо по въпроса. Той работел като шофьор на камион от 17 години и загубил работата си заради световната криза…

Намерил си друга подобна работа, но и тя не продължила дълго. Сетне започнал почасова работа в един магазин, който естествено не предлагал здравно осигуряване. Все пак останал там, притиснат от болката в гърба си и проблем с крака, заради който накуцвал. Освен това страдал от артрит и Карпално-тунелен синдром.

Като че ли това не било достатъчно, но открил и бучка в гърдите си. Постепенно болката станала толкова силна, че едва издържал.

Той минал на купони за храна, но и това не помогнало особено с финансите. В крайна сметка Джеймс измислил план, който би разрешил проблемите на всеки фалирал човек със здравословни проблеми. Решил да влезе в затвора.

На 9 юни той се събудил с намерението да ограби банка. Но преди да хване такси за банка RBC в Гастония щата Северна Каролина, изпратил писмо до редакцията на „Гастония Газет“, в което изложил плана си да ограби учреждението, за да получи медицински грижи.

„Когато получите това, аз ще съм извършил банков обир“ – пишел Верон. – „Този обир ще бъде в размер на 1 долар. Аз съм здрав духом, но тялом не толкова“.

Когато пристигнал в банката, той подал на касиерката бележка с искането си за 1 долар. Сетне казал на жената, че ще седне и ще изчака идването на ченгетата.

За нещастие, той не поискал достатъчно пари. Понеже поискал само 1 долар, бил обвинен в кражба, вместо в банков обир. Гаранцията му била само 2000 долара, но Верон отказал да я плати. Ако не получи адекватна присъда, щял да ограби друга банка, казал той на съдията.

Поне най-сетне можел да получи лекарска помощ. Той ще бъде прегледан от лекар в петък. Надява се да получи операция на крака и гърба и някой да определи какъв е този израстък на гърдите му. Планът му е да прекара четири години в затвора, за да се сдобие със социална осигуровка, когато излезе.

——————————————————————————————————————————————

Източник: truecrimereport.com

2 Коментари за “Мъж ограби 1 долар от банка заради здравни осигуровки”

 1. AvatarСв

  Божеееее, колко мъка има по тоя свят.. ;(

 2. AvatarВаня

  Ами просто е намерил разрешение на проблемите си човека. Навремето във филма си “ Sicko“ Майкъл Мур показа какви страхотни медицински грижи се полагат за виновниците за атентатите на 9/11 и в същото време колко много болни и изнемогващи има сред пожарникарите, помагали за разчистването на руините. Така е в USA.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –