Колумбийска банда отстрелва младежи по списък във Фейсбук

Колумбийска банда отстрелва младежи по списък във Фейсбук

Колумбийската полиция започна разследване, свързано със загадъчните убийства на юноши в страната. Жертвите са младежи, чиито имена могат да се намерят в така наречения „разстрелен списък“ в социалната мрежа Фейсбук.

Към настоящия момент вече са извършени три убийства, между които полицията намира някаква тайнствена връзка. Всички жертви са от град Пуерто-Асис в департамента Путумайо в южна Колумбия, а имената им присъствали в злополучния списък в интернет. Авторите на „разстрелния списък“, в който са вписани 69 имена, заплашват всичките си мишени с убийство, ако в течение на три дни не напуснат града.

Две от убийствата бяха извършени на 15 август, а третият тийнейджър намери смъртта си пет дни след това.

Първи от куршумите на убийците загинаха 16-годишният Диего Харамильо и 17-годишният Ейбарт Руис Мунос. Двамата приятели били повалени, докато карали мотоциклет по градските улици.

Първото двойно убийство не предизвиква голяма тревога у властите: тогава мнозина смятали появата на „разстрелния списък“ в интернет за глупава шега. Но новото престъпление – убийството на тийнейджъра Норби Варгаса – накарало дори най-опитните ченгета да потръпнат.

Ново потвърждение за сериозността на намеренията на престъпниците се появило под формата на листовки, разлепени по автомобилите в града. В тях се съдържали заплахи по адрес на роднините на мишените от „разстрелния списък“.

„Моля, убедете своите близки да напуснат града в срок от три дни или ще бъдем принудени да продължим онова, което започнахме на 15 август“ – казвала в посланието си загадъчната местна банда.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: E?eha 🍺 Maggie 5🍺 Elena 🍺 Kami 🍺 Didi 🍺
Топ дарители: ManuelaMilenaAngelinaTeodoraAtanas
350
275

Миналият понеделник във Фейсбук се появява още един „разстрелен списък“, в който фигурират имената на 31 момичета от Пуерто-Асис.

Научи повече за:   Свещеник изнасили 16-годишен и се опита да го убие

В този момент гражданите са обзети от сериозна паника и някои от тях избират да се съобразят с исканията на бандитите, напускайки града.

Полицията прави всичко възможно да разкрие кой стои зад странната заплаха в интернет. В разследването се включиха и специалисти по киберпрестъпността.

Според някои източници случващото се е свързвано с действията на местна банда, която в последно време се активизира и се опитва да разшири сферата си на влияние, заплашвайки гражданите.

От кабинета на омбудсмана даже съобщават името на уличната банда, която се е заела да тероризира целият град – „Растрохос“ (Rastrojos), която се смята за наемна армия на колумбийския наркокартел Норте-дел-Вале.

източник: newsru.com

The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме