Публикувано на: 18 май, 2008

В началото на 80-те години на 20-ти век Трейси Лордс бе една от най-популярните порно актриси в индустрията, благодарение на младежкия си вид и всеотдайните си изпълнения. Тя не само, че успя да се превърне в звезда, но създаде и собствена продуцентска компания, пишеше сценарии за филмите си и с две думи жънеше огромен успех в кариерата, която сама си бе избрала… до една неделна утрин през 1986 г., когато трима федерални агенти нахълтаха в апартамента й в Редондо Бийч, Калифорния.

Оказва се, че през последните три години от кариерата й, преди да я надушат властите, Трейси Лордс е била непълнолетна, като е започнала да се труди в този специфичен бранш едва на 15 години. Вследствие на това шокиращо откритие огромни неприятности се струпват върху цялата порно индустрия.

За секса

През май 1986 г. една млада жена от Редондо Бийч Калифорния е събудена в 4:30 ч. от трима мъже нахлули в спалнята й.

Тя е облечена само с тениска на Металика и главата й още тежала от предишната вечер. Но дори и през кокаиновия махмурлук тя успява да прочете големите златни букви на якетата им: ФБР.

Тя се опитала да си спомни къде е скрила дрогата.

Но ФБР не били тук заради наркотиците. Ставало дума за секс.

Един от агентите казал: „Знаем коя си, Нора. Тук сме, за да ти помогнем. Но първо, ти ще помогнеш на нас.“

Нейното рождено име наистина било Нора Кузма. Но тя е по-добре известна като Трейси Лорд, господстващата принцеса на американския порно-свят. Според изчисленията на ФБР тя била участвала в 77 порно филма през последните три години. Което не би било проблем за жена навършила пълнолетие.

Но Лордс отпразнувала 18-та си годишнина само няколко дни преди нахълтването на ФБР и властите разполагали с информацията, че тя е започнала порно кариерата си едва на 15 години. Само за няколко седмици Трейси Лордс попада в центъра на грандиозно раздухан по първите страници на вестниците общодържавен скандал.

Трейси Лордс

Трейси Лордс

За някои американци тя се превръща в символ на разврата и ярък пример за падението на националните нрави. Политиците се заричат, че ще накажат лицата, възползвали се от нея и, че ще прокарат нови закони за закрила на невинните деца от сексуална експлоатация.

Роналд Рейгън и министърът на правосъдието Едуин Мийс превръщат Лордс в център на своя колеблив поход срещу безнравствеността. Те използват случая й като трамплин за промени във федералните закони, на които порнобизнеса се подчинява и до днес.

Кината и магазините са принудени да изтеглят от продажба целия труд на Лордс – заглавия като „Тези млади момичета“, „Обичаме да дразним“, „Ню Уейв Мръсници“, „Обучението на Манди“ и „Лоши Момичета ІІІ“.

Тя изпада в немилост пред порноиндустрията. Филмовите продуценти и актьори подемат жлъчна атака срещу нея и я описват като ранно съзряла и копнееща за секс професионалистка. Според техните думи, тя не е толкова невинна — нищо, че била на петнайсет.

Порно бомба

Днес, двайсет години по-късно, скандалът около Трейси Лордс изглежда някак странно, но в онези години порното не биеше толкова на очи.

До средата на 90-те, благодарение на интернет, порното се превръща в бързо разрастващ се културен феномен.

„Когато аз бях в порното, то все още беше някак си зад кулисите“ – казва Лордс за списание „Плейбой“. -  „Хората наемаха филми, но не беше като сега. Сега порното е навсякъде. И най-консервативните хора го гледат. Интернет е голям фактор и има жени в бранша със статута на порно звезди. По мое време това не се случваше. Вършех си работата и се надявах никой да не разбере за това, а сега хората се хвалят: ‘Да, участвах в порно филм.’ Наистина е странно.“

Или, както го определя Франк Рич от „Ню Йорк Таймс“, порното „вече не е само допълнение към шоу бизнеса. То Е шоу бизнесът.“

Семената на тази културна промяна са засадени през 1973 г., когато Върховният съд взима историческото решение, че само „отявлено обидните“ филми, списания и други материали ще се считат за неприлични. Тази неприличност се измервала според отделните морални стандарти в различните области и градове.

В резултат на това решение тези стандарти падат и порнографията става доста по-живописна.

Все още повечето американци не били склонни да посещават местните киносалони за възрастни, за да получат малко порно удоволствие. Порнофилмите се снимали на 16 или 8 мм. лента, което би изисквало тежка апаратура за прожектирането им в домашни условия, а пък и качеството на картината често било лошо.

Това се променя с развитието на технологиите. Изобретяването на видеокасетофоните прави порното по-достъпно.  В същото време тази революция съкращава разходите за продукциите, защото видео лентата струва с пъти по-малко от филмовата лента.

Видеокасетофоните позволяват на милиони мъже и жени да се радват на своите мръсни тайни у дома.

Порно вълна залива страната и три класики в ХХХ жанра скоро се озовават във видео колекциите на много американски домове: „Дълбокото гърло“, „Зад зелената врата“ и „Дяволът в мис Джоунс“.

Филмите донасят огромни печалби на продуцентите. „Дълбокото гърло“ например, заснет с бюджет от $24,000, донася приходи от $600 милиона.

От десетилетия порнографията е тиха малка индустрия, обитаваща долината Сан Фернандо, близо до Лос Анджелис. Но видео революцията увеличава пазара за нови заглавия и дузини нови компании се пръкват на бял свят. Което пък довежда до острата нужда от свежи млади таланти.

Забранено за непълнолетни

Някои пазители на морала прошепват в ухото на президента Рейгън за този порно разцвет и той натоварва министъра на правосъдието Мийс да сформира комисия, която да проучи проблема.

Ед Мийс

Ед Мийс

Мийс се хвърля в работата с охота, превръщайки порното в огромен морален въпрос от първостепенно значение за управлението на Рейгън. През 1985 г., в продължение на шест месеца, „Комисията за Порнография на Мийс“ провежда изслушвания във Вашингтон, Чикаго, Хюстън, Лос Анджелис, Маями и Ню Йорк. Всичко на всичко 54 души свидетелстват за съществената вреда от порнографията. Само четирима смятат сексфилмите и фотографиите  за забавление защитено от конституцията.

Един от тях, порноактьорът и импресарио Бил Марголд, прави запомнящо се изказване на изслушването в Ел Ей: „В едно общество изобилстващо от наркотици, насилие и замърсяване, бих искал да напомня на уважаемата комисия, че никой досега не е умрял от свръхдоза порнография.“

Антипорно докладът на комисията достига библейските размери от 1,960 страници и съдържа опустошителни препоръки за засилване на законите срещу порнографията и създаване на национална компютърна база-данни, съдържаща информация за фирмите и лицата, занимаващи се с ясно изразена сексуална дейност.

Бил Марголд

Бил Марголд

Комисията препоръчва да бъдат назначени данъчни служители, които да разглеждат най-подробно делата и финансите на доставчиците на секс; продуцентите да бъдат подвеждани под отговорност за сводничество, а книжарниците, в които се продават порноматериали, да бъдат инспектирани от здравните служби. Почти се стига до гласуване и за подтикване на законодателите да обявят за порнографски секс играчките от сорта на вибратори и дилда.

Редакторът на „Плейбой“ Хю Хефнър обявява действията на комисията за „сексуален Маккартизъм“, а защитниците на Първата поправка заклеймяват препоръките й, като противоконституционни и неизпълними.

Неповлиян от това, Мийс сформира екип от следователи и прокурори от Министерството на правосъдието и го кръщава Национална Дирекция за борба с порнографията.

Хю Хефнър

Хю Хефнър

Комисията препоръчва Конгресът да забрани със закон използването на лица под 21 години в порно индустрията, а продуцентите, продавачите и дистрибуторите на порноматериали да бъдат задължени да водят данни, съдържащи доказателство за възрастта на участниците и тяхното съгласие.

Тази препоръка, както и останалите нямаше да стигне далеч, ако не бяха разкритията за Трейси Лордс през май 1986 г. Два месеца по-късно, когато комисията издава доклада си, Лордс вече се била превърнала в случай за пример в похода на Мийс срещу порното.

Лордс приема тази роля, или както тя казва: „Трябва да благодаря на Ед Мийс, че спаси живота ми.“

Млад талант

За живота на Нора Кузма преди порното няма много какво да се каже. Един ден тя е дете, а на следващия порно звезда.

Тя е родена на 7 май 1968 г. и израства в Стюбънвил, Охайо – „малко, мръсно градче“, както го описва в своята автобиография „Трейси Лордс: Под всичко това“.

Автобиографията на Трейси

Автобиографията на Трейси

Баща й, украинският имигрант Луис Кузма, бил стоманолеяр, склонен към насилие и злоупотреба с алкохол. След много бурни години с него, през 1980г. Патриша Кузма натоварва четирите си дъщери в един автобус на линията Грейхаунд и избягва в Калифорния.

Но жената не успява да намери домашен уют в Златния щат. Нейният нов приятел Роджър се оказва пласьор на кокаин.  Но по-лошото е, че той започва да налита на Нора.

Нора посещавала местната гимназия, но била под влиянието на сексуален тормоз и липса на стабилност у дома.

Тя става сексуално активна много рано. В книгата си Лордс твърди, че е загубила девствеността си на 10 години, още преди да се преместят в Калифорния. Тя прави аборт на 15 и избягва от къщи преди 16-ия си рожден ден, като се премества да живее у Роджър, бившият приятел на майка й.

Роджър не показва никакъв интерес в намиране на работа за себе си, но съзира бъдещия потенциал на пищната Нора. Представяйки се за втория й баща, той започва да се свързва с различни обяви във вестниците, в които се търсят модели.

Една от тях гласяла: „Търсят се: Добре изглеждащи модели за незабавно назначаване“. Адресът посочен в обявата бил на булевард „Ван Нюйс“ в долината Сан Фернандо. Нора и Роджър посещават въпросната фирма – „Световна агенция за модели на Джим Саут“. Собственикът, чието истинско име е Джеймс М. Саутър младши, основава тази напълно легитимна модна агенция след преместването си от родния Далас.

Но в края на 70-те, когато индустрията трескаво се опитва да посрещне нарастващия интерес, възникал към бранша от навлизането на видеокасетофоните, фирмата започва да се занимава с набирането на порно таланти.

Офисът на Саут бил посещаван всекидневно от поток атрактивни млади жени. В момента, в който Нора прекрачва прага му, той вече бил едно от най-големите кучета в намирането на порно таланти. Обявите му се публикували в 15 вестника в Лос Анджелис и хиляди жени се обаждали всяка година.

Саут все още носел тексасеца у себе си – от провлечения си говор до катарамата на колана си, която била с размерите на чиния за салата.

След лаконично посрещане Саут поискал Нора да се съблече за полароидна снимка. Тя се стреснала.

Нора била наивна и толкова млада, че не я били взели на работа в една местна закусвалня. Но тя била достатъчно схватлива и разбирала голотата. Както казва за Salon.com: „Не бях чувала за порното, преди да попадна в него.“

След години работа с потенциални порно звезди, Джим Саут бил свикнал да вижда притеснение пред камерата. Той използвал една реплика, която била доказала ефикасността си през годините: „Знаеш ли, че Мерилин Монро е започнала с голи снимки, а ти си хубава също като нея“.

Репликата проработила отново.

Нора се съблякла.

Ражда се порно звезда

Джим Саут вижда потенциал в това свежо лице и неопетнено тяло. Той бил готов за „незабавното назначение“, обещано в обявата му, веднага щом се уредели детайлите по два въпроса.

Първо, той искал доказателство за възрастта й.

Роджър бил уредил на Нора фалшива шофьорска книжка, която добавяла 5 години върху възрастта й. Тя показала книжката на Джим Саут и тя му се сторила достатъчно добра. Но името на документа, Кристи Нусман, не звучало кой знае колко по-ефектно от Нора Кузма. Тя имала нужда от сценично име.

Джак Лорд

Джак Лорд

За първата част от псевдонима си Нора използвала първото име на една своя приятелка от Охайо. За презиме тя прибавила едно „с“ към името на любимата си телевизионна звезда Джак Лорд.

По-късно тя споделя с „Чикаго Трибюн“, че Лорд е бил нейният „личен герой“. Тя казва: „Когато бях малко момиче, бях влюбена в него. Той караше скъпи коли, беше колоритен и имаше мръсна уста“.

Така се ражда Трейси Лордс.

В оставащите няколко дни до пробните голи снимки, Саут урежда няколко моделски изяви за новия си талант.

Първата й работа била ролева фотосесия за мъжко списание за $250. Последвали още голи и неприлични оформления за подобни списания, които обикновено стояли скрити зад щандовете в магазините за цигари. През септември 1984 г. Саут й урежда гола фотосесия за списание „Пентхаус“, която донася на Лордс чек за $5,000.

Когато излиза този брой на „Пентхаус“ тя е второкурсничка в гимназията в Редондо. Трейси незабавно напуска училище и си купува Корвет.

Патриша Кузма се скарва с дъщеря си, когато разбира за голото й позиране.

„Казах на Нора, че, ако не спре, ще отида в полицията, ще отида и в Пентхаус“ – казва тя по-късно. Но си признава: „Не се обърнах към закона“. Двете се отчуждават и скоро Лордс е повишена от снимки в списанията до участия в порно филми, за които се превръща в секси стока от първа необходимост.

„Целият бизнес се въртеше около крехко, младо месце“ – пише тя.

Нейният първи XXX филм „Какво ме възбужда“ излиза през 1984 г. Тя казва, че е спечелила $900 за два дни работа, като е убивала нервите си с няколко „отверки“ (водка с портокалов сок). През следващите шест месеца тя се снима в още 20 порно филма.

„Не играех за пред камерата,“ – пише тя – „а давах израз на себе си. Това ми даде порното. Позволи ми да освободя всичката ярост, която чувствах през целия си живот. Така и стана. Свобода, мир, отмъщение, секс, власт. Най-сетне открих нещо, в което да вложа енергията си — в секс сцените бях отмъстителна, дори жестока… В тази зряла 16-годишна възраст, аз не бях нищо повече от един сексуален терорист. Порното ми влияеше като наркотик“.

Сред колегите си актьори Лордс развива репутацията на извънмерно сексуална – една от онези порно професионалистки, които не спират да играят и след изключването на камерата.

Джейми Джилис

Джейми Джилис

„Тя притежаваше сексуалната зрялост на 40-годишна жена“ – казва Джейми Джилис, ветеран порноактьор.

Сред порно консуматорите тя става известна с пресилените си вокализации по време на актовите сцени.

Една от нейните колежки казва, че Лордс притежавала: „клиширан секси образ за пред камерата“ — нацупени устенца и невинен лик.

Очевидно на никой не му хрумвало, че тази невинност не е симулирана, въпреки че на снимките и филмите ясно се виждало, че тя не е жена, а тинейджърка.

Бившият порно актьор Бил Марголд казва, че е усещал нещо различно в нея, но не бил сигурен.

„Беше 1985 г. и жена ми и аз отидохме да гледаме филма ‘Портрет на страстта’“ - разказва Марголд в едно интервю – „Казах на Дреа, че има нещо нередно в това момиче. Тя изглеждаше неоформена… с една такава бебешка пухкавост и най-глупавия поглед, който съм виждал у жена. Тогава, обаче не осъзнах, че гледам подрастващо момиче“.

„Ако я бях спрял тогава, щях да предотвратя много неприятности“ – казва Марголд – „Но, очевидно нещо ме спираше да я попитам дали има 18 години. Може би самоубийственият манталитет на цялата индустрия“.

Възход и падение

Лордс бързо се превръща в звезда и получава големи хонорари за някои филми заснети през 1985 и 1986 г., за които дори спечелва порно Оскари.

Нейният последен филм „Трейси, обичам те“ е заснет на 8 май 1986 г., в Париж, само ден след 18-ия й рожден ден. Това е единственият й законен порно филм.

Трейси Лордс

Трейси Лордс

Лордс изчислява, че е спечелила само $35,000 през годините й в порно бизнеса. Продуцентите, обаче казват, че сумата би трябвало да надвишава $1 милион. Тя споделя, че отминалото време й се струва като мъгляв спомен, вследствие на количествата водка и кокаин, които поглъща, за да се справи с трудностите. Според нея тя е била пристрастена и към двете в момента, в който ФБР нахълтва в апартамента й, няколко дни след завръщането й от Франция.

Арестът принуждава Лордс да направи равносметка на живота си. Тогава тя тежала едва 41 килограма и била засрамена от вниманието, което навлякла на майка си и трите си сестри.

Лордс разказва, че се е извинила на семейството си, записала се във възстановителна програма и наела терапевт „защото  чувствах как направо полудявам“. Срещу нея не са повдигнати обвинения. Тя съдейства на властите, давайки им информация за контактите си с продуцентите, Джим Саут и други фигури от порно индустрията.

Тя става причина порно бизнесът, радващ се преди това на нисък обществен интерес, да попадне под светлината на прожекторите. Властите издават заповеди за обиск и призовки на порнографски студия от източния до западния бряг.

Саут и двама продуценти са обвинени в сексуална експлоатация на непълнолетна и правителството повдига федерален процес срещу онези, които съзнателно използват непълнолетни модели в порно продукциите си.

Видеокасетите на Лордс са обявени за нарушение по Закона за детската порнография и федералното правителство нарежда да бъдат изтеглени и унищожени, което струва на порно индустрията милиони долари.

Единственият осъден е Рубин Готсман, собственик на еротична видеотека във Ван Нюйс, Калифорния, който е обвинен за съзнателното разпространяване на филмите на Лордс, в противоречие с федералните закони. Готсман пледирал, че текста на закона е объркващ. В крайна сметка, през 1994 г., Върховният съд на Съединените Щати потвърждава присъдата му.

Естествено Готсман не е единственият, който решава да не унищожава касетите на Лордс. Черният пазар за нейните филми процъфтява и до ден днешен.

Обратно на работа

След като скандалната публичност отшумява, Нора Кузма трябвало да реши какво да прави с живота си оттук нататък.  Едва навършила годините за гласуване, тя вече била бивше порно величие, с образование до девети клас и колекция от скандални вестникарски заглавия.

Тя решава, че обича камерата и камерата обича нея.

Тя взема решение, което все още дразни предишните й колеги: да запази псевдонима си и да пробие в легитимното кино.

Това била рискована стъпка. „Порното ме направи момиче, което хората осъждат, но, на което обръщат внимание.“ – пише тя.

Тя казва на един репортер: „Сякаш това ме преследваше. Трябваше да реша, дали да продължа да бягам и да нямам живот или да спра и да се справя с него.“

Името й я превръща в обект на любопитство, но й предлага и някаква защита от скандал.

Не от тази Земя

Не от тази Земя

„Какво повече биха могли да напишат за мен от онова, което вече съм направила. Не ми се налага да се тревожа за заглавието ‘Трейси Лордс е бивша порно кралица!’, защото това вече се знае… Нешънъл Енкуайърър няма да ме пипне, сега съм твърде обикновена.“

Лордс си наема нормален агент и се записва в известното училище за актьорско майсторство на Лий Страсбърг. Нейната първа голяма роля е в научно-фантастичния трилър на Роджър Корман „Не от тази Земя“, в който играе секси медицинска сестра. Дуейн Бърдж започва ревюто си за филма в „Холивуд Репортър“ с думите: „Отговорът е да – тя може да играе.“

Лордс получава и поддържаща роля в „Ревльото“ („Cry-Baby“), музикална комедия от 1990 г. с участието на Джони Деп и Рики Лейк и оттогава е непрекъснато заета, с участия в над 20 филмови заглавия.

Междувременно тя работи упорито върху превръщането на името си в търговска марка. Тя пуска на пазара видеокасета с упражнения „Загрявайте с Трейси Лордс“  и техно-поп музикален албум „1,000 огньове“, първият сингъл, от който, „Контрол“, се изкачва на 2-ро място в денс-класацията на Билборд през 1995 г.

В последно време, според нейният уебсайт, тя се впуска в режисирането на филми, като продължава да участва в телевизионни роли от комедийния и научно-фантастичния жанр.

Упорита враждебност

Лордс не е първата порно звезда, която поема по правия път. Маргарет Ноланд, порно актриса от Англия през 60-те, започва да участва в телевизията и киното. (Тя е жената, покрита само със златна боя, във филма от поредицата за Джеймс Бонд, „Goldfinger“.)

Шон Конъри и Маргарет Ноланд

Шон Конъри и Маргарет Ноланд

Има и още, които преминават от другата страна, например Джена Джеймсън, която често участва в музикални клипове и телевизионни токшоута.

Но нито една бивша порнозвезда не стига толкова далеч в кариерата си, колкото Трейси Лордс.

Нейните предишни колеги не са особено доволни от успеха й. Упоритата враждебност и неприязненост излизат на показ след публикуването на автобиографията й през 2003 г. Репортерите често се обръщат към Джим Саут за пиперливи коментари и той не ги разочарова.

Той заявява, че нито веднъж не е виждал Лордс да взима наркотици. Описва я, като „отговорна бизнес-дама„, която „излъчваше секс от порите си.“

Нина Хартли, дългогодишна порнозвезда с малка роля в „Буги нощи“, също е на мнение, че Лордс е държала нещата под контрол.

Нина Хартли

Нина Хартли

Хартли казва: „Тя беше добра. Тя беше гласовита. Тя беше дейна и активна. Изглежда знаеше какво да направи, за да се забавлява.“

На своя уебсайт Хартли посочва, че голяма част от обвиненията отправени към порно индустрията, би трябвало да бъдат насочени към майката на Трейси.

„Ако има ‘злодей’… то това е майка й, която напълно изпуска от контрол сигурността на дъщеря си. Да бъдеш сексуално малтретирана от 10-годишна възраст е ужасно, и точно на това се дължи попадането й в порно бизнеса.“

Друга порно-звезда, Кристи Каньон обявява Лордс за хронична лъжкиня и я обвинява, че е привлякла вниманието на ФБР и данъчните служби към порно индустрията.

„Прекарах 17 години във федерален затвор, 30 дни в рехабилитационен център и 3 месеца под наблюдение, и всичко това благодарение на случая Трейси Лордс“ – казва Каньон за списание „Спектейтър“.

Друг неин критик е Бил Марголд, бивш порно-актьор и режисьор, който я обвинява, че е изрекла „куп лъжи“ за работата си в порното.

През 2003 г. Лордс казва на Бауман от Salon.com: „Никога не съм твърдяла, че някой е насочвал пистолет към главата ми. Казах истината. Онова, което се случи. Снимах се в тези филми. И, да, взимах наркотици. И, да, бях агресивна. И, да, бях дива и измъчена.“

Бауман добавя: „И, да, беше само на 16 години.“

„Бинго.“ – отвръща Лордс.

Законът на Трейси

През 1977 г. Конгресът създава Закона за защита на деца от сексуална експлоатация, който забранява междущатското пренасяне, превозване, приемане, дистрибуция или репродукция на визуални изображения, на лица под 18-годишна възраст, участващи или показващи сексуално поведение.

Скоро след скандала с Лордс, Мийс и няколко други политици, подемат кампания за вдигането на легалната възраст за сексуална активност на 21 години – ход, който според Лордс има смисъл.

„Не смятам, че 18 години са достатъчно.“ – казва тя за „Плейбой“ – „Защо не можеш да си купиш алкохол, ако не си на 21? Защото не си достатъчно зрял да вземеш това решение. Но пък можеш да правиш секс пред камера. Това е абсурдно според мен. Не смятам, че 18 години са достатъчно зряла възраст, за да вземеш решение, което ще се отрази на целия ти живот.“

Опитът да се вдигне летвата на възрастта пропада, но криминалният закон на САЩ е променен към по-строги правила за спазване от продуцентите на сексуално съдържание. Президентът Рейгън подписва законопроекта на 18 октомври 1986 г.

Този закон (Законът на Трейси), чието влизане в сила е отложено до 1995 г., подвежда под отговорност продуценти, които наемат непълнолетни изпълнители, дори без знанието за това. По този начин се затваря вратичката в закона, чрез която се измъква Джим Саут с оправданието, че Лордс му била показала шофьорска книжка.

Днес, уебсайтът на Саут привлича изгряващи модели с обещания за $2,500 на ден.

Но Саут освен това предупреждава бъдещите си таланти, че трябва да му представят два документа за самоличност, като паспорт и шофьорска книжка.

Законът гласи, че продуцентите: „трябва да създават и поддържат индивидуални записи за самоличността на всеки изпълнител“. Той също така изисква и поддържането на копия от тази документация на хартиен носител, включително и информация за авторското право, както и правото за излъчване на дадения филм, публикуване на снимките на моделите и доказателство за тяхната възраст.

Наказанията за нарушителите са увеличени – до пет години затвор за първо нарушение и до 10 за повторно престъпилите закона.

Погром на нарушителите

Днес във всеки еротичен или порно сайт, видео магазин или онлайн списание има линк или препратка към „2257 Забележка,“ съкращение на индустрията, означаващо „Параграф 18 от Кодекса на труда на Съединените Щати 2257,“ или „CFR 75,“ за „Параграф 28 от Консолидирани федерални постановления, част 75″. Повечето 2257 текстове удостоверяват възрастта на моделите, чийто снимки са публикувани в съответния сайт:

„Всички модели, актьори, актриси и други лица, които се появяват в изображения от сексуално естество или по друг начин се съдържат в този уебсайт, имат навършени 18 години по времето на създаването на тези изображения“.

Текстовете могат да включват и адреса на „Пазител на регистъра“, който се занимава със съхранението на копия от данните, потвърждаващи самоличността и възрастта на изпълнителите.

Александра Куин

Александра Куин

От време на време изкачат нови случаи на непълнолетни актриси участвали в порно. Няколко години след като е разкрита истинската възраст на Лордс, една канадска актриса, позната като Александра Куин, признава, че е направила около 60 филма преди да навърши осемнайсет години.

С навлизането на интернет порното, сексуалната експлоатация на деца се превръща в огромен проблем. Мрежата създава обширен, нов пазар за порно снимки и филми.

Експерти твърдят, че много малко сайтове са в съгласие с изискванията на кодекс 2257, защото много от тях купуват съдържание от трета ръка снабдители, което често е крадено.

Доскоро, на порно уебмастерите не им се налагаше да се тревожат особено за подвеждането им под отговорност.

През 2004 г., обаче Конгресът одобри ново изискване, според което министърът на правосъдието трябва да изготвя годишен доклад за федералните преследвания по кодекс 2257. Министър Джон Ашкрофт бе принуден да разкрие пред Конгреса, че през последните 12 години федералните служби не са направили нито една проверка за спазването на този закон.

Джон Ашкрофт

Джон Ашкрофт

Наследникът на Ашкрофт Алберто Гонзалес се зарича, че нарушенията по Закона за порнографията ще бъдат негов приоритет и много хора от порно индустрията очакват погром над нарушителите на 2257. Когато това стане, името на Лордс най-вероятно пак ще огрее първите страници на вестниците.

Междувременно, Лордс се радва на живота, наближавайки 40-те. Тя вече е кралицата на научната фантастика и казва, че вторият й брак е донесъл стабилност в живота й.

Но тя все още е ядосана на порно индустрията и потръпва от културния й обхват, който завладява Америка – може би отчасти дължащ се и на нейната способност да премине от порното към нормалната актьорска професия.

„Мразя мисълта, че аз съм рекламното лице на един бизнес, който презирам“ – казва тя.

5 Коментари за “Трейси Лордс: Непълнолетната кралица на порното”

 1. Avatarмимитууу*

  Ахх какви ли не хора има по този свят?..;)

 2. AvatarJJR

  Жестока красавица, невероятно сексапилна, перфектно тяло! Нямам думи! Умопомрачителна осемдесетарска мацка! Супер!

 3. AvatarМими

  И аз искам да стана порно актриса.

 4. Avatarkoko

  А аз искам да опъна порно актриса :-)

 5. AvatarKonan Varvarina

  Браво Мими! От такива хора се нуждае светът! Как се е развила кариерата ти иначе?

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarOrasfetyНай-известните теории на конспирацията { Възможно е самолетите от видеото на атаките 11/9 да са... } –
 • User AvatarМихаилЕди Гийн: Гробокопачът от... { За домашно имах да правя проект по някое убиец и... } –
 • User AvatarАЛЕЛуис Върмилия: Гробарката отровителка { СТРАХОТНО Е ЧЕ ИМА НОВА СТАТИЯ. ТОВА СИГУРНО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ... } –
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –
 • User AvatarСнежиМери Бел: Най-малкият сериен... { Наскоро открих сайта.Моите адмирации,браво за историите!Чета ги с интерес,продължавайте в... } –