Публикувано на: 30 март, 2011

Социалните служби се сблъскват за първи със семейството на 4-годишната Марчела Брет-Пиърс през 2009 година. Тогава нейният брат се ражда с наркотици в кръвта. А през март миналата година нейната майка Карлота прави сцена в болницата, където друго от децата й се нуждаело от медицинска помощ…

Тогава нюйоркската служба за закрила на детето решава, че е необходимо домът на семейството в Бруклин да се посещава през една седмица от социален работник.

С тази работа трябвало да се заеме социалният работник Деймън Адамс. Но в продължение на няколко месеца той изобщо не се появява.

Междувременно малката Марчела била системно пребивана и лишавана от храна.

Карлота Брет-Пиърс

Карлота Брет-Пиърс

Тя редовно била връзвана за леглото в същата стая, в която спяла нейната баба Лорета. Момиченцето е близначе и било родено с недоразвити бели дробове и дишало с помощта на тръба в гърлото. Нейната сестричка умира при раждането. Но майката Карлота влошила още повече състоянието на оцелялата си дъщеря като редовно я подлагала на глад и побои. Освен това й давала чести дози Бенадрил, за да я държи в замаяно състояние.

Краткият живот на Марчела приключва на 2 септември 2010 година. Карлота намира тялото й студено и безжизнено. Макар че била на 4 години, тя тежала едва 8 кг. по времето на смъртта си.

Карлота е обвинена в убийство от втора степен през ноември. Но скоро към това се прибавят и други обвинения.

Полицията повдига обвинения и срещу бабата Лорета за непредумишлено убийство. Тя спяла в същата стая с Марчела всяка нощ и знаела, че момиченцето е връзвано, бито и лишавано от храна, и въпреки това не била направила нищо.

Прокуратурата повдига обвинения и срещу социалния работник Деймън Адамс и неговия началник за убийство поради престъпна небрежност, неизпълнение на служебни задължения и застрашаване на добруването на дете.

Детективите казват, че Адамс е трябвало да започне да прави посещения на семейството през месец март 2010 г. Шест дни след смъртта на Марчела той се опитал да подправи данните в служебния компютър, за да изглежда така, сякаш е посещавал семейството през март, април, юни и август миналата година.

Той е обвинен в опит да прикрие собствената си небрежност и си подава оставката един месец след смъртта на детето.

———————————————————————————————————————————————

Източник: truecrimereport.com, aolnews.com

4 Коментари за “Американка умори дъщеря си от глад, бой и връзване за леглото”

 1. AvatarНякой си

  Поредният пример за „отлично работещите“ социални служби,при това в Америка. Направо не ми се мисли какво е положението тук и как си изпълняват служебните задължения, и колко са отговорни…

 2. AvatarSvastica

  Не виждам какво друго бъдеще я е очаквало с тези недоразвити дробове.

 3. AvatarНана

  И такам…Защо го е направила?Малко ненормални хора на този свят ли има?

 4. AvatarSaphira-Selecta

  Не подкрепям мнението на Svastica – всяко дете има право на живот изпълнен с грижи и любов докато е малко , независимо от това дали има здравословни проблеми.

  ———————————————————
  Коментарът е транслитериран от модератор.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –
 • User AvatarБебето П: Нечовешките изтезания... { Надявам се повечето това нещо да е някаква измислица. На... } –
 • User AvatarсветлаСмъртта на Джеймс Бълджър... { Нека да започна с почивай в мир мъничко дете! Сега... } –
 • User AvatarЦветанЗодиак: Загадъчният убиец от... { Здравейте, иска ми се да разбера, дали това негово увлечение... } –