Публикувано на: 29 ноември, 2010

Преди 24 февруари 2005 година, когато е отвлечена от стаята си в тъмнината на нощта, преди да бъде държана насила, изнасилена многократно и погребана жива в торби за боклук, и преди името и лицето й да се превърнат в синоними на борбата със сексуалното насилие над деца, Джесика Лансфорд бе едно обикновено, щастливо и лъчезарно деветгодишно момиче. На тази дата, без никакво предупреждение, нейният спокоен и по детски наивен свят е безмилостно разрушен от едно чудовище, което прониква неканено в дома й под прикритието на мрака и отвежда невинното дете в дълбините на ада.

Моля, почукайте

Марк Лансфорд

Марк Лансфорд

В петък на 24 февруари 2005 година будилникът на Марк Лансфорд иззвънял в 5:00 часа сутринта – обичайното му време за ставане за работа. Лансфорд (42 г.) бил шофьор на камион за боклук в компанията „Мръсни момчета“. Той живеел в голяма каравана на „Соната Авеню“ в Хомосаса щата Флорида, заедно с родителите си Рут и Арчи и деветгодишната си дъщеря Джесика.

Преди да стане от леглото той се пресегнал и изключил алармата. Тогава чул, че будилникът в стаята на Джесика също звъни. Тя обикновено ставала по-същото време и се приготвяла за училище.

Лансфорд продължил с обичайната си сутрешна рутина. Предишната нощ той се прибрал по-късно от обикновено след среща с приятелката си. Бабата на Джесика Рут Лансфорд си спомня, че малката била казала на баща си преди той да тръгне за срещата: „Искам да те прегърна и да ти кажа, че те обичам в случай, че не си тук, когато изляза от банята“.  Джесика била много любвеобилна дъщеря и често се обаждала в работата на баща си само, за да му каже, че го обича.

Джесика Лансфорд

Джесика Лансфорд

Докато Марк Лансфорд продължавал да се приготвя за работа, той забелязал, че будилникът на Джесика все още звъни. Решавайки, че дъщеря му се е успала, той отишъл в стаята й да я събуди. На вратата й бил окачен надпис, умоляващ посетителите „Моля, почукайте!“. Лансфорд отворил вратата, очаквайки да завари дъщеря си заспала, гушнала здраво плюшения си тигър, но леглото й било празно. Тигърът бил там, но Джесика я нямало.

Той тръгнал да я търси из къщата, викайки името й, но не получил отговор. Джесика била изчезнала, а входната врата била отключена.

Виолетовият делфин

Марк Лансфорд незабавно се обадил на 911 и съобщил, че дъщеря му е изчезнала. Местната полиция започнала разследване, а приятелите и семейството организирали търсенето на момиченцето. Властите се опитали да хванат следите й с помощта на обучени полицейски кучета. Но в края на деня всичките усилия в търсенето на Джесика се оказали напразни.

Доброволци се присъединяват към търсенето на Джесика

Доброволци се присъединяват към търсенето на Джесика

На следващия ден към издирването се присъединили федералните агенции, а стотици доброволци пристигнали в Хомосаса, за да помогнат в пресяването на района. Дните минавали. След една седмица все още нямало следа от Джесика. Марк Лансфорд и неговите родители се поболели от тревога, но се опитвали да запазят надеждата и да прогонят най-лошите си страхове.

Джесика е родена на 6 октомври 1995 година в Гастония Северна Каролина. Нейните родители се развели, когато тя била на една годинка, а родителските права били дадени на баща й. Почти всеки, който познавал Джесика, я описва като тихо момиче с грееща усмивка. Нейният пастор казва в едно интервю: „… тя беше много общителна и дружелюбна, но и срамежлива в някои отношения“. Освен с плюшения си тигър, тя винаги спяла на запалена нощна лампа, защото не обичала тъмното. Нейната баба казала на следователите, че Джесика не обичала хората да влизат в стаята й без нейно разрешение. Тя никога не се отдалечавала от къщи, „… защото не се доверяваше на хората“.

Джесика обожавала баща си и обичала да прекарва време с него. Той я возел на мотора си и често я водел да пеят заедно в един караоке бар.  Възпитана и прилежна в училище, Джесика казвала на хората, че иска да стане певица, шампионка по плуване или моден дизайнер. Тя точно била започнала да експериментира с гримирането. Любимият й цвят бил розовия.

Джесика била член на една младежка църковна група и в нощта преди изчезването си присъствала на сбирка на групата. Тя се подготвяла за състезание, наизустявайки един пасаж от Библията – Филипийци 4:13: „Мога да правя всичко чрез Христос, който ми дава сили“.

Тя обичала кукли и плюшени животни и стаята й била претъпкана с тях. След нейното изчезване семейството й забелязало, че една от любимите й играчки липсва – плюшен виолетов делфин, който баща й бил спечелил за нея на местния панаир.

Смяна на адреса

Джон Ивендър Коуи

Джон Ивендър Коуи

Когато дете бъде обявено за изчезнало, полицията обикновено проверява всички познати сексуални насилници в района. Детективите от шерифството в окръг Ситръс направили точно това в дните след изчезването на Джесика Лансфорд. В процеса на разследването те открили, че един известен на властите насилник – Джон Ивендър Коуи (46 г.), вече не живее на адреса, на който е регистриран. Осъжданите сексуални насилници са задължени по закон да уведомяват местните власти, когато решат да сменят местожителството си.

Коуи имал дълъг списък с присъди в досието си. Той бил арестуван многократно за притежание на наркотици и бил редовен потребител на кокаин. Според шерифството в окръг Ситръс, миналите провинения на Коуи включвали „кражба с взлом, носене на скрито оръжие, пиянство на публично място, шофиране в нетрезво състояние, неприлично излагане на публично място, нарушаване на реда, измама и кражба“. Шофьорската му книжка била отнета за 99 години. През 1991 година той бил арестуван и обвинен в „опипване на дете под 16-годишна възраст“.

Дороти Мари Диксън

Дороти Мари Диксън

Детективите научили, че Коуи се е преместил при своята полусестра Дороти Мари Диксън (47 г.). Приятелят на Диксън Матю Оли Дитрих (31 г.) и нейната дъщеря и доведен син – Мади Катрин Сикорд (27 г.) и Джийн Алан Сикорд (35 г.) също живеели в дома й – каравана на 6647 „Сноубърд Корт“, която се намирала на мили от регистрирания адрес на Коуи, но се виждала с просто око от дома на Лансфорд. Следователите посетили караваната на Диксън, търсейки Коуи.

Сбирщина от наркомани

Когато детективите пристигнали в дома на Дороти Мари Диксън, те заварили там нея, нейния приятел и дъщеря й. Тримата заявили, че не знаят къде е Коуи и отрекли той да живее с тях.

Шериф Джеф Доуси впоследствие характеризира обитателите на караваната като „сбирщина от надрусани индивиди. Просто сбирщина от наркомани“.

Детективите провели бегъл оглед на периметъра, търсейки следи от Коуи или Джесика. За нещастие, те пропуснали да проверят килера в стаята, в която бил отседнал Коуи.

Караваната на Диксън

Караваната на Диксън

На 14 март, деветнадесет дни след изчезването на Джесика Лансфорд, детективите отново се върнали в дома на Диксън. Властите все още се опитвали да открият Джон Коуи. Те претърсили повторно караваната и този път проверили и килерите, но не открили нищо уличаващо. Все пак, в стаята, в която спял Коуи, забелязали кървави петна по матрака. Внезапно статусът на Джон Коуи се издигнал до „лице от особен интерес“.

Търсенето на Коуи се засилило, но жителите на караваната държали на своята история, че не знаят къде е той. В действителност той бил напуснал района преди две седмици, заминавайки за щата Джорджия с автобусен билет, закупен под чуждо име. Билетът бил еднопосочен, за Савана.

От Савана към Огъста

Джон Коуи

Джон Коуи

Плешив и с воднисто сини очи, Джон Коуи се „извисява“ на 1,62 м., тежи 57 кг. и изглежда по-стар от годините си. Той имал проблеми със закона през по-голямата част от живота си, като бил арестуван 24 пъти в период от 30 години. Неговото пристигане в Савана щата Джорджия не правело изключение. Скоро след като се установил в един приют за бездомни полицията в града го разпитала във връзка с притежание на марихуана, но тъй като не знаела, че властите във Флорида го търсят, го освободила.

Чувствайки, че е време да се маха, Коуи хванал пътя и се насочил към град Огъста, намиращ се на 100 мили разстояние, където намерил подслон в един приют на Армията на спасението.  Междувременно изчезването на Джесика Лансфорд вече се било превърнало в национална новина.

Снимката на Джесика разпространена в медиите

Снимката на Джесика разпространена в медиите

Някой репортажи споменавали Коуи като заподозрян, като лицето му било показано по телевизията с молба всеки, който го види, да съобщи на властите. Една секретарка, която работела в приюта, видяла снимката на Коуи по телевизията. Тя се обадила в полицията и казала, че един от новопристигналите в приюта страшно прилича на човека, издирван за отвличането на Джесика Лансфорд.

Полицията в Огъста заловила Коуи и го задържала на основание, че е пропуснал да се регистрира като сексуален насилник в Джорджия. Междувременно властите в Огъста се свързали с шерифството в окръг Ситръс. Детектив Скот Грейс и Гари Ачисън пристигнали в Огъста на 17 март, за да разпитат Коуи. Обърканият и изнервен Коуи бил подложен на няколкочасов разпит. През цялото време той настоявал, че не знае нищо за изчезването на Джесика Лансфорд.

„Искам адвокат“

Детективите Ачисън и Грейс, със съдействието на един специален агент от ФБР, започнали да разпитват Джон Коуи в 14:30 часа на 17 март. Записките от разпита показват, че детектив Грейс оказвал силен психологически натиск върху Коуи, докато Ачисън предприел по-мек подход, опитвайки се да говори със заподозряния като „човек с човек“.

В един момент от разпита детектив Грейс попитал Коуи дали би се подложил на детектора на лъжата.

Коуи отговорил с думите: „Предполагам. Аз просто… искам адвокат, разбирате ли“.

Впоследствие Ачисън описва последвалите думи на заподозряния като бърза и неразбираема реч, но в записите Коуи просто и ясно настоява за адвокат цели седем пъти.

„Искам да присъства адвокат тук“ - казва той. – „Искам да говоря с адвокат, `щото, нали разбирате, ако хората се опитват да ме обвинят в нещо, което не съм направил… Просто искам да говоря с адвокат, за да си изясня нещата“.

Детективите продължили с разпита без да му осигурят адвокат. След известно време измореният и разстроен Коуи казал: „Направо ми изпържихте мозъка тука“.

Впоследствие детектив Ачисън дал показания под клетва, според които Коуи не бил заявил ясно, че иска адвокат. Ачисън се опитвал да разбере дали заподозряният иска разпита да спре, докато дойде адвокат, или би могъл да продължи до пристигането му. Според детектива, възможно било Коуи да е искал адвокатът да присъства единствено на теста с полиграф, на който се съгласил да бъде подложен.

На следващия ден Коуи бил подложен на детектора на лъжата и по време на въпросите се пречупил и си признал за отвличането и убийството на Джесика Лансфорд. Освен това разкрил къде могат да намерят момиченцето.

„Да не си гъкнала!“

В своето записано на видео признание Коуи разказва как е проникнал в дома на Лансфорд в около 3:00 часа през нощта на 24 февруари и е попаднал на спящата в леглото си Джесика. Той я събудил и й наредил да мълчи. „Да не си гъкнала“ – казал той и й заповядал да го последва до караваната на сестра му. Според Коуи тя се подчинила и, наистина, полицията не открила никакви следи от борба в къщата.

Полицията на местопрестъплението

Полицията на местопрестъплението

Коуи признал, че в дома на сестра си е изнасилил Джесика и я е държал в леглото до себе си през остатъка от нощта, след което я изнасилил отново на сутринта. След това я затворил в килера си и й заповядал да стои там и да не казва нито дума, докато той е на работа. Тя и този път се подчинила на заповедите му и останала в килера през целия ден. Според сайта на „Най-търсените в Америка“, Коуи пуснал телевизора в стаята и тя можела да гледа през леко отворената врата на килера. Той казал на детективите, че Джесика е видяла много репортажи по новините за собственото си изчезване и за усилията, които се полагали за откриването й.

Коуи казал на властите, че е бил пиян и дрогиран в нощта на отвличането. Той си спомнил, че бил приготвил хамбургер на Джесика по някое време от принудителния й престой и я е карал да уринира в килера, за да не разбере семейството му, че тя е там. Той я държал в килера три дни. През това време следователите дошли в караваната да го търсят, но пропуснали да погледнат в малката стаичка.

Когато научил, че детективите го търсят, той се паникьосал. Коуи почувствал, че трябва да направи нещо с Джесика веднага, преди да бъде заловен, и решил да я погребе… въпреки че тя все още не била мъртва.

Аутопсията

Подробностите от признанията на Коуи били незабавно предадени на властите в Хомосаса и скоро след полунощ в събота на 19 март екип от детективи пристигнал в караваната на неговата сестра. Те намерили един плитък гроб точно там, където Коуи им бил казал. Облеченото тяло на Джесика било открито вътре в две вързани найлонови торби за боклук. Китките й били вързани, но тя била успяла да прободе пликовете с два пръста, опитвайки се да се освободи. Когато торбите били махнати от нея, следователите видели, че тя е умряла, стискайки в прегръдките си своя виолетов делфин.

Д-р Стивън Когсуел

Д-р Стивън Когсуел

Тялото й било откарано в моргата в Лийсбърг Флорида, където доктор Стивън Когсуел извършил аутопсията. Отваряйки тялото на Джесика, д-р Когсуел забелязал, че тя е била напъхана с краката напред в първата торба и с главата напред във втората. Нямало признаци, че момичето се е опитвало да рита през торбите. Двата чувала били здраво вързани и по всяка вероятност причината за смъртта била задушаване, което е отнело около 3 до 5 минути.

Д-р Когсуел докладвал,  че състоянието на тялото е „средно разложено“. Макар да не могъл да определи точно времето на смъртта, степента на разлагане предполагала, че тя е умряла преди около три седмици.

Ноктите на детето били лакирани с прасковен на цвят лак, а двата пръста, с които била пробила чувалите, били частично мумифицирани. Фактът, че тя е била в състояние да разкъса чувалите, показвал, че Джесика е била жива, когато е била погребана.

Д-р Когсуел открил вагинални разкъсвания, които говорели за сексуално насилие. Той предположил, че тези разкъсвания са се случили „вероятно не повече от шест часа преди смъртта“.

Гастроинтестиналният тракт на Джесика бил „практически празен“. Д-р Когсуел предположил, че последният път, когато тя е приемала храна, е бил между „12 часа до три-четири дни преди смъртта“.

В тялото й били открити следи от кокаин. Самата тя не била приемала наркотика, но била стояла дълго време в помещение, в което някой е пушил крек.

„Той ще си плати“

Майката на Джесика Анджела Брайънт

Майката на Джесика Анджела Брайънт

В неделя на 20 март Джон Коуи постъпил в областния затвор в Ликанто Флорида, където бил поставен под наблюдение като потенциален самоубиец. Трима от неговите съжители – Дороти Диксън, Мади Сикорд и Матю Дитрих – били обвинени във възпрепятстване на закона заради това, че излъгали полицията. Четвъртият съжител, Джийн Сикорд, който не бил в къщата, когато детективите идвали да търсят Коуи, бил обвинен в неизплащане на детски издръжки. Гражданите на Хомосаса били извън себе си от ярост и настоявали за правосъдие.

„Той ще си плати“ – казала майката на Джесика Анджела Брайънт за CNN, след като научила, че Джон Коуи е признал за убийството на дъщеря й. – „Той ще си плати, задето е наранил всички тези деца и моята дъщеря… Той заслужава всичко, което ще му се случи“.

Бащата на Джесика Марк Лансфорд се колебаел между отмъщението и тъгата. „Тя е у дома сега“ – казал той за пресата с треперещ глас. Но, когато го интервюирали от CNN, той погледнал право в камерата и се обърнал директно към Коуи: „Надявам се да гниеш в ада. Надявам се да получиш смъртна присъда!“.

Губернатор Джеб Буш подписва Закона на Джесика Лансфорд

Губернатор Джеб Буш подписва Закона на Джесика Лансфорд

Лансфорд знаел, че нещо трябва да се направи, за да се защитят децата от сексуалните хищници като Коуи. В седмиците след откриването на тялото на Джесика той лобирал пред законодателната власт във Флорида за гласуването на по-тежки закони. С помощта на представителите на Конгреса Чарли Дийн и Нанси Арджензиано бил съставен законопроект, който предвиждал увеличаване на присъдите, електронно следене на всички освободени преждевременно сексуални насилници, и задължителното използване на бази данни от всички местни представители на властта, за да не могат сексуалните насилници да избегнат по никакъв начин строгостта на закона.  Указът „Джесика Лансфорд“ бил бързо одобрен и обявен за закон от губернатора Джеб Буш на 2 май 2005 година. Законът влиза в сила на 1 септември същата година.

„Не исках да я убивам“

Джон Коуи в съда

Джон Коуи в съда

На 1 април 2005 година голямото жури обвинява Джон Коуи в убийство от първа степен, отвличане, сексуално нападение и влизане с взлом. Обвиненията срещу роднините му били свалени. Пет дни по-късно Коуи се явява пред съда и пледира за невинен по всички обвинения. Щатските прокурори заявили, че ще търсят смъртно наказание в неговия случай. Коуи бил изпратен обратно в областния затвор и останал там без право на освобождаване под гаранция.

Коуи бил изолиран от останалите обитатели на затвора и бил поставен под наблюдение, защото имало опасения, че е склонен към самоубийство. Неговите пазачи докладвали, че той прекарва голяма част от времето си в четене на християнски, религиозни материали, но не самата Библия, и във водене на дневник.

В нощта на 5 март 2006 година, повече от година след убийството на Джесика Лансфорд, двама служители на затвора си говорели близо до килията на Коуи. Телевизорът бил пуснат и никой от пазачите не предполагал, че той може да чуе разговора им. Кенет Сланкър – пазачът, който охранявал Коуи, разпитвал другия пазач – жена на име Шери Джонсън, за семейството й, и я попитал защо не дава децата си на детска градина.

Джонсън казала, че се страхува от това какво би могло да им се случи в някоя забавачница и посочила към Коуи.

След като Джонсън си тръгнала Коуи повикал Сланкър и му казал, че е дочул техния разговор, който е наранил дълбоко чувствата му.

Според показанията на Сланкър, Коуи казал: „Не ми харесва, когато хората говорят така за мен. Аз не исках да направя онова, което направих. Не исках да я убивам… Никога не съм смятал, че съм способен на такова нещо“.

Въпреки че пледирал за невинен, Коуи за пореден път, макар и неволно, си признал за убийството на Джесика Лансфорд.

Признанията са отхвърлени

Съдия Ричард Хауърд

Съдия Ричард Хауърд

През пролетта на 2006 година, с наближаването на процеса, съдия Рик Хауърд се изправил пред обезсърчителната задача да намери честно и безпристрастно жури. Случаят бил получил огромно национално и регионално медийно внимание и щяло да бъде буквално невъзможно да се намери състав от съдебни заседатели, които да не са чували нищо за изнасилването и убийството на Джесика Лансфорд. Въпреки това съдия Хауърд смятал, че би могъл да открие хора, които все още не са оформили мнение за вината или невинността на Джон Коуи, но решил, че ще избягва жителите в района на Хомосаса, където било извършено престъплението. Той наредил съдебните заседатели да бъдат призовани от района на окръг Лейк, който е най-отдалечен от Хомосаса. Съдия Хауърд възнамерявал да транспортира избраните заседатели в своята съдебна зала в Инвърнес и да ги настани в неизвестен хотел до края на процеса.

През юни съдия Хауърд изслушал предварителните показания във връзка с разследването на Коуи и постановил, че показанията му пред детективите Грейс и Ачисън няма да бъдат приети на процеса, защото правата на задържания са били нарушени, когато полицаите не са се съобразили с нееднократните му искания за адвокат. Макар решението на съдията да не проваляло напълно случая на прокуратурата, то все пак й нанасяло сериозен удар.

Смяна на мястото

Джон Коуи

Джон Коуи

Да се открият подходящи съдебни заседатели се оказало по-трудно от очакваното. До 13 юли вече били избрани 58 вероятни заседатели, но тогава съдия Хауърд изведнъж решил, че в неговия район е невъзможно да се състави непредубедено жури. Няколко от потенциалните заседатели споделили, че са били заплашвани с физическа саморазправа, ако влязат в журито и не признаят Коуи за виновен. Освен това, няколко от експертните свидетели нямало как да вмъкнат отложения процес в графика си, затова съдията решил, че най-доброто решение е да смени мястото за гледане на делото. Процесът бил преместен в окръг Маями-Дейд и датата му била определена за 12 февруари 2007 година.

Марк Лансфорд

Марк Лансфорд

Съществувала вероятността смяната на мястото да се окаже благоприятна за случая на Коуи. Обикновено гражданите съдебни заседатели са настроени по-милостиво към защитата, но, както посочва вестник „Сейнт Питърсбърг Таймс“, процесът на серийния убиец Тед Бънди бил преместен от Талахаси в Маями и градското жури го признало за виновен и го осъдило на смърт.

Междувременно Марк Лансфорд продължавал да лобира за по-строги закони по отношение на сексуалните насилници на деца. Той организирал мотоциклетна група, чийто членове носели еднакви кожени якета и бейзболни шапки в памет на дъщеря му. Той също татуирал лицето на Джесика на гърдите си. Марк казал за пресата, че предпочита образът на дъщеря си върху кожата си, отколкото на хартиена снимка. „Така отново мога да докосна лицето й“ - казал той. - „Моята плът е и нейна“.

Процес и присъда

Процесът на Коуи започва в Маями на 12 февруари 2007 година. Доказателствата, представени от обвинението, включвали ДНК от кръвта на Джесика и семенната течност на Коуи, открита по матрака в спалнята му, както и отпечатъците от пръстите на Джесика, намерени в килера на караваната.

Следователите и пазачите от затвора, където Коуи бил държан преди началото на процеса, свидетелствали, че след ареста си, той непрекъснато е споменавал подробности от убийството, и настоявал, че не е искал да убива момичето, а се бил паникьосал, когато полицията дошла да я търси.

Джесика Лансфорд

Джесика Лансфорд

Защитата призовала експерти, които разказали за алкохолизма на Коуи и за неговите дългогодишни умствени проблеми и емоционални травми. Защитата поддържала мнението, че неговият нисък коефициент на интелигентност го прави почти бавноразвиващ се, което, според едно постановление на Върховния съд от 2002 година, би трябвало да го дисквалифицира като подходящ за смъртно наказание. Съдията обаче се произнесъл, че резултатите от теста за интелигентност на Коуи са около 78 точки, което е с осем точки над стандарта за умствена изостаналост.

Коуи прекарал по-голямата част от процеса в рисуване с цветни моливи.

На 7 март журито решава, че той е виновен по всички обвинения, свързани със смъртта на Джесика Лансфорд – убийство от първа степен, отвличане, проникване с взлом и сексуално насилие.

На 11 август съдебните заседатели гласували с 10 на 2 гласа, че Коуи е годен за смъртна присъда според законите на Флорида, и на 24 август съдията от окръжния съд изслушал доводи за и против осъждането му на смърт.

Джон Ивендър Коуи

Джон Ивендър Коуи

Съдия Ричард Хауърд, който бил принуден не веднъж с усилие да запазва присъствие на духа, докато четял шокиращото описание на престъплението, постановил, че фактите „значително надделяват“ над смекчаващите аргументи, изложени от адвокатите на Коуи, които, цитирайки ниския умствен капацитет на клиента си, настоявали за доживотна присъда без право на помилване.

Според съдията „Присъдата е крайна стъпка, епилог, уреждане на сметки“. Той решава, че Джон Ивендър Коуи трябва да умре за бруталното изнасилване и убийство на деветгодишната Джесика Лансфорд.

След заседанието на съда, бащата на Джесика Марк Лансфорд отговорил на въпросите на репортерите. Когато го попитали за присъдата, той казал: „Благодарен съм за тази развръзка“.

***

Шерифът на област Ситръс Джеф Доуси

Шерифът на област Ситръс Джеф Доуси

На 30 септември 2009 година Джон Ивендър Коуи умира в затвора от естествена смърт. Според CNN: „Смъртта на Коуи не е неочаквана, тъй като той боледувал от известно време“.

Когато чува новината за смъртта на Коуи, шерифът на окръг Ситръс Джеф Доуси свиква пресконференция, на която казва, че той и бабата на Джесика се чувстват така, сякаш огромен товар е паднал от плещите им. Марк Лансфорд, казал той, е в емоционална дупка, защото наближавал рожденият ден на Джесика на 5 октомври.

Доуси казва още, че освен облекчение и задоволство, чувства и разочарование. „Почувствах истинско разочарование, че няма да мога да присъствам на екзекуцията на Джон Коуи. Това беше една от целите ми – да бъда там и да видя как той ще поеме последния си дъх“. Причината за смъртта на Коуи се пази в тайна; но, когато го попитали дали знае каква е тя, Доуси казал, че, според слуховете, Коуи е починал от „… анален рак, напълно заслужено!“.

*Материалът е публикуван по идея на the.usual.suspect

14 Коментари за “Погребана жива: Убийството на 9-годишната Джесика Лансфорд”

 1. AvatarHanna Montana

  Както не веднъж съм казвала,педофилът е същество със проблем във междуличностните отношения.Те са неадекватни същества,които не могат да осъществят здравословна и пълноценна връзка със равно на тях човешко същество.Страхуват се от жени(или мъже)защото смятат,че не са достатъчно добри,красиви,образовани(подтискани от мощно чувство за малоценност)и поради това са се отказала от общуване с партньор на тяхната възраст(с изключение на онези от тях при,които тази парафилна склонност мотивира силни,“естествени“ за тях сексуални фантазии към деца).За това те се пренасочват към деца.Педофила е хищтник.Той знае,че детето е беззащитно,слабо и не би могло да се съпротивлява особено веднъж попаднало в лапите му.Така може да задоволи гротескните си фантазии за секс без да се чувства отхвърлен.Даже напротив,той ще контролира жертвата си и когато вече не му е потребна ще я увие жива в 2 боклукчийски торби и ще я погребе.Смъртта като наказание за един педофил и дете-убиец е малко.Най-страшния грях на този свят е да погубиш живота на едно дете а преди това да се гавриш дни наред със него.Ако има Ад,то той е отворил широко портите си за да приеме Джон Коуи.

 2. AvatarZlati

  Estestvenata smurt na tozi perverznik, napravo mi se vijda kato Bojiq Milost na fona na tova, koeto e pri4inil na malkata Jesika! Dori elektri4eskia stol mi se struva tvurde mek podhod za tozi izverg s 4ove6ki oblik!Pedofilite sami po sebesi sa strahlivi tvari, te ne biha se osmelili da se izpre4at na nqkoi, koito im e ravnostoen po sila. Vinqgi tursqt po-slaba, lesno manipoliruema li4nost, li4nost, koqto ne moje da se otbranqva i koqto nasilnikut bi sma4kal s ogromno udovolstvie! Taka stimulirat li4nostnoto si i seksualno ego!

 3. Avatarkokera

  просто нямам думи ….

 4. Avataraz

  ебаси измета……тоя дано на тоя са му го нач***ли в затвора ама от всяко възможно място.жалко че е пукнал от естествена смърт ми не са го пречукали по-особено жесток начин

 5. AvatarАтанасова

  Порицаит са били небрежни, детето е било там и е било живо когато са претърсвали къщата.

 6. Avatarиван

  toq trqbva da go izgorqt jiv

 7. Avatarevi

  напълно заслужено наказание за един психопат.
  Нормално човешко същество никога не би причинило такава жестокост на едно 9 годишно детенце.
  За жалост и такива хора се раждат. Тяхната психика ги кара да си мислят че, това е нещо нормално.
  …………………………………………………………………………………………………………….
  Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

 8. AvatarМосквич 412

  Ако всички такива като него се разстрелваха още след първото обвинение,сега нямаше да четем такива мат`риали!

 9. AvatarДеси

  Егати урода,да изнасили и погребе живо…човешко създание,нечувана жестокост.Само не разбирам тези,които са се изказали в негова защита,всеки що-годе разумен сам ще си тегли въжето като оцени кокво е направил,а тоя изрод се прави даже на чуствителен-ох,горкия обидиха го!Ами това детенце и близките му какво да кажат?!Да се уважават човешките права е много важно,но небива да се спекулира.За такива гадове,при доказана вина аз мисля,че смъртното наказание е най-подходящо.Той не е дал адвокат на жертвата си,нали?Длъжно ли е обществото да го храни в затвора,такъв рецидивист ще се промени ли?И по-лошия вариант ако го освободят след н-брой години,да нападне още веднъж.Аз съм за смъртното наказание за насилници и убийци на деца и беззащитни.Който се чусва мъж,да върви да спортува ,да си намери подходящо място за изява,но не и да посяга на деца.Статията много ме развълнува.

 10. Avatarиванов

  колко време след изчезването на Джесика са претърсили караваната на сестрата на Изрода ?
  кв статията се казва, че когато полицаите са били там Джесика е била все още жива
  Но след като е била жива – убийца й къде е бил?

  защо не са проверили всички стаи…щели са да я открият..но тя не е ли разбрала, че има полицаи в караваната?

  и още нещо: къде е била погребана ?
  след като е в плитък гроб – мисля, че й е било проблем да се изправи.

  доста бързо са я заровили защото от момента от който са я напъхали в торбите до погребването й са минали не повече от 5 мин.
  следователно когато тя е пробила торбите има вероятност да не е имало никого при нея и не разбирам защо не се е размърдала..дори и вързана да е – пак може да се изправи, поне половината…

  Една от най-тъжните истории които съм чел в този сайт ;(

 11. AvatarСИСА

  ТОЗИ Е ИЗРОД БЕЗ ГРАНИЦИ!!!!!!!!ПОРАЗЕНА САМ!

 12. AvatarTony

  боже…. Как може да съществувт такива. Изроди…. Направо се просълзих
  Хора не се подавайте на Дявола Той е на земята за ТВА има такива изроди
  Трябва да се пазим от дявола

  —————————————————————————–
  Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

 13. AvatarПуфи

  Аз мисля, че Джесика не се е опитвала да се измъкне. Тя е била послушно и смирено детенце и когато Коуи й заоповядва, тя е изпълнявала всичко без никаква съпротива. Горкото детенце ;(

 14. Avatarаз

  Лансфорд знаел, че нещо трябва да се направи, за да се защитят децата от сексуалните хищници като Коуи. В седмиците след откриването на тялото на Джесика той лобирал пред законодателната власт във Флорида за гласуването на по-тежки закони. С помощта на представителите на Конгреса Чарли Дийн и Нанси Арджензиано бил съставен законопроект, който предвиждал увеличаване на присъдите, електронно следене на всички освободени преждевременно сексуални насилници, и задължителното използване на бази данни от всички местни представители на властта, за да не могат сексуалните насилници да избегнат по никакъв начин строгостта на закона. Указът „Джесика Лансфорд“ бил бързо одобрен и обявен за закон от губернатора Джеб Буш на 2 май 2005 година. Законът влиза в сила на 1 септември същата година.

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarазПогребана жива: Убийството на... { Лансфорд знаел, че нещо трябва да се направи, за да... } –
 • User AvatarOrasfetyНай-известните теории на конспирацията { Възможно е самолетите от видеото на атаките 11/9 да са... } –
 • User AvatarМихаилЕди Гийн: Гробокопачът от... { За домашно имах да правя проект по някое убиец и... } –
 • User AvatarАЛЕЛуис Върмилия: Гробарката отровителка { СТРАХОТНО Е ЧЕ ИМА НОВА СТАТИЯ. ТОВА СИГУРНО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ... } –
 • User AvatarЛилия КостоваБебето П: Нечовешките изтезания... { За жалост е истината . } –
 • User AvatarСнежиОтвличането и убийството на... { Може би преди доста години в България имаше убийство на... } –