Антъни Морли: Мистър Гей канибал

Антъни Морли: Мистър Гей канибал

В ранните часове на 24 април 2008 г. британецът Антъни Морли, живеещ на авеню „Бъксли“ в Лийдс, влязъл в близкия ресторант, облечен само в халат и джапанки, и съобщил:

„Убих човек, обадете се в полицията“.

Един от служителите в ресторанта разказва: „Първо си помислихме, че се шегува, но когато го разгледахме, осъзнахме, че целият е покрит с кръв. Той седна и обви главата си с ръце. Беше много разстроен и говореше несвързано“. Служителите в ресторанта решили да послушат Морли и се обадили в полицията.

Офицерите от полицията в Ню Йоркшир отишли в апартамента на Морли и открили там голо мъжко тяло, проснато на пода в спалнята. Човекът лежал в локва от кръв и очевидно бил умрял вследствие на многобройни прободни рани. Полицаите попитали Морли какво се е случило. Той им казал: „Той се опита да ме изнасили и трябваше да го спра“.

Когато полицаите поискали да разберат как точно го е спрял, Морли отговорил: „Аз съм готвач, как мислите, че съм го спрял?“. Когато поискали от него да потвърди дали това означава, че е пробол жертвата, Морли отвърнал: „Да. Много пъти. Той е мъртъв“. Малко по-късно дал на полицията полезната информация, че „през гръдния кош е много трудно да се проникне, особено откъм гърба, по-трудно е отколкото си мислите“.

Ентусиазмът на медиите бил подсилен от два интересни момента.

Антъни Морли - Мистър Гей
Антъни Морли – Мистър Гей

Първо се установило, че през 1993 г. Антъни Морли бил грабнал короната в първия конкурс „Мистър Гей“ в Обединеното кралство, в който победил 21 финалисти и спечелил награда от 1000 лири и почивка в Гран Канария. Той бил представен на конкурса като „бивш шивач и настоящ готвач от Лийдс“, чийто хобита са танцуването и бодибилдингът. По-шокиращото откритие обаче било това, че предварителният преглед на трупа показал, че от десния му крак липсва парче плът, а в същото време полицията била открила „нарязано парче месо на кухненския плот, което било сготвено“. Тестовете скоро установили, че месото е наистина човешко и полицията била принудена да допусне, че Морли може би е погълнал част от него. Въпросното месо било подправено с пресни билки и изпържено в зехтин. На кухненския плот имало шест сготвени парчета, а в кофата за боклук било намерено седмо парче, по което ясно си личали следи от зъби.

Научи повече за:   Питър Сътклиф: Йоркширския изкормвач

Докато едно гей-убийство заслужава кратко споменаване във вестника, то едно канибалско гей-убийство е съвсем друга работа. Не всеки ден медиите получават възможността да публикуват заглавия от рода на „Мистър Гей наряза другарчето си за вечеря“.

Антъни Морли бил завършил гимназията в Брънтклиф и Северното училище по модерни танци. След като спечелил конкурса „Мистър Гей“ през 1993 г. той се преместил в Лондон, където се опитал да пробие като модел и танцьор. По-късно Морли се върнал в Лийдс, където се подготвял за готвач в колежа „Томас Данби“. Намерил си работа като майстор-готвач, специализиран в морската кухня, в хотел „Радисън САС“ в Лийдс.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21
Деймиън Олдфийлд
Деймиън Олдфийлд

Убитият се оказал рекламният мениджър Деймиън Олдфийлд, който поддържал секцията за мъжки ескорт в списание „Бент“. Двамата мъже изглежда били имали някаква връзка в миналото. Те си били уговорили среща за вечерта на 23 април.

Очевидно след срещата им в спалнята се било случило онова, което вестниците описват като „сексуална активност“. Морли бил наръгал Олдфийлд многократно, разпорвайки гърлото му. Освен че бил изрязал парче месо, с размери 10 на 20 см от десния крак на Олдфийлд, Морли бил отстранил също част от гръдния му кош и дясното зърно на гърдата му, и бил покрил раната с кредитната си карта.

Случаят бил разгледан пред Кралския съд в Лийдс на 6 октомври 2008 г. Разбира се, нямало ни най-малко съмнение, че Антъни Морли е убил Деймиън Олдфийлд. Но макар да си признал за непредумишлено убийство, Морли пледирал за невинен за умишлено такова под предлог, че е бил провокиран и/или умствено разстроен.

Обвинението призовало свидетеля Шон Ууд, който бил живял с Морли в периода 1996-2002 г. Той свидетелствал, че веднъж Морли го бил нападнал със сатър, след като двамата се скарали за пари. За щастие на г-н Ууд, Морли се спънал и не успял да забие брадвата в главата му. След това Морли изпаднал в истерия, разхвърлял спалнята и крещял: „Аз съм психопат, аз съм луд, доведете лекар“. Пристигнала бърза помощ, но медиците отказали да се намесят и се обадили в полицията. В резултат на цялата тази случка, Морли прекарал известно време в полицейския участък в Стайнбек.

Научи повече за:   Уморена от глад и мъчения: Виктория Климбие
Антъни Морли
Антъни Морли

Било установено също, че по времето, когато спечелил титлата „Мистър Гей“, Морли всъщност е имал стабилна връзка с момиче на име Уенди Стюарт, а чувствата му към мъжете били просто „неосъзнати“. Той разказва, че в тийнейджърските си години е бил изнасилен от възрастен мъж, който преди това е бил негов „ролеви модел“. Според него точно този инцидент бил виновен за обърканата му сексуалност.

Според версията на Морли за случилото се той и Олдфийлд се срещнали в един бар във вечерта на 23 април. След това отишли в апартамента на Морли, където той сготвил нещо за хапване. После се „целували и гушкали“, преди да се оттеглят в леглото, за да гледат филма „Планината Броукбек“. Двамата не били правили нищо, тъй като „вече се били разбрали, че тази нощ нищо няма да се случи“. По-късно обаче Морли се събудил и установил, че Деймиън Олдфийлд „извършва сексуални действия върху него“. Това задействало травматичния спомен на Морли от неговите тийнейджърски години и той изгубил контрол.

Относно последвалото третиране на тялото на Олдфийлд Морли казал, че „тялото се превърна просто в нещо, с което се занимавам всекидневно в работата си – парче месо“.

На 17 октомври на журито му били необходими само два часа и двадесет минути, за да стигне до решението си – виновен. Съдия Джеймс Стюарт имал на разположение цял уикенд, за да обмисли присъдата. На 20 октомври той заел мястото си в Кралския съд в Лийдс и описал случая като „едно от най-отвратителните убийства“, с които се е сблъсквал. Отбелязал, че Морли не само е намушкал приятеля си и е прерязал гърлото му, но след това го е „сготвил и изял част от него“. Съдията осъдил Морли на доживотен затвор, с препоръката да лежи зад решетките поне тридесет години.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Научи повече за:   Синдромът на върколаците: История и психология на върколаците убийци

3
Напиши коментар

avatar
3 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
3 Автори на коментари
VdedooDiqnnn Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Diqnnn
Гост
Diqnnn

Както в повечето случаи – убиецът е жертва. Жалко, когато е така… жалко.

dedoo
Гост
dedoo

Diqnnnееее,каква жертва би могъл да бъде,човек който,след като е убил друг,решава да го готви и яде ????

V
Гост
V

dedoo, често човек за да стигне дотам дълго преди това е бил жертва на насилие в семейството или навън, чувствал се е крайно онеправдан и смачкан през целия си живот, което е породило у него жестоки вътрешни белези и комплекси и е довело до това нещо да се счупи в него – завинаги и непоправимо. Така че определено можем да кажем, че често убиецът е жертва, също както всеки един от нас е жертва на едно или друго в своя живот…