Публикувано на: 18 май, 2011

В петък 13-и столичният квартал „Люлин“ бе шокиран от зловещо престъпление. Полицията откри окървавения труп на 19-годишно момиче в апартамент в един жилищен блок.

Сигналът бил подаден около 17:00 часа от съседите на убитата, които забелязали кървави капки на площадката между етажите. Вратата на апартамента на жертвата била отворена. Пристигналите на място служители на полицията заварили момичето да лежи, потънало в кръв. По тялото и имало много прорезни рани.

След два огледа на местопрестъплението и денонощна работа на криминалистите късно снощи бяха задържани предполагаемите извършители – момче на 17 години и момиче на 15 години. Двамата направили пълни самопризнания.

Установено е, че от жилището на убитото момиче липсват малко златни накити и полицията смята, че основният мотив за убийството е грабеж.

Органите на реда издирват очевидци на престъплението и ще се опитат да разговарят с всички лица от обкръжението на жертвата.

От полицията не съобщават името й, нито тези на задържаните. Не е ясно и какво е оръжието на убийството.

Нова информация: 19-годишната жертва се казва Севилия Георгиева Райчева. Жертвата е убита в жилището си в блок 816 в квартал Люлин. По тялото й са открити 25 удара с кухненски нож.

Задържаните момче (17 г.) и момиче (15 г.) са приятели на Севилия от квартала. Мотивът им вероятно е грабеж, тъй като от апартамента липсват 10 гр. златни накити.

Те разказаха, че Севилия сама им е отворила вратата. Планът си изготвили буквално докато се качвали нагоре по стълбището. Единият щял да поиска вода, а другият през това време щял да поразрови и вземе накитите. Но Севилия видяла, че „приятелите“ й крадат семейното злато и избухнала.
Криминалистите все още изясняват как скандалът между учениците е прераснал в клане. Няма свидетели, които да са чули викове, крясъци, зов за помощ.
Севилия е имала диагноза шизофрения. Не е ходила редовно на училище заради болестта си и необходимостта от поставяне на специални инжекции. Заедно с възрастните си родители живеела бедно в гарсониера. По време на престъплението родителите й били на работа.
Момичето е контактувало с външния свят предимно през Skype и интернет, но хората от квартала са я познавали.

Задържаните не изразяват съжаление за случилото се. 15-годишна приятелка на убитата заявила при разпита, че „тая е много тъпа и сдухана и няма за какво да живее”.

Задържаното за убийството момче е криминално проявено за секс с непълнолетна.. Той и съучастничката му са със 72-часова мярка задържане под стража.

Намерени са достатъчно доказателства, сред които и оръжието на престъплението, за да им бъде повдигнато обвинение за убийство.

Полицаи разясниха, че в дома на убитата е намерена кръв от извършителите, а по ръцете им имало рани. След като са арестувани, те няколко пъти променяли защитата си.

„Всички ние трябва да направим равносметка за поведението и за възпитанието на децата ни“ – коментира по-късно през деня вътрешният министър Цветан Цветанов.

Един коментар за “Люлински младежи убиха 19-годишна в петък, 13-и”

 1. AvatarРая

  Не мога да разбера с каква съвест може едно „същество“ да отнеме човешки живот? Кой дава това право? Хората в днешно време имат толкова извратени представи за отнемането на човешки живот, че чак не е за вярване. Най-доброто наказание за тези двама неосъзнати пикльовци е доживотна присъда- смъртно наказание не заслужават- нека цял живот размишляват и се разкайват за постъпката си….

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –