Надареният порноактьор Джон Холмс и убийствата на авеню „Уондърленд“

Надареният порноактьор Джон Холмс и убийствата на Уондърленд Авеню

Обикновеният минувач не би забелязал къщата на авеню „Уондърленд“ №8763 в предградието „Лорел Каньон“ в Лос Анджелис. Бялата, двуетажна постройка се слива с околните домове, обитавани от телевизионни продуценти, второкласни актьори и други дребни холивудски фигури.

Но един внимателен поглед върху къщата разкрива някои странности. Стълбището, водещо към входната врата, e заградено с метални решетки и охранявано от два ръмжащи питбула. Посетителите трябвало да използват домофона, за да обявят пристигането си и, ако са желани, кучетата бивали прибирани и гостите пускани в дома, обитаван от група жилави екземпляри, които купонясвали по цяла нощ и спели по цял ден.

Този адрес бил добре известен на ченгетата като наркоманска бърлога.

За обществото къщата щяла да се превърне в символ на престъпление, ужасило дори най-претръпналите жители на Лос Анджелис: през юли 1981 г. в този дом били пребити до смърт в съня си четирима души.

Полицията в Лос Анджелис обявила легендарния порноактьор Джон Холмс за свой главен заподозрян в зловещите убийства.

32 сантиметра

Джон Холмс
Джон Холмс

Трудна задача е да се разделят фактите от измислиците за живота на Джон Холмс, тъй като имал навика да послъгва и да преувеличава без свян истината за себе си.

Една от тези опашати лъжи разказва, че той бил отгледан от своя богата леля в Ню Йорк и бил „дефлориран“ от нейната швейцарска прислужница на шестгодишна възраст. Имал диплома по физиотерапия, медицина и политически науки, а освен това бил написал серия от детски книги. Джон Холмс бил спал с трима губернатори и със съпругите на двама от тях.

Истината е друга. Той е роден на 8 август 1944 г. в малък град в Охайо, където бил отгледан от своята отдадена на християнството майка и жестокия си и вечно пиян баща. Напуснал училище на 16-годишна възраст и се присъединил към армията, откъдето бил разпределен на служба в Западна Германия. След няколко години се преместил в Лос Анджелис, където намерил истинското си призвание: да се снима в порнофилми, в които да показва и използва чудовищно големия си член. Дори големината на неговата мъжка гордост е предмет на спорове; легендите говорят за размери от 30 до 33 сантиметра, но за тази история ще се придържаме към златната среда – 32 см.

Съществуват противоречия за начина, по който е открит талантът му. Според една версия неговите „дадености“ били забелязани случайно от фотограф, докато Холмс уринирал в тоалетната на едно заведение. Друга история разказва, че бил представен на ключовите играчи в порноиндустрията от своя съседка, която била впечатлена от огромното му мъжество.

Както и да се е случило, той получил финално просветление от своята съпруга Шарън Джебенини, с която се запознал през декември 1964 г. Младоженците живели няколко години в Глендейл, където един следобед Шарън се прибрала вкъщи и заварила Джон да си мери ерекцията в банята.

Холмс вече бил правил снимки за списания и имал няколко филмови участия, но все още не бил споделил тези добри новини с традиционната си съпруга.

От момента, в който го хванала да мери мъжкото си достойнство, в брака им настъпила фундаментална промяна. Макар да продължили да живеят заедно, Шарън престанала да споделя с него брачното ложе.

От кръста нагоре Холмс не бил кой знае какъв красавец. Той бил висок 1,85 м и слаб като върлина, но членът му бил два пъти по-дълъг от средностатистическия размер и дебел колкото мъжка китка – пропорции, за които всяка жена мечтае, но малко биха изпитали наслада от тях.

Когато Холмс се срещнал с порно режисьора Боб Чин, последният хвърлил един поглед на екземпляра пред себе си и си помислил „да, бе“, но тогава Холмс смъкнал панталоните си и му показал за какво става въпрос. Чин бил толкова впечатлен от видяното, че още същата вечер написал сценарий специално за него, създавайки героя детектив „Джони Стоманата“, който щял скоро да се прочуе.

Години по-късно, когато Холмс бил в ареста по обвинение в убийство, неговите пазачи го молели да сложи автографа си върху техните видеокасети с участието на „Стоманата“.

Джони информаторът

Обут в дънки с ниска талия и риза, разкопчана за да се виждат косматите му гърди, Джони Стоманата изглеждал по-скоро като евтина имитация на певец от Лас Вегас, отколкото на класен Шерлок Холмс. Той дъвчел дъвка на снимачната площадка и обърквал репликите си. Но това, разбира се, нямало значение – филмите със Стоманата нямали за цел да спечелят Оскар, а да покажат активите на Холмс.

Все пак в онези далечни години, зараждащата се порноиндустрия вярвала, че прави изкуство и режисьорите искали техните филми да притежават сцепителен сюжет в добавка към френетичното помпане.

В началото на 70-те години продуцирането на порно било углавно престъпление. През 1972 г. филмът „Дълбокото гърло“ бил обявен за неприличен и забранен за излъчване по кината в цялата страна. През 1973 г. Холмс бил арестуван на снимачната площадка и обвинен в сводничество и склоняване към проституция. Обадил се на съпругата си Шарън да му плати гаранцията, но тя нямала толкова пари и той се принудил да сключи сделка с полицията: Холмс трябвало да държи управлението в течение на събитията, свързани с местните порно продукции, а полицията щяла да го спаси от затвора.

Научи повече за:   Аманда Нокс и убийството на Мередит Къчър

Да правиш порнография е трудна работа, но Холмс се хвали на списание „Хъслър“, че е роден за нея:

„Мога да държа ерекцията си почти безкрайно. В порнофилмите четириминутна сцена означава да стоиш надървен в продължение на петте часа, които са нужни за заснемането й, обливайки се в пот от горещината на осветителните тела, които вдигат температурата в помещението до 40 градуса. Мога да задържа ерекцията си, обяздвайки момиче на ръба на 100-метрова пропаст, с колена кървящи от търкането в каменистата земя. Свършвам при даден сигнал.“

Холмс се похвалил пред същото списание, че е правил секс с 14 000 жени, някои по-възрастни от които му били плащали щедро за услугите.

Истината е, че във възхода си Краля на порното участвал в над 2 000 порнофилма и изисквал 3 000 долара на ден, за да прави секс пред камерата.

В своя упадък изпушвал същата сума на ден под формата на крек.

Доун

През 1976 г. 32-годишният Холмс се запознал с Доун Шилер – 15-годишно момиче, което живеело в същата кооперация в Глендейл, която споделяли той й Шарън.

Доун Шилер
Доун Шилер

Родителите на Шилер били прясно разведени и тя и по-малката й сестра се преместили в Калифорния с баща си. Бащата на Шилер бил ветеран от войната и инвалид, с когото Холмс веднага се спогодил. Крайно бедното семейство се хранело в кухнята за бедни и Холмс започнал да плаща на сестрите, за да поддържат градината на комплекса и често се отбивал да им оставя храна.

В началото приемал Шилер като по-малка сестра, но скоро започнал да изпитва собственическо чувство към нея и се вбесявал, когато излизала с приятели след училище, вместо да се прибере веднага вкъщи.

Холмс бил стабилният мъж, който баща й никога не би могъл да бъде, и в крайна сметка тя се поддала на домогванията му. Връзката им станала интимна. Шарън нямала нищо против тяхната афера. В един момент, когато Доун се пренесла да живее в апартамента на Холмс, неговата съпруга се оказала в странната позиция да готви и да се грижи за любовницата на мъжа си.

Доун щяла да остане до Холмс в продължение на няколко години, дори след като започнал да взема наркотици, да я бие и да я кара да проституира.

По пътя на дрогата

Наркотиците били неизменна част от живота на една порнозвезда. Снимачните площадки представлявали мечтата на всеки девствен тийнейджър – безкраен секс, наркотици и рокендрол. Холмс започнал с пушенето на трева и постепенно се издигнал до коката и крека.

В края на 70-те години Холмс вече бил развил доста скъпо хоби. Положението станало толкова лошо, че колегите му започнали да се шегуват как оставял следи от кока от банята до леглото на снимачната площадка.

След известно време Холмс се нуждаел от кокаин повече от храна и отслабнал с 13 килограма.

Наркотиците и ЕГН-то си свършили работата – прочутият уред на Холмс започнал да не работи и продуцентите спрели да се обаждат. Холмс бил изправен пред реалната опасност да бъде изхвърлен в кошчето на порно историята.

Без работа, но с лош навик, низвергнатият Порно крал се превърнал в жалък наркоман, който разбивал коли и крадял багаж от летището, за да задоволява нуждата си.

Започнал да прекарва все повече време на авеню „Уондърленд“ №8763, понякога отсядайки там за по няколко дни.

Обитателите на къщата били наркомани, които едновременно продавали и употребявали огромни количества дрога. Домът бил отдаден под наем на Джой Одри Милър – 46-годишна майка на две деца, чийто гърди били отрязани заради рака. В досието й се мъдрели седем ареста. Сред останалите живущи били нейният приятел Били Девърел – с тринадесет ареста, Роналд Лоуниъс – осъждан за контрабанда на наркотици, и Дейвид Линд – осъждан наркодилър и ловец на глави под наем.

Къщата представлявала винаги отворена аптека, продаваща кокаин, хероин, стимуланти и успокоителни на всеки, който знаел адреса.

Холмс се превърнал в талисмана на дома. Освен това станал връзката между бандата на Уондърленд и могъщия лосанджелиски дилър Еди Наш.

Тези бизнес отношения щели да се окажат отровни за всички замесени в тях.

Обирът на Еди Наш

Освен с търговия на наркотици, бандата от Уондърленд се занимавала и с крадено имущество. Холмс продавал стоката на Наш, който му се отплащал в „крек за хиляди долари“.

Роден в Палестина като Адел Хариб Насралах, Наш бил постигнал по свой изкривен начин американската мечта. Той бил трудолюбив и сръчен бизнесмен, който започнал от продаване на хот-дог на булевард „Холивуд“ през 60-те и стигнал до притежаването на десетки нощни клубове, вариращи от гей дискотеки до стриптийз барове, през 70-те години. Поддържал нощните си заведения, продавайки дрога на клиентите.

Алфред Молина
Алфред Молина

Запазената марка на Наш били чифт стегнати, яркооцветени мъжки гащета. Не носел нищо друго, когато му идвали гости в имението в Студио Сити. През 1997 г. актьорът Алфред Молина изобразява по-гениален начин образа на Наш във филма „Буги Нощи“.

Научи повече за:   Рецепта за смърт: Звезди, пристрастени към лекарства

Доун придружавала Холмс при посещенията му в имението на Наш и чакала в колата с часове със своята чихуахуа, докато Холмс купувал кока.

Когато Холмс го тръшнела параноята или просто имал нужда от наркотици, той пребивал Доун или я карал да проституира за пари.

На 25 декември 1980 г. Холмс я продал на Наш като коледен подарък и когато се върнала я пребил жестоко. Доун най-сетне решила, че й стига толкова и избягала при майка си в Орегон, но Холмс не искал да я остави на мира. През първите два месеца тя отказвала да отговаря на телефонните му обаждания, но в крайна сметка неговите извинения и обещания за промяна я сломили.

Той я посрещнал на летището, носейки два куфара, които току-що бил задигнал, и й казал, че му остава да сключи една голяма сделка и двамата ще могат да напуснат Ел Ей и да започнат отначало в друг град, оставяйки мрака на наркотиците и агресията зад себе си.

Наивната Доун му повярвала.

Голямата сделка се оказала обир в имението на Наш. Работата била рискована, но наркоманите от Уондърленд имали нужда от дозата си и Холмс им казал, че палестинецът държи в дома си огромен запас от дрога и пари в брой.

Направили удара в утрото на 29 юни 1981 г. Дейвид Линд първи влязъл в къщата, последван от Роналд Лоуниъс и Роу Девърел.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21

Линд изненадал 140-килограмовия бодигард на Наш, който точно носел закуската на шефа си.

„Не мърдай! Полиция! Арестуван си!“ – изкрещял Линд, показвайки мълниеносно на охранителя крадена полицейска значка. Бодигардът се предал, но докато Линд се опитвал да му сложи белезници, оръжието му изгърмяло и куршумът облизал бузата на задържания. Чувайки шума, Наш се появил, обут в прочутите си гащета и, смятайки че ще го убият, коленичил и започнал да се моли за милост.

Въоръжените мъже изправили Наш на крака и го накарали да отвори сейфа си, от който взели хероин, кокаин, седативи, бижута и 185 000 долара в брой. По-късно властите пресметнали, че откраднатото е възлизало приблизително на 1 милион долара.

Бандитите се върнали в къщата на авеню „Уондърленд“, за да разделят плячката. Холмс обаче не бил доволен от своя дял.

Еди Наш бил бесен. Не само, че бил ограбен, но бил унижен. Заклел се да си отмъсти.

Онова, което се случило през следващите 72 часа и до ден днешен е предмет на спорове.

Убийството

Малко след 04:00 ч на 1 юли 1981 г. трима или повече неканени гости, един от които може би е бил Холмс, се вмъкнали в къщата на авеню „Уондърленд“, въоръжени с оловни тръби.

Тръгнали от стая на стая, размазвайки черепите на заспалите обитатели на дома, убивайки четирима и ранявайки сериозно един от тях. Кървавата баня била толкова жестока, че стените, пода и таваните били оплискани с кръв, а лицата на жертвите били вдлъбнати в черепите им.

През тази фатална нощ в къщата имали нещастието да бъдат две жени – приятелката на Линд Барбара Ричардсън и съпругата на Лоуниъс.

Чак 12 часа след нападението хамалин, който пренасял мебели в съседната къща, чул стенания от №8763 и обърнал внимание на постоянното лаене на питбулите. Той заварил вратата открехната и влизайки във всекидневната се натъкнал на тялото на Ричардсън, лежащо на дивана.

Полицията намерила тялото на Милър, проснато на леглото в спалнята на горния етаж, а Девърел лежал в един ъгъл в същата стая.

На леглото в задната спалня на първия етаж лежал мъртвия Лоуниъс, а до него едва дишала жестоко пребитата му съпруга Сюзан.

Полицаите били толкова впечатлени от количеството кръв – която буквално се стичала от стая в стая – че направили видеозапис на местопрестъплението. Долнокачественият запис бил използван по-късно в процеса, което го прави първото видео от местопрестъпление, допускано някога като доказателство в съдебната зала на криминален съд.

Дейвид Линд извадил късмет. Той бил прекарал нощта с една проститутка в мотел в долината Сан Фернандо. По време на разпита казал на ченгетата за обира на Наш.

Разследващите детективи били измъчвани от един належащ въпрос: Къде е бил Джон Холмс по време на убийствата?

Признание

Според разказа на Шарън Холмс, съпругът й се бил прибрал няколко часа след убийствата целият в кръв и заявил, че е претърпял автомобилна катастрофа. Но Шарън, която била опитна медицинска сестра, не могла да намери по тялото му достатъчно дълбоки рани, които да обяснят огромното количество кръв по дрехите и кожата му.

„Това не е твоята кръв, Джон“ – казала тя.

Той просто млъкнал и отказал да й каже истината. След като се почистил се качил в колата си заедно с Доун и отпрашил.

Джон Холмс арестуван
Джон Холмс арестуван

Девет дни по-късно полицията почукала на вратата на мотела, където двамата били отседнали и ги завела в управлението за разпит. Доун била освободена след като не разпознала на показаните й фотографии жертвите от авеню „Уондърленд“, Наш и екстериора на къщите. Тя нямала къде да отиде и се върнала при Шарън Холмс. Джон също бил освободен, но полицаите му казали да не напуска града.

Научи повече за:   Лари Ейлър: Убийства на магистралата

Той не ги послушал. Преди да се изпари обаче, посетил съпругата си за последен път. Холмс й разказал за участието си в убийствата, ридаейки във ваната.

В деня след обира един от хората на Наш бил видял Холмс да се разхожда по улицата, носейки едно от бижутата, откраднати от шефа му. Холмс бил заставен от двама въоръжени мъже да потегли с колата си към имението на Наш.

Палестинецът конфискувал тефтерчето му с адреси и го заплашил, че ще убие близките му, ако Холмс не го отведе до хората, отговорни за обира. Страхувайки се за семейството си в Охайо, Холмс се подчинил. Отвел хората на Наш до къщата на авеню „Уондърленд“, позвънил на домофона и се качил горе, водейки убийците след себе си.

Вътре  бил заставен да гледа под дулото на оръжие как бандитите убиват наркоманските му дружки.

Холмс не останал в Лос Анджелис. Боядисал косата си в черно, а шевролетът в сиво, и се отправил на изток заедно с Доун.

Процесът

В Маями отседнали в нощен приют. Холмс започнал работа в строителството, но не могъл да осребри чека със заплатата си, тъй като използвал фалшиво име. Започнал да кара Доун да проституира в Маями Бийч. Скоро обаче тя събрала кураж и го предала на полицията.

Холмс бил арестуван и изпратен обратно в Калифорния. През декември 1981 г. срещу него официално били повдигнати обвинения в убийствата.

Джон Холмс в съда
Джон Холмс в съда

Процесът продължил три месеца, но накрая съдебните заседатели оправдали Холмс, тъй като срещу него нямало достатъчно солидни доказателства.

Но радостта му била кратка. Той бил призован да свидетелства пред голямото жури в Лос Анджелис, но тъй като отказал да го направи, бил обвинен в неуважение към съда и изпратен в затвора.

Кралят на порното прекарал 110 дни в килия без прозорци. Занимавал се с йога и четял списанията, които приятелите му му пращали.

Той разказва за списание „Хъслър“, че пазачите му идвали да го гледат как се къпе и след това го карали да се подписва на филмите с „Джони Стоманата“.

Това не бил краят на неговото унижение.

СПИН и Мисти Доунс

Полицията нямала солидни доказателства, свързащи Наш с убийствата и това не й харесвало. Наркодилърът бил трън в очите им от десетилетия и те отчаяно искали да го пипнат.

През седемте месеца след убийствата на авеню „Уондърленд“ полицията нахлувала в дома на Наш три пъти и в крайна сметка конфискувала от там кокаин на стойност 1 милион долара. Собственикът на нощни клубове бил изпратен в затвора за 8 години.

Когато Холмс разбрал, че Наш е зад решетките, решил да се яви пред голямото жури и да отговори на въпросите им. В резултат на това бил освободен.

Продължил да прави мръсните си филми, сред които и гей продукция озаглавена „Личните удоволствия на Джон Холмс“.

През 1985 г. дошла диагнозата за СПИН.

Новината го изпратила в дълбока депресия. Той пушел по осем пакета цигари на ден и се наливал непрекъснато с алкохол. Казал на приятелите си, че е болен от рак на дебелото черво, за да не започнат да го избягват.

Продължил да участва в порнофилми и съвсем съзнателно изложил няколко актриси на смъртоносния вирус.

Мисти Доунс
Мисти Доунс

През януари 1988 г. се оженил за втората си съпруга Лори Роуз, известна като Мисти Доунс.

През следващия месец Холмс постъпил в болницата, страдайки от свързан със СПИН-а енцефалит. Някога гордият Крал на порното сега тежал едва 40 килограма и сексапилът му бил изчезнал завинаги.

Той починал на 13 март 1988 г. на 43-годишна възраст.

Преди да умре Джон Холмс отправил една последна молба към съпругата си. Страхувал се, че някой ще отреже прочутото му мъжество и я помолил да се увери, че тялото му е непокътнато преди да го вкарат в крематориума.

„Той не искаше да свърши в буркан в колекцията на някой маниак“ – казва вдовицата му.

Въпреки това Джон Холмс се превръща в колекционерска страст от друго естество: под формата на 32-сантиметрово дилдо, направено по негов модел, което се продава и до днес.

———————————————————————————————————————————————

Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Xp?cto 🍺 Elena 🍺 Elitsa 🍺 Mirra 🍺 Elena 🍺
Дарители: AlexiosMimLyubomirPavelKaterina
350
21
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

2
Напиши коментар

avatar
2 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
2 Автори на коментари
РуменDark_Side Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Dark_Side
Гост
Dark_Side

Boogie nights – това е филм, в който се разказва отчасти за живота на Джон Холмс. Ето какво пише: „Сюжетът на филма е отчасти почерпан от реалния живот на порнолегендата Джон Къртис Холмс. В своята дълга кариера той спал с 14 хиляди жени, преди наркотиците и амортизацията да го направят импотентен.“

Румен
Гост
Румен

Има разни клипчета с него в нета. Пенисът му не е повече от 25-26см, което никак не е малко, но не разбирам защо почти всички мъже преувеличават.