Публикувано на: 12 май, 2011

Полицията в Калифорния задържа малолетно момченце, което е заподозряно в убийството на баща си. Убитият се оказа лидер на Национал-социалистическото движение (NSM). Това е най-голямата неонацистка партия в САЩ.

Трупът на 32-годишния Джеф Хол бе открит на дивана в неговия дом в Ривърсайд в 4 часа сутринта на 1 май. Причината за смъртта му е огнестрелна рана. Установило се, че спящият Хол е бил застрелян в гостната от собствения му 10-годишен син. Мотивите на детето засега не са известни.

Многодетният баща Джеф Хол бе един от най-известните неонацисти в Съединените Щати. „Искам да живея в „бяло общество“" – казвал убитият расист на петте си деца.

Многодетният баща Джеф Хол бе един от най-известните неонацисти в Съединените Щати.

Многодетният баща Джеф Хол бе един от най-известните неонацисти в Съединените Щати.

Хол оглавяваше калифорнийския щаб на NSM. Това е най-голямата неонацистка организация в САЩ, наброяваща 400 членове в 32 щата. Щаб-квартирата на движението се намира в Детройт.

Хол и неговите съмишленици активно пропагандираха националистически идеи, събирайки около себе си не само активисти на отслабващия „Ку Клукс Клан“, но също така и екстремисти от лявото и дясното крило. В последните години NSM устройваше митинги, на които звучаха призиви за насилие над афроамериканците и латиноамериканците. През април в Пембъртън щата Ню Джърси, по време на провеждане на неонацистки митинг, избухнаха безредици. Враждуващите страни използваха камъни, дървени бухалки, сгъваеми столове и сълзливи спрейове.

Лидерът на NSM Джеф Скуп

Лидерът на NSM Джеф Скуп

На този злополучен митинг присъстваше и лидера на NSM Джеф Скуп. „Правителството ни казва, че вече сме преодолели кризата и възстановяваме икономиката си. В действителност, това е вярно само, ако сте „тлъст котарак“ от Уол Стрийт или някакъв алчен евреин, управляващ банка“ – заяви на събралите се Джеф Скуп.

През есента на 2010 година Джеф Хол, който по професия е санитарен техник, реши даже да влезе във властта. На изборите за глави на местния департамент по водоснабдяване той получи 28% от гласовете. Това убедило Хол, че населението го подкрепя и е необходимо да издигне своята кандидатура и на следващите избори.

Същевременно Хол преувеличавал темата за опасността, която носи нелегалната имиграция. За борбата с нея той изпращал в калифорнийската пустиня въоръжени отряди от доброволци, които да патрулират по границата. Неонацистът хвърлял парите си за оръжия, специални муниции и уреди за нощно виждане. Той научил и сина си да борави с оръжия и военна екипировка. Вероятно момчето е използвало получените знания, за да се разправи със своя родител.

През есента на 2010 година Джеф Хол, който по професия е санитарен техник, реши даже да влезе във властта.

През есента на 2010 година Джеф Хол, който по професия е санитарен техник, реши даже да влезе във властта.

Момчето, което е най-голямото дете на Хол, участвало в неонацистките сбирки на баща си. Последната такава вечеринка се състояла в дома на Хол във вечерта преди неговото убийство. Тогава един от журналистите попитал Джеф, дали на детето му харесва да си прекарва времето по този начин. Многодетният баща отговорил утвърдително на това, но добавил, че синът му се занимава и с четирите си по-малки сестри. „Но той е по-голям, а освен това е момче. А момчетата са по-важни“ – заключил Хол.

На същата тази вечеринка синът на Хол се перчел пред гостите с колан със сребриста есесовска катарама.

Единственият син и най-малката дъщеря на Хол бяха предмет на яростна съдебна битка между расиста и бившата му съпруга. В крайна сметка съдът дал родителските права на бащата.

Единственият син и най-малката дъщеря на Хол бяха предмет на яростна съдебна битка между расиста и бившата му съпруга.

Единственият син и най-малката дъщеря на Хол бяха предмет на яростна съдебна битка между расиста и бившата му съпруга.

Заподозряното в убийство момче ще се яви пред съда до края на месеца. Неговият адвокат каза, че вероятно ще пледира за невменяемост.

Миналата събота неонацистите устроиха панихида за своя лидер. На нея един от членовете на NSM обеща да разпръсне праха на Джеф Хол на границата.

———————————————————————————————————————————————

Източник: newsru.com

8 Коментари за “Лидер на американски неонацисти бе застрелян от 10-годишния си син”

 1. Avataranna

  Дори и десетгодишните деца знаят, че нео-нацистките отрепки заслужават да бъдат застреляни!

 2. Avatar........

  само така да живее пролетариата!

 3. AvatarХана Монтана

  Не виждам нищо лошо в неонацизма като политическа идеология.
  Само че болните умове създават други болни умове и резултата от това е един 10 годишен мърляч пледиращ за невменяемост.

 4. AvatarНякой си

  Пълни олигофрени.

 5. AvatarДжу

  Жалко за човека .
  Добър нео-нацист е бил . R.I.P

 6. AvatarТод

  жалко за човека, един комунист заслужава смъртта много повече!

 7. AvatarНякой си

  ти не заслужаваш нещо по-различно!

 8. Avatarjajajajaj

  Заслужил си го е !

  Тод, самоубий се, жалкар !

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –