Публикувано на: 20 октомври, 2010

Този летец с мъжествена квадратна челюст и блестящо бъдеще в канадските Военновъздушни сили, пилот, в чийто умели ръце е поверявана сигурността на премиер-министри и дори на английската кралица, бе изобличен като сериен убиец с шокиращ фетиш към детски гащички.

Полковник Ръсел Уилямс (47 г.) пледира за виновен в убийството на две жени, в сексуалното насилие над други две жертви и в незаконното проникване в десетки домове, от които крадял бельото на малки момичета.

На заседанието, по време на което близките на жертвите не сдържаха сълзите си, неговата колекция от извратени фотографии бе показана пред съда.

Ръсел Уилямс вероятно ще получи автоматично доживотна присъда без право на предсрочно освобождаване през първите 25 години.

Уилямс се появи в съда облечен в мрачен, тъмен костюм и не показа никакви емоции. Той държа главата си наведена цели 40 минути, докато в съда се четяха всичките обвинения, повдигнати срещу него.

Преди неговия двойнствен живот да излезе наяве след ареста му по-рано през тази година, Уилямс бе командир на най-голямата канадска Военновъздушна база и пилот на някои от най-важните лидери на страната, както и на английската кралица по време на посещението й в Канада през 2005 г. Неговото задържане и последвалите разкрития потресоха всички канадски граждани и армейските служители в страната.

Уилямс пледира за виновен в убийството на Джесика Лойд (27 г.), чието тяло бе открито през февруари, и на Мари Комо, 38-годишна ефрейторка под негово командване, която бе намерена убита в дома си през ноември 2009 г. И двете жени били удушени.

Уилямс пледира за виновен и в нападението над две други жени, по време на две отделни прониквания с взлом в района на Туийд Онтарио през 2009 г. Една от жените, 21-годишна самотна майка, разказа, че той я бил завързал, покрил очите й, съблякъл я и я държал в плен в продължение на повече от два часа, през които я насилвал сексуално и я фотографирал.

Обвинението каза, че Уилямс е избирал тинейджърки или жени на около 20-годишна възраст и често се снимал облечен в тяхното бельо, което открадвал, за да го прибави към домашната си колекция.

Прокурорите предупредиха присъстващите в съдебната зала, че ще представят „изключително разстройващи“ доказателства. Прокурорът Лий Бърджис каза, че много от фактите ще бъдат трудно понесени от жертвите, но излагането им е „необходимо, за да се създаде пълна представа за престъплениято“.

Снимките на Уилямс по детско бельо

Снимките на Уилямс по бельо

Бърджис започна като показа на съда фотографии на Уилямс, облечен в бельо на 12-годишно момиче, щампирано с анимационни герои.

На много от снимките се вижда как Уилямс мастурбира със сериозно изражение на лицето върху откраднато бельо. На една от фотографиите той е облечен във военната си униформа, но е смъкнал панталоните си, за да покаже розовите си гащички отдолу.

Шокираните зрители в съдебната зала не можаха да скрият чувствата си. Майката на Джесика Лойд стискаше в ръце снимката на дъщеря си и бършеше сълзите си.

Уилямс внимателно колекционирал собствените си снимки на хард дисковете открити в дома му в Отава. Някои от фотографиите представляват панорамни  кадри от спалните на жертвите. Той държал бельото в торби и кутии в дома си и понякога, когато имал нужда от повече място, изгарял част от него.

Прокурорите казаха още, че Уилямс е заснел с видеокамера нападенията и убийствата си.

Уилямс попада в полезрението на властите на една полицейска блокада няколко дни след изчезването на Лойд. Следите от гумите на колата му съвпадали с онези от местопрестъплението.

„Той е един много извратен индивид. Няма съмнение в това“ – каза пенсионираният генерал-лейтенант Ангъс Уот, който някога повишил Уилямс. - „Той бе в състояние да води сложен двойнствен живот и успешно да го пази в тайна. Това е постъпка на един покварен човек и наистина няма нищо общо с облика на мъжете и жените от канадската армия“.

Уилямс, военен ветеран от 23 години, никога не е участвал в битка, но е бил разпределян из цяла Канада и по света, включително през 2006 г., когато е изпратен в Кемп Мираж – тайна канадска военна база, намираща се някъде край Дубай – като командващ офицер.

Той бе фотографиран от пресата през януари заедно с канадския министър на отбраната по време на инспекция на един канадски самолет, който щял да бъде изпратен в подкрепа на унищоженото от земетресенията Хаити. Уилямс убива втората си жертва само седмица по-късно.

източник: skcentral.com

Един коментар за “Канадски пилот се оказа сериен убиец и любител на детско бельо”

 1. AvatarРоко

  Поздравления на разследващите за бързото и адекватно разследване и предприетото съдебно решение.
  Глътка въздух за обществото .

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –