Публикувано на: 31 май, 2011

Руската полиция завърши разследването си по углавното дело, възбудено срещу програмиста и бизнесмен Леонид Куваев. Преди няколко години той бе удостоен с титлата „Най-големият спамер в света“, а сега е уличен в серия от изнасилвания на непълнолетни момичета. Жертвите на педофила са възпитанички от домове за психически изостанали деца, които той намирал в интернет. Самите престъпления Куваев извършвал в офиса си, където имал апартамент, оборудван специално за любовни удоволствия.

В момента делото на 38-годишния „крал на спама“ Леонид Куваев е предадено в московския съд. Предварителното разследване продължило около две години и установило, че той е извършил 60 изнасилвания.

„Главният спамер“ използвал измислено име, за да се запознава с момичета на възраст от 13 до 18 години. Жертвите му са възпитаници на детски домове и интернати и страдат от психически отклонения. Престъпникът склонявал непълнолетните към извършване на сексуални услуги. Следователите успели да установят самоличността на десетки пострадали.

Избирайки жертвите си, Куваев им предлагал пари за секс услуги, или да ги повози в колата си. На съгласилите се ученички маниакът подарявал мобилни телефони. Но тези автомобилни разходки завършвали винаги еднакво – в офиса на изнасилвача.

При обиска в офиса на Леонид Куваев била открита стая, оборудвана с душ, сауна, джакузи и огромно легло. От нея били иззети плетени камшици, белезници и „еротично бельо“. Ако жертвата се съпротивлявала, Куваев прибягвал до физическа сила и изнасилвал момичето.

Задържаният спамер се държал спокойно на разпита и твърдял, че по своему е изпитвал загриженост към своите гостенки, интересувайки се от личния им живот.

„Разбираемо е, че ако момичето си има млад приятел, на него едва ли ще му хареса това. Затова веднага изяснявах този момент“ – обяснил Леонид Куваев.

Леонид Куваев

Леонид Куваев

Леонид Куваев и преди е попадал в полезрението на властите. Преди около 10 години той емигрира в САЩ, където се захваща със създаването на фишинг сайтове, интернет ресурси за пране на пари, продажба на изгодни програми за онлайн казина и изработване на фалшиви пластмасови карти.

Скоро той станал известен като главатаря на една от най-големите спамерски групи в света. Създавайки десетки порнографски сайтове, руският емигрант рекламирал с тяхна помощ спамерски съобщения, които разпращал до електронните пощи на хиляди интернет потребители.

От услугите на „краля на спама“ се ползвали производители на фалшиви часовници, медицински препарати от типа на виагра, както и продавачи на всякакви съмнителни и специфични услуги.

„Куваевският спам“ буквално заливал компютрите на интернет потребителите в цял свят в продължение на няколко години. На ден той разпращал около милион съобщения, което скоро привлякло вниманието на ФБР. Бюрото го обявило за издирване като крал на глобалната спамерска империя.

През 2005 година американските власти започват разследване срещу руснака Куваев, след което съдът глобява неговата компания с 37,5 милиона долара. Също така се установило, че освен с разпространението на милиони спам-съобщения на ден, злосторникът се е явявал организатор на DDOS-атаки към крупни американски компании.

За да се укрие от правосъдието, Леонид Куваев напуснал територията на САЩ и се върнал в Русия, където отворил няколко фирми за недвижими имоти, интернет компания и верига от кафенета „Шоколад“. След известно време дейността на неговите предприятия заинтересувала правоохранителните органи.

Първоначално скандално известният предприемач бил обвинен в организирането на доставка на фалшиви и нелицензирани лекарства. Но в хода на разследването случайно изплували още по-тежки престъпления.

В момента Леонид Куваев е арестуван и очаква явяването си в съда.

———————————————————————————————————————————————

Източници: vz.ru, top.rbc.ru, newsru.com

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –