Мащеха изтезава и убива доведената си дъщеря инвалид

В САЩ бяха повдигнати обвинения в тежко престъпление срещу жителката на щата Северна Каролина Илайза Бейкър. Властната жена, сменила седем съпрузи, е заподозряна в убийството и разчленяването на своята малолетна доведена дъщеря. Смята се, че мащехата постоянно е издевателствала над детето-инвалид – момиченцето било глухо, с един крак и болно от рак.

По време на следствието 42-годишната Илайза Бейкър от град Хикори се опитала да прехвърли част от вината върху своя съпруг Адам. Тя заявила, че именно той е разчленил тялото на убитото дете. Но следователите смятат тази версия за неубедителна.

Захра Бейкър
Захра Бейкър

Илайза е втора майка на 10-годишната Захра, която изчезнала от дома на родителите си в Хикори през октомври 2010 година. Изчезването на момичето предизвиква голям отзвук и властите организирали мащабно издирване. Прокурорите съобщават, че Бейкър е изпратила фалшива бележка за откуп докато траело търсенето на момиченцето. Сега Бейкър е уличена освен в убийство и в опит за объркване на разследването.

През ноември властите откриват разчлененото и обезглавено тяло на Захра, като останките й били скрити на различни места. Съдебномедицинските ескперти установили, че момичето е било убито цели две седмици преди мащехата да съобщи за изчезването му.

В хода на разследването е установено, че приемната родителка редовно е издевателствала над момичето инвалид, което на пет годинки се лишило от левия си крак, а освен това било болно от рак. В резултат на онкологичното заболяване Захра загубила и слуха си.

Елиса Бейкър
Илайза Бейкър

Обвиняемата Илайза Бейкър е сключвала брак цели седем пъти. С последния свой избраник – австралиецът Адам Бейкър – тя се запознала в интернет по време на онлайн игра. След известно време Адам се преместил в Щатите и се оженил за нея. Но Илайза все още нямала развод с предишния си съпруг и сега към обвиненията й е прибавено и незаконно сключване на брак.

По думите на Адам Бейкър, неговата невеста моментално му се „качила на главата“ – тя се държала жестоко с него и всячески го манипулирала. За убийството на Захра мащехата избрала време, когато Адам бил на работа.

Съпругът й разказва, че е работил по цял ден и късно се прибирал у дома. Така че, всъщност, напоследък изобщо не бил виждал дъщеря си. Илайза му казвала, че вече е сложила Захра да спи. Адам влизал в стаята й, виждал в леглото нещо, приличащо на заспало момиче, и се успокоявал. Така престъпницата успявала да мами мъжа си в продължение на две седмици след убийството.

———————————————————————————————————————————————
Източник: cnn.com, nydailynews.com

The following two tabs change content below.
Подкрепи ме, за да мога да пиша редовно:
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

3 коментара on “Мащеха изтезава и убива доведената си дъщеря инвалид

  1. поредния случай, в който това е единственото възможно бъдеще за подобно същество. нищо не може да оправдае тая …. дори не знам как да я нарека… Но все пак щшо за живот е с един крак, постоянни операции и лечения, че и глухота?
    –––––––––––––––––––––––––––

    Svastica – това може да се окаже последният ти коментар! – Админ

  2. Не си прав,преди много години в службата имахме сляпо момиче,което беше много по-читаво и отговорно от 80% от служителите.Никога не се отказваше,и не отказваше помощ на никого.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *