Публикувано на: 9 август, 2010

Антония и Мария отдавна обмисляли как да се отърват от хубавата си съученичка и „приятелка“ Маргарита Гергененова. Те с мъка търпели нейния слънчев и жизнерадостен характер. Тя била всичко, което те искали да бъдат. Красива, обичана и популярна. А и момчетата я предпочитали пред тях – и то момчета, които Антония Матева и Мария Дръндарова също харесвали. Двете били единодушни, че им е писнало от нея. Идвало им да я убият.

В петъчното утро на 5 март 2004 г. те направили точно това.

Смъртоносна хватка

Маргарита Гергененова

Маргарита Гергененова

Обикновено приятелките се събирали у Антония, която живеела на ул. „Кукуш“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“, защото родителите й били на работа през деня. В дома на Мария винаги имало някакво присъствие, а момичетата искали да са сами. Преднамерено или не, Антония и Мария поканили Маргарита да дойде с тях. Без да знае, че взима най-фаталното решение в младия си живот, тя приела.

Те погледали телевизия, но след малко Антония и Мария излезли на балкона, вероятно за да пушат. Тогава Маргарита направила нещо, което преляло чашата на изтъненото им търпение. Тя решила на шега да ги заключи навън.

Затваряйки вратата обаче, тя без да иска затиснала опашката на котарака и животното запищяло от болка. Побесняла от тази проява на насилие върху домашния й любимец, Антония блъснала вратата отвън, за да освободи нещастното животно. Усещайки от гневната реакция на приятелката си, че моментът на дългоочакваната саморазправа най-сетне е настъпил, Мария прошепнала на Антония: „Ще го направим след малко“.

Маргарита се била разположила самодоволно на фотьойла и нямала представа какво й готвят нейните „най-добри приятелки“. Мария предложила да й покаже някаква хватка и я стиснала за гърлото. Тя направила знак на джудистката Антония да се присъедини към показното. (Според някои източници едната от убийците е ударила Маргарита отзад по главата с предварително приготвена бухалка, докато другата я е стискала за гушата).

Маги наивно вярвала, че всичко това е просто игра. Но, редувайки се, двете я стискали все по-силно и тя започнала да се бори за въздух. Тя започнала да разбира истинските им намерения и да ги моли за милост, а в очите й се четял панически ужас: “Пуснете ме. Вие луди ли сте, ще ме убиете. Натискате сънната ми артерия… Искам да се върна при мама, да живея”. Но те я съборили на земята, едната от тях хванала краката й, а другата продължила да стиска гърлото й с всичка сила. Обезумялото момиче се опитало да вика, но убийците затиснали устата й с ръка. Тя ритала и драскала, борейки се с последни сили за живота си. След половин час ожесточена борба момичето повърнало и спряло да диша завинаги.

Новоизпечените удушвачки завлекли тялото на жертвата си в стаята на Антония и започнали да умуват какво да правят с него. Минали цели два часа, но неопитните им в криминалния бранш умове очевидно се затруднявали да измислят как да се отърват от трупа. Хрумнало им да изгорят тялото на тавана, обаче бързо се сетили, че така би могъл да избухне пожар в целия блок, и решили просто да го скрият горе, докато им дойде някоя по-добра идея. Таванът им бил подръка, защото апартаментът на Антония се намирал на последния, осми етаж.

Двете се захванали да събличат тялото на Маргарита, оставяйки я само по бельо. Дали са искали да заблудят властите, че става въпрос за сексуално мотивирано убийство? Може би. Прибрали дрехите й в найлонова торба, която скрили в апартамента, увили тялото в чаршаф и го качили на тавана, където го набутали в отдушника на асансьорната шахта и го покрили с дъски и чували. Доволни от това временно решение на проблема, двете решили да изкарат пари от цялата работа и продали мобилния телефон на Маги в един магазин за употребявани апарати (или го заложили в заложна къща). Сдобивайки се с цели 20 лева, Мария и Антоанета отишли да се почерпят с кафе. Двете се носели на повърхността на нещата, без да допускат да бъдат обзети от паника, разкаяние или вина за стореното. А може би просто били лишени от подобни чувства?

Уикендът минал, а двете бъдещи затворнички не предприели нищо, за да скрият жертвата си другаде. Водени от безгранична наглост и безразсъдство, те дори решили да се похвалят с трофея си.

Горди от стореното

Маргарита Гергененова

Маргарита Гергененова

Денят минавал, а Маги не се прибирала у дома. Нейната майка Цветана Петрова започнала сериозно да се притеснява. Когато дъщеря й не се появила за вечеря, тя се обадила в Първо РПУ в Пловдив и подала сигнал за изчезването й.

Минала една безсънна нощ, а от Маги нямало никаква следа. Цветана хванала телефона и започнала да звъни на роднини, познати и приятели. Тя се обадила първо на Антония. С хладнокръвието на изпечена лъжкиня убийцата заявила, че Маргарита била излязла някъде със своя братовчед Димитър. Майката се озадачила, защото детето й нямало такъв роднина, но подминала това странно изказване, решавайки вероятно, че става въпрос за някакво недоразумение. Останалите обаждания също не дали резултат. Никой не знаел къде е Маги.

Полицията организирала група за издирване чак в понеделник на 8-ми март. Служителите на реда вероятно са сметнали, че момичето просто се е запиляло някъде по заведенията и ще се прибере невредимо. Нищо, че е на четиринадесет години. Такива случаи с лопата да ги ринеш.

Обнадеждена все пак, че полицията се е захванала за работа, Цветана прекарала Деня на майката с изтерзаната надежда, че издирването на дъщеря й ще даде резултат и детето й ще се прибере у дома живо и здраво.

Междувременно, необременени от подобни терзания, Мария и Антония с нищо не показвали, че крият някаква ужасна тайна. В неделния ден на 7-ми март те дори си спретнали купон. Убийците поканили бившия приятел на жертвата си, деветокласника Сашо, когото Мария харесвала, и той по-късно разказва, че те били весели и пиели водка, сякаш имали някакъв повод. Според него „двете поливаха убийството на Маги“.

С настъпването на 8-ми март на двете новоизлюпени убийци, неможещи повече да държат езика зад зъбите си, им хрумнала „гениалната“ идея да разкрият пред някого какво са направили. На тях вече не им било достатъчно да обсъждат стореното по между си и изпитвали отчаяна потребност да споделят подвизите си с трето лице и да се сгреят от изписаното на лицето му страхопочитание. Все пак, според тях, подвигът им бил достоен за възхищение и преклонение!

Три дни след зверското убийство на Маргарита те разказали за смъртта й на една своя приятелка – шестокласничката Кристина (в някои източници Константина). Мария и Антония обаче не спрели дотук. Съзирайки, вероятно, обидно недоверие в очите на 12-годишната Кристина, те решили да й докажат, че не говорят празни приказки, и я завели в блока на Антония, на тавана, където й показали скритото в асансьорната шахта тяло на Маги.

„Видях носа на Маргарита и много се изплаших” – казва по-късно малката Криси.  Доволни от създаденото впечатление, двете удушвачки заплашили момичето, че ако каже на някого и тя ще бъде последвана от същата съдба. Кристина обаче осъзнала, че не бива да си мълчи за нещо толкова сериозно и споделила със своята приятелка Ванчето, която я посъветвала да отиде в полицията.

Жестоката истина

На 9 март в 19:00 ч. изтерзаната Цветана получила обаждане от полицията. Казали й да дойде бързо в управлението. Тя тръгнала натам по домашно облекло, вярваща, че ей сега ще се види с дъщеря си, но същевременно, ядосана от безотговорното й изчезване, си повтаряла наум: „Ох, сега как ще я набия!“.

В районното я очаквал ужасен шок. Ченгетата й заявили с каменни физиономии: „Убита е, намерена е затворена, но не е насилвана. Убийците са задържани!”. Олюлявайки се от тази чудовищна новина, Цветана едва намерила сили да попита кой го е направил. „Когато разберете, ще бъдете изненадани!” – отговорили й полицаите, но не й дали повече подробности.

Тя разбрала истината на следващия ден 10 март, но не от полицията, а от вестниците.

Пловдивските удушвачки са задържани

Пловдивските удушвачки са задържани

След като открила удушеното тяло на Маги, полицията извършила обиск в апартамента на Антония и намерила там дрехите на жертвата. Антония била арестувана незабавно, а около час след нея полицаите задържали и партньорката й Мария. Наложена им била мярка за неотклонение „задържане под стража“. Когато ги докарали в управлението за разпит, там вече са били дошли две техни съученички (вероятно Кристина и Ванчето). Убийците се държали самоуверено и нагло. Антония поклатила заплашително глава срещу едно от момичетата и демонстративно прокарала пръст през гърлото си. Мария пък предупредила момичетата да внимават какво говорят, защото после ще съжаляват.

Два дни по-късно (на 11 март) двете момичета направили пълни самопризнания на разпита пред съдия, а на 12 март срещу тях са повдигнати обвинения по чл.116 от Наказателния кодекс – за предумишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Те са обвинени и в кражба на мобилен телефон, както и в закана за убийство. В хода на разследването е установено, че те са удушили Маргарита от завист, а „идеята им хрумнала“ за първи път още през 2003 година. Антония казала на следователите, че е плакала през цялото време, докато са душили Маргарита.

Веднага щом се сдобили с адвокати, удушвачките променили версията си и се опитали да представят убийството като нещастен случай. Те заявили, че Маргарита се е задушила, докато на игра са пробвали върху нея хватки от джудото. Тя била спряла да диша за около 30 секунди и двете се опитали да я свестят с изкуствено дишане, но не успели.

Междувременно се появили услужливи слухове, според които при първоначалните разпити момичетата са били скубани и са изяли по няколко шамара, за да проговорят. Това обяснявало защо в началото говорели едно, а сега друго. Тези слухове остават непотвърдени от официалните източници.

Адвокатите подават жалба до Апелативния съд за промяна на мярката за неотклонение на двете момичета, но пловдивският съд я оставя без уважение. Прокуратурата смятала, че деянието им е предумишлено, и въпреки че са непълнолетни, двете са в състояние напълно да отговарят за постъпките си. Мария и Антония изчакват началото на процеса си в Сливенския затвор.

Процесът

Процесът срещу Антония Матева и Мария Дръндарова започва на 22 август 2004 г. в Пловдивския окръжен съд и се разглежда при закрити врати. По време на заседанията двете непълнолетни престъпнички, които изглеждали видимо отслабнали след престоя си в затвора, били строго охранявани от служителите на съдебната охрана. При едно от следващите си явявания в съдебната зала Мария пристигнала с остригана почти нула номер глава, а нейният адвокат обяснил, че това се е наложило, защото момичето е хванало въшки в Сливенския затвор.

На 13 октомври 2004 г. двете осмокласнички направили изявления пред съда. Антония посочила като мотив за убийството това, че Маги била по-популярна и харесвана от момчетата. Нейните две „приятелки“ не можели да се примирят с този факт и дълго време крояли планове как да я премахнат от пътя си. Освен женска ревност, Антония посочила в мотивите си и това, че Маргарита „не й помогнала, когато я изнасилили на един купон“. В последните си думи в съдебната зала Антония казала, че ако може да върне времето назад би помогнала на Маги.

Другата обвиняема Мария поискала прекъсване на заседанието, за да обядва, и едва следобед дала обяснения пред съда. Тя настоявала докрай, че няма вина за убийството. Нейният адвокат Наум Китанов заявил, че ще поиска отвод на съдебния състав, защото са били допуснати фоторепортери, което е неправомерно, тъй като процесът е срещу непълнолетни. Родителите на Мария не присъствали в съдебната зала.

По време на делото са призовани 18 свидетели и 13 вещи лица, сред които съученици и учители на Маргарита. Майката на Маргарита Герганенова завела граждански иск в размер на 100 000 лева, който съдът отсъдил в нейна полза, но намалил обезщетението на 75 000 лв.

Антония и Мария се разплакват, когато чуват присъдата си

Антония и Мария се разплакват, когато чуват присъдата си

На 13 януари 2005 г. съдебният състав на Пловдивския окръжен съд решава, че двете момичета са виновни в предумишленото и особено жестоко и мъчително убийство на тяхната съученичка Маргарита Гергененова. Антония Матева получава осем години лишаване от свобода, а Мария девет години. Здраво притиснати една до друга двете момичета се разплакали, чувайки присъдата си. Решението на съда предизвикало сълзи и в очите на майката на убитата Маги Цветана Петрова и нейната баба. Родителите на Антония заявили пред репортерите, че не чувстват вина за стореното от дъщеря им и не са допускали грешки във възпитанието й.

Освен това съдът постановил Мария и Антония да бъдат порицани публично, като присъдата им бъде обявена на всеослушание в тяхното училище „Братя Миладинови“ в Пловдив. Дрехите на убитата Маргарита – дънки, яке, маратонки, телефон, пръстен и огледалце, иззети като веществени доказателства, били върнати на майката.

Адвокатите на двете непълнолетни убийци обжалват присъдата в Пловдивския апелативен съд. Делото стартира на 3 май 2005 г., отново при закрити врати. Още на първото заседание бащата на Мария Дръндарова освобождава адвоката на дъщеря си и пожелава да й бъде назначен служебен защитник. Тони Дръндаров обяснява постъпката си с факта, че по време на първия процес адвокатът на Мария не е споменал пред съда, че той и съпругата му са в развод. Според него, това би могло да бъде смекчаващо вината обстоятелство. Съдът приел искането му и отложил делото за 21 юни.

На 21 юни 2005 г. Апелативният съд стига до решението да намали присъдите на двете момичета с по една година и половина. Съдът не изяснил мотивите за това свое решение, а апелативният прокурор заявил, че ще обжалва намаляването на присъдите пред Върховния касационен съд. По закон максималното наказание за подобен вид престъпления е десет години.

Адвокатът на Мария Александър Попчев изразил задоволството си от решението на съда и казал:

„Мария най-накрая се призна за виновна и дълбоко се разкайва за стореното, но… само Стивън Кинг би могъл да разгадае защо е било извършено убийството. В случая трябва да се надникне в подсъзнанието, а в България това изобщо не е познато“.

Според него Мария и Антония едва ли ще бъдат превъзпитани, ако останат зад решетките по-дълго време.

Луда завист

Трудно е да се повярва, че две обикновени тинейджърки биха могли да посегнат на живота на приятелката си, водени от чиста женска завист. Баналният израз „причините се коренят дълбоко в обществото“ изглежда важи тук с пълна сила. Родителите ли са виновни? Или учителите? Според приятелите на двете убийци, те са се движели в компанията на момчета, взимащи наркотици. Пиели са, пушели са трева, бягали са от училище, държали са се арогантно. Може би никой не е обърнал внимание на тяхното деградиращо поведение, защото днес то е нормално явление почти за всеки ученик. Родителите отдавна са забравили какви са били на тяхната възраст и колко голяма нужда са имали от подкрепа и разбиране. Потопени в борбата за изкарване на насъщния, възрастните оставят децата си напълно без контрол. Даже смятат, че възпитанието е работа на учителите. Това, разбира се, до известна степен е така, но оформянето на един млад човек започва и свършва в семейството.

Антония не обичала да учи. Тя често се оплаквала, че нищо не й влиза в главата и загубила интерес към училището.  Тя криела чувствата си, сякаш смятала, че е срамно да показваш искрена радост или тревога. Прикривала ранимостта си под маската на непукизма. Вероятно с течение на времето душата й наистина е закърняла дотолкова, че да й позволи да отнеме човешки живот.

Психолозите и психиатрите, които я преглеждат, установяват, че тя е нервна по характер и се дразни за съвсем дребни неща. Няма данни да е имала сериозен приятел, тъй като й било забранено да води момчета вкъщи.

Според нея било съвсем естествено да пие и пуши на 14-годишна възраст. Ценностната й система почивала на убеждението, че преуспелият човек е този, който има много пари и може да си купи каквото поиска.

Дълбоко в себе си момичето било изтъкано от комплекси. Тя компенсирала чувството си за непълноценност с неподчинение към авторитета на възрастните. Когато си тинейджър е модерно да нарушаваш правилата. Това се харесва на лудите ти връстници, в чиято компания копнееш да бъдеш. За да си популярен се искат жертви.

Проблемите си разрешавала с агресия. Борела се със самотата, заобикаляйки се с хора. Антония се сближила с Мария точно защото тя била весела и общителна. Двете момичета бързо станали неразделни.

Маргарита и Мария

Маргарита и Мария

Преди приятелството си с Антония Мария била много близка с Маргарита. Но последвалите събития подсказват, че тя може би винаги е изпитвала прикрита завист към по-хубавото и по-популярно от нея момиче. Когато Антония се появила на сцената, Мария сигурно се е почувствала по-силна и е започнала да излива пред нея насъбралата се с години в душата й злъч. Уверената в себе си Маргарита не помагала никак за изглаждането на комплексите на двете бъдещи убийци. Когато й казвали, че харесват някое момче, тя правела всичко възможно да привлече вниманието му преди тях. Те страшно се дразнели от това, че тя се прави на по-голяма.

Двете депресирани тинейджърки вероятно не са можели да понасят слънчевия характер и жизнеността, които излъчвала Маргарита. Дълбоко в душите си те изгаряли от желание да са като нея. Но това било нещо, което не допускали да признаят дори пред себе си.

Психолозите и психиатрите определят Мария като емоционален инвалид, неспособен да съпреживява дълбоко. Но освен това тя е надарена с доста висок интелект. До 4-и клас учела в състезателна паралелка за напреднали деца и ходела по олимпиади по български език и математика, на които често печелела първите места.

Като дете тя колекционирала доста неща – картинки и снимки. Родителите й били доволни от нея. Мария била подредена, послушна, прибирала се в 20:00 ч. и никога не се забърквала в неприятности. Слушала поп-фолк, но кой ли не го слуша, гледала сериали.

Естествено, животът й не бил безоблачен. Тя била лишена от много неща. Родителите й не можели да си позволят да й купят мобилен телефон. Тя отчаяно искала да бъде облечена като другите деца, но финансовото състояние на семейството й не го позволявало. На всичкото отгоре родителите й били в процес на развод, което още повече усложнявало психическото й и емоционално състояние.

За разлика от Антония, тя не харесвала да бъде заобиколена от много хора и точно затова не обичала да ходи на дискотека. Мария била склонна да се противопоставя на колектива. Тя нямала лидерски умения, но много й се искало да бъде център на вниманието и да контролира нещата. Обичала да играе роля и да се преструва, защото забелязвала, че така околните я приемат по-положително.

Маргарита засенчвала жалкото им съществуване. Те искали да греят с нейната светлина. Премахвайки я от пътя си, не тя, а те – двете неудачници – щели да се превърнат в център на вниманието.

Те постигат точно това, но призракът на убитото от тях момиче ще ги преследва завинаги.

Живот след затвора

През пролетта на 2009 г. Антония и Мария завършват 12-и клас в Трудово-поправителното училище към Сливенския затвор с отличен успех. Те празнуват абитуриентския си бал зад решетките. Без ушити по поръчка рокли, без лъскави коли, прически и скъпи подаръци. Те са почти на 20 години и скоро ще излязат на свобода.

„Не вярвам да посмеят да се върнат в Пловдив. Ако им е останала капчица съвест, няма да намерят покой до гроб“ – казват съучениците на убитата Маги.

През изминалите години двете запазват приятелството си и посвещават времето си на учението, което им помага да се откъснат от мислите за тегавото всекидневние на затворническия живот. Освен уроците, те посещават театрален курс, научават се да бродират, да садят цветя, да рисуват празнични картички.

“Искам да забравя… всичко и да продължа напред. Предстоят ми нови неща в живота. Завърших училище и трябва да мисля за бъдещето, не искам да се обръщам назад.” – казва Антония.

През 2007 г. пускат по училищата филм за детското насилие, озаглавен „Умирай лесно“. В него Антония казва: „Надявам се като излезем да се е позабравило! Много кофти, че стана така с Маргарита ама…“ – (б.а. – тази информация е взета от един коментар в интернет. Моля, ако някой е гледал филма да потвърди дали цитатът е верен!).

Мария Дръндарова пише на родителите си:

„Мили мои родители, нямам търпение да се прибера вкъщи. Съсипах живота ви, но не мога да върна времето назад. Разбрах колко щастлива съм била преди, но не съм го осъзнавала. Говорите ми да съм силна, но вие бъдете, защото аз все някак си ще се оправя“.

На 7 декември 2009 г. Антония Матева е освободена от затвора за добро поведение. Тя се връща в същия апартамент – домът на родителите си – в който през 2004 г. заедно с Мария убиват Маргарита. Според журналистите тя превръща дома си в затвор – не излиза никъде от страх, че може да срещне родителите на жертвата си, а може би и от лесно обясним срам.

Услужлива бабичка от същия вход обяснява на репортерите колко затворено семейство са Матеви и как бащата е малко агресивен. Тя казва, че те не разговарят почти с никого – нормално, че кой родител на убиец ще тръгне да фамилиарничи с хората. Възрастната жена, която очевидно е сведуща по всички въпроси от житието на съседите си, споделя, че майката на Антония, Пепа, се е разболяла след осъдителната присъда на дъщеря си: „Явно стресът й докара рак. Не е добре жената. Две операции претърпя“ – с почти искрена загриженост споделя съседката.

Антония и нейните родители отказват да дават интервюта на журналистите, които ги преследват навсякъде. Майката обяснява на един репортер, че дъщеря й е суетна и не може да се показва навън без грим и прическа.

За разлика от мълчаливото семейство Матеви, бащата на Мария Дръндарова е доста словоохотлив. Той казва за bTV:

„Мария е едно нормално дете, това е. Не беше отличничка. Не мога да допусна, че е убийца. Абсурдно е. Трябва да има заплаха за живота й, за да го извърши. Не мога да обвинявам никого. Така е било писано.

Много бързо порасна до зряло момиче с разбирания. Първо искаше да стане манекенка, след това – да учи за следовател.

Чувствам се лош родител. Обвинявам се, че съм допуснал да се сприятели с лоши момичета. Не съм й обръщал достатъчно внимание, защото постоянно съм ангажиран с работа. Но кризата притиска всеки в България. Имали сме проблеми със съпругата, които са утежнили нещата, но Мария е по-адаптивна от много други деца.

Учих я как да общува, психолог съм. Ако психолог не може да улови такъв проблем, кой друг? Оттеглям се от психологията след това, което се случи. Но и в училище освен за цифри и букви трябва да мислят за други неща“.

Дъщеря му ще остане зад решетките още няколко месеца и е избрана за диджей в затвора, заради музикалните си заложби. Мария взима диплома за компютърен оператор и текстообработка и възнамерява когато излезе да учи задочно икономика.

В сливенската килия си има телевизор, абонирала се е за модни списания и вестници. Мария чете много романи и енциклопедии и пише стихове. Но често сънува кошмари.

Версията на Дръндаров

Тони Дръндаров

Тони Дръндаров

„Откакто попадна в затвора, дъщеря ми много се промени. Чак сега започна да проумява какво се е случило с живота й“ – Тони Дръндаров.

Мария редовно пише писма на родителите си. В едно от тях казва: „Сега разбирам колко щастлива съм била преди. Трябваше ли да загубя свободата си, за да оценя сега колко много ми липсва.“

Нейният баща Тони Дръндаров е убеден, че Мария не е способна да извърши убийство от завист. Той вярва, че причината е съвсем друга, но полицията е отказала да разследва тази версия. Според него, убитата Маргарита се е опитала да запознае Мария и Антония със свой приятел – сутеньор, за когото момичетата щели да проституират насила. Точно това било накарало двете приятелки да убият Маги. Дръндаров твърди, че в цялата тази схема има замесени полицаи от Първо РПУ в Пловдив.

„Още по време на съдебния процес открих в тефтерчето на дъщеря ми имената и телефонните номера на полицейски служители от Първо РПУ“ – разказва бащата. – „Показах ги на адвоката си, но той ми нареди да мълча за това. А наскоро дъщеря ми ми призна, че Маргарита е искала да я запознае със свой приятел, който е известен сутеньор в Пловдив. Младежът много искал Мария да работи за него като проститутка и се опитвал да я вкара в схемата си чрез Маргарита“.

В един коментар, носещ неговото име, който е оставен под тази статия, той казва:

„Мария въобще не е този изрод, който бе представен пред обществото. Фалшивият образ беше за прикриване на скандалните истини около мистериозното убийство. Най-вероятно тези истини ще си останат завинаги „погребани“ у нея и никога няма да излезнат на бял свят. Жестоките манипулации я смазаха и й „запушиха устата“. Тя не получи нормална правна защита и бе осъдена от незаконосъобразен съдебен състав, при редица пропуски, нарушения и нередности. И ще полудява още дълго време в затвора…“

“Не чувствам озлобление към Антония и Мария. Животът на семейството ми е провален, техният също. Моята Маги по характер беше жизнерадостна, любвеобилна и искрена. Споделяше всичко” – казва майката на Маги.

Цветана Петрова, която сега е в чужбина, се утешава в прегръдките на втората си дъщеричка, която също носи името Маргарита – в памет на завинаги загубената си кака.

————————————————————————————-
Статията е написана по идея на: Nanny и Някой си
Използвани са материали от голям брой български новинарски сайтове. Тъй като голяма част от данните (и дори имената) в тях бяха доста противоречиви, не гарантирам за точността на описаните събития. Ако някой открие някаква неточност, моля да съобщи за нея в коментарите – естествено подкрепена доколкото се може с факти.
————————————————————————————-

118 Коментари за “Антония Матева и Мария Дръндарова: Пловдивските удушвачки”

 1. pingback pingback:
  crimefiles: Антония Матева и Мария Дръндарова: Плов.. - edno23.com

  [...] Матева и Мария Дръндарова: Пловдивските удушвачки http://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutcha…shvatchki/ в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти [...]

 2. pingback pingback:
  crimefiles: Антония Матева и Мария Дръндарова: Плов.. - edno23.com

  [...] Матева и Мария Дръндарова: Пловдивските удушвачки http://kriminalnidosieta.com/?p=2489 в Любими преди 48 секунди edno23.com Начало контакти [...]

 3. AvatarМарина

  Гадни, грозни комплексарки без капка мозък в завистливите си тикви ! ;(

 4. AvatarМосквич 412

  Май макарените в кобурите на ченгетата седят само за украса…

 5. AvatarБуржоа-бохем

  Силвия, а и всички, които се интересувате от случая, погледнете книгата на Боряна Димитрова „Големите убийства в Пловдив“, на издателство „Труд“, 2009 г. Много интересно четиво, особено за нас – пловдивчани.

 6. AvatarAntenora

  Ебаси откачалките, ебаси и чудото….

 7. AvatarЛина

  Момичетата са го направили – това е ясно. Но аз като човек, който не гледа само на север смятам, че за да го направят им е трябвала по-основателна причина от завист. И аз съм завиждала и са ми завиждали, но ние сме още живи. Така че не бързайте да ги обвинявате всяка монета си има две страни.

 8. AvatarHanna Montana

  Относно последния коментар-Ти добре ли си?Да не бързам да ги обвинявам значи,а?Чуваш ли се изобщо какви ги дрънкаш бе жена!!!“Имали са основателна при4ина от завист“е едно напълно абсурдно твърдение.Никой няма основание да убие друг човек.Това е престъпление и няма никакво оправдание в този случай.Това са две утайки на обществото,които са напълно комплексирани поради своята незначителност сред връстниците си.И вместо да поработят върху имиджа си или личностите си те извършват убийство защото са неадекватни,глупави и жалки.Те ще бъдат мразени завинаги и това е най-малкото,което заслужават.Сега Маргарита е в гроба а те на свобода и тя,за разлика от тях никога няма да се върне.Ами майка й?Семейството й?Те?За теб нищо ли е?Ами ако това е или бъде твоето единствено дете?Мммм?Тогава Лина,на къде щеше да гледаш?Щеше ли да простиш?Аз никога.Тези двете мръсници са боклуци,измет,мястото им е не в затвора а направо в ада където да изкупват греха си до края на жалкото си мизерно съществуване!!!

 9. AvatarGergana

  Напълно е възможно причината да е само завистта.Хората толкова сме се изродили,че като слушам новините хората се колят и за един погрешен поглед.Не заслужават съжаление.Съжаление заслужава това момиче,което не е изживяло нищо,което повече никога няма да прегърне майка си.

 10. Avatarkuman

  mislq 4e gi sadite prekaleno surovo.nqkoi ot vas bil li e cql jivot autsaider kato men?siguren sam 4e ne.vsi4ko tragva ot mladsha vazrast i ot prekomernite razliki-vanshen vid,drehi face,tqlo i .t.n znaete li kakvo e vseki den da ti se napomnq 4e ti si nishto a drugite sa vsi4ko?kakvo e da nqma koi da ti kaje edno dobar den,za da ne izglejda kato idiot v o4ite na drugite,4e e govoril s teb?da ne si pokanen na edin rojdenden den,na edin kupon?da nqmash priqteli,da ne te iskat dori da poritash futbol s tqh?da nqmash priqtelka/priqtel?poznahte li me sega?kolko ot vas kato u4enici sa pri4inqvali vsi4ko tova na hora kato mene?ponapanete se-shte si spomnite kakvi ste bili ili kakvi ste vse oshte.nqma dobro ili zlo,ima lipsa na sapri4astnost.vinoven e samo toq na koito se molite v 4erkvata.vinoven e 4e sazdava hora kato mene i samo gi zahvarlq na zemqta da stradat-seki shiban den.ave satanas

 11. AvatarHanna Montana

  Kuman,приятелю сбъркал си ако оправдаващ тези убийци поради тяхната компексираност и незначителност сред техните връстници.Ще ти кажа нещо не само ти си бил аутсайдер.Аз бях много смешна като ученичка,нямах приятели,не ме канеха на рожденни дни и ми се подиграваха в клас.Нямах приятел.Всеки Божи ден ми се втълпяваше,че съм грозна и т.н..даже си имах и прякор.Очевидно на съучениците никога не им харесваше нищо,дали бях слаба или дебела за тях винаги бях обект на присмех!Ммм..да не мислиш,че си само ти?!Аз обаче не убих мойте съученички с по-хубави дрехи от моите.Аз стоях затворена вкъщи,където четях книги и живеех житота си такава каквато съм.Сега съм на 25 години и благодарение на всички тези дребни проблеми и терзания се научих как да се справям с такива хора.Това се надраства.Всичко е в теб.Не може да се сриваш завинаги..не може вечно да си аутсайдер.Силата да промениш нещата е в теб.Просто трябва да я намериш.Аз съм добър пример,гарантирам.Когато хората,които преди 10 години ме виждат сега се давят в собствената си злоба защото съм станала нещо,което те не са.Хубава и достатъчно интелигентна за да върти на пръста си когото си пожелае!А тези момичета са имали избор и те са го направили-извършили са убийство,което НИКОГА не може да се забрави…за разлика от тези преживявания в училище стига да го пожелаеш и да се пребориш с демоните в душата си.

 12. Avatarkuman

  badi si jalka i nabojna dushica hanna montana.i ako ima rai ti pojelavam da otidesh tam,i zaedno da prekarash ve4nostta sas si4kata bogopomazana utaika, koqto ti e pravela jivota na zemqta „prekrasen“

 13. AvatarСилвия

  @Kuman – След този изблик на злоба не се учудвам, че си аутсайдер. Момичето ти дава съвет с най-добри чувства, защото е минало по същия път, не разбирам защо я нападаш?

 14. Avatarанна

  тоя kuman какво се е разревал колко бил ощетен. на колко места още е пуснал тази „сърцераздирателна“ изповед? ха ха хаа

 15. AvatarПетя

  Филма „Умирай лесно“ съм го гледала лично, точно това казва една от убийците!

 16. AvatarHanna Montana

  Аз ли съм жалка,Kuman?!Ти си жалкото същество наричащо себе си аутсайдер,плачещо свито в някой ъгъл и обвиняващо другите за своята нищожност.Ето,сега вече знаем как са размишлявали онези двете,убийци.Като теб.Ти си утайката,зарита в собствената си злоба.Какво…толкова ли си неадекватен та не можа да схванеш добронамереността на моите думи?!Защо си клекнал да хленчиш тук,а?Освен това си личи,че не си оползотворил времето си прекарано в отчуждение във ограмотяването си…това е видно с просто око.Останалото стана ясно от злобните ти словоизлияния.

 17. Avatarанна

  Подържам те, Хана Монтана!!! Замислям се дали това не е самата убийца, представяща се за някой си kuman!!!??? Все пак престъпниците се издават….или съм гледала много филми….!!!???

 18. AvatarHanna Montana

  Силве,виждам,че си ме защитила след като господин “Аз съм аутсайдер“ е излял мисловната си помия върху мен.Много мило от твоя страна само дето проблема си е в него.За такива примери като неговия учехме в многото часове по психология.Такива като него не могат да ме засегнат.Нека се дави във злобата си..даже виждам,че споменава Рая,Господ[който между другото ни е създал за да страдаме захвърляйки ни на Земята]тъй че кой знае…може да се е родил Антихриста….Месията.

 19. AvatarHanna Montana

  Анна,ние здравомислещите трябва да се поддържаме!!

 20. Avatarsdsdsd

  Аз немога да си обясня как някой може да защитава тия 2-те създания.Къкъвто и да е човек, каквото и да е преживял в детството си, дори да е бил отхвърлен от целия свят, той няма право да посегне на човешки живот.Ако отнемеш нечий живот по – дпбре ли ще се почувстваш?Или може би по – силен, или може би тогава обществото ще те приема и ще ти ръкопляска.Голяма заблуда, в днещно време хората живеят в една заблуда.А колкото до теб Куман не сме ние тука хората, които ще се опитват да ти просветялт живота или да ти показваме правия път, но щом си седнал да защитаваш тия 2-ете убийци, значи не си по – различен от тях и не ти прави чест.Недей да се жалваш какво си преживял в детството си, ама се опитай да забравиш тия години и да си стъпиш на краката и да станеш една пълноценна личност, защотот повярваи ми е много лоши да седнеш да се жалваш и да очакваш съжеление от хпрата, на тоя свят на никой не му пука за теб.Бъди истински в един фалшив свят!

 21. AvatarСилвия

  @Hanna Хвана ме яд, защото и аз бях тръгнала да го утешавам, но ти ме изпревари и се отказах да му повдигам духа. А той взе, че се извъртя и те ухапа. Можеше да съм аз :)

 22. AvatarHanna Montana

  Да,явно и аз трябваше да подмина хлипането му.Сметнах,че имам какво да му кажа понеже съм била някога в такова положение.Обаче целта му е била много по-различна от това да намери съчувствие.

 23. Avatarkuman

  ne tarsq sa4uvstvie ot nikogo,tova nqma da mi pomogne.kolkoto do hlipaneto,moje da e bilo mnogo otdavna kogato sam bil dete.tova koeto se opitvam da vi kaja e,4e s takova otnoshenie slu4aite kato v kolorado u.s. nqma da sa poslednite.razberete 4e prosto se opitvam da vi predstavq razli4na gledna to4ka.ne iskam da napadam nikogo.pogreshno ste me razbrali.nqkolko godini sam ohranqval zatvornici.povqrvaite 4e za da se prekra4i granicata,osnovanieto e seriozno,a pri4inata-4esto e nevidima za ostanalite.kolkoto do antihrista hanna,da satanist sam ot 15 godishen i shte bada takav do poslednata si glatka vazduh.tova e neshtoto koeto me spasi.ne tarsq sa4uvstvie ot nikogo momi4eta,no i nikoi ne trqbva da o4akva sashtoto ot men.darja se s horata kakto te se darjat s men.tova e 10 sataninska zapoved.pravil sam i mnogo dobri neshta,tova 4e sam satanist ne me spira ot dobri dela.prosto nashata doktrina ni savetva da ne obrashtame drugata buza- tova e.az NE zashtitavam ubiicite,prosto razbiram zashto nqkoi reshava da ubie.

 24. Avatarsdsdsd

  Сатанист?Това какво ще рече , е отричаш Бог и вярваш в Дявола? Или се бъркам, защото малко не съм запозната с това, в което вярваш.Все пак живеем в свободна държава, където всеки може да изкаже мнението си и да вярва в това, което му се струва добре за него.Но никога,поради каквата и да е причина (освен при самозащита), човек неможе да реши да отнеми нечий живот.Небива и ти да разбираш такива хора, защото това звучи много странно и зловещо.Аз никога не бих могла да си обясня как някой може да убие човек, камоли за извращенията, които убийците правят с труповете, това е нечовешко, и най – лошото е , че това им носи удояолствие.Ужасно е.Затова Куман аз се чудя как ти може да разбереш как едни такива изчадия и да кажеш че си имат основателна причина, за да убият.

 25. Avatarsdsdsd

  Силвия, мила може=ш ли да направиш тука в сайта нещо като форум където да можем да си пише, а не така след коментарите,че е малко тъпо. Ако го направиш ще е супер, естествено, ако имаш време.

 26. AvatarHanna Montana

  Щом разбираш защо не убиваш и ти?!Или може би си убил вече. Някое куче,котка….сатанист си на дела или само говориш?Не вярваш в Бог,а?Сатаната е това,в което вярваш.Интересна философия.Сега може би ще стана малко саркастична.Ако Господ е светлината тогава Сатаната протегнал ръка към теб казва[като Дарт Вейдър в ''Междузвездни Войни'']“Ела.Премини към Тъмната страна“!Да приемем,че аз ще ида в Рая,където ти ми пожела да отида след смъртта си в един от предните си коментари…теб къде ще изпрати Сатаната?!По дяволите.

 27. Avatarkuman

  satanizma e individualna religiq.prizovava kam li4no individualno razvitie.vzemi pro4eti bibliqta i shte vidish tam koi vsashtnost e loshiq-satanata ili toq drugiq.satanizma ne e zlo.prekaleno mnogo filmi gledash.ne 4ukame kozi ili malki deca.naprotiv tova ni e strogo zabraneno.zapoznai se pone malko s tradicionnoto liciferianstvo i shte vidish 4e e istina.prosto doktrinata ni prizovava da se adaptirame kam sredata.ako nqkoi e losh kam nas,nie otvrashtame sas sashtoto.

 28. Avatarkuman

  izvrashteniqta s trupove i jivi hora gi e varshela inkviziciqta dushko-14 miliona dushi v srednovekovna evropa sa si otishli zaradi carkvata.do den dneshen hristiqnite v iordaniq,koito sa oklo 5 miliona osakatqvat jenite si ,za da ne im izneverqvat,sashto kato islqmskite si bratq.tim macvey,4arls manson ,una bomber i mnogo drugi ZNAINI HRISTOVI VOINI ,PRODALJAVAT svoq krastonosen pohod.v imeto na kogo,na satanata li???4eti bibliqta i she razberesh 4e vashiq bog e sashtiq.kolkoto do raq hana hi4 ne sam mu fen.ne me interesuva kakvo she se slu4i s mene,no znam 4e nikoga ne bih otishal tam ,dori i po moe jelanie.

 29. AvatarHanna Montana

  И аз прочетох…бла,бла,бла…недей да пропагандираш “индивидуалната религия“ наречена сатанизъм защото само ще си изтриеш буквите на клавиатурата.Имаш ли си секта-посещавай я!Там си се кланяй на Сатаната.

 30. Avatarkuman

  ne nqmame sekti hanna.ov4ite meropriqtiq s golemi grupi hora sa zapazena marka za hristiqnite.kazah ti 4e e individualna religiq.ne sam kato nekoi ot vashite nenormalni pastori koito s bibliq v raka kreshtqt kato ludi kolko bil velik isus ili qhve.

 31. Avatarsdsdsd

  Хана тоя спор е съвсем безмислен , остави го човека да си вярва в каквото иска, с него наглава няма да излезеш.И тука не е мястото Куман да ни запознаваш с религията си и да отричаш Бог, ок няма проблем не вярваш в него не си и длъжен , ама все пак да имаме малко уважение към тези неща и да не обсъждаме такива теми.Няма смисъл да се задълбава тоя спор ти си имаш едни виждания за живота, едни истини добре, за нас ти не си прав, но за себе си си прав така да бъде.Всичко зависи от човека.

 32. Avatarkuman

  ne te karam da stavash satanist sdsd ,kakto po gore religiqta e individualna.nie ne zaplashvame nikoi 4e she gori v kazan ako ne vqrva v edi shto si.

 33. AvatarHanna Montana

  sdsdsd,предавам се!…и отивам на църква “да ми крещят ненормалните пастори с Библия в ръка“.

 34. Avatarkuman

  hahaha dobre hanna.idi.kaji na popa mnogo pozdravi ot mene…i ot znaesh koi…

 35. Avatarsdsdsd

  Хана мила безмислено е :) небива да обръщаш внимание и аз отначалото се дразнех, ама вече спрях, защото няма смисъл :)

 36. AvatarHanna Montana

  Ти,жалко човече,мина всякакви граници.Това е светотатство.Върви по дяволите.Това е последното ми обръщение към теб.

 37. Avatarkuman

  abe vie na kolko godini ste vsashtnost?ako ste na 14 -15 nishto 4udno 4e mislite po toq na4in

 38. Avatarkuman

  na tam varvq s palna para hana.i nqma spirane.AVE SATANAS,DOMINUS UNICUS EXELSUS ET ALTISIMUS,DEUS PATER GENERIS HUMANUM,DEUS PATER MEUS.IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EXELSI,IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS DOMINE INFERNA.DOMINE DOMINE DOMINE.

 39. AvatarМосквич 412

  Сълзите от детството те преследват цял живот,щеш нещеш.

 40. AvatarСилвия

  Я, Куманчо как се е развихрил:)

  @sdsdsd отдавна се каня да сглобя един форум, но все не ми остава време. Ще се постарая да намеря, обаче, защото наистина е тъпо да се обясняваме в коментарите.

 41. AvatarРисту

  В чужбина – доживотен затвор, а тук – 5 години и 75 000 лв. Яко, нали? Как да не му се убива на човек?

  @Силвия
  „Неможещ“ – една дума.

 42. AvatarПетя

  Разплакали се били при присъдата?!? Ами родителите на жертвата какво да кажат? За Бога!!! Живеем в ненормална държава!

 43. Avatardark_side

  „На конгрес в Леже през 1863 г. масонският лидер Лафарг (съпруг на дъщерята на Карл Маркс – Лаура) обявява целите на ложите:

  “Война на Бога, ненавист към Бога! Целият прогрес се състои в това! Трябва да се пробие небето като хартиен свод! Да се постигне тържество на човека над Бога.”

  Лафарг приключил живота си със самоубийство. Като цяло е трудно да се намери известен сатанист, който да не е свършил или в психиатрия или като деградирала личност, или по друг трагичен начин. И най-уравновесените и стабилни характери от тях, накрая се пречупват и свършват с разрушена психика. Ако има оцелели от прегръдката на Луцифер, те се броят на пръсти. Странното е, че това е добре известно и пак все се намират хора, които са готови да подложат на експерименти бъдещето на душата си.“ – Това намерих в интернет. Вие си правете изводи.

 44. Avatarдер

  Da vnimavat po4etatelite na grupa Respekt ot Plovdiv! Udu6va4kata Maria se podmiata na tehniia koncert i si pravi fotosesii s Krum i Ceco!

 45. AvatarJNK

  Mrusni,gadni,podli su6testva.Kak e vuzmojno 2 normalni momi4eta da stignat do tolkova kraina postupka?Tova ne sa normalni momi4eta tova sa izvrateni,kompleksarki s niska kultura i podlo podsuznanie.Malko im e tazi prisuda za men 20 godinki moje da gi nakarat da se zamislqt po-seriozno na ne6tata….Gorkata mai4ica na ubitoto momi4e.Az samata imam du6teri4ka i en moga da si predstavq 4e 6te q zagubq po takuv jestok na4in i 6te produlja da jiveq s vsi4kiq si.No se radvam i privetstvam tazi silna jena koqto e suzdala o6te edno dete i e namerila smisul na jivota si.Takiva hora sporred men sa za vuzhi6tenie ,a na dvete ubiici 6te kaja“Kak 6te produljite jivota si kak 6te suzdadete deca i 6te budete spokoini maiki ami ako se namerqt dve takiva kato vas i vi otnemqt 4edoto?…..

 46. Avatarmaketo

  poslednite 2 godini se zanimavam s kriminalistika ot cal svat t.s. takiva sluchai ima mnogo v sveta.za men te sa vinovni i vi trabvalo da vudat ubiti po sustiat nachin .vuzmozno edna ot dvete momicheta vsledstvie na depresia ili nakakva psijopatia dae e dosla dotazi idea za ubiistvoto.ne vidaj pochtri nikakvo razkaanie tipicno za sociopatite kato maribel naprimer.ot druga strana ako drundarov e prav,togava policaite dano edin den si platat za tova nesto.posledno svodnicite namat pravo da giveat

 47. Avatarmaketo

  oste nesto edin suvet samo drugite koito davat mnenie po dadenia vupros.purvo da se zapoznaut s nakoi nesta ot psijologita i psijiatriata i ste viduat che stanaloto,ako etaka kakto go opisnavat za men ne e tolkova stranno jorata sa sposobni na vsakakvi nesta osobeno v sustoanie na depresia .vsichki nie sme dlugni dlugni da se borim srestu zloto,a to v bulgaria preovladava.stozi divashki kapitalizum ste izlizat oste po golemi psijopati kakto ev USA,i drugi silno razviti durgavi.PO vremeto na komunizma taKIVA NESTA stavaja mnogo po malko.

 48. Avataravril_as

  Никой няма право да си играе на Господ, най-малко пък някакви комплексарки като тия двте. Бащата на Мария както и да върти и да суче на вички е ясно, че дъщеря му е убийца и ще си остане с този си прякор до края. Така трябва и да бъде дамгосани за цял живот.

 49. AvatarАделайде

  туй само у нас може да стане… трябва да се сложи смъртна присъда за тези, които убиват… или най-добре да бъдат убити по начина, по който те са убивали

 50. Avatarvills

  Аз също смятам че няма такава причина ,която да накара човек да убие някого,това само Господ може да го реши – кой,кога и докога да живее и мисля,че един убиец се оформя като такъв в семейната среда и в социалната среда(общество,приятели и т.н.),но семейството е определящ фактор при възпитанието на децата ….. живяла съм между доста наркомани,но не съм станала наркоманка и съм благодарна на родителите си,че са ме възпитали такава каквато съм
  А по отношение на сатнизма намерих ето това:
  Сатанизмът може да бъде религиозно[1], полурелигиозно[1] или философско[2] движение. Терминът се употребява от не-сатанистите за група от хора, които боготворят висша сила, наречена „Сатана“, и вярват в превъзходството на злото над доброто. Въпреки това последователите на Църквата на Сатаната, най-известната и организирана сатанистка група, отхвърлят тази разпространена асоциация, като подчертават, че не вярват в съществуването на съществото Сатана, а използват неговото име единствено като символ на материалистични и индивидуалистични ценности. Последователите на различни форми на сатанизма признават Сатаната или като архетип[3], изначална сила[3], нещо съществуващо и/или като аспект на човешката природа[4]. Макар и свързан със Сатана, име, традиционно асоциирано със злото и изкушението, сатанизмът е название, използвано и от някои духовни движения, следващи Пътя на лявата ръка в противовес на Пътя на дясната ръка. Привържениците на Пътя на лявата ръка вярват в духовното обогатяване чрез самоусъвършенстване, както и че са отговорни преди всичко пред себе си. За сметка на това привържениците на Пътя на дясната ръка вярват в духовно усъвършенстване посредством коренна промяна чрез унищожаване на досегашното у личността или чрез подчинение на дадена по-висша сила. Последователите на църквата на Ла Вей в действителност не боготворят Сатана или някое друго божество, нито следват принципите на злото. Този аспект от вярванията им често е обект на неразбиране поради наличието на теистични сатанисти, които почитат Сатаната като истинно свръхестествено създание.

  Съществуват различни Сатанински църкви. Най-известната и призната от законите на САЩ като религиозна структура[5] е основаната от Антон Шандор Ла Вей през 1966 г. Църква на Сатаната. Някои сатанисти не се причисляват към нито една сатанинска църква и се обявяват против всякакво обедидение, основано на сатанинска философия.

 51. Avatarvills

  и още нещо мога да добавя
  „Децата психопати обезценяват човешкият живот и са лишени от чувство за морал. Психопатията не се проявява само при възрастните. В действителност, някои специалисти вярват, че детската психопатия се увеличава с тревожна скорост. Експертите наричат подобни деца „начинаещи психопати“ и смятат, че те биха ставали все по-опасни с увеличаване на възрастта си. Дори и да не станат убийци, те се научават да манипулират, мамят и използват другите за собствена изгода. Смята се, че у тях няма развито чувство за привързаност, което да им позволява да разбират болката на другите. Вместо това, малките психопати развиват арогантност, непочтеност, нарцисизъм, безсрамие и безсърдечност.“

 52. AvatarSamo

  Само ми е чудно, как може да напишеш статия в подобен стил?
  На авторът трябва да му се забрани да пише до края на дните му.
  Мир на праха на момичето.

 53. Avatardddiamonddd

  @Samo авторът на статията е отразил реално събитията. И аз съжалявам за момичето, мир на праха му,но не разбирам какъв проблем имаш със стила на статията!?А и все пак тематиката на сайта е криминална,нали така?Ако ти се чете нещо забавно в различен „стил“,то значи си сбъркал мястото.

 54. Avatarunknown

  Hanna Montana е на 25?
  Ама тя обиждааааааа ;(;(;(;(

 55. Avatarunknown

  Ааааа и освен това се пише Hannah,не Hanna ^^

 56. AvatarHanna Montana

  Незнайно човече цитирало псевдонима ми по-горе(замалко да изпусна коментарчето ти),името Hannah Montana се изписва така само за конкретния филм/сериал а аз ще изписвам МОЯТ псевдоним по начин,по който на МЕН ми харесва!
  Това първо,второ-аз не обиждам.Работата е там,че истината е болезнена и трудно се преглъща.
  P.S Препоръчвам строго въздържание от коментари по мой адрес.

 57. AvatarНякой си

  unknown ,няма да е никак лошо да си затвориш миризливата уста,а и още нещо що не си …

 58. AvatarАделайде

  Аутсайдерстово, даааа… Не вярвам някой в школото да е бил подминат от прякор, злобни подмятания, шеги… Че и аз бях така – в прогимназията и гимназията ми правеха живота крив, обаче аз най-накрая им го „върнах“ – сега съм повече от тях, със собствени сили постигнах хубавите неща в своя живот, воля му е майката и желание, много желание за работа. А колкото до тези душици нещастни, убили заради злоба и завист, едно ще кажа – ако трябваше да се убива заради човешка завист, досега да сме умрели всички поне по хиляда пъти на ден. Аз какво да направя, да тръгна да трепя колегите си, например, че имат хубави коли, къщи и т.н.? Не, знам, че един ден и аз ще се сдобия с такива хубави неща, но това не е най-важното, важното е да затворим устите на завистниците, да помогнем на аутсайдерите да се почувстват и те хора, като им се усмихнем и подадем ръка (който е съгласен де, не всички искат да излязат от положението на аутсайдери, щото така им изнася, де) и да бъдем винаги добри, защото сме тууук, за да помогнем!
  Обичам ви всички, обичайте се и вие!
  Ваша,
  Аделайде

 59. AvatarАделайде

  Хана Монтана, пази си нервите, щото тука понякога нарочно пускат злобни коментари, за да дразнят. Усмивки от мен и приятен ден! Ще ми е приятно да си пишем, ако имаш фейсбук!

 60. AvatarHanna Montana

  Харесвам духа ти,Аделайде.
  And in the matter of fact I’ll be happy to write too..:-)

 61. AvatarАва

  ахаха четох коментарите само до тези на Kuman хахаха леле напомни ми моментално за тази статия http://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/chovekoyadskite_rituali_na_satanistite_ot_yaroslavl/ Дано само дано, да не чуваме и четеме за такива събития и в България. Както стана ясно такива като него стават точно такива изверги. Прощавайте, че пак напомних за този жалък индивид Kuman, но не се сдържах. И да той буди определено съжаление и в същото време отвръщение.

 62. AvatarАва

  А до колкото до тези две девойки… Аз смятам, че трябва да има смъртно наказание за всяко едно убийство! Не ме интересува дали са щели да стават проститутки или какъв им е бил „мотива“. Просто и страха от такава присъда би замислила или дори би спряла в много от случаите за такова престъпление. А родителите на деца убийци като примерно Виктор Саенко и Игор Супрунюк дават мило и драго не знам дали пред самите тях или пред народа да онивинят своите извергчета като измислят всевъзможни теории. Всичко е заложено от родителите, отношението към децата и т.н. според мен. Е има случаи разбира се и на изключение. Но случая с Мери Бел потвърждава до някъде това което искам да кажа. Разбира се аз не съм учила психология, но причината най- главно е в родитела пак казвам според мен.

 63. AvatarТедо

  Аз смятам, че трябва да има смъртно наказание за всяко едно убийство! Не ме интересува дали са щели да стават проститутки или какъв им е бил „мотива
  Напълно съм съгласен- тези двете нищожества заслужават смъртна присъда !
  Убици….нямате място сред нормалнита хора.
  Дори и тези символични присъди не биха променили шизофренната им мозъчна кодираност, вероятно предаваща се по наследство от техните родители.
  Смърт за убийците!

 64. AvatarNPort

  Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

  „Администраторите“ дека блеете полята? :D

 65. AvatarСилвия

  Не блея никъде :) Просто тези правила са сравнително отскоро, затова по-старите коментари правят изключение. А писането на кирилица е по-скоро препоръчително – има хора, които пишат от чужбина…

 66. AvatarEmilios

  Ne sym syglasen 4e ot zavist mojesh da ubiesh niakoi.Sigorno ima neshto drugo koeto nai veroiatno usyrdno e bilo premyl4ano ot tezi nepylnoletni individi..

 67. AvatarNPort

  Аз съм на мнение, че в един спор винаги са виновни и двете страни.

 68. AvatarIvich

  Аз бих убила ако някой направи нещо с детето ми. Евала на майката на убитото момиче, че е продължила напред, но аз не бих оставила тези две мърши да си изживеят живота, лишавайки млад човек от тази възможност. Кой им дава право, те ли са я родили, изгледали, безсънни нощи и безброй притеснения. Някакви си заблудени кифли да ти отнемат детето просто ей така и по такъв начин.
  Съдете ме, обиждайте ме, ……от позицията на родител аз казвам „зъб за зъб, око за око“, пък нека ги лежа, и без друго какъв живот ще е без детето ми

 69. AvatarСтефано

  Дръндаров, този изрод който наричаш дъщеря, ако беше посегнал на моето дете, щях да се моля за оправдателна присъда, повярвай ми! Съжалявам само, че живеем в такава държава с такива закони, защото ако същото нещо се беше случило примерно в Китай, или да речем в САЩ, щеше да пиеш и да ядеш както има един лаф – за най долната утайка на обществото, визирам дъщеря ти и другия изрод, присъдата щеше да бъда подобаваща! Разбирам че причините поради които тоя боклук, наречен с иначе тъй красивото име Мария са много и най вероятно се коренят в нейното детство, разбирам това което са направили(такива изродщини стават къде ли не), но не мога да разбера ти като родител, как може да защитаваш подобна твар, и на всичкото отгоре с цялата си наглост да искаш да изкараш изверга – жертва, а жертвата – злодей! Няма как да стане Дъндарче, всички доказателства по делото сочат именно твоя боклук за убиец, заедно с другото подобие на човек!Прочетох в по долните коментари, че тия двете щели да страдат цял живот заради това което са направили….не вярвам,не може човек извършил такова нещо да има наличие на каквато и да била съвест!Няма как да стане просто! Но вярвам, че там горе има някой, който си води записки и рано или късно всичко в този живот се връща по един или друг начин! И бих си позволил един съвет към един….не знам как да го нарека…айде просто Kuman(от мен да мине):), та Куманчо, не си ли чувал че продават въжета…я виж колко дръвчета има около теб бате! :)

 70. AvatarМосквич 412

  Един ден като станеш родител (ако още не си) и ти се наложи да си защитаваш рожбата ще разбереш Дръндарина,всеки родите си защитава детето-все пак са една кръв.

 71. AvatarЮля

  Да,бе.Такива родители,които защитават децата си,макар и убийци, са много на почит и аз определено ги разбирам….Все пак..какво като са затрили друг човек,всичко е точно.

 72. AvatarСтефано

  До Москвича:
  Москвич, преди да изкажеш мнението си бате понапъни малко повече мозъчето си и се постарай да не даваш…. с риск да бъда краен- малоумни коментари за нещо, което явно не можеш схванеш! Не съм родител, и именно като такъв попитах, как е възможно да има такива родители – то е ясно че дебилния баща винаги би защитил рожбенцето си, независимо какво е направило, но истинския ми въпрос беше на каква цена? Така че другия път вдигни ръчона и питай може ли да кажа нещо, не може ли….:)

 73. AvatarМосквич 412

  Точно защото не си родител нямаш право да даваш мнение,всеки, ама абсолютно всеки гледа собствения си интерес и своите цели,с децата е същата работа,когато стане пакост,в която участват много деца всеки родител ще защити своето дете,нали заради него се е трепал години наред да му осигури всичко.Сега,понеже гледаш нещата само от твоя ъгъл си решил,че на всички останали мнението е „малоумно“,а само ти си прав,просто си една навита пружина. :) Мисли малко преди да пишеш,пак ти казвам-един ден като станеш родител и ти се наложи да се трепеш по цял ден,без гаранция за краен резултат,за да осигуриш всичко на детето си-образование,дом,закрила и др.Поеми някога отговорност от такъв калибър,без да имаш представа за крайния резултат и тогава пак ще си приказваме.

 74. AvatarСтефано

  До Московеца :) Москвич, не съм казал, че на всички останали мнението е „малоумно“, а само, че твоето е такова! Аз верно съм навита пружина, но доста често се развивам и около мен понякога ври и кипи бате! А както виждам и си дървен философ на всичкото отгоре, а дали имам право да давам мнение бате то :) :):):)какво да ти кажа…рискувам и давам! Монетата винаги има две страни Моски и затова ти пожелавам най „чистосърдечно“ някой ден да ти се случи такова нещо, имай предвид на някое от бъдещите ти деца…казвам бъдещи, защото не вярвам да си имаш свои и да мъчиш по този начин единствената си оцеляла мозъчна клетчица и да видим тогава по същия начин ли ще „диплиш“ философските си клиширани дебилизми!!! Не съм казал и че съм прав Моски, просто съм прав за себе си, а за това дали ти мислиш по друг начин, е, ти ще си блъскаш главичката някой ден, така че ако искаш още сега можем да си поприказваме без никакви задръжки Моски!!!! :)

 75. AvatarМинди

  Москвич 412 поздравявам те заради разсъжденията ти – добре че не останаха много хора като теб, за да тръгнем малко нагоре, че иначе само разруха ни чака, било то морална или физическа!

 76. AvatarСилвия

  Стефано, да нямаш раздвоение на личността? Москвич, Стефано и Минди са едно и също лице, не си прави труда да храниш трола ;)

 77. AvatarСтефано

  Силве, ти също си една от личностите ми….не го забравяй!!! :) :)):):)

 78. AvatarСилвия

  Щом това те прави щастлив… Избягвай да създаваш интриги тук – няма да го толерирам!

 79. AvatarМосквич 412

  Това,че е е писал от 2 различни ника,показва,че нещо го е подразнило :D Аз не съм дървен философ,аз съм на принципа „не питай старило,а питай патило“Това,че си прав за себе си,показва,че не би приел мнение различно от твоето,-направо си спекла,а не навита пружина…

 80. AvatarЕмич

  Hanna Montana, тесногръда и инфантилна си и го показваш във всичките си постове с комична самонадеяност. Аз не съм сатанист, понеже не вярвам в подобни глупости, но ми е много смешно как хора като вас не се разбират помежду си. Как не виждате, че както ти си слабохарактерна и без воля, така е и тоя kuman. Както ти си вярваш в господ, в който ако се опиташ да вникнеш и да го разбереш, ще видиш, че е въздух под налягане, така и той си вярва във сатаната, понеже и той като теб не му стига вяра във себе си. Не се засягай прекалено, признай пред себе си не е ли инфантилно да си говорите за дарт вейдър и да си поствате сатанински мантри.

  По темата мога само да кажа, че България е скапана освен във всичко друго, така и в правосъдието. Добре, че тази година се махам. Поне в другите държави изродите ги наказват и не се прави сензация от далавери с детски животи.

 81. Avatardinko.gospodinov17

  Някъде по-горе прочетох коментар за това как биха се почувствали тия двете,ако един ден се сдобият с дете и някои като тях самите решат да завторят/не е грешка/техния „подвиг“.Ами чак тогава ще разберат какво е преживяла майката на удушеното момиче.А към момента колкото и да им тежи на отсъстващата съвест,те дишат,а онова дете-не…

 82. Avatarsemiotika

  Всеки си има болка достойна за уважение,да отричаш това означава,че мисленето ни е елементарно, искам да кажа само че е наша отговорност да възпитаме у децата си емоционална култура, а именно съчувствие,състрадание,милосърдие, емпатия.Иначе децата ни ще ни отвърнат само и единствено с агресия,злоба,завист и жестокост

 83. AvatarBoom

  според мен човек или носи зло в себе си или не. Обстоятелствата, в който израства само могат да отключат това зло, а то може и само да си се отключи от нищо. Има хора, който са израстнали в ужасна среда и са били насилвани и са били грозни и т.н. и не са станали убийци, а има и такива който са. Очевидно не средата е виновна, тя само оформя това, което човек носи в себе си.

  Най-честите причини за убийство са точно завист и избиване на комплекси.
  За такива отрепки като тия двете най-добре доживотен затвор. А за други убийци, за които има статии тук – изнасилвачи, изкормвачи и т.н. – най-добре да ги дадат на някоя лаборатория за изследвания в/у живи хора за целите не науката – да ги мъчат и изтезават там, както те са си изтезавали жертвите против волята им. Поне да има някаква ползва от злото им същество на тия отрепки.

 84. AvatarАлиа

  В момента и двете са на свобода и ми се размятат из Пловдив,оня ден като я видях тази Антония на Събота пазара само дето не припаднах. Пффф…. no commet за бг система!!!

 85. AvatarCripin

  Защо мислите ,че големите наказания ще спрат престъпленията.Вижте САЩ смърни присъди,доживотен затвор даже и по 10 доживотни им дават.И какво същата работа.Обществото създава убийците.
  А за тези които се чувстват аутсайдери бих им препоръчал да прочетат каквото намерят за Махатма Ганди.Не знам защо ,но на мен лично неговата философия за живота ме промени.
  А на онзи куман му препоръчвам психолог.Не знам как очаква да не е айтсайдер.Аз прочетох два негови коментара и се радвам ,че не го познавам.

 86. AvatarМосквич 412

  Смъртните присъди облекчават обществото и данъкоплатците,а ако има и закон,който да дава правото на разстрел при повторно влизане в затвора,ще намали криминалния контингент двойно.Убийства е имало и ще има от както свят сватува,такава е природата.А за такива хора като куман и прочие,вина както ти сам каза има обществото!

 87. Avatarбарбальок

  не може държавата, съдебната система (която и без това е пълен боклук) да си играят на богове и да решават, кой ще умре и кой ще живее
  особено като се има предвид, че тя е виновна за всичко това
  да не говорим, че в затвора влизат предимно мизерниците
  рядко влизат големите риби, престъпленията на които са много по-ужасяващи от
  едно кирливо убийство на 2 мърли
  и защо трябва да наказваме тези болни и отчаяни хора
  парите на данъкоплатците и без това заминават за далеч по-глупави неща
  всеки в държавата ни гледа да краде, и то това са хората, които ни управляват
  а ние си ревем само за смъртта на 2 пикли, за които никои не дава лайно за тях
  е след смъртта им ние пак ще сме си същите мизерници
  завист и мизерия ще продължава да има
  престъпленията ще се увеличават
  с агресия нищо не се променя
  то е като при децата
  все едно подкрепяте едно дете да бъде възпитавано с агресия
  това ще му помогне ли да стане по-добър човек?
  не…..ще стане по-агресивен………

 88. AvatarCripin

  Не съм напълно съгласен с теб.Какъв пример дава държавата като си решава проблемите чрез насилие и смъртни присъди.Всъщност всички държави в света дават лош пример чрез многобройните войни и най-вече война с тероризма.Как може да празнуват смърта на Осама Бин Ладен и родители да казват на децата колко хубаво било ,че го убили.След като ги учат ,че да убиеш лош човек е добро.Може точно това е причината за това убийство.Тези деца не са чувства ли вина защото са убили момиче което им е пречило цял живот макар и несъзнателно

 89. AvatarМосквич 412

  За положението в държавата си прав/а,но все пак и тях ги подготвя обществото.Наистина има хора,които заслужават куршум в черепа,и ако съдебната система е на място,трябва да се почне с големите риби,но за такива действия,трябва здравомислещо общество,което ние още не сме станали…

 90. AvatarМосквич 412

  За примера,който дава държавата и обществото има заслуги,я си представете ако Елцин не беше отклонил молбата за помилване на Чикатило през януари 1994,какво щеше да се случи с обществото,ако на такъв човек му се размине.

 91. Avatarбарбальок

  и какво щеше да настъпи края на света ли?

  в същото време наркоман убива за 50 ст. бабичка
  олигофрен блъска с БМВ-то си 5 годишно момиченце и го ликвидира (въобще не стига до затвор)
  всеки ден умират хора от катастрофи
  но явно никой не му пука за това
  важното е да накажем маниака и да покажем, че уж има закон и ред
  знаеш ли колко му дреме на психопата дали ще го хванат, ще го убият, ще го затворят?
  мислиш ли, че ще се трогне от това, че го чака смъртна присъда
  дори тия двете моми, когато е дошъл момента да убият… дали са се замислили „ами, ако ни хванат?“, ако знаеха, че ги чака смъртна присъда дали щяха да се откажат ….
  сигурно са мислили за всички тия неща, като се има предвид колко са се постарали да прикрият всичко………

 92. AvatarМосквич 412

  Края на света не знам дали щеше да настъпи,но поне краят на Елциновото управление,интересно ми е твоето решение какво е срещу случайните инциденти? :D

 93. Avatarбарбальок

  моето решение е да се измислят справедливи закони….

 94. AvatarМосквич 412

  Какви например? „Справедливи“ е доста разтегливо понятие…

 95. Avatarбарбальок

  са какво искаш да ти напиша моя версия на наказателния кодекс ли?

 96. AvatarМосквич 412

  А,къде видя да съм искал такова нещо?
  Интересно ми е какво разбираш под справедливи закони,опиши го с няклк изречения,никой не иска кодекси да се пишат.

 97. Avatarбарбальок

  под справедливи закони разбирам закони, които са справедливи…

 98. AvatarМосквич 412

  И на корицата на кодекса един плъх завива шоколадите в станиол нали? :D

 99. AvatarДеси

  Абе вие луди ли сте?Нямала правна защита…?????а убитото момиче да не би да е имало ?Откъде се взе тая злоба в тия момичета?Плаша се като майка,ако са искали да я пласират като проститутка,къде се е оплакала?Нестига,че изобщо са ги пунали на свобода ами имат наглоста да се оплакват от несправедлив процес,това е лудост.Тези момичета утре ще са майки,помислете,бе хора,какви създания ще възпитат ами ако вашите деца пострадат?На всички е трудно,но да се оплакваш от правосъдието в този случей е смешно,имайки предвид как са се веселили престъпничките,докъто майката на убитото не е знаела на кой свят е,тя няма да види детето си.

 100. Avatarнякоя

  Виновни деца няма и не може да има. Те са такива, каквито сме ги направили ние. Виновни са родителите, а понякога и обществото. Когато говорим за единични случаи – въпрос е на възпитание и среда. Но при ескалиращото насилие и престъпност сред подрастващите, определено нещо в ценностите на цялото общество не е наред.

 101. Avatarmotolora

  За пореден път се убеждавам, че в България трябва да се въведе смъртното наказание. Особено за изроди като тези. Ако съм на мястото на родителите на Маргарита лично ще ги линчувам тези в момента , в кйто излязат от затвора !!!!!

 102. AvatarЧерешката

  Изключително малки присъди за такова деяние!
  Доживот щяха да получат при адекватни закони.

 103. AvatarLautrec

  Да, но в България НЯМА такива закони.
  Тук убиваш и лежиш като за кражба. Но Я си посмял да откраднеш не ти мърдат поне 10! Е не само в България има такива издънки и все пак. Никакви спорове по въпроса къде трябва са убийците на момичето. Или в затвора(поне още 20 години) или на бесилото. Какви са тези глупости за две страни на монетата. Вие да не сте луди или сте познати на убийците. Отнет е човешки живот ПРЕДОМИШЛЕНО, АЛООООООО!!!!!!!!!!!! Къде е справедливостта!!!!! Съжалява ли, разкайва ли се. Баси! НА ГИЛОТИНАТА! Това са доказани убийци!!!!!!

 104. AvatarИме (задължително) taka li

  Къде е „ДОЖИВОТНИЯ ЗАТВОР“,изобщо има ли го в моята прекрасна страна БЪЛГАРИЯ??????????Или това „БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ“??????СЛЕД КАТО СЕ Е ОТСЪДИЛО ЧЕ Е ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК ЗА ЖЕРТВАТА НАЧИН.??????????????? И МЕН НЕ СА МЕ ХАРЕСВАЛИ МОМЧЕТАТА ОТ СЪУЧЕНИЦИТЕ МИ ,НЕ СЪМ ТРЪГНАЛА ДА ТРЕПЯ ХОРА!!!!!! Както се е изказал тъпия адвокат самозаблуждавайки се, че прилича на западните си колеги“… В случая трябва да се надникне в подсъзнанието, а в България това изобщо не е познато“. “ Да те попитам ТЪПАКО ТЕЯ ДВЕТЕ МУХЛИ ИМАТ ЛИ ИЗОБЩО СЪЗНАНИЕ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОДСЪЗНАНИЕ! А В СЛУЧАЯ СЕ ДОКАЗВА ЧЕ ТЕЯ ДРИСЛИ СА СЪС ВСИЧКИЯ СИ И С ЯСНО СЪЗНАНИЕ СА ИЗВЪРШИЛИ УБИЙСТВО!!!А ТАЯ С ТЕЯ ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ, ЧЕ Я БИЛИ ИЗНАСИЛИЛИ НА НЯКЪФ КУПОН МИ ТЯ МНОО ЩЕШЕ ДА СЕ РАДВА,ЕТО КАК СИ ПРОТИВОРЕЧАТ.СЕГА ОСТАВА И КАТО В АНГЛИЯ ДА ГИ НАГРАДИТЕ С ДОЖИВОТНА АНОНИМНОСТ И ТОГАВА НЕ ЗНАМ ЩЕ ТРЯБВАТ МНОГО БОЕПРИПАСИ ДА ВИ СРИНЕМ И САМО БУНТОВЕ И РАЗМИРИЦИ,НИЩО НЯМА ДА Я ОПРАВИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА!!!

 105. Avatarshvepes

  Аз мисля че момичетата достатъчно бяха наказани,и трябва да им се даде втори шанс защото и те са човешки същества.

 106. Avatardark_child

  Трябва да им се даде шанс и то втори само ако гилотината не им е откъснала изцяло простите глави от първия път!!!
  Хората казват,че око за око прави целият свят сляп,но убийството е нещо непростимо.

 107. AvatarПетя

  Мен ме шокира изключително много начина на живот, който са водили тези 14-годишни момичета с всичкия алкохол, наркотици, цигари, връзки и т.н. Тези родители слепи ли са били, че да не обърнат внимание на това? Колкото и нелепо да изглежда коментара ми след всичко изписано, смятам, че средата е от огромно значение за изграждането на тези личности и съм сериозно притеснена за съдбата на подрастващото поколение.

 108. AvatarМая

  Потресаваща история. И все пак удивително е нежеланието на този баща да се изправи лице в лице с реалността – отгледал е чудовище. Не може винаги вината да се стоварва върху обстоятелствата – те се само катализатор, който помага да излезе наяве това, което отдавна е било посято в човека – омраза, злоба, завист. Толкова малки, а толкова жестоки и лишени от всякаква душевност. Не е вярно, че родителите винаги защитават децата си, има и такива, които са обективни. Но за да си признаеш, че си създал чудовище, се иска много смелост. Със сигурност не е лесно да признаеш колко много си сгрешил като родител. Направо фатално. Бих попитала този нещастен баща не се страхува, че един ден може да свърши като приятелката на дъщеря си? Кога ли този вече пораснал Франкенщайн ще се обърне срещу създателя си? Бъдете нащрек, господин Дръндаров, дъщеря ви е психопат, лишен от всякакви чувства – факт, дори да не ви харесва, дори и да отказвате да го признаете.

 109. Avatarneviy

  В един от коментарите, четох едно безумно изказване, че не трябва да обвиняваме момичетата!!!! Абе Лина ти добре ли си ??? Тук става въпрос за човешки живот, отнет и загубен. Ако наистина версията на бащата беше вярна, че видиш ли техните деца били застрашени от сотенъор, тогава щяха да потърсят помощ, но не и да убият момичето. Това е за замазване на положението и не може да бъде причина да убиеш човек. На мен също са ми се случвали не малко лоши неща, но не съм посегнала да убия човек.Едно е да плеснеш шмар, както и да е…………., но да убиеш… Според мен трябваше да гният в затвора до края на живота си, без шанс за развитие и бъдеще.

 110. Avatarneviy

  Kuman ще ти кажа следното аз цял живот съм била аутсайдер,била съм, съм и продължавам да бъда и това не ме е накарало да убия никой. Не искам да казвам колко много са ме обиждали в училище, плюли са ме, псували са ме и какво ли още не.И то да беше само в училище, ако знаеш колко много са ми се подигравали за килограмите и наднорменото тегло и не съм срещала подкрепа от никого и продължавам да не срещам. И как си обясняваш това, че не съм убила никого ? Само човек с болна психика може да намери нормално обяснение за тези двете.

 111. Avatarneviy

  kuman аз също съм била аутсайдер и в училище и в живота. Що обиди съм отнесла и за килограмите, и за дрехите, че не съм се обличала модерно, но не съм убила никого.Е това как си го обясняваш? Това, което казваш за родителите и хората също не съм съгласна. Не може да се каже,че не са имали подкрепа. В затвора са завършили с отличен успех, стимулирали са ги, макар да не заслужват изобщо. После са ги освободили за добро поведение и в затвора са прекарали само 5-6 години. След което са заминали за чужбина и са почнали работа. За разлика от нещастното момиче за, което слънцето няма да изгрее никога повече.Аз не смятам, че заслужават съжаление. Ти знаеш ли kuman колко много деца има изразтнали по домове без родители, които се превръщат в достойни хора и не само, че не убиват ами помагат на другите.Замисили се и ще видиш, че ситуациите и трудностите в, които е поствен един човек, дават най- добра възможност да разбереш той какъв е.

 112. AvatarВероника

  Жалко за момичето, загубило живота си по такъв начин. Помня този случай, по-късно през същата година се случи и друга трагедия – 17-годишния Кристиян от Перник уби съученика си Кристин… Бих искала да ви питам, мислили ли сте да публикувате статия за още едно брутално убийство на дете в България – за 16-годишният Борислав, който през 2011 наръга 90 пъти с нож едно 12-годишно дете? Ето тук има информация по случая: http://www.politika.bg/article?id=23640 , но доколкото знам, в момента убиецът е на свобода и дори преди една година доколкото си спомням, бащата на жертвата беше срещнал убиеца на сина си на свобода, точно до него по време на протест за сваляне на правителството…

 113. AvatarS.R.

  И в крайна сметка независимо мотива и причината тези двечки са убили едно момиче и са убийци, което по какви ли начини не го прочетох в текста… то ‘прясноизлюпени’ ли не беше :Д. Шегата настрана и тричките на тая възраст какви ги вършат? Колко слепи са родителите да не видят това? Надявам се в днешно време нещата са по-обуздани.

 114. AvatarXxXxX

  Тия двете пикли могат само да се радват че това не е Америка, щото там доживотната за това нещо не им мърда, а ако са пълнолетни би могло и по лошо да е, 7-8 години са подигравка за това нещо, само това мога да кажа.

 115. Avatarname

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=347642
  „Тони Драндаров, който единствен знае местообитанието на дъщеря си, Мария заплашила всеки, който разкрие адреса й със съд. Причината е, че не искала да разговаря с никого. Не била добре психически след времето прекарано зад решетките.“ Ужас

 116. AvatarГеорги Георгиев

  Някой от пишещите тук да се е усетил, че Антония и Мария са убили Маргарита защото Вариант №1 им е било заповядано от жрецът им в сатанинският съюз, където са членували или защото Вариант №2 са се увличали по Сатанизмът или друга подобна религия на злото?

  Явно Маргарита е имала нещо общо с някоя християнска църква (обърнете внимание, че се е снимала под християнска праволславна икона) и това е я направило идеална жертва.

 117. Avatar333

  Изродки мръсни, не се учудвайте ако някой ден дъщерите ви имат същата участ ! Господ забавя , но не забравя така да знаете като не сте получили справедливо наказание може някой ден да се върне на най – скъпото ви !

 118. Avatarsplatterhouse

  Еееее значи кофти, че идвам с такова закъснение в сайта. :) Кажи речи 5-6 години след повечето от постовете. И май заварвам тотално мъртвило на около.

  Интересни са ми някои от юзърите.
  Монтана, как ти е първото име ако не е тайна?

  ______________

  Иначе относно самата статия. Българска му работа. Мизерия и половина. Чалгарки замесени в убийство. Тази държава от край време си слиза стремглаво на долу. Сега сме 2018-та и някои неща в мн. малко отниошения вървят на горе иначе кажи-речи си е същата мизерия. Но по времето когато статията е писаната и описва събитията станали през 2009 си е било баш в разга на мизерията.
  Аз този случай с тези двете чалгарки чак сега го научавам. Правосъдието в България е под всякаква критика. Тотален смях и подигравка. Както се каза из някои от коментарите – ако тия двете бяха в Сащ с кариерата им просто щеше да е тотално приключено. Пълно чао и пълно сбогом. Щяха да си одъртеят зад решетките. Ма както се каза – БълХария – държавата на мафията, мутрите, чалгарите, циганите убийци и псевдо – масоните. Помийна яма.Добре дошли в ануса на света. Мястото с население разделяно м/у това да ближе задника на Русия и задника на САЩ. Алелюя!

Остави коментар

Коментарите се цензурират според преценка на администратора на сайта! Безсмислени, вулгарни, написани на латиница и съдържащи спам коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!

Подкрепи ни!
Описание Сума
Помогни на Криминални Досиета да съществува и да се развива! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Криминална анкета
  • Какво бихте легализирали в България?т (можете да дадете до 3 отговора)

   Виж резултатите

   Loading ... Loading ...
 • Най-новите коментари
 • User AvatarsplatterhouseАнтония Матева и Мария... { Еееее значи кофти, че идвам с такова закъснение в сайта.... } –
 • User AvatarsplatterhouseПиетро Пачиани: Чудовището от... { https://imgur.com/wiM7wKy } –
 • User AvatarsplatterhouseВиктор Саенко и Игор... { sdsdsd , странното е, че с всеки пост, който ти... } –
 • User AvatarsplatterhouseВиктор Саенко и Игор... { АЛЕ юни 22, 2018 16:25 Гледайки на животните като на... } –
 • User AvatarsplatterhouseВиктор Саенко и Игор... { sdsdsd Че как няма да се възмущавам като сравняваш смъртта... } –
 • User Avatarsplatterhouse10 мита за серийните... { Силве, позволи ми да се почудя на избора ти за... } –