Публикувано на: 18 ноември, 2010

Вчера в Москва пострада актьорът от телевизионния сериал „Бригада“ и филма „Баварец“ Владимир Вдовиченков. Той бе прострелян с автоматичен пистолет след скандал, предизвикан от леко пътнотранспортно произшествие в центъра на руската столица.

По данни от започналото разследване, оръжието на престъплението е използвано от шофьор на автомобил Nissan X Trail. Неговата кола се сблъскала на улицата с автомобил Audi Q5, в който се возел 39-годишният актьор. Вдовиченков, който бързал за репетиция, се ядосал на другия шофьор и между двамата избухнал жесток скандал.

По предварителна информация Вдовиченков е прострелян с три куршума: един в брадата, втори в гърдите и трети в подмишницата.

Пострадалият актьор незабавно бе откаран с линейка в болницата, където бе прегледан от лицево-челюстен хирург.

„Престъпникът е избягал от местопрестъплението“ – поясни източник от органите на реда. – „За сега не е известно точно каква е причината за конфликта. На мястото работи оперативно-следствена група“.

Самият Вдовиченков отказа да даде коментар. „Няма да коментирам, чувствам се отлично, благодаря“ – каза актьорът по телефона от болницата.

Колегите на Вдовиченков от сериала „Бригада“, който го превърна в звезда от национален мащаб под прякора Фил, вече разбраха за дръзкото престъпление. „Тази новина буквално ме уби“ – каза Павел Майков, който в сериала играе ролята на бандит с прякор Пчелата. – „Още нищо не знаем за неговото състояние, тепърва ще му звъним“.

Днес милицията установи кой е собственикът на автомобила и предполага, че престъпникът е неговият 23-годишен син, но все още никой не е задържан. Властите разполагат с видеозапис, на който е заснет моментът на инцидента.

Владимир Вдовиченков участва също и в сериалите „Каменска“, „Курсанти“, филмите „Бумер“, „Параграф 78″ и „Тарас Булба“.

източник: newsru.com