Луди години: Тийнейджърки осъдени на доживотен затвор

Луди години: Тинейджърки осъдени на доживотен затвор

Почти невъзможно е да погледнем в очите на дете и да си представим, че е способно да извърши най-тежкото престъпление – хладнокръвно убийство. Никой родител не иска да допусне подобна възможност, но децата наистина могат да убиват и го правят с все по-тревожна честота. Новините са пълни със смразяващи истории за младежки жестокости.

Тийнейджърите убийци сякаш не разбират, че останалите хора имат права. Те споделят и друга характеристика. Тези младежи чувстват, че единственият начин да се справят с объркването и отчаянието си е да го доведат до фатален край. Дали тези деца са достатъчно зрели, за да бъдат съдени като възрастни за престъпленията си? Възможно ли е една доживотна присъда да ги накара да разберат грешката си? Преценете сами.

Сара Крузан

Сара Крузан
Сара Крузан

Единадесетгодишната Сара Крузан била добра ученичка от проблемно семейство: нямала баща, а майка й била наркоманка. Нуждаещото се от бащинска фигура момиче срещнало 31-годишен мъж на име Джей Джей, който започнал да му купува подаръци и да извежда нея и приятелките й. В продължение на две години Джей Джей успял да заеме мястото на баща в сърцето на Крузан и да спечели пълното й доверие.

Когато навършила 13 години, той я изнасилил. Скоро Крузан се превърнала в едно от момичетата, работещи като проститутки за Джей Джей.

На 10 март 1994 г., след три години прекарани в проституиране с непознати мъже по дванадесет часа на ден, 16-годишната Крузан взела фатално решение. Тя застреляла Джей Джей в една мотелска стая и откраднала 1500 долара и ключовете от ягуара му. Забравила чантата си в мотела, което довело до ареста й.

Прокуратурата й предложила сделка, която щяла да й даде възможност за предсрочно освобождаване, но тя я отхвърлила и получила доживотна присъда без право на помилване. В момента Сара Кузман е на 29 години и е затворена в Щатския женски затвор в Чоучила, Калифорния. Нейният случай привлича вниманието на активистите за граждански права и често е цитиран в дебати за уместността от осъждането на младежи на доживотен затвор без право на помилване.

Мелиса Тодорович

Мелиса Тодорович
Мелиса Тодорович

Тийнейджърката Мелиса Тодорович, наречена от съдията „кукловод“, получила възможно най-тежката присъда за предумишлено убийство в Канада. Седемнадесетгодишното момиче от Торонто било обявено за виновно в склоняването на своя приятел към убийството на 14-годишната Стефани Ренгел, за която Тодорович смятала, че се опитва да отмъкне гаджето й.

Двете момичета никога не се били срещали. Според SMS-ите и интернет логовете, представени от обвинението, Тодорович в продължение на месеци била подтиквала приятеля си да убие Ренгел, използвайки изнудване и други лукави тактики. Убийството било извършено в ранните часове на новата 2008 г.

Четиринадесетгодишната жертва била намушкана шест пъти и оставена да умре в една пряспа. Приятелят на Тодорович, чиято самоличност била защитена от Закона за млади престъпници, пледирал за виновен в убийството. Тодорович била съдена като възрастен и получила доживотна присъда на 28 юли 2009 г. Тя ще може да се яви пред Комисията по предсрочно освобождаване след като излежи седем години.

Шеръл Бътлър

Шеръл Бътлър
Шеръл Бътлър

Петнадесетгодишната нюйоркчанка Шеръл Бътлър била обвинена в зловещо двойно убийство, извършено от улична банда. На 19 декември 2009 г. почитателката на модни дизайнерски дрешки, описвана от познатите си като много „по-изискана“ от връстниците й в Бронкс, пребъркала джобовете на кървящия до смърт Кристофър Умпиер (24 г.), който бил застрелян от един от нейните приятели.

Научи повече за:   Кийт Хънтър Джесперсън: Убиецът с усмихнатото лице

Според полицейските източници Бътлър била организаторката на това и на още едно убийство.

На 21 декември Бътлър, нейният любовник Робърт Пастор (19 г.) и още двама души намушкали до смърт 22-годишния Джони Драго, нарязали тялото му на парчета, разпределили го в торби за смет и го изхвърлили на боклука. Бътлър порязала ръката си и оставила доста кръв на местопрестъплението. Тя е арестувана на 27 декември в къщата на Пастор. Обвинена е в убийство и непредумишлено убийство и може да получи от 10 години до доживот за всяко от тях.

Джоана Плантс

Джоана Плантс
Джоана Плантс

Най-малката дъщеря на провинциален проповедник – 20-годишната Джоана Плантс – е затворена в Женския изправителен център Флоренс Макклър в Невада, където ще остане вероятно поне до 2027 г.

През декември 2007 г. родената във Фалън, щата Невада, девойка пледирала за виновна в предумишлено убийство и получила доживотна присъда, с възможност за предсрочно освобождаване. На 5 март 2007 г. по време на семеен скандал 17-годишната тогава Джоана застреляла втората си майка Джинджър Плантс с .38-калибров полуавтоматичен пистолет „Taurus“.

В затвора Плантс учи за дипломата си в колеж и има профил в уебсайта WriteAPrisoner.com, където се описва като „затворено Зайче, търсещо забавления и вълнения на едно самотно място“.

Алиса Бустаманте

Алиса Бустаманте
Алиса Бустаманте

Във вечерта на 21 октомври 2009 г. Алиса Бустаманте (15 г.) удушава, намушква и прерязва гърлото на деветгодишната Елизабет Олтън, която се прибирала у дома след посещение у своя приятелка в малкото монтанско градче Сейнт Мартин. Два дни по-късно, по време на мащабното издирване на детето, Бустаманте отвела полицията в гористия район, където била скрила тялото и признала за убийството, заявявайки, че го е извършила, защото „исках да разбера какво е да го направиш“.

Седмица преди убийството Бустаманте била изкопала два гроба в гората, което навело полицията на мисълта, че първоначално е смятала да убие своите братя близнаци.

Бустаманте е съдена като възрастен и я грози доживотна присъда.

Кортни Шулхоф

Кортни Шулхоф
Кортни Шулхоф

След като съдебните заседатели в окръг Семинол в щата Флорида намерили Кортни Шулхоф (18 г.) за виновна в предумишлено убийство, съдията произнесъл присъдата й без колебание: доживотен затвор без право на помилване.

Първоначално Шулхоф заявила, че е накарала своя приятел Майкъл Морин да пребие до смърт спящия й баща с бейзболна бухалка. По време на процеса тя изумила съдебната зала, признавайки, че не Майкъл, а тя самата е убила баща си. Тъй като не били открити физически доказателства, които да свържат Шулхоф с оръжието на убийството, Морин също бил намерен за виновен. Обвинението предложило тезата, че двамата са планирали престъплението, но Шулхоф, която имала доста бурни отношения с баща си, е била мозъкът стоящ зад операцията.

Двамата младежи отишли на кино и след това се запътили към къщата, в която живеели Шулхоф и баща й. Според първоначалните й признания, 16-годишната тогава Кортни извела кучето на баща си навън, а Морин влязъл вътре и пребил човека до смърт в леглото му. Понастоящем Кортни Шулхоф е затворничка №154495 в Изправителния институт Лоуел в Окала, Флорида. Там тя завършва висшето си  образование, публикува автобиографията си и работи в затворническата библиотека.

Никол Биъркрофт

Никол Биъркрофт
Никол Биъркрофт

През декември 2008 г. в Оукдейл, Минесота, тийнейджърка, която пазела бременността си в тайна, получила доживотна присъда без право на помилване за жестокото убийство на новородената й дъщеря.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21
Научи повече за:   Децата психопати: Лоши гени или лоши родители?

Никол Биъркрофт била на 17 години по време на инцидента. На 10 април 2007 г. тя намушкала бебето си 135 пъти в шията и торса, след което захвърлила мъничкото му, обезобразено тяло на боклука.

Полицията получила анонимен сигнал, намерила тялото и отишла в дома на Биъркрофт, където нейната майка заявила, че не е знаела, че дъщеря й е бременна. Още по-утежняващ вината на Никол бил фактът, че в Минесота съществува закон, известен като „Бебето Мойсей“, според който родилката може да се откаже от бебето си в болницата до 72 часа след раждането, без да й се търси отговорност.

Според обвинението Биъркрофт първоначално смятала да направи точно така, но впоследствие решила да убие бебето. Защитата заявила, че бебето се е родило мъртво, а раните нанесени му от Никол били в резултат от нейната травма от загубата на детето. Биъркрофт обжалва присъдата си и случаят й ще бъде разгледан отново през февруари 2010 г.

Ана Алехандра Салинас и Даяна Кордова

Ана Алехандра Салинас и Даяна Кордова
Ана Алехандра Салинас и Даяна Кордова

Две калифорнийски тийнейджърки получили дълги присъди от съдия, който ги нарекъл „детски чудовища“. Те убили 20-годишна жена, която се съгласила да ги откара до увеселителния парк в Буена Парк, Калифорния.

На 18 октомври 2007 г. Ана Алехандра Салинас (15 г.) и Даяна Кордова (16 г.) се качили в колата на Анджелина Ариас. След като Ариас спряла да вземе деветмесечната си дъщеря, Салинас я застреляла два пъти в главата. След като се отървали от тялото, Салинас и Кордова обикаляли с колата в продължение на два часа и накрая оставили бебето на прага на една къща, където то останало още два часа преди да бъде открито.

Шокиращ видеозапис, направен след ареста им, показва как двете момичета се кикотят и обвиняват жертвата за собствената й смърт, докато ядат хамбургери в стаята за разпит. Поради възрастта й по време на убийството, Салинас не можела да получи доживотна присъда и вместо това била осъдена на 59 години затвор. Кордова, която вече била навършила 18 години по време на процеса, получила доживотна присъда, плюс допълнителни девет години за отвличане и насилие над дете.

Кели Елард

Кели Елард
Кели Елард

Този случай се превръща в един от най-обсъжданите примери за детска жестокост в Канада. Рийна Върк (14 г.) била пребита до смърт от група свои съученици, с които отчаяно искала да се сприятели.

На 14 ноември 1997 г. Рийна – дъщеря на индийски имигранти – била поканена на купон, който щял да се състои под един мост, западно от Виктория в Британска Колумбия. Когато пристигнала, била нападната и пребита от шест момичета – наречени по-късно „Бреговата шесторка“ – които гасили цигарите си в лицето и тялото й и се опитали да подпалят косата й, докато останалите тийнейджъри просто стояли и гледали отстрани. В един момент Рийна успяла да се измъкне, но била заловена от Кели Елард (15 г.) и Уорън Пол Гловатски (16 г.), които продължили да я бият и накрая държали главата й под водата, докато се удавила.

Елард била съдена три пъти за убийството: първата й присъда била отменена, а при втория процес журито не могло да стигне до съгласие. В края на третото дело, през април 2005г., Елард била осъдена за непредумишлено убийство и получила доживотна присъда без право на предсрочно освобождаване през първите седем години. Елард обжалвала през април 2009 г., но Върховният канадски съд потвърдил присъдата й.

Научи повече за:   Убийството на Ани Деуани: Красота, богатство и мъртва невеста

Тиа Уимбърли

Тиа Уимбърли
Тиа Уимбърли

Съдебните заседатели в окръг Броуърд, Флорида, решили, че Тиа Уимбърли (16 г.) е виновна за убийството на своята съученичка Аманда Колет (15 г.).

Уимбърли, която наскоро се била обявила за лесбийка, изпитвала силни чувства към Колет, но момичето отхвърлило предложението й. След като застреляла Колет с .22-калибров пистолет, Уимбърли се обадила на 911 и казала на диспечера:

„Не исках да я убия и затова я прострелях в гърба. Просто исках да изпита същата болка, която тя ми причини“.

Защитата на Уимбърли се опитала да прокара тезата за невменяемост на клиентката си; според тяхната теория, Уимбърли била тормозена за това, че е лесбийка, което я накарало да изгуби разсъдъка си по време на убийството. Присъдата на Тиа ще бъде произнена през януари 2010 г. Тя вероятно ще получи доживотен затвор.

Убийците от Коли

Илайза Джейн Дейвис
Илайза Джейн Дейвис

Австралийските власти забраняват да бъдат разкривани имената на двете 16-годишни момичета, които на 18 юни 2006 г. удушават своята приятелка Илайза Джейн Дейвис (15 г.) в миньорския град Коли в западна Австралия.

Дейвис била на гости с преспиване у една от тях. Докато спяла, момичетата започнали да си говорят какво би било да извършат убийство. След като обмислили престъплението, двете натикали парцал, напоен с препарат за чистене, в устата на жертвата си и я удушили с кабел. Погребали мъртвата Дейвис в плитък гроб близо до къщата.

Младите убийци подали сигнал за изчезването на Дейвис и предложили помощта си в търсенето й на полицията. Осъзнавайки, че тялото й не е добре скрито и бързо ще бъде намерено, те се предали на властите. Момичета заявили, че макар да са знаели, че убийството е лошо нещо, в онзи момент то им се струвало „правилно“. Двете получили доживотни присъди с право на предсрочно освобождаване след 15 години.

Морган Лепърт

Морган Лепърт
Морган Лепърт

Морган Лепърт (16 г.) получила доживотна присъда за убийство и обир на инвалид във Флорида. Заедно със своя приятел Тоби Лоури (22 г.) тя пребила с алуминиева тръба, намушкала с нож и удушила 66-годишния Джеймс Томас Стюарт в дома му, след което откраднала колата му.

Петнадесетгодишната тогава Лепърт била открита една седмица по-късно в Тексас. Лоури пледирал за виновен и получил доживотна присъда.

Защитата на Лепърт се опитала да убеди журито, че гимназистката е била изцяло под влиянието на Лоури, но обвинението изтъкнало, че тя е била активна участничка в планирането и извършването на убийството.

Морган Лепърт в момента е най-младата затворничка във Флорида.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

18
Напиши коментар

avatar
17 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
15 Автори на коментари
ТаняddddddddddВойводаСилвияJk Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
ЕМИЛИЯ
Гост
ЕМИЛИЯ

СМЯТАМ, ЧЕ ПРИ ПЪРВИЯТ СЛУЧАЙ НА Сара Крузан, НЕ САМО НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЪДЯТ МОМИЧЕТО, А ДА Й ДАДАТ НАГРАДА И ДА Я ПУСНАТ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО! ОСТАНАЛИТЕ МАЛКИ ИЗВАТЕНЯЦИ ДА ГНИЯТ ДО ЖИВОТ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ, АМНИСТИЯ, ИЛИ ПРЕДСРОЧНО ОСВОБОЖДАВАНЕ

стефка
Гост
стефка

az sum suglasna-purvijat slu4ai momi4eto prosto e napravilo kakvoto trjabava.a ostanalite trjabva da umrat mu4itelno

Верджиния
Гост
Верджиния

Какви извратени малки умове. Майките им сигурно МНОГО се гордеят с тях!

Моника
Гост
Моника

Изпуснали са един доста интересен случай, за който бях гледала дори филм. Не помня името на момичето, което е извърило убийството,но ставаше дума, че уж под влияние на секта е убила своя съученичка. Естествено си е осъдена на доживотен затвор.

Някой си
Гост
Някой си

Силвия,разбрах че ще пишеш и за българските случаи и по тая линия няма да е зле да добавиш и случая за двете момичета – мисля че бяха на 15-16г,които удошиха своя съученичка.

Някой си
Гост
Някой си

Да ,по смътни спомени мисля,че бяха от Пловдив,до колкото си спомням я биха убили просто за развлечение без реален мотив.Всъщност… ето открих малко инфо за случая http://www.novinar.net/news/14-godishnite-antoniia-i-mariia_MTIzODsyNQ==.html и явно съм сгрешил на 14г са били – още по-зле,както и да е.Когато и да се наканиш няма проблеми, просто ти давам идея 🙂

vills
Гост
vills

Силвия,имаше и още един интересен случай мисля че момчетата бяха на 9 год. не си спомням в кой град на България живееха ,но едното беше разфасовало съученика си и беше го сложило в хладилника …дано се сетиш какво имам предвид …..
Поздравявам те за сайта

Marti
Гост
Marti

Ето ви и едно линкче. на него може да си намерите приятел/ка от американски затвор. Вносът в България си е на ваш риск:))

http://www.friendly-inmates.com/Joanna-Plants.php

monster
Гост
monster

Mda napulno sum suglasen s emiliq:)

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Лошото е,че в случай 1 го извършва подсъдимата,а не държавата,както би трябвало да бъде!

bleak
Гост
bleak

Kelly Ellard…love love love

Jk
Гост
Jk

От известно време следя сайта и само ще кажа:Браво Силвия,чудесна работа! Искам да попитам,освен статията за момичетата от Пловдив,какви други статий има в сайта за родните ни убийци? Vills, мисля че става дума за случав в Перник.Убиеца се казва Кристиян,убития Кристин. Аз се сещам и за други 2 случая-единят е пак пернишко дело (преди 2-3 години едно момче уби своя съученик с брадва и се опита да изгори тялото му в една яма-убиеца се казва Владислав,убития-Алберто),вторият случай в София,пак от преди доста години (в него,една майка-жена на таксиметров шофьор,убива синът им и след това го слага в торба за боклук,после… виж още »

Jk
Гост
Jk

Благодаря за бързия отговор!Ако се сетя за някой и друг случай,ще пиша в сайта

Войвода
Гост
Войвода

Ех нашите деца убийци да гледат и четат, какви хубави присъди дават в белите държави. Да се благодарят, че съдебната ни система е под всякаква критика.

dddddddddd
Гост
dddddddddd

Дете получава доживотна присъда, защото се е защитило (себе си и други деца) от сутеньор?!

Таня
Гост
Таня

Да, по първия случай, присъдата е повече от неуместна. Момичето наистина се е защитавало, но бизнесът с плът е много силен, замесен са дори кръгове от висшето държавническо общество, затова на никого не му изнася това момиче да бъде оправдано