Крадци се похвалиха с банков обир във Фейсбук

Естефани Мартинез и Анна Ривера работели като касиерки в Международна търговска банка в Хюстън. В стремежа си към бързо забогатяване те решили да създадат свой собствен бонус план…

Като продукти на прехвалената образователна система в Тексас, двете вероятно не били чували някой някога да е бил залавян след обир на банка. Младите касиерки сметнали, че притежават достатъчно съобразителност и смелост, за да пробият системата отвътре.

Мартинез привлякла към заговора за грабеж своя 18-годишен приятел Рики Гонзалез (на снимката горе), а Ривера се обърнала за помощ към 22-годишния си брат Артуро Солано. След това двете се погрижили да поемат късната смяна в определения ден, за да бъдат единствените касиерки в банката.

На 23 март Гонзалез и Салано нахлули в банката малко преди тя да затвори. Те използвали маски от магазин „за 1 долар“ и пластмасови оръжия. Крадците прибрали всичко от касите и трезора и избягали. Касиерките предупредили лошите момчета да изхвърлят проследяващото устройство, което се слага в такива случаи в откраднатите пари, веднага щом напуснат банката.

Бандата се измъкнала с 62 201 долара. Но точно тогава тяхната лудория придобила, меко казано, идиотски измерения.

Само ден след обира, на 24 март Мартинез гордо обявила в статуса си във Фейсбук: „БОГАТА СЪМ“.

За да не остане по-назад Рики Гонзалез  написал на своята стена: „ПОНЯКОГА ТРЯБВА ДА ПРЕКРАЧИШ ЧЕРТАТА! ЗА ДА ГЕПИШ ТИЯ КИНТИ!!“. Освен това скромно се оплакал, че сега му се налага да „СИ ЧИСТЯ ЗЪБИТЕ СЪС СТОТАЧКИ…“ и задника с 50-доларови банкноти. Експертите по лингвистика вероятно биха се съгласили, че той се изразява като истински опасен гангстер.

На „гениалните“ крадци едва ли им е хрумнало, че съществува малък проблем, когато някой реши да обяви престъплението си на всеослушание пред целия свят. Полицията има лошия навик да използва подобни изказвания като доказателство. Не след дълго някой издал „умниците“ на властите.

Сега четиримата провалени крадци са обвинени в банков обир. Едва ли ще им бъде лесно да влизат във Фейсбук профилите си от затворническата килия.

Ето и профилите на злополучните бандити във Фейсбук –
Рики Гонзалез: тук
Естефани Мартинез: тук
Анна Ривера: тук

———————————————————————————————————————————————

Източник: truecrimereport.com, cnn.com, dreamindemon.com

The following two tabs change content below.
Подкрепи ме, за да мога да пиша редовно:
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

5 коментара on “Крадци се похвалиха с банков обир във Фейсбук

  1. За по-големи малоумници и по-слабоумни престъпници не бях чувал!

  2. Има и по-малоумни, тия поне са ги взели парите… Иначе наистина, какво може да се очаква от недорасли комплексари

  3. “сега му се налага да „СИ ЧИСТЯ ЗЪБИТЕ СЪС СТОТАЧКИ…“ и задника с 50-доларови банкноти“- в панделата обаче ще му се наложи да си ги чисти с неща, доста по-обемни от стотачка.

  4. Хм,серсеми…да ги подкараш със шутове,глупаците,задето са свършили главното,а после се изсрали на метеното,тухлари тъпи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *