Публикувано на: 5 август, 2010

Полицията в индийския курортен щат Гоа започна мащабно издирване на трима затворници, които избягаха по време на посещение в тоалетната. Един от бегълците носи името Хитлер Фернандес.

Освен 46-годишният Хитлер, в дръзкото бягство от затвора Сада в град Васко участвали и двама от неговите съкилийници, съобщава за медиите посрамената управата на изправителното заведение.

Дупката в стената на тоалетната

Дупката в стената на тоалетната

„Двойният убиец Хитлер Фернандес и не по-малко опасните престъпници Себи Ферао и Абхиджит Патил пробиваха дупка в стената на тоалетната и се измъкнаха в часовете преди зазоряване, приблизително в около 3:00 ч. през нощта“- съобщи началникът на затвора. Тримата били затворени в килия №13, към която има прикрепена тоалетна, заедно с 15 други затворници. Бегълците пробили в стената на нужника дупка с диаметър 40 см. и си плюли на петите.

Според източници в затвора, бегълците били работили по бягството си през последните два-три дни и нехайството на пазачите ги улеснило неимоверно. Освен това затвора не разполага с охранителни камери.

Хитлер Фернандес излежавал доживотна присъда за убийство с цел грабеж. Преди две години престъпникът с прочутото име извършил още един успешен опит за бягство от същия затвор Сада и преди да го заловят убил една жена в окръг Карвар в щата Карнатака.

Неговият „колега“ Себи Ферао също се явява заклет беглец. През 2008 г. той извършил бягство заедно с единадесет други затворници от затвора в Маргао. Бегълците се възползвали от традиционната индуистка молитва „пуджа“ по време на която килиите стоят отворени.

Абхиджит Патил е обвинен в убийството на бившата си приятелка, която бе заклана на една автобусна спирка в Маргао през 2010 г.

Затворът Сада, който е разположен на 35 км. от столицата на щата Гоа – Панаджи, се слави с жестоката си дисциплина и надеждна охрана. Сега той се сдоби и със скандалната слава на затвора, от който е избягал самият Хитлер. След бягството бяха уволнени четирима пазачи.

Следва да отбележим, че за индийците това име не е необичайно – в южната част на страната често кръщават децата с имена на хора, които са оставили ярка следа в световната история. При това се използват имена както на положителни, така и на отрицателни герои – Ленин, Сталин, Гагарин, Наполеон.

източник: newsru.com

Един коментар за “Хитлер избяга от тоалетната на индийски затвор”

 1. AvatarНякой си

  изглежда Хитлер се е преродил като циганин-да му е сладко :D

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –