Психаротерапия: Холивудски звезди изпускат нервите си

Да си знаменитост понякога е нож с две остриета. От една страна печелиш милиони и феновете те обожават, но от друга губиш личния си живот и постоянно си под прицела на ловки и нагли папараци. Една грешна стъпка и физиономията ти се появява по страниците на жълтите вестници и блогове. Или още по-лошо, вместо лъскава снимка в пресата, лицето ти, придружено от задължителната табелка, украсява полицейските архиви. Разбираемо е, че понякога нервите на звездите не издържат – все пак и те са хора. Ето как няколко холивудски знаменитости изгубват присъствие на духа и се сблъскват със закона.

Крисчън Бейл

Крисчън Бейл
Крисчън Бейл

На 18 юли 2008 г. актьорът Крисчън Бейл изпадна в дива ярост на снимачната площадка на „Терминатор: Спасението“. Той обсипа с нецензурни думи оператора Шейн Хърлбът, понеже му пречел да се съсредоточи в сцената. В своята вече прочута тирада Бейл заплашва да спре продукцията, да счупи осветлението и да „нарита задника на Хърлбът“. Дългата три минути и 49 секунди гневна декламация е записана на аудио и пусната без цензура в интернет. Дори да остават негови фенове, които да не подлагат емоционалната стабилност на Бейл под въпрос, това не продължава дълго. Четири дни по-късно звездата от „Черният рицар“ отново се появява по първите страници, когато майка му Джени (61 г.) и сестра му Шарън (40 г.) подават срещу него жалба за физически тормоз, тъй като ги бил блъскал и бутал по време на разгорещен спор в хотелската му стая. Бейл заявява, че майка му е обидила неговата съпруга Сандра „Сиби“ Блажич. Прокурорите решават да свалят обвиненията от Бейл, ако той се съгласи да признае вината си.

Кричсън Бейл избухва на снимачната площадка на „Терминатор: Спасението“ (с български субтитри)

Ръсел Кроу

Ръсел Кроу
Ръсел Кроу

Ръсел Кроу може да има красив ум, но очевидно го загубва на 6 юни 2005 г., когато в 4 часа сутринта не успява да набере по телефона своята съпруга от луксозната си стая в хотел „Сохо“ в Австралия. Той изтръгва нахалния телефон от стената и го запраща в лицето на хотелския служител Нестор Естрада. На 18 ноември 2005 г. звездата от „Гладиатор“ пледира за виновен в нападение трета степен. Съдията нарежда на Кроу да заплати 160 долара за съдебни разходи и го освобождава при условие, че няма да бъде арестуван в продължение на поне една година.

Алек Болдуин

Алек Болдуин
Алек Болдуин

Алек Болдуин се прочува с лютия си характер след като през 1995 г. покрива буса на един папарак с пяна за бръснене, удря нахалния фотограф в носа и счупва очилата му. Фотографът Алан Зангър се опитвал да заснеме Болдуин в дома, в който актьорът живеел с тогавашната си съпруга Ким Бейсингър. Болдуин заявява, че е действал при самозащита и съдебните заседатели го оправдават. Журито в последвалия граждански процес обаче, решава, че и двете страни са виновни, но отсъжда обезщетение в размер на 4500 долара само в полза на Зангър.

През 2007 г. Алек Болдуин изпуска нервите си по доста по-зловещ начин. Актьорът и бившата му съпруга Ким Бейсингър минават през тежка съдебна битка за попечителството над 11-годишната им дъщеря Айърланд. Болдуин получава специално разрешение от съда да говори с дъщеря си по телефона, но побеснява, когато тя не вдига слушалката. Той оставя на телефонния секретар двеминутна тирада, в която крещи и обижда детето, наричайки го „грубо, безотговорно прасе“. Този негов изблик на ярост предизвиква критики от страна на медиите и той впоследствие се извинява за казаното на детето си.

Записът от телефонното обаждане на Алек Болдуин (без превод)

Лайза Минели

Лайза Минели
Лайза Минели

През 2003 г. отчужденият съпруг на Лайза Минели Дейвид Гест, заявява в делото, което завежда срещу нея, че певицата многократно го е малтретирала по време на пиянските си запои. Гест съди Минели за обезщетение в размер на 10 милиона долара, свидетелствайки, че тя е хвърляла по него лампа, удряла е охраната, и е душила един от служителите на Гест. Побоите, казва Гест, бяха толкова жестоки, че взимах по 11 предписани лекарства на ден, а понякога и повече. Минели завежда ответно дело, съдейки Гест за кражба и „неприлично поведение“.

По-късно дългогодишният шофьор и бодигард на Минели я съди за 100 милиона долара, заявявайки, че тя му е нанасяла побои и го е заставяла да прави секс с нея.

Бърт Рейнолдс

Бърт Рейнолдс
Бърт Рейнолдс

Лицето на актьора Бърт Рейнолдс посинява от гняв, когато един телевизионен асистент-продуцент започва да му задава твърде много въпроси по време на нюйоркската премиера на филма „Свободна игра“ 2005 г., който е римейк на филм със същото заглавие от 1974 г. Камерата заснема избухването на Рейнолдс: „Вие знаете ли изобщо нещо за филма?“. Когато продуцентът си признава, че не е гледал оригинала, Рейнолдс казва: „Що за човек си ти, по дяволите?“ – и му удря шамар. Говорителят на Рейнолдс заявява по-късно, че плесницата е била просто приятелско „потупване“. Срещу актьора не са повдигнати обвинения.

Къртни Лав

Къртни Лав
Къртни Лав

Любовта боли, особено, когато е въоръжена с бутилка. Рокерката Къртни Лав се съгласява с обвинението в нападение, повдигнато срещу нея в лосанджелиски съд.

През април 2004 г. тя отива в апартамента на бившия си приятел и заварва там певицата Кристин Кинг, която кротко спяла на дивана. Къртни Лав я напада с бутилка от ликьор. Кинг свидетелства в съда, че Лав я била възседнала, скубала я за косите, забивала си ноктите в ръката й, удряла я през устата, счупила един от зъбите й и жестоко ощипала лявата й гърда. Къртни Лав е обвинена в углавно нападение със смъртоносно оръжие, но получава три години условна присъда, тъй като се съгласява да се подложи на психотерапия и тестове за наркотици.

Майк Тайсън

Майк Тайсън
Майк Тайсън

Добре известният със своя бурен темперамент на ринга и извън него бивш шампион в тежка категория Майк Тайсън изкарва гнева си на една Тойота Солара.

През декември 2004 г. войнственият и доста подпийнал боксьор скача върху капака на една кола пред нощния клуб „Pussycat Lounge“ в Скотсдейл Аризона. Тайсън крещял и псувал по шофьора и нанесъл щети за 1500 долара на автомобила му. Срещу него са повдигнати обвинения в неприлично поведение и криминална щета.

Шоп Пен

Шон Пен
Шон Пен

Шон Пен разкрива омразата си към папараците още през 1986 г., когато открива огън по хеликоптерите на медиите, които отразявали сватбата му с Мадона. През 1987 г. той е осъден на 32 дни затвор за нападението над един статист на снимачната площадка на филма „Цветове“, който се опитал да му направи снимки.

През 1998 г. един фотограф обвинява Шон Пен, че го е замерил с камък, докато той е снимал как актьорът и неговият баща се разхождат по улицата. Пен признава:

„Да, удрял съм ги и пак ще го направя, ако е необходимо. Смятам, че единствено с юмрук в лицето им мога да защитя личния си живот“.

Камерън Диаз и Джъстин Тимбърлейк

Камерън Диаз и Джъстин Тимбърлейк
Камерън Диаз и Джъстин Тимбърлейк

Преди няколко години списанията биха платили огромни суми на папараците за снимки на срамежливата двойка Камерън Диаз и Джъстин Тимбърлейк. Но фотографите Саул Лазо и Хосе Гонзалес получават повече, отколкото са очаквали, когато засичат двойката да напуска холивудското шато Мармонт на 6 ноември 2004 г. Диаз напада Лазо, удря го по врата и го събаря на земята. Тимбърлейк скача пред Гонзалес, за да закрие обектива на камерата му и започва да крещи: „Какво… ще направиш, човече?“. Фотографите завеждат дело срещу двете звезди за нападение и побой, емоционално страдание и физическа щета. През юни известната двойка сключва извънсъдебно споразумение със злочестите папараци.

Джони Деп

Джони Деп показва среден пръст на папараците
Джони Деп показва среден пръст на папараците на летището в Ница

Джони Деп може да бъде обществен враг не само на големия екран. Неговият първи арест се случва през 1989 г., когато той се сбива с охраната на един хотел във Ванкувър. През 1993 г. той е обвинен, че продава наркотици в своя клуб „Вайпър Рум“, след като актьорът Ривър Финикс умира пред заведението от свръх доза. През 1994 г. Джони Деп отново е арестуван в хотел. Той нанася щети за 9 767 долара в стаята си в хотел „Марк“ в Ню Йорк, където бил отседнал с тогавашната си приятелка манекенката Кейт Мос. Тя не била арестувана. Според полицията той бил пиян. Деп се явява в съда и се съгласява да плати за щетите.

През 1999 г. Джони Деп е арестуван за сбиване с папараци пред един ресторант в Лондон, в който вечерял с настоящата си партньорка Ванеса Паради. Според фотографите, той ги нападнал с дъска, когато те се опитали да снимат влюбената двойка. Деп прекарва нощта в полицейското управление и е освободен в 5:20 ч. сутринта само с предупреждение.

5 коментара on “Психаротерапия: Холивудски звезди изпускат нервите си

  1. Кое му е ‘голямата’работа,и колко аман от папараци,че да обиждаш така детето си?????

  2. Не написахте как Шоп Пен докарал един папарак до самоубийство!

  3. Горките звезди 🙂 Нищо човешко не им е позволено,трябва да са светци – винаги да си подлагат другата буза,когато ги тормозят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *